[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Grindhouse -
Death Proof:
Hát, nehéz lenne egészként értékelni a filmet. Leszögezem, az utolsó 10 percen kívül a filmet egyedül a szöveg viszi el, és egyedül a szöveg rontja le. Nagy beszólások, érdekes párbeszédek, unalmas semmit mondó és senkit nem érdeklő párbeszédekből áll. A hangulat mégis hatalmas. Néha kicsit idegesítő ez az oldschool stílus, főleg miközben mobiloznak no meg csilli-villi kocsikat előzgetnek az utakon, de összességében nagyon bejön.
És az utolsó jelenetről.. hát arról egy rossz szavam sem lehet. Egy az egyben az eredeti Tolvajtempót valamint Steven Spielberg korai remekművét, a Dual-t (Párbajt) jutatta eszembe. Ráadásul el sem tudom képzelni, hogyan oldották meg a forgatást, mert ez látszólag színtiszta
kaszkadőri munka volt, olyan lélegzetelállító jelenetek, hol minimum azt vártam a film végén, hogy a nevek után felsorolják az elhunyt kaszkadőrök neveit is.
Egy biztos, többször nem fogom megnézni az egészet, de a végén, a fordulatos autós üldözés(eket), azt még vagy ezerszer!
Planet Terror:
Itt sem olyan egyszerű a véleményezésem. Ez tetszett kevésbé. Kicsit Holtak Légiója, és nagyon Romero féle zombi film keverék volt, megspékelve Resident Evil 2 féle oltári nagy baromságokkal, melyekre jobb is nem odafigyelni, mert csak felhúzza rajta magát az ember. Aki nem látta, az ne számítson másra, mint régi köntösbe bújtatott, percenként kocsirobbanós, minden leégős, mindenkit lekaszabolós, vérben tocsogós, fizikára-logikára-józan paraszti észre figgyet hányó, groteszk örültségre.
Komolyan venni lehetetlen.
Hát pontozni, egyik alkotást sem tudnám. Mindazonáltal túl sokat egyik részen sem unatkoztam, vagy így, vagy úgy, de le tudott kötni.
QT vs R művészi csatából viszont egyértelműen Tarantino került ki győztesen. Szerintem. (főleg, hogy az ő filmjében nem volt számítógépes effekt, Rodriguez viszont telenyomta vele a sajátját.. ennyit a 70-es évek B mozijáról :D). Rodriguez viszont kétségbevonhatatlanul a legbetegebb. :)