106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Olyat tapasztaltál, vagy bárki más, aki moziben nézte a Death Proof-ot, hogy valaki csak úgy feláll, és kimegy a film közben? Amikor én néztem, tömve volt a terem, és hát finoman szólva volt rá precedens.
-
Az a film sohasem fog megjelenni mármint a Machete !! Hiába is várod annyira !!
Mert az csak egy áltrailer !! Csináltak egy jó kis trailert de ennyi a film sosem fog megjelenni már a TV és foglalkozott ezekkel az áltrailerekkel !! -
"Ez benne van az eredeti filmben is? Érdekes. Nem tudom mi volt a célja ennek, lehet csak release hiba volt, mind1."
nem hiba, ez direkt volt benne (én moziban néztem, szintén ff volt egy darabig), QT előszeretettel használja ha jól emléxem. -
luckyboi #33701 Jaj , a Machete-t nagyon várom, az mekkora lesz! -
luckyboi #33700 Grindhouse: Planet Terror
A hölgyek látványát a vérhólyagos fröcsögéssel és a fekete -vagy milyen- humorral kevervén egy igen jól eltalált kompozíciót láthattam ,ami még ha undorító is volt , nagyon tetszett. Rajongója nem leszek az ilyen B horroroknak, de mindenképpen pótolom az ezirányú hiányosságaimat és a kultokat szép lassan megnézegetem majd. Asszem ez is volt a célja a filmnek, közelebb hozni a stílust a néppel.
10/8
Grindhouse : Death Proof
Első rész:
A hölgyek látványát a hölgyek látványával keverve kicsit kevésnek tűnt az a sok üres fecsegés ,kicsit 'lányfilmnek' éreztem, átszűrődött a QT érzés, bár jöhetett volna nagyobb iramban is. A feszültség mindvégig benne volt a jelenetekben - vagy csak én vártam túlzottan a csattanót. Az utoló képsorok pedig igen sokkolóra sikerültek .
Második rész:
Nemtudom, de amilyen verziót láttam, abban FF-é válik egy hosszabb jelenete a filmnek. Ez benne van az eredeti filmben is? Érdekes. Nem tudom mi volt a célja ennek, lehet csak release hiba volt, mind1.
A második részben minden megvolt ami az előzőből hiányzott, bár a kajáldás jelenet megint sok lett szvsz. Az utalások a Planet Terrorra fainak lettek. A végén majd' összefostam magam, mekkora kaszkadőri munka volt tejóég! Meg ez a befejezés, pff.. Szavam nincs.
10/9
Összességében 10/9 -
Resident Evil - Extinction
A háromból ez a legjobb szerintem. Odatesz nagyon a mad max feeling..
7/10 -
Szerintem amúgy éppen eleget veséztük Will Smitht ennél több kommentet nem hiszem, hogy érdemel :) -
Ezen ne vesszetek össze én "különc" vagyok. Akár Will Smithnek akár Tom Cruisenak lehet akármilyen jó akciófilmje/vígjátéka számomra egyszer nézhető(pedig ott van pl Cruisenál is a különvélemény, világok harca stb)de nekem egy kaptafa mégha sokak szerint nagyon jó filmek is. Ez tényleg nagyon szubjektív másnak más tetszik ennyi.
Will Smith -t nem írom le, mert ez a Pursuit of Happyness enyhén szólva is meglepett, hátha lesz még nem "én vagyok a macsó szuperhős amerikai hős" filmje is kitudja.
Én, a robot számomra semmivel sem jobb, azzal egyetértek, hogy az A.I mérföldekkel jobb volt. -
Nem értek egyet.
Hiába ASMIMOV írta a film alapját, attól NAGYON NAGYON messzire került a megvalósítás (konkrétan kizárólag a robotika 3 törvényét vették át és joccakát), a film egy -nekem egyébként tetsző- de semmi extra robotos akciófilm lett.
Spielberg AI-ja viszont SOKKAL INKÁBB foglalkozik a mesterséges értelem pszihológiájával, az nem is akciófilm, kurvára nem lehet egy lapon említeni az I, ROBOT-tal.
Ilyen alapon a rambo 2-t összehasonlíthatjuk a Szakasszal, mert mindkettő vietnámban játszódik...
-
Lipi1980 #33695 Én azért az Én, a robotot soha nem hasonlítanám össze a Függetlenség napjával, ugyanis az Asimov regény feldogozása igen erősen a mesterséges intelligancia kérdéskörét tárgyalja, és azt, hogy mi vár az emberiségre, ha...
Ha már hasonlítani akarom valamihez, akkor inkább Spielberg AI-Mesterséges értelem c. filmjéhez hasonlítanám, mert azért azzal inkább sorolható egy kategóriába...
Sok embernek azért nem tetszenek az ilyen filmek, mert rosszul nézik azokat, de ezt annak idején már kifejtettem ebben a topicban... -
szvsz arra gondolt, hogy a sztori vonal, a klisék és minden egyéb tipikus amcsi filmre vallanak, éshát ugye az is -
koxos???
má mé? -
Seten #33692
Az Én, a robot miért tipikus amerikai film?
