106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • desigo
    korrekt

kivéva a lecsó
    az nálam minimum 9/10
  • BlackWolf
    next 7/10
    lecsó 6.5/10
    szörfre fel 7/10
    több mint sport 8/10
    disturbia 7.5/10
    sunshine - hamar meguntam
    evan a minden6o 6/10
    harry potter 5 4/10
    simpsons the movie 7/10
  • Riddick21
    oké.
    Bár engem pl. egyáltalán nem mozgat a neve, egyedül a Terminátor 2 az, amiért hálát tudok rebegni...
  • DoctorJohnson
    Ugyanmár. Hogy lenne már rizikó a világ egyik leghíresebb rendezőjének a filmjébe invesztálni????
    Elég ha a plakáton fennvan a neve és tódulnak a népek, csókolom.
  • Riddick21
    "Pókember3, Karib tenger kalózai3, EVAN ALMIGHTY"
    Sajnos ön nem nyert. Ezek nem vállalnak szinte semmilyen kockázatot -talán az Evan Almighty-, mivel mindegyik hihetetlen sikeres franchise folytatása, így biztos a nézőszám is, de mindenképpen biztosabb, mint egy Titanic, True Lies vagy éppen Aliens esetében...
    Ráadásul ezek a filmek valószínűleg az előző részek profitjából is táplálkoznak.
    Szóval maradjunk azért annyiban, hogy Cameron rizikó.
  • DoctorJohnson
    Akkor hívjuk alaposnak! :)
  • jefferson83
    Surfs Up

Kellemes és igazán jópofa kis mesefilm. Igazán felnőtteknek szóló poén nélkül (ami azért jellemző az animációs mesékre, hogy egy kicsit nagyobb réteget vonzanak be a moziba). Nálam 6,5/10.

Malac a pácban

Ismét egy igazán jó mesefilm kimondottan gyerekeknek. A megvalósítás szinte tökéletes, kis ismeretterjesztő funkciót is fel lelhetünk benne. Mostanában kevés ilyen mesefilm készül, szóval meg kell becsülni. 8/10

Martin Lawrence Live - Runteldat

Ekkora egy elmebeteget, nem is gondoltam volna róla :ASAD
  • Bandew
    Lehet, hogy szőrszálhasógató és gazdag, de lusta semmiképp. Ezalatt az évek alatt újgenerációs trükköket dolgozott ki az új filmjéhez. Nem sokan tevreznek ennyire előre.
  • DoctorJohnson
    Cameron sztem csak lusta és szőrszállhasogató a témaválasztást illetően. Ja, meg k. gazdag is :)
  • Bandew
    "Akkor most hogy kategorizálsz?"
    Azt hiszem nem értetted miről beszélek. Nem kategorizáltam és nem mondtam, hogy egy férfi nem hatódhat meg, hanem azt, hogy a legtöbb férfiban van egy amolyan színjáték, hogy ne látszódjon a "gyengesége". Biztos mindenki élt már át ilyet.

"Ha amolyan művészlélek, akkor miért ne csinálna gyakrabban filmeket?"
    Egyetlen szóval sem mondtam, hogy Cameronnak bármilyen művészete is lenne, ennélfogva nem értem miért magyarázod ezt nekem. Mondandóm lényege kb annyi volt, hogy valahol kézzel készítik a ruhákat (a te értelmezésedben legyen ez a "művészet"), sok helyen gyárban. Cameron gyárának termékei pedig ki akarnak tűnni a többi futószalagos termék közül és ez nem 1x sikerült is neki.
    A Titanic pedig minden volt a stúdióknak, csak pénzkidobás nem. Cameronnak pedig nyílván nincs gondja a kenyérvétellel, de messze nem ő a leggazdagabb rendező. Nyílván a legtöbb sikeres rendező gazdag, akkor most mindegyik egy pénzsovár hazug?

Spielberg után pedig írtam valamit zárójelbe.
  • SASboy
    /off
    én is elterveztem, h nézek pár filmet, de nem lehetett jegyet kapni arra, amit megakartam nézni. kicsit felbaszott...
  • DoctorJohnson
    "Te úgy beszélsz a Titanicról, mintha rétegközönségnek készült volna:"

Réteg???? Ha úgy vesszük igen. Az egyszerű rétegnek, aki jelen esetben a többség. Az emberek többsége egyszerű, az egyszerű szórakozásra vágynak, egyszerű ízeket szeretnek (tömegkaják), egyszerű zenékre gerjednek, amiket könnyű dúdolni vezetés közben stb... ilyen film a titanik is. De ez nem baja neki, sőt. Hiszen ebben a műfajban kiemelkedő film lett, ezt elismerem. Csak arra reagáltam, hogy ez a film, ez a műfaj így működik.

