106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    5/10
  • Kongy
    A Taxi 4-et láttam utoljára pont 1 hete. Sztem nem volt nagy durranás mert a taxit vagy 2szer mutatták és nem is volt autós üldözés:(((((((
  • barnie1990
    Hát nekem nem volt csalódás,mert nem is számítottam nagy durranásra.
    A legjobban az idegesített,hogy azt a fa**a kocsit alig mutatják (szó szerint),a másik pedig,hogy a film elszomorítóan képes túllépni a realitás határait.Egy rendőrségen csak ilyen barmok dolgoznak,össze-vissza szívják a füvet és övék a világ.Ez nem nevetséges,hanem inkább sírnivaló. :(
    Kár lett érte,én legalábbis nagyon sajnálom,mert az eddigi taxikat nagyon szerettem.
  • precision
    Nacho Libre

Háááát, Jack Black -et általában szeretem, de ez a film ritka rossz lett. Max 4/10, nagyfokú jóindulattal.
  • Kmarha
    Taxi 4

Hát, egy kommersz filmnek elment. Semmi nagy durranás, pár felröhögés, gyors és semmilyen történet. A kapitány túl sok szerepet kapott, kedvenc szereplőink meg szinte semmilyent.

Mondjuk ez a film elment volna egy igazi Taxi 4-nek az első negyed részébe, de így, egy önnáló teljes filmnek? Semmi képpen! Kár volt érte!

4/10
  • artschi
    Napfény

A kritikája alapján jóval többet vártam a filmtől és sajnos csalódtam, nem is kicsit. Ugyanilyen csalódást okozott anno A mag c. film is. Aki szereti az ilyet, annak biztos bejön.
  • PetruZ
    Frank Miller's 300
    A hosszú hétvégén megnéztem én is. Hátborzongató, nekem tetszett, bár nem vagyok annyira elájulva tőle, hogy 10 pontot adjak neki. De egy erős 8-as kijár. :) Igazi moziban nézős, vagy csúcsházimozin-nézős film, ami mindenképpen egyedi, és sokáig nem is lesz méltó követője (ofkoz csak ezen a stíluson belül; persze valószínű pár klón felbukkanása, de azok szvsz felejthetők lesznek).

A filmmel kapcsolatos rinyáról pár gondolat:
    Korábban már olvastam a képregényt, tudtam, mire számíthatok, és pontosan azt kaptam.
    Mind a képregény, mind a film a túlélő katona visszaemlékezése. Egy mese, egy hősköltemény arról, ami ott történt - a mesélő szemszögéből természetesen felnagyítva. Ezért lehet olyan szűk a szoros, ezért lehet egy "embermagas" fallal elzárni, ezért van túlheroizálva minden, satöbbi:
    -Nincs mellvért, mert ezek kemény, tökös spártai gyerkőcök, és egyébként nem látszana a rákizom. :)
    -Az egzotikus állatok mind többszörösen eltúlzottak - ahogy azt egy olyan ember mesélné, aki először lát ilyeneket.
    -Xerxész az akkor ismert világ leghatalmasabb birodalmának félisteni vezetője, természetes, hogy egy fejjel magasabb, mint a nagy király. Leonidasz a filmben is utal rá, hogy tkp. semmi baja nem lenne a perzsa uralkodóval, ha nem úgy tenné azt, amit tesz. A láncok meg... ehh, hát végülis szigorúan és szó szerint spártai neveltetésű katonák most először állnak szemben egy élvhajhász, önnön dicsfényében és alattvalói imádatában fürdő, gyakorlatilag korlátlan hatalmú emberrel, naná, hogy eltúlozzák a leírását és afféle hímringyós alak lesz belőle.
    -Szerintem a támadók a film nagy részében egyáltalán nem perzsák, hanem afféle gyülevészhad, amit a valódi perzsa katonák (és itt nem a Halhatatlanokra gondolok) maguk előtt hajtottak a vágóhídra. Amikor megtörténik az árulás, na ott már az igazi perzsa elit áll a túlélőkkel szemben (illetve körben :) ). Nemcsak a perzsák csinálták ezt, hanem az ókorban mindenki, lásd pl. Nagy Sándort, a későbbi római harcmodort, vagy akár a magyarokat.
    -A torzszülöttek szerepeltetése egyáltalán nem túlzás, az ókori hadászatban volt rá példa máshol és máskor is. Maga az ábrázolás persze eltúlzott, ahogy az már fentebb indokolva is volt.

Úgy kb. ennyi. :)
  • Sephi
    K BYE
  • Bucser
    Szólj mikor sírni kell és sajnálni téged...
  • Bandew
    Na most ezt is miért nekem írtad?
  • Sephi
    Az a baj, hogy most ram vagy szalva de ha vennem a faradsagot es kikeresnem a te beszolasaidat akkor aszem hirtelen fordulna a baxogatas menet.

Na de mind1 , itt mindig is kell legyen egy kis balhe oszt megint en estem a kozeppontba.

