106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sheltem
    Apró titkok (2006)

A filmet a port.hu krimiként jegyzi, azonban krimihez az égvilágon semmi köze. Nagyon jó kis film, nem tudom Kate Winslet szerintem olyan kis ronda nő mégis valahogy rohadtul vonz nem tudom megmagyazázni miért A film nagyon frankó úgy ahogy van, nincs benne felesleges csöpögés, helyette olyan élethelyzetek vannak amik szerintem sok embernek ismerős szituációkat mutat. A film úgy van megcsinálva, hogy 1 percig ne unatkozzon az ember, jókis esti összebújós mozi(bár ilyenre se mennék el moziba, de otthonra tökéletes). 9/10
  • Bandew
    Ezt még érdemes megnézni:
    Rambo - alternatív befejezés

Igazából az eredeti befejezés az alternatív, hisz a könyv is így végződik, meg így lesz igazán teljes a film.
  • Bandew
    Az elmúlt napokban tartottam egy kis nosztalgia-mozit, bár az igazat megvallva annyira élvezem, hogy folytatni fogom.
    Tudom, hogy a nosztalgia megsokszorozza az élményt és elfogult lesz tőle az ember, de az alábbi alkotásokat filmes szemmel is igen kiválónak tartom. Pontozni viszont nem pontozom őket, túlságosan nagy tiszteletben tartom ezeket a filmeket.

First Blood (1982)
    Nagyon régen láttam utoljára és hatalmas élmény volt! Végig nagyon feszült voltam, totál végigizgultam az egészet. Ez a legdrámaibb, legreálisabb és legtöbb tartalommal bíró Rambo rész. Kíváncsi vagyok az újra.

The Running Man (1987)
    Ez is igazi klasszikus, bár ezt nem láttam olyan régen, mint a másik két filmet. Persze azért nem tegnap. Tele van rengeteg vicces jelenettel, amiknek a humora eléggé emlékeztet engem a South Parkra. Természetesen emellett egy jó kis akciófilm és erőteljes média-kritika, ami akkoriban azért nem volt túl hétköznapi.

Total Recall (1990)
    Verhoeven nagy klasszikusa, azt hiszem mindenki ismeri. Szintén nagyon-nagyon régen láttam utoljára, csak egy-két kép maradt meg és a hangulatból valami. Ez a film volt most a legnagyobb hatással rám, de olyan fokon, hogy teljesen megdöbbentem. Mai szemmel nézve igencsak primitív kellékekkel dolgoztak, néha már-már "aranyosnak" találtam (pl. a járműveket), de az illúzió egy percre nem törik meg. Olyan hihetetlen hangulata, világa és története van a filmnek, hogy engem teljesen beszippantott. A 80-as 90-es évek akciófilmjeiben megszokott volt, hogy halomra ölik az embereket, és emlékszem akkoriban nem is nagyon foglalkozott ezzel az ember. Viszont most, szinte sokkolt, ahogy halomra lövik a szerencsétlen járókelőket. Persze Verhoeven mindig is elég naturalista volt és ért az erőszak ilyesztő ábrázolásához (Emlékezzünk csak vissza a Robotzsarura, amikor megkínozzák a főhőst, az engem totál padlóra küldött kiskoromban. Ráadásul 3 évesen láttam a moziban, mert a lökött bátyám ilyen filmekre vitt el engem ). Tényleg elég ilyesztő világa van a filmnek, tökéletesen visszaadja Philip K. Dick cyberpunk hangulatát.

Még annyit hozzáfűznék, hogy a filmeknek igazán remek zenéjük van, persze a korhoz illő. Főleg ez adja a nosztalgia érzést, mivel a filmek túl jók, hogy nosztalgiázzon az ember. Azt hiszem begyűjtöm a régi nagy kedvenceket, mert hatalmas értékük van.
  • rcstuning
    American Gangsters 5/10

tömve van unalommal, nem igazán jött be.
  • jefferson83
    Talán az, hogy a történetnek még nincs vége.
  • Sephi
    Saw 4 -

Az összes közül ez volt a legszarabb rész minden szempontból.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az ok hogy rajottem hogy egy időben jaccodik a hármassal. De azt végképp nem értem hogy Hoffman hogy kerül a képben...és főleg nem vágom mi a lényege a Jigsaw által lenyelt kazettának. Valaki vilagositson