Az egy dolog, hogy én nem kajálom be az egyszerű filmeket, amik a szerelemről meg bajtársiasságról meg hasonló közhelyekről szólnak, de az tuti, hogy ha vki odafigyel akkor ebben a témában is lehet olyat alkotni, amitől nem okádok hupililát. A titanik NAGY RÉSZE ilyen, de nekem már kissé sok volt a szerelmi kaland és bosszú a süllyedő hajón...
    Ennyi.
  • DoctorJohnson
    " Egyszerűen a stúdiók anyagilag nincsenek felkészülve Cameron -nevetségesen magas- költségvetéseire"

Ebben nem értek egyet.
    Lásd a 2007-es termést: Pókember3, Karib tenger kalózai3, EVAN ALMIGHTY, stb. Mind rekordköltségvetésű filmek voltak. Van ott nekik della, nem kell félteni őket :D
  • zaki
    Bourne Ultimátum

Hát ez ütött rendesen... :)
    Csak úgy kapkodtam a fejem a gyors vágások, meg a rángatózó kamera után... :D

9/10
  • luckyboi
    Hi!

Ha már Chan Wook Park, akkor ezt honnan tudom megszerezni és honnan van felirat hozzá? Nagy rajongó vagyok, csak még gyerekcipőben tipegek...
  • Riddick21
    "Azt hiszem mindenki tudja miröl beszélek."
    Én meg azt, hogy magad sem.
    Általánosságban szeretem Leó filmjeit, s ha már szerelem: a Rómeó és Júliát nagyon szeretem tőle! Akkor most hogy kategorizálsz?
    "Cameron véleményem szerint nem pénzhajhász, ezt pedig azzal magyarázom, hogy nagyon ritkán készít filmet (mint tudjuk a Titanic óta volt)"
    Nézd, önmagad ellen beszélsz. Ha amolyan művészlélek, akkor miért ne csinálna gyakrabban filmeket? Egyszerűen a stúdiók anyagilag nincsenek felkészülve Cameron -nevetségesen magas- költségvetéseire, ill. valszeg vígan elvolt a Titanic profitjából mostanáig. Plusz egyáltalán nem olyan nagy művész, mint amilyennek beállítod, a megalománián kívül egyetlen egyedi stílusjegye nincs, legfeljebb szerinted, de akkor már hallgatom is.
    "nem az a tömeggyártó mint pl. Spielberg"
    Jómagam nem igazán szeretem a "Mester" filmjeit, kifejezetten unalmas és következetlen darabokat gyárt, és legendásan képtelen befejezni őket. De! Van egy markáns mesélő stílusa, amit összetéveszthetetlenül kiszagol az, aki egy kicsit is jártasabb a témában és ez a stílus menti meg a középszertől néhány filmjét. Plusz sokoldalú, csinált azért egy München-t is, belenyúlt az Elitalakulatba, stb., szóval már ennyi elég, hogy köröket verjen Cameronra, aki kb. minden felrobbant, oszt' jónapot.

"Igen talán néha itt-ott nyálas"
    Akarod mondani: szentimentális. Nyálat én csak a köpködős jelenetben láttam...

satöbbi
  • Bandew
    Hmmm...
    Kissé borús gondolatokat követtek. Ezek az úgynevezett "jól bevált forgatókönyvek (továbbiakban JBF)" nagyjából Shakespeare óta léteznek. És a legtöbb ember igényeit kielégítik. Igencsak meglepődnék, ha létezne olyan ember a Földön, akit még egy JBF alapján készült film sem nyűgözött le, mert egyszerűen ilyen (emberi adottságainkból kiindulva) nem létezik. Minden ember filmes műveltsége minimum 1 db ilyen filmre épül.

Te úgy beszélsz a Titanicról, mintha rétegközönségnek készült volna:
    "Azoknak az embereknek akiknek készült (értsd: az egyszerűbb réteg, egyszerű aggyal és igényekkel)"

Vagy netán magadat tartod ennyire kivételesnek?

