[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Babel
Ez lényegében semmi. 4 történet elhúzása, mesélése pár órán keresztül, melyeket igazán semmi nem köt össze (kivéve a gyerekek és a turisták esetét), csak valami távoli kapcsolat révén megemlítésre kerülnek. Nem rossz film, csak nincs igazán sok értelme. Olyan mintha 4 könyv első felét kivágták volna, felapritanák, összekeverik a többivel, és összeragasztva felmutatnák a forgatókönyvet. Nincs befejezés, nincs mondanivaló, nincs igazi végkifejlet (ha csak nem az hogy a TV-ben látthatjuk, hallhatjuk hogy a nő túlélte e vagy sem a műtétet (nem nem árulom el :P)), de ez sem a film végén található.
Néha még bele is tekertem, mert rendben, van benne jó színész, bár az egyiknek csak a passziv földön fekvés és nyögés volt a szerepe, de a történet sokszor igazán nem érdekelt.
Hja és tényleg hosszú volt :) Szóval ezt a filmet nagyon nem ajánlgatnám. Ha valaki vágyik pár nem éppen hétköznapi de egyeltalán nem egetrengető történetbe belenézni, az nézze. A többiek inkább keressenek valami mást!
Szerk.: nekem egyébbként Brad Pitt szerepe tetszett a legjobban. Ez már a dráma kezdeti lépéseit tartalmazta, tán kicsit többet is, bár tény, sok szerepe neki sem volt a filmben. De azt a kevesett piszok hitelesen adta elő. Kedvelem ezt a színészt :) Amikor a fiával beszélt telefonon.. hát az tényleg szívfacsaró volt.
Ami még jó: a tyúkfej letépés :), meg egy pici beláttás a japán popkultúrába (no meg a japán lány szoknyája alá).
Ami szinte kínszenvedés volt: az oscarra jelölt mexikói nő ordításai, taknyos sírás rívása és csetlés botlásai. No meg az egész rohadt szál, ami vele játszodott. És őt jelőltetni? Remélem tényleg csak rosszul hallottam, különben az oscar még annyit sem fog érni a szememben mint eddig!