Sztem a sztori bármilyen országban játszódhatott volna.
Lásd Audi, MVAgusta. :)
-
Bocsi de nem nagyon szeretem az ilyen "filmvígjátékokat" pláne nem amiben ez a "bohóc" szerepel(elnézést ha valakinek az ízlésvilágát megbántom ezzel). Ez a film nagyon komoly, de a vígjátékai...mind1 ízlések és pofonok. Én, a robot is tipikus amerikai film mint ahogy a Függetlenség napja is. -
épp tegnap láttam a MIB 2-őt és nem voltam tőle elájulva. szerintem az első részt messze-messze alulmúlta. voltak ebben is poénok, de nem ért fel az előzővel...erőltett és rókabőr típus. -
Lipi1980 #33689 És mi a helyzet a következő filmjeivel:
Hitch
Én, a Robot
MIB II
Ali
Szerintem ezek is jó filmjei voltak! Bár a Boldogság nyomában valóban kimagasaló, hiszen azért Oscar-ra is jelölték (szvsz. nem véletlenül) -
Pursuit of happyness 9/10 Szuper film volt, nem is gondoltam , hogy ez a koxos normális szerepet is el tud játszani. -
DOOM
2/10
Aaaahh... Szörnyű :(
Alig volt valami köze a játékhoz, simán lehetett volna a címe "Zomibe Killer 5" is ... A végén meg az a bunyó :/
A 2-t azért kapta, mert leglább el lehetett rajta röhögcsélni, hogy mennyire gagyi :D -
Reign Over Me (Üres Város)
10/9
Adam Sandler nem csak vígjátékokba jó. -
Há' a Prodi...
-
:D bocsesz, én meg írni nem tudok. Romero :D -
Az eggyel korábbi alapján Romero-ra tippelek. :)
-
Bocsesz, kicsit lemaradtam, ki az a Romano? -
Zodiac
kissé untam,Fincher nagyon lelasitotta a tempot...
még egyszer biztos nem nézném meg 6/10 -
Na, abszulute nem úgy értékelem mint mai film, irtam is régi köntös, hogy 70-es évekbeli B mozi.. tudom én jól mit akartak a grindhouse címmel. De mondjuk Romano-nak volt olyan filmje, amit komolyabban lehetett és lehet még ma is megnézni, mint a Planet Terrort :) Szerintem pont az a baj vele, hogy túl sok, a mostani korra jellemző jelenetet, feelinget rakta bele. Valahogy túl sokszor volt hiányérzetem, mert a 70-80-as beli érzést felváltotta a 90-es évekbeli groteszk humor. De valószínüleg az én hibám, mert horror-horror komédiák helyet inkább akció filmeket néztem, sok-sok autos üldözéssel.
Valószínüleg ezért is jött be kevéssbé. De mint mondtam, nem nagyon volt olyan perce amin unatkoztam volna :) -
mér értékelitek úgy a Planet Terror-t mintha egy mai múvi akarna lenni.....sztem pont, hogy az a lényeg ennél a filmnél, hogy olyan hihetetlen dolgok vannak mint egy régi bé múviban.....komolyan venni lehetetlen? ezt sztem nem is kell komolyan venni....én a film után úgy voltam hogy legszívesebben újra megnézném mert annyira tetszett...kit érdekel, hogy a csajnak a lába helyére egy asztal lábat később meg egy fegyvert tesznek......felmerült bennem a kérdés, hogy hogy lő vele, de aztán nem érdekelt....jól nézet ki és ez a lényeg.......én nagyon élveztem.....ellenben a Death Prooffal ami dumálós szar lett....de a kaszkadőrös részek jók voltak..... -
Grindhouse -
Death Proof:
Hát, nehéz lenne egészként értékelni a filmet. Leszögezem, az utolsó 10 percen kívül a filmet egyedül a szöveg viszi el, és egyedül a szöveg rontja le. Nagy beszólások, érdekes párbeszédek, unalmas semmit mondó és senkit nem érdeklő párbeszédekből áll. A hangulat mégis hatalmas. Néha kicsit idegesítő ez az oldschool stílus, főleg miközben mobiloznak no meg csilli-villi kocsikat előzgetnek az utakon, de összességében nagyon bejön.
És az utolsó jelenetről.. hát arról egy rossz szavam sem lehet. Egy az egyben az eredeti Tolvajtempót valamint Steven Spielberg korai remekművét, a Dual-t (Párbajt) jutatta eszembe. Ráadásul el sem tudom képzelni, hogyan oldották meg a forgatást, mert ez látszólag színtiszta
kaszkadőri munka volt, olyan lélegzetelállító jelenetek, hol minimum azt vártam a film végén, hogy a nevek után felsorolják az elhunyt kaszkadőrök neveit is.
Egy biztos, többször nem fogom megnézni az egészet, de a végén, a fordulatos autós üldözés(eket), azt még vagy ezerszer!