A Titanic lényege nem más, mint hogy ezt a JBF-es trükköt maximálisan kiélezik, és hogy ez a JBF-es film magasan kiemelkedjen a többi közül. Talán ezzel nem mutat semmi újat, de ebben a műfajban van a legnagyobb verseny, így ez (valljuk be) nem kis teljesítmény.

A PÉNZ téma pedig régen nem kérdéses Hollywoodban, ezzel az ürüggyel az összes filmbe beleköthetünk. Cameron véleményem szerint nem pénzhajhász, ezt pedig azzal magyarázom, hogy nagyon ritkán készít filmet (mint tudjuk a Titanic óta volt), nem az a tömeggyártó mint pl. Spielberg (ezzel most nem akartam semmi rosszra célozni). Ő alapjaiban hollywoodi rendező, aki a leggyakoribb hatásokat élezi ki soha nem látott szintre.

Véleményem szerint a Titanic egy hatalmas alkotás, már-már betegesen az. Igen talán néha itt-ott nyálas, de véleményem szerint ebbe a divat-fikázásban nagy szerepet játszik a férfiak cinikussága, akik még véletlenül sem érzékenyülhetnek el, ha szerelemről és Leoról van szó. Azt hiszem mindenki tudja miröl beszélek.
  • Bandew
    "Lehetett volna az elején valami az infó a földről.Esetleg pár kép,hogy mekkora gáz van az emberek között."

Akkor csak egy tucat-katasztrófafilm lett volna.
  • ProGabe #32995
    El Labirinto del Fauno

több meseelemet vártam,de így is jó volt,nagyon!jó és érdekes sztori,jó rendezés,jó látvány,jó színészek,jó nyelv :)
    ezt vártam!

8/10
  • Count Adyn
    Jah a Sunshine tényleg olyan jól indult , aztán a végére elmúlt sajnos a hangulata:S
  • desigo
    The Simpsons Movie 7/10

A sorozatot nem szoktam nézni a filmet se nagy érdeklődéssel kezdtem el nézni.Pozitívan csalódtam ahhoz képest,hogy nem vártam sokat.
    Jó volt a történet és a poénok is...

Sunshine 4/10

Ez viszont nem volt bejövős.
    Lehetett volna az elején valami az infó a földről.Esetleg pár kép,hogy mekkora gáz van az emberek között.
    A filmben a történet egész jól kibontakozott de az utolsó negyed óra nekem nagyon elcseszettnek tűnt...
  • jefferson83
    Én is szépen elterveztem hónap elején, hogy a moziünnepen filmnézés lesz dögivel, erre nálunk már kb egy hónapja ugyan az az ~5 film megy, amiből 3-at láttam a többi meg nem érdekelt. Szóval nekem kicsit hígabb volt a program :D
  • Zillo
    nos tegnap moziunnep alkalmabol ismerösökkel beültünk egymas utan 5 filmre:

SPOILER(?)

Surf up(Vigyázz,kész,szörf)-Iszonyatosan gyönyörüen megcsinálták,masodszorra neztem meg,es egyre jobban tetszik.Elöször megremitett a film jellege,de aztan rajöttem h ettöl válik sokkal izgalmasabbá a többi animácios filmnel.

Ocean's 13- Nagyon bejött,hiba volt,h nem neztem meg az elsö két reszt,de majd bepotlom.

Because I said so- Jó kis film volt kellö mennyiségü nyálköteggel.Nézhetö.

Láthatatlan- A fantasztikus trailer utan bizony hatalmas csalodas volt a film.Ennél ostobább,irreálisabb,szánalmasan nyomorultabb storyt még nem láttam.Ráadásul egy izgalmas jelenet sem volt benne,semmi ami felnyomta volna bennem a pumpát.Borzalmas.

Törés- A nap folyamán ez tetszett a legjobban.Meglepödtem magamon,h en kepes vagyok egy ilyen filmet élvezni.Antony Hopkins hihetetlen figura.Kár,h a végén mégiscsak elkapják.
  • Sephi
    The Tiger and the Snow - SPOILER

Aki ezt a filmet latta az valasozljon nekem plz a kovetkezo kerdesekre :

-Vittoria veguli Attilo felesege volt es elvalhattak ugye?
    -Amikor kiszedik Attilo-t a taborbol akkor hogy a picsaba kerult oda a ugyvede? Vagy mar olaszban volt?
    -A "ho" nem ho volt hanem pollem es azert tuszkolt az ugyvede nem?
    -Az altok nem voltak almok hanem tenyleg kiegett a cirgusz... akkor latta meg Vittoria a tigrist a "hoban".
    -Faud ongyilkossagat meg vegkepp nem ertem.
  • PetruZ
    Ja, kb. ezért adtam rá még némi pluszt. Ha az nincs, akkor nálam is 3/10. :)
  • AntiHero
    az nekem is:)

