106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    És akkor mi van? Én korábban már írtam, hogy végig sem néztem, mert rém unalmasnak találtam már az elejét is (mindkét filmnek). Ettől még lehet jó film - másnak. Csak ne hülyézzük le egymást a saját véleményéért - mert akkor fordítva is megtörténhet, és kitörne az értelmetlen flame.
    Mondhatnám azt is, hogy "egymilliárd légy nem tévedhet", vagy mi, nem? :)
  • unberto
    A gépész hogy tetszett? Nem mostanában adják az moziban...de tnap láttam, és tökre tetszett..végre nem egy sablonfilm...bár kicsit depis :)
  • [Jakuza]
    Uncsi :D
  • TomDantes
    Borzadály? Hm, hat kritikát olvastam el filmről. A hatből négy szerint nagyon jó, egy szerint csak a QT rajongóknak jó, egy szerint sz@r.

Hm, hatből négy szerint jó? Akkor lehet hogy azokkal van a baj akik szerint borzadály.
    Depersze lehet én vagyok a hülye.
  • Seten

Sose akard meggyőzni (főleg itt) azt akinek nem tetszik az ami neked! :)

• Real13
    A Death Proof akármit is mondtok,nagyon jó:)
  • PetruZ
    Bár elírtad a címet (Death Proof), de az előbbi: tényleg f*s a kereső, gyakorlatilag nem működik. Egyébként többen is írtunk már a filmről, és tényleg borzadály (kivéve egy-két embert, aki szerint az év filmje). :)
  • CSOCSO
    nem hiszem el hogy ennyire fos lenne a kereso de semmit nem talaltam a deat proof c. filmrol a grindhousebol....

pedig emlexem hogy irtatok rola es meg valaki az ev filmjenek is titulalta ...

mindegy meglestem... borzadaly... van egy ket fasza jelenet de ennyi.. unalmas kaki az egesz.. az angelina jolie szaju ribi ott van a szeren
  • Sheltem
    Mi érdekes ebben? Mondom szerintem jobb az első rész, ott a lényeg, hogy "szerintem".

"Hogy-hogy reméled?" Másabb úgy gondolni egy trilógiára, hogy mind3 része szuper(lásd pl Indiana Jones, Star wars(classic)) mint úgy, hogy volt egy jó rész aztán a többivel elcseszték még az emlékét is, lásd shrek. Egyszerűen gyalázás egy iszonyatosan jó rajzfilmet ilyen részekkel folytatni , én ezt gondolom.
  • Dynamic
    "Remélem 4. Shrek nem lesz... "
    Hogy-hogy reméled?Pisztollyal kényszerítenek, hogy megnézd?Ha lesz, legfeljebb nem nézed meg.De, hogy miért "reméled", nem értem.
    Mellesleg érdekes, hogy szinte bármelyik trilógia jó példa lett volna, de sikerült pont egy olyan ritka példát írnod, aminek a 2. része jobb, de legalább olyan jó volt mint az első.
  • rcstuning
    Csillagpor 9/10
  • Riddick21
    Elb@$zt@m, ez Jakuzának ment volna a 34320-es miatt.
  • Riddick21
  • Seten

Nem kombinál itt senki túl semmit. Véleményeket írtunk. (Sztem nem b.sztalak le a sajátodért) :)

• Sheltem
    Igen persze, ez is közrejátszott, de az egész film rendezése másabb volt. Felesleges túlkombinálni ezt a témát, kinek ez tetszik kinek az jobban. Ízlések és pofonok.
  • Seten

Az első sztem csak azért volt neked "parás, "dark" hangulatú" mert Arnie karaktere gonosz volt. Robert Patrick-tól pedig én sem tojtam össze magam. :)

• Sheltem
    Számomra gyengébb.

