106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • HTMLangyal
    láttattok mostanában vmi igényes és jó filmet? Csak mert én már olyan rég nem láttam egy normális filmet sem, hogy...
  • Gladiator
    ..
  • Dynamic
    "Ez lényegében semmi. 4 történet elhúzása, mesélése pár órán keresztül, melyeket igazán semmi nem köt össze"

Szerintem először gondolkozz el rajta, miért kapta a Babel címet és rájössz, hogy mi az összefüggés a 4 történet között.
  • Sawyer2
    Miért????????????????
  • Gladiator
    hat az pont azert tortent benne, mert.....

megis mire gondoltal?
  • Sawyer2
    Hát nekem nem.

Spoiler

Miért halt meg mindenki?? Miért lőtte le a saját téglája Castello-t? Ő is egy besúgó? Akkor miért üld téglát????
  • Tikal #29792
    ? elég világos volt szerintem :)
  • Kmarha
    Rocky Balboa

Rocky film, igy hát túl sok elvárásom nem volt vele szemben. A meccsig nem nagyon történik semmi, csak egy kedves öregedő, de egykoron híres ember életében nyerhetünk bepillantást. Egész lekötött, bár tényleg semmi különös nincs. A felkészülés a bunyóra, no meg lényegében a film eleje tisztelgés az első Rocky felé, aztán jön a bunyó a könnyedén kiszámítható végkifejlettel.

Meg kell említenem, hogy ennél szánalmasabb műverekedést én még nem láttam képernyőn. Egyszerüen hol túl játszott, hol meg szarul játszott volt az egész. A szünetes bevágások viszont bejöttek, klaffa.

Összeségében meg lehet nézni, egy szép lezárása ennek a sorozatnak. Én még néztem volna hogy alakul a szereplők sorsa!
  • Sawyer2
    Megnéztem a Téglát. Aki látta segítsen légyszi mert a vége nem világos. Köszi szépen előre is. Majd még írok róla.
  • Kmarha
  • Gladiator
    Babe1-et olvastam, azt az istennek se sikerult rajonnom, hogy mirol is beszelsz. mar azon voltam, hogy lehulyezzelek, de aztan higgedten atgondoltam megegyszert.
  • CSOCSO
    ja amugy a japanos reszt elneztem volna kulonallo filmkent.. marmint persze kerekebb sztorival. a vegen mar sajnaltam.megdugtam volna hiaba fiatal:D
  • CSOCSO
    a telefonos resz tenyleg eletszagu volt. ott nekem se volt kedvem viccetmeselnia tobbieknek
  • Kmarha
    Babel

Ez lényegében semmi. 4 történet elhúzása, mesélése pár órán keresztül, melyeket igazán semmi nem köt össze (kivéve a gyerekek és a turisták esetét), csak valami távoli kapcsolat révén megemlítésre kerülnek. Nem rossz film, csak nincs igazán sok értelme. Olyan mintha 4 könyv első felét kivágták volna, felapritanák, összekeverik a többivel, és összeragasztva felmutatnák a forgatókönyvet. Nincs befejezés, nincs mondanivaló, nincs igazi végkifejlet (ha csak nem az hogy a TV-ben látthatjuk, hallhatjuk hogy a nő túlélte e vagy sem a műtétet (nem nem árulom el :P)), de ez sem a film végén található.

Néha még bele is tekertem, mert rendben, van benne jó színész, bár az egyiknek csak a passziv földön fekvés és nyögés volt a szerepe, de a történet sokszor igazán nem érdekelt.

Hja és tényleg hosszú volt :) Szóval ezt a filmet nagyon nem ajánlgatnám. Ha valaki vágyik pár nem éppen hétköznapi de egyeltalán nem egetrengető történetbe belenézni, az nézze. A többiek inkább keressenek valami mást!

Szerk.: nekem egyébbként Brad Pitt szerepe tetszett a legjobban. Ez már a dráma kezdeti lépéseit tartalmazta, tán kicsit többet is, bár tény, sok szerepe neki sem volt a filmben. De azt a kevesett piszok hitelesen adta elő. Kedvelem ezt a színészt :) Amikor a fiával beszélt telefonon.. hát az tényleg szívfacsaró volt.

Ami még jó: a tyúkfej letépés :), meg egy pici beláttás a japán popkultúrába (no meg a japán lány szoknyája alá).