Én max 10/3 adnék rá.
  • jefferson83
    Végülis a képi világa bejött nekem :)
  • Riddick21
    Én már nem mertem rákérdezni, mert akkor bannolnak...
    Ha valami fájóan rossz, akkor 1-2 esetleg 3/10, de leginkább végig sem nézem, tehát zéró.
  • DoctorJohnson
    Pathfinder fájóan rossz és 5/10? :D
  • LasDen #32984
    Titkos gyilkos mama (Serial Mom)

Érdekes volt.....kb az első fél óráról lemaradtam, de a többit láttam......nagyon érdekes...először vmi komoly horrorra gondoltam, de ehelyett egy komikusra vett horror lett....olyan furcsa volt, de tetszett....10/7
  • PetruZ
    I'm A Cyborg But That's Ok (2006, http://imdb.com/title/tt0497137/)
    Chan-wook Park-ot mindenki ismeri, ha másról nem, hát az Oldboy-ról biztosan, jobban tájékozottak a Vengeance-trilógiát és a Three Extremes általa készített epizódját is biztosan látták, szóval mondhatni elég jól behatárolható, hogy miféle filmekkel rukkol elő a koreai mester. Nos, a Cyborg nem ilyen...
    Főhősünk egy fiatal leányzó, Young-goon, aki kiborgnak hiszi magát és ezért diliházba dugják. Családi hagyomány ez náluk, nagyanyja pl. egérnek képzelte magát és csak retken élt egész életében, de az anyja sem éppen tiszta. Mint minden rendes kiborg, Young-goon sem eszik semmit, ellenben élvezettel szopogatja, nyalogatja az elemeket, amelyekből mindig van egy maréknyi nála. A diliházban a legkülönösebb figurákkal találkozik, akik mind-mind valamiféle extrémitás miatt kerültek be. A lány megismerkedik egyikükkel, egy fiatal férfival, aki azt hiszi, hogy képes ellopni (és visszaadni) mások lelkét...
    A filmben keveredik a valóság és a képzelet, sokszor elég nehéz elválasztani a kettőt egymástól, és általában is fárasztóan zavaros az egész történet, amin a homályos szövegezésű párbeszédek sem sokat segítenek. Van két látványosabb rész, amikor a néző azt hinné, hogy most jön valami erős csavar, de aztán leül újra az egész. A vége meg teljesen szimpla és az történik, ami várható, bár nem a szokványos módon.
    Ha nem Park film lenne, adnék neki egy 7-est. Így csak 6/10.

Invisible Target (2007, http://imdb.com/title/tt0995739/)
    Aki pergő ritmusú, modern hongkongi rendőrös-bűnözős akciófilmet keres, nyugodtan nézze meg ezt is, a maga műfajában elég jól sikerült. A rendező az a Benny Chan, akinek több újabb kori Jackie Chan filmet is köszönhetünk, de pl. tőle származnak a Gen-X Cops filmek is. Az Invisible Target ez utóbbiakra hasonlít, bár a szereplőgárda nagy része a J.C. stunt-csapatból (vagy érintettségi körükből) származik, és nálunk szinte teljesen ismeretlenek (bár az egyik főszereplőt kapásból mindenki fel fogja ismerni az arcvonásai alapján: ő Jaycee Chan, J.C. fia :) ). Ez persze azt is jelenti, hogy minden stunt-ot ők maguk csinálnak végig, ami egyes jeleneteket tekintve mindenképpen kalapemelést érdemlő.
    Szóval a történet szerint modern bűnözők fényes nappal, a nyílt utcán felrobbantanak és kirabolnak egy pénzszállító autót, majd a kiérkező rendőrökkel tűzharcba keverednek, megölnek pár rendőrt és százmillió amerikai dollárral elmenekülnek. Később a hongkongi SDU (SWAT csapat) rajtuk üt a kikötőben és megölnek párat közülük, de a többség elmenekül és a pénznek is nyoma vész. Fél évvel később a túlélő banditák visszatérnek a városba, hogy felkutassák a lóvét és bosszút álljanak azokon, akik elárulták őket.
    Hőseink rendőrök, hárman vannak, eleinte nem is ismerik egymást, de valamilyen módon mind érintettek a fél évvel ezelőtti ügyben. Amikor a banda újra feltűnik, közösen erednek a nyomukba, és eközben maguk is üldözötté válnak, nem véletlenül: vannak néhányan a rendőrségen belül, akik nagyon nem szeretnék, ha kiderülnének a pénz eltűnésének körülményei...
    A film jó másfél óra hosszú, de gyorsan elszáll, ahogy pörögnek az események. Lődözésből kevesebb van, love story nincs (csak érintőlegesen, múltbéli események okán), moralizálásból is csak egy nyúlfarknyi (bár az egyik főszereplő kapcsán fontossá válik). Humor is akad, de nem jellemző. Van pár nyilvánvalóan lehetetlen stunt, amit túlélnek a szereplők, meg a karatéjos jelenetekben is vannak kisebb túlzások, de hát ez egy ilyen film, a stílus még simán elbírja. :)
    Szóval aki modern, Breaking News, My Father Is Hero, Fulltime Killer, stb. stílusú filmet keres, az nem fog csalódni. Erős 7/10.