• LuckyXX
    Kipróbáltam azután meg az van, h kidob egy 48 perces képet amiban az van, h ki kell írnom valami progival azt hiszem dvd copy advance a neve rámentem az oldalára kerestem torrentben de semmi ilyen progi nem létezik.
  • LuckyXX
    Nem hanem amikor elindítom a filmet kidobb egy 20 mp és képet amiben azt írja, hogy csak a domplayer tudja lejátszani amiről végülis kiderült, hogy az valami vírusal teli nyavaja, és ezt szeretném valamivel megkerülni mivel már 2x letöltöttem a filmet és mind a 2x ugyanez de másik filmekkel nincs fond. Emígy szerintem is a VLC az egyik legjobb.
  • Seth
    Az egy halom spyware-t meg trójait tölt le neked, nehogy felmenj arra az oldalra amit esetleg megad. Mostanában elég sok ilyennel találkoztam, hogy szakadna rá az ég aki kitalálta. Egy egyszerű progival át kell konvertálnod a filmfájlt és máris bármi lejátsza .Innen a 3wplayer Decoder az
  • Z
    Hátőőőő, gőzöm sincs, mi lehet a Domplayer. Hogy érted, hogy ezt kéri? EZ valami speckó kodekkel rendelkező lejátszó?

VLC-vel nem próbáltad még? Az szerintem az egyik legjobb. videolan.org - hátha megoldja!
  • LuckyXX
    Sziasztok.

Lehet, hogy volt már szó a Domplayer-ről csak fáradt vagyok végigolvasni bocs.
    Találkozott már valaki ezzel a progival és, hogy oldotta meg ??
    A Hitman-t szeretném megnézni csak ezt kéri.

Előre is köszönöm.
  • Seten

Aha, szerinted. Van gyereked?

• artschiatwork
    Wehehehe, az utolsó csillagharcos volt a legelső moziélményem, 6 éves lehettem :P
  • Sheltem
    Ezt azért nem hinném. Az SW classic még mai szemmel nézve is frankó sci-fi még akár egy újdonsült hájtekkölyöknek is.
  • Z
    Bezzeg nekem még a Sólyom bosszúja is nagy kedvencem volt azokkal a mai szemmel nézve már baziócska fantasy-varázslatos effektekkel.

Shoot em up - akció-vígjáték? Mi volt ez? Nem tudom, de nagyon élveztem! Félig olyan volt, mintha valami lövöldözős játékot vittek volna filmre. A film nézése közben eszembe jutottak azok a távolkeleti filmek, melyekben cölöpökön egy lábon ugrálva verekedtek a Pókemberi képességekkel bíró harművészek, vagy a Tigris és Sárkány harci jelenetei. Képtelenebbnél képtelenebb lövések, menekülések, ugrálások. Mindezt a nyugati világban, de a mai korba ültetve. Nyugati western-anime? :DDD A hős visszahozta az egykori Sly/Schwarzengger stílust, hogy egyedül halomra gyilkol egy fél országnyi hadsereget. De mivel nem érzem, hogy komolyan gondolnák, nem is látszik egy fikarcnyi erőlködés sem a filmen. Tessék élvezni! Naaaaagy piros pont neki.
  • Seten

Sőt, nézesd meg valamelyik kiskölyökkel most a régi SW-trilógiát. Egyszerűen le fogja gagyizni! :)