Ami szinte kínszenvedés volt: az oscarra jelölt mexikói nő ordításai, taknyos sírás rívása és csetlés botlásai. No meg az egész rohadt szál, ami vele játszodott. És őt jelőltetni? Remélem tényleg csak rosszul hallottam, különben az oscar még annyit sem fog érni a szememben mint eddig!
  • CSOCSO
    babel

hat ez egy szar film volt. nem is ertem brad pitt miert nem talalt egymasik filmet maganak?
  • Jano
    Éjjel 0:40-től (hogy szomorodnának meg) a tv2-n az (szvsz :)) egyetlen jó Belmondo-film: A Káprázatos.
  • hellnight
    Áruld már el mi volt ezen a filmen izgulni való? :)
    Én ma néztem emg, de nagyon gagyi volt számomra. Történet az nuku. A nyúllábról meg ugye semmit nem tudunk meg, de akkor minek is tették bele?
    Ez amolyan Ponyvaregényes cucc. Ha jól emlékszem ott sem tudtuk meg a filmből, mi is volt a táskában :gondolkodik.gif:
  • SASboy
    lol pont most olvastam a Parfüm topikját :) Nekem bejött nagyon a film. Nem hétköznapi alkotás az tuti. 8/10
  • Cassell
    Parfüm

Tegnap este cinema city -úgyse voltam moziünnep óta- barátnővel beültünk megtekinteni.
    Mindeketten tudtuk nem egy romantikus marhaság lesz, hanem egy sorozatgyilkosról szóló alkotás;velünk együtt 11 ember volt az előadáson -na jó minden marhaságot nem írok le inkább a filmről.

Szóval a középkori utcák hangulatata nekem nagyon átjött. Gyöngyörűek a helyszínek mármint a mocskos halpiac nyílván nem szó szerint az de teljesen élethűek.
    Egy kicsit nehezen indult be de a 2,5 órát valamivel ki kell tölteni amikor beindul a cselekmény akkor kifejezetten lekötötte minden figyelmemet:)
    A vége viszont szerintem iszonyat nagy baromság. Most nem írom le hátha valaki majd később nézi meg de nagy kár az utolsó 15 percért mert szerintem annyira elgondolkodtató véget akartak csinálni, hogy az már nálam inkább nevetségessé vált.

Mindent összegezve újra biztos nem nézném meg nem rossz film nagy kár az elcseszett befejezésért...

6,5 a tízből

• desigo
    Hát nem élt túl sokáig:(
  • a.carkey
    The Marine

Egy elég gyenge - pontosabban picivel rosszabb, mint gyenge - akciófilm, egy - a filmhez képest - nagyon jó Robert Patrickel. :)

Pozitívum volt még a főszereplő nője is, de csak "mint nő" ...

Amúgy egy jó poén volt a filmben (kb. mint a Tango és Cashben a Rambos poén): "This guy is like the terminator." Na azon - 1x a film alatt - sikerült felröhögnöm. :)
  • a.carkey
    Elhunyt Szakácsi Sándor színművész :(
    SZAKÁCSI SÁNDOR - Jászai Mari-díjas művész

• Gladiator
    szentem kiscsavoban volt 1-2 jo poen. persze a fingos/fosos poen ebbol sem maradhatott ki, de en mar eszre sem veszem. szvsz siman megvan egyszernezos filmnek...
  • Maak
    mélységesen egyetértek...bár ismerek olyat aki végignézte és aki szerint ez vicces, (szerintem is...az hogy végig bírta nézni)
  • desigo
    Mission: Impossible III

Nah ezen egy kicsit tudtam izgulni:)

De mi az a nyúlláb???
  • Sawyer2
    The chronickles of Riddick - A sötétség krónikája

Megnéztem a nagyszerű Pitch Black után a folytatást. A stori sajna ugyanolyan sablonos lett. Ami nem baj mert a Pitch Blacknél ez bejött. Csak azért vmi újítás nem ártott volna. Ne értsétek félre mindenben volt új csak a szálakban nem. Vin Diesel mint mindig fergeteges volt. Akciókban sem volt látvány. És az is jó hogy visszavettek a horrorból (akinek az kell nézze csak meg szépen az Alient). A szereplőkkel nem volt gond, jól játszottak, bár egykét ferdülés volt. Ami gond volt az a bakik. Igen sok lehetetlen dolog volt benne (amiért nem megrovandó, elvégre Sci-fi) de néhány dolgot ki lehetett volna hagyni. Nem lett lezárva a vége, ami azt sugallja lehet hogy lesz folytatás. Látvány tökéletes, megkísérlem azt mondani hogy megközelíti a Star Warst. Bár nem volt meg az a különös atmoszféra ami a Pitch Blackben, de a történet miatt volt csak így.

