1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Frank Miller's 300
    A hosszú hétvégén megnéztem én is. Hátborzongató, nekem tetszett, bár nem vagyok annyira elájulva tőle, hogy 10 pontot adjak neki. De egy erős 8-as kijár. :) Igazi moziban nézős, vagy csúcsházimozin-nézős film, ami mindenképpen egyedi, és sokáig nem is lesz méltó követője (ofkoz csak ezen a stíluson belül; persze valószínű pár klón felbukkanása, de azok szvsz felejthetők lesznek).

A filmmel kapcsolatos rinyáról pár gondolat:
    Korábban már olvastam a képregényt, tudtam, mire számíthatok, és pontosan azt kaptam.
    Mind a képregény, mind a film a túlélő katona visszaemlékezése. Egy mese, egy hősköltemény arról, ami ott történt - a mesélő szemszögéből természetesen felnagyítva. Ezért lehet olyan szűk a szoros, ezért lehet egy "embermagas" fallal elzárni, ezért van túlheroizálva minden, satöbbi:
    -Nincs mellvért, mert ezek kemény, tökös spártai gyerkőcök, és egyébként nem látszana a rákizom. :)
    -Az egzotikus állatok mind többszörösen eltúlzottak - ahogy azt egy olyan ember mesélné, aki először lát ilyeneket.
    -Xerxész az akkor ismert világ leghatalmasabb birodalmának félisteni vezetője, természetes, hogy egy fejjel magasabb, mint a nagy király. Leonidasz a filmben is utal rá, hogy tkp. semmi baja nem lenne a perzsa uralkodóval, ha nem úgy tenné azt, amit tesz. A láncok meg... ehh, hát végülis szigorúan és szó szerint spártai neveltetésű katonák most először állnak szemben egy élvhajhász, önnön dicsfényében és alattvalói imádatában fürdő, gyakorlatilag korlátlan hatalmú emberrel, naná, hogy eltúlozzák a leírását és afféle hímringyós alak lesz belőle.
    -Szerintem a támadók a film nagy részében egyáltalán nem perzsák, hanem afféle gyülevészhad, amit a valódi perzsa katonák (és itt nem a Halhatatlanokra gondolok) maguk előtt hajtottak a vágóhídra. Amikor megtörténik az árulás, na ott már az igazi perzsa elit áll a túlélőkkel szemben (illetve körben :) ). Nemcsak a perzsák csinálták ezt, hanem az ókorban mindenki, lásd pl. Nagy Sándort, a későbbi római harcmodort, vagy akár a magyarokat.
    -A torzszülöttek szerepeltetése egyáltalán nem túlzás, az ókori hadászatban volt rá példa máshol és máskor is. Maga az ábrázolás persze eltúlzott, ahogy az már fentebb indokolva is volt.

Úgy kb. ennyi. :)