Az első mikor annakidején láttam igazi parás, "dark" hangulatú volt, a 2. részen már nem lehetett igazán "félni".
    Egy terminátor számomra legyen sötét, depressziós film ,a 2. rész túlságosan "amerikai" én vagyok a faszagyerek stílusú lett.
    A 2. technikai megvalósításban/látványban volt sokkal jobb az 1nél, de szerintem összevetve a 2 filmet az első film jobb. (Szerintem)
    Egyébként mind2 részt szeretem.
  • Seten

A T2 gyengébb mint a T1? :)

• [Jakuza]
    Jo film ?
    Mondjuk igaz ennel a filmnel jobb altatot, meg nem talaltam. :D
    Ezert nalam megerdemel egy 2/10-et :D
  • Sheltem
    Shrek 3
    Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az első rész szuper volt a 2. már gyengébb, a 3. meg egyenesen kaka. Olyasmi érzésem van mint a terminátor 1-2-3 al ott is ez a tendencia kb. Remélem 4. Shrek nem lesz... Az első részt bármikor megnézem, de a többi, semmi nyomot nem hagyott bennem , a poénok is erőltetettek. 6/10
    Medicine Man
    Nem éppen mai film,de már nagyon régen láttam, így alig emlékeztem valamire belőle. Az egész film hangulata frankó, nem unatkoztam egy percig sem. Sean Connery(jaj bocsánat Sir! Sean Connery) hozza a formáját. Nem akarom túlragozni: 8/10
  • PetruZ
    A film IMDB-s oldalán, a trivia-k között olvastam. Az is ott van, hogy a srác anyja film előtt egy évvel halt meg (lehet, hogy ettől vadult el egy kicsit?), a filmet az ő emlékének is ajánlották.
  • Lipi1980
    Donnie Darko - 10/10

Most láttam kb. negyedjére vagy ötödjére, de még mindig tud újat mutatni...
    Nem is írnék semmi spoilert, mert aki látta az tudja, hogy ez tényleg jó film, aki meg nem az meg nézze meg, mert vétek lenne kihagyni!
  • Riddick21

Hát ezt nem tudtam, de csak még jobban tetszik!:D
    Külön öröm, hogy sikerült az eddig általam látott legigényesebb feliratot összehozniuk a film alá, ami már csak azért is fasza, mert DVDkiadást egyelőre el lehet felejteni, még forgalmazója sincs a filmnek...
  • Zoli007
    Evan almighty - Hát ha ez a Bruce folytatása akart lenni, akkor igencsak mellényúltak. Semmi poénos nem volt benne, meghát azt sem igazán értem, hogy miért kellett a csókának úgy kinéznie mint egy 75 éves öregembernek? Összegezve: sajnálom a beléfektetett időt.
    Transformers - Na ebben viszont nem csalódtam. Eszméletlen zene, hihetetlen effektek. A történet is nagyon ott van. Azon a beszóláson dőltem e röhögéstől, hogy ,,ez ezerszer királyabb mint az armageddon,, ugye azt is Michael Bay rendezte. Összességében szerintem ez 2007 eddigi legjobb akciófilmje.
  • PetruZ
    Meg fogom nézni. Ha egy olyan 12 éves gyerek kapta a szerepet, akit kitiltottak az iskolából, eleve 5 fontot kért előre csak azért, hogy megjelenjen a meghallgatáson, és a rendező benne látta fiatalkori önmagát, akkor muszáj lesz megnézni. :)
  • Blasta
    Beni gyerek nagyon roxx, Alpha dogban über volt, aztán a film 2. felére szépen elfelejtkeztek a karakteréről :/
  • Zillo
    Devdas- AZ egyik legjobb film,amit valaha láttam.Az indiai filmek mindig kellemes meglepetést okoznak szamomra,ez meg végképp elvarázsolt.Hihetetlen,hogy milyen gyönyörüen összehozták az egyébként szokásos Rómeó és júlia történetre alapuló filmet úgy,hogy tökéletesen átadta és visszatükrözte az indiai emberek játékosságát,szenvedélyét.A táncok,és énekek,a látvány mellett a színészek(főleg Madhuri Dixit) olyat alakitottak,amit egy europai v amerikai szinesz valoszinüleg nem tudna,hiszen az arcjáték az indiai nők sajátja.Szóval előttem megnyilt a kapu az indiai filmek kapcsán.
  • badsco
    Két filmet is néztem tegnap. Kezdeném a gyengébikkel.