Amiért jobb mint az 1:
    -Több akció
    -Kevesebb horror
    -Folyamatos pörgés
    -Nagyobb látvány
    -Furfangosabb stori

Amiért rosszabb:
    -Nincs atmoszféra
    -Néhány hülyeség és baki
    -A stori nem mutat újat
    -Vin Diesel mintha jobb lett volna

Vérbeli igazi látványos Sci-fi mozi, minden Sci-fi rajongónak kötelező. De szimla akcióként is megfelel kikapcsolódás gyanánt.
    Értékelés 9/10
  • PetruZ
    Nem tűnik fel, hogy végig a képregényekre utalok?
    A magyar kiadások közül az első hatvanat olvastam (meg is vannak), az angol nyelvűek közül az Amazing Spiderman sorozatból még legalább ugyanennyit (de azokat már nem teljesen sorban).
  • Cmdr
    Te még egy Spiderman képregényt sem olvastál?
  • PetruZ
    Egy "szuper" hétvége :) eredményei:

Spiderman 2
    Összességében jobban tetszett az első résznél, meg nem is. :)
    Jobb volt, mert:
    -Doc Ock ezerszer jobb villain, mint a röpdeszkás, szvsz tök bénán megcsinált (mármint a képregényhez képest) Green Goblin.
    -Több valódi szuperhősös akció volt benne.
    -Bruce Campbell a maga kis röpke jelenetével (a színház bejáratánál) mindenkit lemosott a színről. "Hail to the King!" :)
    Rosszabb volt, mert:
    -Tobey-re nem tudják rendesen rászabni a Parker-figurát, pedig alkalmas lenne rá. Akció közben néma, mint a hal (pedig a képregényben Pókemberként be sem áll a szája), akción kívül dettó néma, mint a hal. A szerepe nem több, mint a lúzerpofa felvétele, míg valaki előad egy tízperces monológot...
    -Az erőltetett poénok rém rosszak voltak. Mikor a "döntés" után felüdülve megy az utcán és perecel egy iszonyatosat, vagy amikor leesik a tetőről... hát ezek elég izzadtságszagúak voltak.
    -Nyújtják, nyújtják, és nyújtják a filmet az iszonyatos lassú és vontatott, valamint a teljesen felesleges jelenetek. Pl. a házmester lánya, hogy hogyan és miért kavarodott bele a sztoriba, azt nem tudom, de sztem más sem...
    Összességében: 6/10.
    Megjegyzés: Akárhányszor látom, csak erősödik benne, hogy ez a James Franco (Harry alakítója) szvsz ezerszer jobb választás lett volna Anakin szerepére Hayden Christensen helyett. Hasonlítanak egymásra, de Franco arca tud úgy hihetően durva és lágy is lenni, hogy közben nem röhögi el magát a néző. :)

The Fantastic Four
    Sosem voltam nagy F4 fan, és ez a film után továbbra is így maradt. :) Semmi extrát nem láttam benne, ami túlzottan megfogott volna azon kívül, hogy Jessica Alba jól néz ki, Reid dokit meg nem igazán sikerült eltalálni (az általam olvasott pár képregény alapján a filmbéli Reid egészen máshogy néz ki).
    Összességében: 4/10 (egyszernézős-eldobhatós szuperhősös műanyag)
  • Indigo
    Nem vagyunk egyformák... Filmet nem szoktam félbehagyni, akármilyen ótvar szar, de a feketék fehéren-t (vagy mi) meg a kiscsávót 15 percig bírtam...
  • jefferson83
    Annyit simán megér a maga kategóriájában. A fekete fehér még többet is. Tegnap néztem meg pont (már 4x) és megint visítottam :) Nálam ott van az élvonalban.
  • Police88
    Pont ezt akartam írni :D Azóta ki tudja már h ki kicsoda :D
  • SASboy
    Kiscsávó nálam kb. 1/10, de a Pan's Labyrinth nekem is csalódás volt.
  • Sephi
    Na aze' :D
  • desigo
    jóóó bocs 1/10

elírtam sry
  • Gladiator
    ne kezd mar megint...
  • Sephi
    "Kiscsávó (Little man) 7/10" ?

• mark oh
    megnéztem a szellemlovast,elégé langyos volt a film.azt mondtak "16év alat nem ajanlot". 1:nem volt benne semmi káromkodás. 2:se vér,se ugymond gyilkoság.3:és nem volt sex.ezt alsosok is megnézheték volna.az nagyon nem tetszet a filmben,hogy a gonoszak(démonok),egyáltalán nem volt gonosz kisugarzásuk(mind mondjuk a constantine-ben).meg CAGE szarul játszot,és szar volt a karakter formázása.hát enyi.várom a véleményeteket
  • Maak
    nekem az is fura hogy ez a két film egy hozzászóláson belülre került...a kiscsávót ugyanaz a két vagy mennyi wayans jegyzi akik a feketék fehéren (ha ez a címe, olyan 15 perc kínszenvedés után kivettem a dvd-t és összetörtem) című eposzt?
  • desigo
    Kiscsávó (Little man) 7/10

Jó kis vígjáték bár elég hülyén néz ki benne a csávó:)
    Volt egy-két rész amikor fetrengtem:)
    pl:kijöttek a bankból és a kocsival egyhelyben forogtak meg azok az arcok amiket a srác vág:)

Pan's Labyrinth 5/10

Nekem csalódás volt,jobbat vártam.
    A szörny akinek akinek a tenyerében volt a szeme kifejezetten gagyi volt.Ha már egyszer nem a fején van a szeme akkor minek emeli oda a kezét.loál