106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Seten

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy a német hivatalos dokumentumok mit tartalmazhatnak hiszen ha Thorvald meghalt akkor kinek a beszámolója alapján írtak bele bármit is? :)

A másik, hogy szerinted a szovjet propagandának melyik verzió feküdt volna jobban, ami a filmen is szerepelt vagy amit Zajcev állított, hogy:
    Danyilov-ot csak megsebesítette és Kulikovot sem ölte meg hanem ketten együtt csalták tőrbe a Standartenführer-t?!

• Seten

Arra reagáltam, hogy a filmben König karaktere gonosz-e vagy sem. Van aki azt mondta, hogy ez "csak" hideg fejű katonai gondolkodás. Szerintem nem az.

• Blasta
    Hitman
    -------------------
    imdb link

5/10

Semmi extra, egyszer végignézős, tűrhető akciófilm, jópár kihagyott ziccerrel. Olyphant teljesen jól hozta a szerepet, semmi bajom nem volt vele, de azért Jason... :)
    Kicsit olyan érzésem volt, hogy a sztroit összecsapták, hiányérzetem volt végig, nem volt meg a filmben a játékból ismert korrekt, csavaros sztori, csupán annak halvány, lájtosabb változata.
    Ja és a verekedés a pályaudvaron. Na az nem kellett volna...
  • [Jakuza]
    Shoot 'Em Up
    7.5/10

Hat ez a film nagyon kesz.
    Egyszeruen nem tudtam magamban hova sorolni. Nagy velegye a filmkeszites minden darabjanak. Mindenbol van benne egy pici. Viszont reg nevettem ennyit egy film megnezese kozben.
  • Lipi1980
    Én, és én meg az Irén - 9/10

Talán moziban láthattam utoljára, de nagyon jó volt újra nézni és újra röhögni Jim Carrey játékán! Hasonlóságot véltem felfedezni a 1997-es Hantaboy és ezen film egyes jelenetei között, ami szerintem nem véletlen:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor az egyik személyiség próbálja a másikat leküzdeni, az tiszta olyan volt, mint amikor a Hantaboyban a WC-ben helybenhagyta magát

Szerintem Jim Carrey az egyik legjobb komikus színész
  • bigapó
    OFF:

Nem értem miért háborogsz ezen? Hol írtam azt, hogy ez elfogadható? csak megjegyzésként írtam be és azt is odaírtam, hogy mindkét oldalon voltak ilyen és ehhez hasonló dolgok. Nem elfogadható ez sem, mint ahogy az sem, hogy T-34-es harckocsik lánctalpaival kell megoldani a hadifoglyok létszámának csökkentését (remélem érted), valamint az sem, hogy 20 évig Szibériában "őrizzük" a hadifoglyokat, holott egy békeszerződés megkötése után azokat el kellett volna engedni...

Egy háborúban vannak szabályok, de nincs olyan aki be tudná ezeket tartatni ott abban a szent pillanatban amikor kellene. A mai napig vannak erre példák (lásd Iraki incidensek), csak manapság nagyobb a média és hamarabb felkapja a híreket, hogy nagy botrány legyen belőle, de minden csoda 3 napig tart, aztán mehet a süllyesztőbe. Ilyen a mai világ, háborúk meg mindig lesznek amíg ember az ember...

On: és téma off...
  • [Jakuza]
    Varjal, a gyerek akkor mar kemnek minosult, miutan atadta az informaciokat, nem pedig szimpla artatlan kolyoknek.
  • Bandew
    Nem kell kiforgatni a szavainkat. Egy fajta tettnek több verziója is lehet.
  • Z
    Az ügynökség (The good shepherd): nálam ez az év filmje. 10/10

Azonban mielőtt valaki rohanna a moziba CIA-s ügynökös akciófilmet nézni, idézek a port.hu-ról:
    "de niro filmje olyn mint egy könyv, ha érdekel a téma, akkor jó belemerülni, ha szimpla kikapcsra vágyik az ember, válasszon mást. tán eből is kitűnik, nem moziforgalomba való, szerintem is, dvdre, és késő esti tévéműsorba."

Teljesen egyetértek ezzel. Szóval csak óvatosan a jegyvásárlással.
  • Sheltem
    Hidalgo-A tűz óceánja
    Szintén másodszor láttam ezt, akár csak az "Ellenség a kapuknál"-t, először 3 éve kb. Nem tudom, hogy vagytok vele, de ebben a k**va hidegben már a sivatag látványa is finomságos. Nos Gyűrűk urás Aragorn barátunk ebben a filmben sem kispályás szerintem, általában szoktam nézegetni IMDB értékeléseket, kommenteket és pl. ennél a filmnél nem igazán értem miért kapott "csak" (mihezképest ugye) 6.5 es értékelést. Persze a sztori az egy rémegyszerű sivatagi életre halálra verseny és ezzel az ember el is mondta miről szól a film, semmi csavar, semmi meglepetés, de mégis...
    Megindító a film, roppantul "aranyosan" ábrázolja a ló és az ember kapcsolatát(nem a lób*szó kozákokra céloztam mielőtt jönnek a humoros kommentek),a küzdést együtt, a szenvedést és a végén a búcsút a pacitól. Én imádom az ilyen állatbarát,de mégis frankón megcsinált filmeket, a Hidalgo látványvilágára is azt mondom, hogy nagyon ott van a szeren.A filmben a következő mondat a kedvencem, ami még az előző megnézésből is bennem maradt: "Nobody hurts my horse..." (énis kinyírtam volna egy ilyenért abban a helyzetben az tuti)
    Értékelés: 9/10
  • desigo
    A királyság (The Kingdom) 8/10