Planet Terror:
Itt sem olyan egyszerű a véleményezésem. Ez tetszett kevésbé. Kicsit Holtak Légiója, és nagyon Romero féle zombi film keverék volt, megspékelve Resident Evil 2 féle oltári nagy baromságokkal, melyekre jobb is nem odafigyelni, mert csak felhúzza rajta magát az ember. Aki nem látta, az ne számítson másra, mint régi köntösbe bújtatott, percenként kocsirobbanós, minden leégős, mindenkit lekaszabolós, vérben tocsogós, fizikára-logikára-józan paraszti észre figgyet hányó, groteszk örültségre.
Komolyan venni lehetetlen.
Hát pontozni, egyik alkotást sem tudnám. Mindazonáltal túl sokat egyik részen sem unatkoztam, vagy így, vagy úgy, de le tudott kötni.
QT vs R művészi csatából viszont egyértelműen Tarantino került ki győztesen. Szerintem. (főleg, hogy az ő filmjében nem volt számítógépes effekt, Rodriguez viszont telenyomta vele a sajátját.. ennyit a 70-es évek B mozijáról :D). Rodriguez viszont kétségbevonhatatlanul a legbetegebb. :)
-
A félszemű sheriff
9/10
Nagy alakítása volt ez John Wayne-nek. Nagyon régen láttam ezt a filmet, jó volt újra megnézni, átérezni a régi westernek hangulatát :) -
Holtak hajnala (1978)
Hát, ez mai szemmel inkább vicces volt, mint félelmetes... :P
Talán ha 10-12 évvel korábban néztem volna meg, akkor más lenne a véleményem...
Legyen mondjuk 6.5/10
Holtak hajnala (2004)
Feldolgozáson már jobban szórakoztam, volt ám tunkolás itt rendesen, meg heccsátok sörétes puskával... xD
Kicsit még félelmetes is volt, meg néha vicces is, pl mikor a tetőről szedegették le a Jay Leno, meg Burt Reynolds hasonmását... Xd
8/10 -
1408
Nagyon jó......érdekes volt....és végig lekötötte a figyelmemet... :D
Amikor azt hittem hogy ez a vége kicsit csalódott voltam, hogy ennnyi, ez a befejezése egy jó filmnek? és erre bumm mégsincs vége :D elég klisés lett volna... :D 10/8
Death Note
Az anime-ről nem szólnék mert nem az a hely. A filmet angol felirattal láttam és lehet hogy azért mert ismertem a történéseket nagy rész megértettem a beszédeket .D Voltak komolyabb eltérések az eredetitől, de nem vészesek :D Jó adaptáció volt. 10/7
Aranypolgár
Hát ő nemtudom....Fura volt....talán ez jó szó rá....én nem láttam benne semmi extrát, de mégis lekötött és élvezhető volt......nem értékelném, mert nemtudom mennyit adjak rá.... -
luckyboi #33674 Mr Brooks
Semmi extra, egyszer nézhető. 6/10
-
Planet Terror
10/8 -
Felkoppintva 7/10
Egyszer nézhető vígjáték.Én bele tudtam élni magam a srác helyébe :) -
The lookout
Memento erős koppintása, kicsit más jellegű sztorival, tinédzserkompatibilis karakterrel.. Egyszer nézhető..
6/10 -
Én tudom értékelni: 10/9 -
Jim Carrey ismét hozta gumiarcát és zseniális színészi tehetségét. Nagyon jót lehet rajta nevetni, kellemes kikapcsolódás:) -
Lemony Snicket - A balszerencse áradása
9/10
Nagyon jó film nagyon jól eltalált színészekkel.Minjdenkinek csak ajánlani tudom! -
Planet Terror
na ez akkor szarság volt, h hihetetlen, ez a Rodrigez betegebb, mint Tarantino
nem tudom értékelni :p -
Wing Commander (1999)
8/10
Bar mar ketszer lattam, azt kell mondjam hianyolom a jo Sci-fiket es kellene par hasonlo darab mostansag is.
Ahhoz kepest, hogy 1999-es nem erzodik rajta egyaltalan, hogy kozel 8 eves a film, rengeteg nagyszeru effekt van benne, ami mostansag is megallna a helyet. -
"Robert Rpdriguez kúrva jó filmeket csinált eddig is"
Nekem maga az érzés, hogy ezek az emberek élvezetből csinálják a filmeket és nem csak futószalagon szállítják a rutinmunkákat, már megéri, hogy vitába keveredjek akármilyen bohóccal! Még többet is. Persze, tudom, hogy a profit viszi őket is, de meg lehet nézni, hogy mégis mivel vannak tele a filmes fórumok, legyenek akár off, akár online-ak: mindenki beszél QT-ról és RR-ről, még ha nem is szeretik őket mindenhol (ami egyáltalán nem baj)...
Mindemellett egyszerűen semmibe nézni és ócsárolni a munkájukat egy gép előtt ülve: nekem ez egyszerűen nevetséges. Kijár nekik a tisztelet, szerintem ez minimum, amit el kell ismerni...