Pathfinder
    Hát erre nem tudok nagyon mit mondani. Ha nem nézem azt, hogy vikinges - indiános, hanem azt gondolom, hogy egy alternatív fantasy-vel van dolgunk, akkor egész jó (a töméntelen sok bakitól eltekintve). Egyébként meg fájóan rossz. Az alapötlet többet érdemelt volna.
    Szóval értékelésem a fentieknek megfelelően 7/10 vagy 5/10. :)
  • AntiHero
    Wind Chill (Dermesztő szél)

10/7

Nekem tetszet, csak hát a végét nem értettem mert annyira bekutyultak.
    Kellemes kis esti mozi volt.
  • DoctorJohnson
    "Mekkorát ütött volna, ha a már ismert katasztrófa vázára egy meglepő és eredeti történet épül, ami mentes a kliséktől és pont annyira dokumentál, mint amennyire emocionálisan magával ragad. "

Azoknak az embereknek akiknek készült (értsd: az egyszerűbb réteg, egyszerű aggyal és igényekkel) tökéletesen nagyot ütött. Elég nagyot ahhoz, hogy főleg pénzügyileg de egyéb szinten is sikeres alkotásnak számítson. Értem én, hogy mit hiányolsz, hogy mit szerettél volna látni, de az ilyen filmek 99%-ban egy adott és jól bevállt forgatókönyvet követnek. Ennek egyetlen oka van, a pénz.
  • otrosinka
    a rettegés arénája

10/7
    szeretem a thillereket....ez is tetszett.
  • Riddick21

Ha szerényebben hoz a konyhára, akkor akár a világ 8. csodája is lehet, úgy sem érdekel senkit...
    Csodálom, hogy az amerkiai átlaghambugerzabálókból összeedződött, minden valamirevaló filmet szénnéfikázó imdb közönség nem tette be a legnagyobbak közé, de még így is meg lehet nézni azt a TOP 100-at, s mosolyogni egy jót.
  • desigo
    Viszont akkor bekerül IMDBn a top 100-ba...
  • Riddick21
    Épp ezért nincs benne egyetlen gagyi trükk sem, esetleg mai szemmel.
    De ha '97-ben is 2007-es mércével nézted, akkor nem szóltam.
    A Titanic egyetlen baja, hogy borzasztó kiszámítható minden pillanata, és ezzel kihagyták a legnagyobb ziccert. Nyilván nem a SPOILER:D hajó jéghegynek ütközéséről beszélek SPOILER VÉGE, hanem minden másról, beleértve nemcsak a szereplők sorsát, hanem még azt is, amit és ahogy mondanak...
    Mekkorát ütött volna, ha a már ismert katasztrófa vázára egy meglepő és eredeti történet épül, ami mentes a kliséktől és pont annyira dokumentál, mint amennyire emocionálisan magával ragad.
    Csak akkor nem Cameron rendezte volna, hanem -személyes kedvencem, aki a műfajban már bizonyított- mondjuk Paul Greengrass és nem 1,8 milliárd $-t kaszál, hanem a felét sem.
  • desigo
    Akkor is.
    Hatalmas költségvetéssel készült.
  • sweech
    10 éves film :|
  • desigo
    Bnőm nézte és én szolidaritásból csatlakoztam.
    Gagyik a trükkök az effektek...
    A történet még elmegy.