The Kingdom
    Hát ez nem volt nagy eresztés. Először az volt az érzésem, hogy eltévesztették az országot és inkább Irakba kellett volna helyezni a sztorit. Aztán meg az, hogy ez inkább hasonlít a Denzel Washingtonos Siege-re, csak Szaúd-Arábiában. A sztori még csak-csak elmenne, de mire beindul a film addigra tök érdektelenné válik az ember, majd le is zárják gyorsan.
    Spoiler - meg a végén nagyon nem jött be a Rambo effektus egy egyszerű" bombakereső FBI csapattól.
    Jamie Foxx nagyon kilóg a környezetből, egyáltalán nem találja helyét, ezért legtöbbaször idiótán viccelődik, mintha minden frankó lenne. Chris Cooper kissé fáradtnak tűnik, neki sem ez a legjobb filmje, de a Jennifer Garner ennyire ne tudjon azonosulni. Egyszer sir, máskor meg szénné ugrat mindenkit wtf??? Az egyetlen, de viszont az nagyon nagy pozitívum az arab rendőrfőnököt játszó színész. Na ő mindenkit lenyomott

A másik film a 3:10 to Yuma. Nagyon jó kis western, sőt nekem teljesen visszahozta a régi hangulatot. (Talán mert régi film remake-je.) Russel Crow sztem egyik legnagyobb alakítását nyújtja a velejéig romlott rosszfiú szerepében, Cristian Bale is nagyon jó, de aki a legjobb az a Ben Foster az idegbeteg gyilkológép szerepében. EZ a srác sztem a jövő legnagyobb színésze lesz. Hihetetlen milyen szerepekben képes óriásit alakítani. Alpha Dogban meg X-menben alig játszik pár percig, mégis ő marad meg az emberben a legjobban. Na mindegy mindenki nézze meg, mert szerintem nagyszerű film. Nem különben James Mangold rendezése, aki mint tudjuk, képes meglepően élvezhető filmeket csinálni (azonosság, nyughatatlan, észvesztő)
  • Dynamic
    Én már láttam.
    Elég jó film.
  • Seten

"az SS egyetlen tagja sem jutott el Sztálingrádba"

Csak azért mert nincs leírva, akkor az már meg sem történhetett?
    Ezen kár vitázni 50 év távlatából. :)

• Real13
    Első negyed órát láttam,amúgy is megvan,majd megnézem:)
  • Riddick21
    Senki nem látta innen a This is England c. filmet?
  • Kmarha
    Hja meg volt egy amolyan alternatív, kifacsart hosszú hétvégém is.

Donnie Darko:
    vontatott elmebeteg agyszülemény. Olyan ember nincs, aki megnézi és vállat von. Nem. Vagy imádja és nem birja elképzelni, hogy nem szeretheti ezt valaki, vagy gyülöli, és képtelen megérteni, hogy birja ezt bárki is végignézni és kedvelni. Egy biztos, mindkét oldal elgondolkodik azon, hogy miről is szólt. :) Ezek után érdemes kihagyni? Én kétlem, legalább ha a beszédtéma valahol is elfogy, van film, amit elő lehet venni :)

A kút (The Fountain):
    erről már irtam korábban. Nem biztos hogy én is értem teljesen, miről szól a film, de szerintem azok nagyrésze, akiknek nem tetszett, még annyit sem fogtak fel belőle mint én. Ez egy remekmű. Már nem is egy film, hanem egy zenével-érzelmekkel-képekkel eljátszadozó rapszódia.
    A film középpontjában az élet, halál, halál utáni létezés, újjá születés, a halálfélelem, a szerelem áll. Nagyjából nem? :D

K-pax:
    Féltem a végétől, hogy bele lesz magyarázva valami, de nem. Szabadon hagyták a végét, mert ebbe a filmbe vétek lenne egyetlen igazságot belemagyarázni. Sokkal többrétűbb annál. Ahogy az elöbbiek és a majd ezután következő filmeknél is, ajánlott a többszöri megnézés, mindig van még mi újat felfedezni benne. Adva van egy édes ember, aki azt állítja egy másik világról jött, és egy dilidoki, aki probálja megfejteni ezt az embert. Szívfacsaró történetet sikerült összehoznia a készítőknek.