Szegyeld magad.
  • Bucser
    Az a baj, hogy te nem véleményt mondassz, hanem hülyének nézed azt aki máshogy gondolja mint te.
  • Sephi
    De itt mar nem lehet velemenyt mondani mert itt mindig csak arrol szolt a dolog hogy eggyesek alig varjak hogy kotekedhessenek mar valakivel.

Es en elfogadtam a velemenyem , csak komentaltam. Asse tudgyatok mirol van szo oszt pofaztok.

:DD
  • Bandew
    Ezeknél az "Ízlések és pofonok" mondatoknál mindig kialakul egy vita, aminek pofon lesz a vége.
  • Sir Quno Jedi
    Arrogánsnak lenni jó dolog, ha az embernek van mire és csípőből alázza porba a többit, de akinek nincs mire, annál ez inkább csak nevetség tárgya...
  • Bucser
    Bocs akkor félreismertelek.. mindig is ilyen arrogáns voltál.
  • hellnight
    Pl azt, hogy ízlések és pofonok. Neked az tetszik a másiknak meg egy másik film. Csupán el kellene fogadnia az embereknek a másik véleményét, de neeeeeeem. Az túl egyszerű lenne.
  • Sephi
    VISZONT! Legalabb szereztem neked par kellemes pillanatot az eletedbe hogy vegre megint belemkosse :DDDD

Nem lettem arogansabb. De amikor aszongyak nekem hogy a Holiday 1000x jobb mint a A Good Year akkor erre mit mondjak?
  • Sir Quno Jedi
    Casshern király. Mondjuk ajánlom az IZO-t, a Casshern-t, az Old Boy-t és a Versus-t egy napra! :DDD Csakmerjó!
  • Bucser
    Nem lehetséges, hogy nem mások változtak meg, hanem te vagy egyre arrogánsabb?

Kár hogy itt nem tudom visszaolvasni a saját elkövetett HSZ-eket topicokra rendezve... néha érdemes lenne mert sokat tanul az ember a saját véleményének alakulásáról.
  • Gladiator
  • Sephi
    Jo duma. Jo ejt.
  • Gladiator
    lehet, de hogy nem miattam, az is biztos. Te mindenkivel eljátszod ezt, akinek egy kicsit is más a véleménye. a hiba az ön készülékében van...
  • Kmarha
    izlések és pofonok.. én egész jól elmajszoltam pár csomag chipset közben :D A végén már nem birtam volna megenni :) Nem egy H.L.-t kaptunk, hanem annak a születését. Végül is erről szól a film :)

Lehetett volna kicsit izgalmasabb és kevésbé kiszámíthatóbb :S
  • mark oh
    megnéztem a hannibal rising filmet.egy nagy SZAR
  • Sephi
    "Holiday 1000x veri szerintem."

Egy bugyuta vigjatek... ezerszer veri Ridley Scott romantikus filmjet.

Fejezuk be ezt a temat mert ebbol csak haragudas lesz jo?

• Gladiator
    ok, mondjuk igaz, azt írtam, hogy "de ha ez egyszer nem jó film", amit úgy is vehetnénk, hogy én kijelentettem, hogy nem jó. Bár szerintem a hiba azzal van, aki úgy érti, hogy én így értettem...
  • Gladiator
    hol jelentettem én ki? én azt mondtam, hogy ezeket a hibákat láttam benne, nekem nem tetszett, az általad felsorolt dolgokat én nem vettem észre, és kíváncsi voltam, hogy te ugyan miből gondolod azt amit. ne forgasd ki a szavaim.

hmm... romantikus vígjáték? Holiday 1000x veri szerintem. Bár nem ugyanaz a kategória, mert a Holidayen lehet nevetni, van sztorija, fordlatok, jó a zene, a vágás, úgy az egésznek van egy hangulata. ennek nincs.
  • Sephi
    Latod engem ez keszit ki. Te kijelented hogy nem jo film. De a te velemenyed szerint nem volt jo film. Szerintem meg nagyon is jo film volt.

Hogy miert? Leirtam. Kibaxottul kilog a sok szemet kozul ami most van. Egyetlen egy filmet mutassal mostanaban ami van ennyire romantikus es joizlesu mint ez , termeszetesen ebben a kategoriaban.

• sorrow
    A Flags of our fathers c.film tisztességes iparosmunka, de én kiváncsiabb vagyok a párjára a Letters from Iwo Jima -ra.

nem mintha az előzővel bármi bajom volna, de az amcsi katonák pokoljárását már túl sokszor láttuk. Sokal érdekesebb ugynaz a harc a Japán szemszögből. Akik tudták, hogy arról a szigetről nem jutnak ki élve.
  • sorrow
    Láttam a Casshern-t ami egy anime-manga adaptáció és amig ott volt idő és lehetőség aprólékosan kibontani a cselekményt és felépíteni a karaktereket addig a filmben nem igazán.
    "A történet maga túl sűrű, túl bonyolult, részleteiben kidolgozatlan, ezért a néző hamar elveszítheti a fonalat, ráadásul a benne felmerülő kérdésekre nem feltétlenül kap választ a film befejeztével sem. A karakterek kissé elnagyoltnak tűnhetnek, és a cselekedeteik mögött meghúzódó motivációk néha nem teljesen világosak."