Mindenféle várakozás nélkül ültem be megnézni.
    Bár a közepén kicsit leül a film ezt leszámítva nagyon magával ragadó,izgalmas film.
  • Seten

Aha, és szerintetek ez így elfogadható?! Gratulálok.
    König valóban nem volt gonosz.

• bigapó
    úgy valahogy. Tobruk-nál vagy El-alamein-nél (esetleg mindkét helyen) sebesült ellenséges katonákból csináltak horogkeresztet a németek egy domboldalon és egy kis benzines rásegítés után meggyújtották a "tábortüzet"...

hsonlók voltak a többi oldalon is (amcsi, japán, stb), de ez nem az a topik, csak gondoltam megjegyzem:)
  • Bandew
    Hidd el a háború azon pontján már nem számított mi "illik".
  • fifi
    Óramű pontossággal /Clockwise/

lézengtem a Tescoban, mert vártam valakit, mondom megnézem az olcsó dvd-ket. Semmi értelmes nem volt, de ennek a borítóján ott volt john Cleese, mondom, bár a filmről nem hallottam még, biztos nem rossz...
    Kellemes csalódás.
    Marha jó film... bár több mint 20 éves, de nagyon szórakoztató. Egy vonalas, kemény igazgatóról szól ,akinek lételeme a pontosság. El kell mennie egy konferenciára, ami tképpen élete eddigi legfontosabb momentuma...De a mindig óramű pontos fazon lekési a vonatot... Innen olyan idióta helyzetekbe keveredik, hogy néha már burleszkfilmbe illő jeleneteken röhögtem...
    Nagyon kellemes film. De azért kell egy nyugágy hozzá, hogy ráhangolódjaon az ember.
    Pontozni sztem értelmetlen...
  • PetruZ
    Melyik "valóságban"? Merthogy Zajcev - szovjet propagandával is meglocsolt - emlékiratai és a német hivatalos dokumentumok eltérnek. :)
  • Seten

Ez nem hideg fejjel való gondolkodás hanem háborús bűntett! Fegyvertelen ellenséget, hadifoglyot nem illik gyilkolni.

Egyébként nekem jobban tetszett volna ha úgy forgatták volna a filmet ahogy az a valóságban is megtörtént.

• Bandew
    Csak azután ölte meg a gyereket, miután rájött, hogy információkkal látja el Zajcevéket. És mivel háború volt, a gyerek pedig segített az ő ellenségeinek, a gyerek is az ellensége lett. Ez amúgy ki is van fejtve a filmben. A felakasztás pedig könyörtelen igaz, de az csalinak kellett neki.
    Ez egy katona hideg fejjel való gondolkodása.
  • bigapó
    ja, utánna meg jön a sárdobálás...
  • Seten

Egyébként Hitler ügyvédje is erre alapozta volna a védőbeszédét! :)

• Seten

Akkor már rég kivégeztem volna az ex-barátnőmet! :)

• Blasta
    Háborúban és szerelemben mindent szabad
  • Seten

Basszus ez SPOILER volt! Szorri!

• Blasta
    Igazad van, 1általán nem volt gonosz, egyszerűen német katona volt A-Z-ig.
  • zaki
    Tényleg nagyon jó film, nekem DVD-n is meg van, én is újranézem valamelyik nap, kedvet kaptam hozzá... :)
  • Bandew
    Én nem éreztem a film alatt, hogy Ed Harris karaktere "gonosz" lenne, csupán, hogy katona.
    De igazad van, sztem is jó film, pedig nagyon kevés háborús filmet szeretek igazán.
  • kaposi1
    Nekem is megvan ez a film,és a leírásod alapján kedvet kaptam rá hogy ismét megnézzem.Elég régen láttam de arra azért emlékszem hogy annakidején nekem is tetszett.Edd Haris meg amúgy is a kedvenceim közé tartozik.
    Nagyképen még ugysem láttam, tehát este mozi.
  • precision
    hát engem annyira felidegesített hogy még azt az 1 -et is nehezen adtam meg rá :)
  • Blasta
    "Ed Harris alakításáért a gonosz Koenig szerepében akármilyen díjat odaadnék. Gondolok itt mindenre a szerepében, az arcai rezdülésére, a reakcióira eszméletlen jó színész..."