Faun labirintusa:
    erről is irtam. Ezt már nehezebb feldolgozni, depressziós hangulatban tilos nekiállni! A 2. világháborúban játszodik, egy sok szörnyűséget átélt kislányról, ki a valóság szörnyűségei elől, egy nem kevésbé szörnyű, de mégis reménnyel kecsegtető képzeletbeli világba menekül. Nem hittem volna, hogy képes leszek mégegyszer megnézni, mert ez a film nem ereszt el egy nap alatt, sokáig a fogságába tart.

John Malkovich menet:
    No, ehez szerencsém nem volt még eddig. Szerencsére most bepótoltam az elmaradást. Ez egy groteszk, perverz, polgárpukkasztó és egyedi műalkotás. Van egy kapu, melyen keresztül 15 percig John Malkovich testében lehetsz, persze csak mint szemlélő. De a középpontban nem ő egyedül áll, hanem egy különös nőszemély is, nem kevésbé elhanyagolható szerepet játszik, hiszen az egyik oldalon ő érte folyik a harc, egy házaspár harca, melyet csak John Malkovich testén keresztűl lehet megnyerni.
    No és a csavart elmeséljem? Elég annyit tudni, hogy van akinek szintén szüksége van arra a testre, csak kicsit másfajta okokból. És az örület kezdetét veszi, melyben Malkovichnak van a legkevesebb beleszólása.

No, ennyi örült alkotás után, álljak neki elektronikát tanulni? :) Teljesen reménytelen.
  • Kmarha
    Huuu, hát amig beteg voltam, sok filmre jutott időm.

Az egyik új kedvencem, szerelmes filmecskéből, az Igazából szerelem lett. Pedig valójában, ha jobban megnézzük ezt a filmet, egy nagy nulla. Egymás mellett fut jó pár drámai száll, melynek egymáshoz szinte semmi köze. A végét pedig ugyis mindenki sejti. A szereplők: az egykor kiöregedett rock sztár, aki nagy ivben tesz a normákra, és úgy dönt, idén felkerül egy nagyon nyálas popszámmal, az idei karácsonyi top 10 első helyére. No és aki rájön, hogy az egész világon, neki csak egy, igaz barátja van. Aztán ott az angol miniszter elnök, ki felelős posztján is csak egy ovodás kisgyerek, egy csonka családos szerelmes kisfiú és még sokan mások. A történet néhol tényleg kezd lehangoló lenni, és talán érdemes leányzóval leülni és megnézni, mert egy kis pityergés álltalában garantált, de végeredményben a film egy akkor is megnevettetős kis szerelmi történet gagyvasz. Valahogyan mégis megfogott. No meg a szereplő gárda is figyelemre méltó, de tényleg! IMDB