Néhány CGI (Computer-generated imagery, azaz számítógép generálta ábrázolás) nagyon-nagyon eltúlzottnak (giccses)hatott. Jó pont, hogy szórakoztató és látványos verekedések vannak benne.
  • Kmarha
    Én csak azért járok ide, hogy lássam nagyvonalakban mit gondol a néző a filmről :D Néha érdeklödve elolvasom kinek mi tetszett vagy mi nem a filmben, aztán vagy mosolygok vele, vagy egyetértek.

Egyedül a megválaszolatlan flamelés az amit nem szeretek. Egyébbként az elenvéleményt álltalában elfogadom. (kivéve a Taxidermia esetében, ott nem)

Anno még a Narnia krónikája miatt kaptam a fejemre, de hát kit érdekel :) Én tudtam gyerek lenni másfél órácskára, és nekem jó volt, ez a lényeg. :) Egyik torkának sem ugrottam neki: "hát nem vagy normális ezt a filmet nem szeretni teee.. baahhh..". Nem tom másnak miért kell ezt csinálnia?

De max nem olvasom tovább a hozzászólásait, vagy csak nevetek egyet az odaképzel feleslegesen pulykavörös fején :P
  • Gladiator
    de ha ez egyszer nem jó film, most mit csináljunk? azé mert neked tetszett még nem jelenti, hogy az egy óriási művészi alkotás! de ha megválaszolod a kérdésemet, akkor talán elgondolkodok rajta...
  • Sephi
    Az a baj hogy itt lassan mar nincs kivel megbeszelni az jouizlesu filmeket. Nem aszontam hogy en valami kulomb lennek de akkor is.
  • Sawyer2
    Nem mondta senki hogy te vagy a rossz fiú... És az lehet hogy sokan osszák itt egymásnak az észt mert vitáznak a filmeről... de nem nézik le 1mást...
  • Sawyer2
    Nem mondta senki hogy te vagy a rossz fiú... És az lehet hogy sokan osszák itt egymásnak az észt mert vitáznak a filmeről... de nem nézik le 1mást...
  • Riddick21
    Tudom, hogy én vagyok itt a rosszfiú -bár ahhoz képest Ti is osztjátok egymást rendesen,nem sokkal különb színvonalon- de nagyon érdekelne, látta e vki a Casshern c. filmet.

Hmm?
    (amúgy nem hiszem, hogy egy fórumnak arról kellene szólnia, hogy mindenki -egymást ignorálva- beírogatná a véleményét a filmekről és szépen rávágná az ellenvéleményre, hogy ízlések és pofonok. Meg ugye a "szerintem" szó használata is hanyagolható, az miért nem elég, hogy az adott vélemény az illető neve alatt olvasható? Akkor mégis ki szerint???
    De mind1.

Én a héten a Bábel-t és a 21 Grammot néztem és SZERINTEM ha Iñárritu-nak ennyi lenne az életműve, akkor is a legnagyobbak között lenne a helye, de ami még jobban érdekel: ezek után mivel fog előállni, mert ez a többszálon vezetett drámai személyiségelemzés már ebben a trilógiában maximálisan ki lett tárgyalva (vagy az én képzelőerőm gyengélkedik).
    Mindenesetre továbbra is a Korcs szerelmek c. munkáját tartom a legtöbbre, engem az érintett meg leginkább, bár tény, hogy a másik kettő is olyan hatással volt rám,amit nem mostanában felejtek.
    Továbbá érdekes,hogy több helyen is olvastam, hogy a filmjei a halálról és keserűségről, ill. végletekig ellehetetlenített élethelyzetekről szólnak, kilátástalan képet festenek a máról, de szerintem ez nagyon nem így van. Inkább -talán a 21 grammra mindez egy kicsit igaz- egy életigenlő és nyitott útra mutatnak, csak tragikus áldozatok árán.
    Ha vki vette a fáradtságot és elolvasta mindezt, kifejthetné a véleményét, majd igyekszem nem elküldeni az anyjába...
  • jefferson83
    Gépek lázadása - Shockwave (2005)

'C' kategóriás filmről van szó. Helyenként vicces, csak sajnos nem annak szánták. Egyebet nem tudok mondani :) 2.5/10

Ui: 2.5 pont ---> mert a dokicsaj tetszett :P
  • Gladiator
    Amúgy miután beírtam a véleményem a filmről, rákerestem, hogy ki elemzte már. Fú, mikor láttam, hogy Sephi csupa jót mondott róla, már tudtam, hogy másnap le leszek teremtve:D De mind1, igazándiból én se veled óhajtom megbeszélni a filmeket. Túl mások vagyunk, ami még nem is lenne baj, csak hát te nehéz eset vagy:)

písz
  • Kmarha
    nehogy bele kelljen folynod olyan témába ami kényelmetlen mi? Segitek, volt egy kérdés: "Én nem a brutális CGI-t hiányoltam (nem tudom ezt honnan vetted), hanem csak simán vmi mondanivalót, vagy egy érdekes fordulatot a történetben, vagy egy normális rendezést, zenét... Téged mi hatott meg benne? "