[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hja meg volt egy amolyan alternatív, kifacsart hosszú hétvégém is.
Donnie Darko:
vontatott elmebeteg agyszülemény. Olyan ember nincs, aki megnézi és vállat von. Nem. Vagy imádja és nem birja elképzelni, hogy nem szeretheti ezt valaki, vagy gyülöli, és képtelen megérteni, hogy birja ezt bárki is végignézni és kedvelni. Egy biztos, mindkét oldal elgondolkodik azon, hogy miről is szólt. :) Ezek után érdemes kihagyni? Én kétlem, legalább ha a beszédtéma valahol is elfogy, van film, amit elő lehet venni :)
A kút (The Fountain):
erről már irtam korábban. Nem biztos hogy én is értem teljesen, miről szól a film, de szerintem azok nagyrésze, akiknek nem tetszett, még annyit sem fogtak fel belőle mint én. Ez egy remekmű. Már nem is egy film, hanem egy zenével-érzelmekkel-képekkel eljátszadozó rapszódia.
A film középpontjában az élet, halál, halál utáni létezés, újjá születés, a halálfélelem, a szerelem áll. Nagyjából nem? :D
K-pax:
Féltem a végétől, hogy bele lesz magyarázva valami, de nem. Szabadon hagyták a végét, mert ebbe a filmbe vétek lenne egyetlen igazságot belemagyarázni. Sokkal többrétűbb annál. Ahogy az elöbbiek és a majd ezután következő filmeknél is, ajánlott a többszöri megnézés, mindig van még mi újat felfedezni benne. Adva van egy édes ember, aki azt állítja egy másik világról jött, és egy dilidoki, aki probálja megfejteni ezt az embert. Szívfacsaró történetet sikerült összehoznia a készítőknek.
Faun labirintusa:
erről is irtam. Ezt már nehezebb feldolgozni, depressziós hangulatban tilos nekiállni! A 2. világháborúban játszodik, egy sok szörnyűséget átélt kislányról, ki a valóság szörnyűségei elől, egy nem kevésbé szörnyű, de mégis reménnyel kecsegtető képzeletbeli világba menekül. Nem hittem volna, hogy képes leszek mégegyszer megnézni, mert ez a film nem ereszt el egy nap alatt, sokáig a fogságába tart.
John Malkovich menet:
No, ehez szerencsém nem volt még eddig. Szerencsére most bepótoltam az elmaradást. Ez egy groteszk, perverz, polgárpukkasztó és egyedi műalkotás. Van egy kapu, melyen keresztül 15 percig John Malkovich testében lehetsz, persze csak mint szemlélő. De a középpontban nem ő egyedül áll, hanem egy különös nőszemély is, nem kevésbé elhanyagolható szerepet játszik, hiszen az egyik oldalon ő érte folyik a harc, egy házaspár harca, melyet csak John Malkovich testén keresztűl lehet megnyerni.
No és a csavart elmeséljem? Elég annyit tudni, hogy van akinek szintén szüksége van arra a testre, csak kicsit másfajta okokból. És az örület kezdetét veszi, melyben Malkovichnak van a legkevesebb beleszólása.
No, ennyi örült alkotás után, álljak neki elektronikát tanulni? :) Teljesen reménytelen.