• Bandew
    Miért, az Utolsó Csillagharcos az ma már nem komikus?
    Persze hogy ezek a filmek ma már valamilyen (POZITÍV!!!) értelemben, komikusnak számítanak. Ezért írta CSOCSO is, hogy gagyi a "grafika". Ezt sztem nem rosszindulatúan mondta, hanem amolyan "tisztelettel".
  • Sir Quno Jedi
    Na, akinek unalmas, az ne nézze! :D
  • Sir Quno Jedi
    Merthogy úgy gondolod, hogy a takonypóc nenongenerácsió tagja vagy te magad is?!?!? Tudod-e, hogy az nem korfüggő??? :D Szal. lehet, hogy t nem is tartozol közéjük, akkor meg nyugodtan megnézheted.
  • sz4bolcs
    A film még mindig élvezhető, de a címe komikus. xD
  • Kmarha
    A Space Odyssey is lebilincselő, de úgy vagyok vele, mint a Szárnyas fejvadásszal (rossz időben nézem meg és bealszok rajta) Viszont ez a két mű akkor is könyvben az igazi. Abban a formában viszont letehetetlen! (természetesen a Szárnyas fejvadász című könyvről nem tudok, de ott van Philip K. Dick könyve, az "Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?" :D Ha jól tudom ezt olvasván jött a fejvadász filmötlete. Hát azt csak ajánlani tudom a könyvet, hol máshol, mint filmes forumon :D)
  • Sephi
    4 honap , 3 het es 2 nap -

Uuuuu baszod... naon naon durva film. Mindenkinek ajánlom. Az 1987-es Romániában játszódik a kommunizmus allat...
  • Bandew
    Ennél még jobban vissza lehet menni a Solyarisig (1972) vagy a 2001: A Space Odyssey-ig (1968). Szintén alapművek és sztem nemcsak jók, hanem élvezhetőek is, mégis azt hallomm állandóan, hogy unalmasak.
  • Blasta
    Pfffff, mainstream
  • sz4bolcs
    Majdnem elkezdtem tölteni őket, de elvetted tőle a kedvem. :(
  • Loál János #35233
    Ezt kihagytad. :-@
  • Blasta
    :)))
    Jól szóltál tesvír!
  • Sir Quno Jedi
    Namost én kérek elnézést!

The Last Starfighter (1984)
    Enemy Mine (1985)

Ezek olyan sf alapművek, amik nem a mai takonypóc neongenerácsiónak készültek (főleg az utóbbi). Így talán jobb is ha ŐK nem nézik meg és ezzel megkímélnek minket semmiképpen sem mértékadó véleményüktől.

Köszönjük! :D
  • Sephi
    600 mf.
  • PetruZ
    Az a "gáz" grafika az akkori legerősebb csúcsgépeken, a 4 processzoros, kemény 105 MHz-es, 800 megaflop-os Cray XMP-ken lett renderelve (egy mai átlagos Core2 kb. 9-12 gigaflop-os teljesítményű :) ), csak ahhoz a filmhez, majdnem egy évig készült az az összesen 27 percnyi jelenet, és nem egy unatkozó tinédzser dobta össze egy hétvége alatt a PC-jén. :)
  • Kandurex
    nem, svsz
  • Seth
    Igaz ^^
    De milyen cool volt amikor a végén benyomták azt a speckót az űrhajóval, az 1000 irányba tüzelést, még mindíg emlékszem :D
  • Bucser
    A "GFX" akkoriban hasonló színvonalon volt nem?:)
  • Seth
    nema, 1984-es , ST film meg 79-es asszem
    Mellesleg oda vissza voltam tőle kicsi koromban, számtalanszor láttam,akkor hűha volt :D
  • Bucser
    "tegnap meglestem az Utolso csillagharcos c. filmet.. istenem hogy mennyira gaz az urhajos grafika ::D:D"

Remélem tisztában vagy vele, hogy Kb 1 idős az első Star Trek filmekkel...
  • Seten

"ellensegem a baratom" ?

:)

(Kedves ellenségem)

• CSOCSO
    tegnap meglestem az Utolso csillagharcos c. filmet.. istenem hogy mennyira gaz az urhajos grafika ::D:D

most meg leszedtem az ellensegem a baratom c. filmet ( vagy valami hasonlo.. mar nem emlexem) dennis quaid jatszik benne hasonlo korabeli filme mint a csillagharcos meg hasonlo rusnyakepu alien van benne...
  • nothes
    Frida 10/10
    Eszméletlen film, aki szereti ezt a stílust és anno nem látta moziban az mindenképp nézze meg!
    Salma Hayek remekül alakított, bár szerintem közel sem volt olyan csúnya mint amennyire "kellett volna":)
  • greco
    Fido

Hát ez nagyon szar volt. Alig bírtam végignézni...

1/10
  • Davidus
    Resident Evil 5/10
    Resident Evil 2 3/10
    resident Evil 3 3/10