A legnagyobb beszolás: "Gyerekek. Sziasztok! Itt egy fontos tanács Billi bácsitól. Ne vegyetek drogot...
    Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!"
  • mikusmate
    Most néztem meg a Rekviem egy álomért-ot... Hát huhh és wáááá... teljesen letaglózott... még most is teljesen a hatása alatt vagyok...
    Na de nem (csak) ezért írok. Valaki esetleg el tudná nekem mondani, hogy mi a különbség a rendezői és a sima verzió között (gondolok itt jelenetekre, különbségekre a történetet tekintve)?
  • [Jakuza]
    Azt hiszem ebben minden benne foglaltatik.
    Valoban Zajcev egy Szovjet hero volt, amit a propaganda magasztalt fel.
    Talan a Spectrumon is lattam egy dokumentum filmet, amiben a puszta tenyek foglaltattak ossze.
    Akkoriban minden propaganda nagyon tavol volt a valosagtol.
    Mint amikor egy horgasz fog egy halat es bemeseli a tarsainak, hogy egy igazi balnat akasztott. :D
  • PetruZ
    Nem "kinek a beszámolója", hanem hogy egyáltalán megtörtént-e. Zajcev állította, hogy a lelőtt fickónál Heinz Thorvald névre kiállított papírok voltak, és a Koenig csak fedőnév volt, de a német katonai iratokban nincs nyoma ilyen fedőnévnek sem.
    A másik, hogy még a szovjet hadijelentések sem tartalmazzák az esetet, pedig ők aztán mindent megtettek Zajcevért (és minden mesterlövész találatot részletesen dokumentáltak és szétkürtöltek). Az egyedüli bizonyíték Zajcev emlékirata és Thorvald puskájának távcsöve. Zajcev sem állítja be nagy ügynek a dolgot, az esetről jóformán csak azért írt részletesebben, mert Thorvald igazi kihívást jelentett a számára (de volt még 10 másik német mesterlövész is, akiket ő kapott el). Azt még ő sem állította (és semmi bizonyíték nincs rá), hogy Thorvaldot kifejezetten ellene küldték volna. Egyszerűen ott volt, fogócskáztak kicsit és ő győzött.
    Kár, hogy nem szerepel Heinz Thorvald, vagy Erwin Koenig nevű lövész a német katonai iratokban, az SS egyetlen tagja sem jutott el Sztálingrádba, és egyetlen német mesterlövész sem érte el az őrnagyi rangot, nemhogy az ezredesit. :) (A háború végén a dokumentáltan legjobb német lövész egy 21 éves gyerek volt, közlegényi rangban, és még ő sem érte el a Koenig-nek tulajdonított több, mint 400 találatot.)

A szovjet propaganda meg úgy értendő, hogy sok mindent Zajcevre "varrtak". Egy csomó más lövész is tevékenykedett a városban, mindkét oldalon, de a szovjeteknek szükség volt egy ikonra, egy megtörhetetlen képre, ehhez kellett Zajcev. Jó lövész volt, ezt senki sem vitatja (emellett ő vezette a városban felállított mesterlövész iskolát is), de a csatában beállított szerepe több, mint kétséges, igen valószínű, hogy a találatainak száma "kozmetikázva" volt a többi lövész eredményével is. "Papíron" a sztálingrádi csatában 225-ig jutott, a háború alatt összesen 252-ig (de 400-ra saccolják a valós számot) és ezzel még csak nem is ő volt a legjobb a szovjet hadseregben. Mindenesetre röplapokat szórtak az ellenséges vonalak mögé, meg hangosbeszélőkön nyomták a szöveget, hogy Zajcev itt és itt szedett le egy német tisztet, vagy katonát, és már X db. "igazolt" találat fűződik a nevéhez. Mondjuk a taktika nem is működött rosszul: a németek félték a nevét és még olyan találatokat is neki tulajdonítottak, amelyeket még a szovjetek sem ismertek be. :)

Szóval, hogy hogy történt a valóságban, azt már senki sem tudja biztosra, időgéppel kellene visszamenni és alaposan átnézni a papírokat, mi a hiteles. :) Az egész egy regényíró által átköltött és felnagyított párbajnak tűnik, amelyre még tucatjával lehetett példa az egész háború alatt.
    (De ez mit sem von le a film élményéből, ami nekem is tetszett. :) )
  • zaki
    Hát, megnéztem a Predator 2-t. Ez eléggé gagyi lett. Igazi B kategóriás eksönfilm. Az utolsó fél órája tetszett, viszont a 60 .percig inkább szánalmas volt, mint izgalmas. Az első rész istenkirály volt, nem kellett volna ezt a folytatást bevállalni. Olvastam néhány helyen, hogy lesz 3. rész is? Hát a 2.n-ál csak jobb lehet, ezzel a városi környezettel nagyon el lett b@szva az egész. 5/10 az utolsó fél óra miatt.
  • Seten

Hát igen. A média hatalma! :)

• Z
    Na ja, de azért írtam úgy, hogy halála napjáig, mert úgy kérdezted, hogy "ha Thorvald meghalt akkor kinek a beszámolója alapján írtak bele bármit is?".

Az utolsó nap sztoriját meg lehozták az Aktívban, mert fizettek a ruszkiknak az infokért. :DDD