100% egyet értek, amúgy én is szeretem a filmet, csak kicsit elnyújtották sztem, de alap múvi
  • Sheltem
    Ellenség a kapuknál
    Összvissz egyszer láttam ezt a filmet már elég régen, akkor olyan nyomot hagyott bennem, hogy úgy döntöttem tegnap előkapom és megnézem végre normális tvn is. A filmről csak szuperlatívuszban tudok beszélni, elnézést ha picit elfogult lennék.Amik tetszenek a filmben, nem igazán van benne idealista nyálcsöpögtetős amerikai hatás hálistennek, pl arra célzok, hogy a filmben nem próbálják meg beállítani az oroszokat a jónak,a németeket a rossznak, az oroszok szarrálövik a saját embereiket akik menekülni próbálnak , azonkívül Hruscsov(Krushchev) sem éppen emberségességéről híres, az egész film olyan igazi "orosz" fílinget ad köszönhetően az összezárt sérült katonáktól kezdve, a romokban bújkáló emberkéken keresztül Tania személyiségén át Hruscsov agresszív idióta stílusáig. Az ember nem kezdi el szeretni egyik oldalt sem a filmben, a főszereplők színészi munkája példás. Az egész film magával ragadó és példás minden 2. világháborús filmnek. Látványvilág, vágások mesteriek.
    Ed Harris alakításáért a gonosz Koenig szerepében akármilyen díjat odaadnék. Gondolok itt mindenre a szerepében, az arcai rezdülésére, a reakcióira eszméletlen jó színész...
    Nem is akarom túlragozni a dolgot, számomra 10/10.
  • badsco
    Hali. Cloverfiledről ki mit gondol?
    Új trailer:
    http://www.apple.com/trailers/paramount/11808/
  • [Jakuza]
    Ezt irtam ra meg kb 2 hete, de en nem voltam ilyen szigoru, hogy 1 pontot adjak ra. :D

"Dragon War (2007)
    3/10
    Par szoval jellemezve; kar volt megnezni."

Megkerdeztek mi a bajom vele mert a trailer jo volt allitolag

"Hat valami pocsek film az a bajom vele.
    Gagyi tortenet, raadasul bugyuta nya'las talalasban.
    Par technikai trukktol eltekintve ami latvanyos volt benne, egy semmitmondo a B typek szinvonalat is alig elero film."
  • precision
    én is nagyon vártam, megláttam a képeket belőle anno és mondtam hogy ezt meg KELL nézni, ez nagyot fog ütni... emiatt is hatalmas csalódás, és érthetetlen számomra hogy lehetett ilyet kiadni

de szerintem lesz itt olyan akinek tetszteni fog vmennyire, de én akkor sem ajánlom senkinek hogy ezt megnézze (hogy pénzt kiadjon miatta azt meg pláne nem :))
  • Kandurex
    de jó...pedig vártam ezt a filmet,..:/
  • precision
    Dragon Wars

Látvány ide vagy oda kéremszépen ez egy LÓSZAR! Ezzel a filmmel vallatni lehetne pl. a bíróságon: "- Vagy bevallja hogy Ön ölt meg 5 kislányt és ásta el őket a kertben vagy meg kell néznie a Dragon Warst! - Jajj csak azt ne, én voltam, bevallok bármit!". Hihetetlen. Nem akarom felsorolni a hibákat mert egyrészt nem akarok fél km -es hsz -t írni, másrészt csak mégjobban felidegesítene a dolog. Nem hittem el amit látok. 2007 -ben ilyen színészek játszanak amerikai filmben, ilyen vágások, ilyen sztorivezetés van. Kliséhalmaz, bugyuta, szarkupac az egész. 1/10. 1 pont a spec effektekért.

Tenacious D

Jack Black agymenés, Ben Stiller írói segítségével. Nekem bejött. Egyfajta görbetükör az amerikai filmek elé, másrészt a zenék nagyon jók. Itt sem kell mélyreszántó sztorira számítani, de egy agyament vígjátéknál talán nem is az a lényeg. Volt benne egy-két gyenge poén, de Jack Black és a zenék kárpótoltak. Könnyed kikapcsolódásra számítottam, és azt maximálisan meg is kaptam a filmtől. 7,5/10.
  • rcstuning
    Beethoven árnyékában 3/10
  • [Jakuza]
    Nem csodalom hogy untad, mivel egy ido utan nagyon unalmassa valnak benne a dolgok. :D
  • TomDantes
    Éljen, valaki végre azt mondja amit én.
  • TomDantes
    Jó nincs hagyománya nálunk a Grindhouse-nak.
    Ettől még lehet tudni hogy mi az.
    Amúgy sokan pont ezért nem értékelik.
  • Blasta
    Csak én érzem úgy, hogy egy magyar ember "szájából" életidegen arról beszélni, hogy a Grindhouse olyan amilyennek lennie kell???
    Lévén ez a fogalom kizárólag amerikában értelmezhető, európában soha nem létezett egyetlen grindhouse sem, aki az usa-ban nem volt ilyen moziban és nem nézett ott Z kategóriás filmeket, annak gőze nem lehet a témáról, maximum sejtheti, hogy ez valahogy igy jó.
    Vagy rosszul látom? :)