106866
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    A Jumper simán nézhető.Semmivel nem rosszabb, mint a többi szuperhősös látványmúvi.
  • Bulykin
    The Deaths of Ian Stone
    10/7
    Tök fazsa film volt, én sokkal rosszabbra számítottam, nézzétek bátran:D:D
  • Iori
    American Gangster: 8/10
    Good Luck Chuck: 6/10
    Jumper: 4/10
    Juno: 7/10
    Superbad: 5-6/10

Darjeeling limited, ezt látta már valaki?
  • ProGabe #36783
    néztem ezt-azt a héten.a minőséggel nem volt probléma:

The Zodiac/A Zodiákus

dokumentarista stílus,és teljes mértékben érződik rajta,hogy mennyire ismernek minden részletet a készítők.ehhez kellett egy kis megszállottság is,az biztos :) Fincher valamit nagyon tud!egy kezemen meg tudnám számolni,hogy egy ennyire hosszú filmet még hány rendező tudna összehozni ilyen színvonalon

8/10

The Nines

mint írtam,a minőséggel nem volt gond,de...
    először is,ez a film is lekötött,a hatalmas hullámvögygyel együtt (tulajdonképpen a középső része az),de van vele egy nagy gond:a készítők nagyon akarták,hogy különleges legyen,olyan,mint a Donnie Darko!ez természetesen nem jött össze nekik,érződik,hogy az egyszerű és nagyszerű ötletet addig csűrték-csavarták,amíg valamilyen elkorcsosult végterméket nem kaptunk :(
    nagy potenciál,amiből kb semmi sem lett

6/10,mert többet vártam,és ez nagyon le tudja húzni a dolgokat

He Got Game/A Játék Ördöge

na ez az,amit mindenkinek ajánlok,aki tudja értékelni a művészi naivitást.hogy érthető legyen:az író (és rendező Spike Lee!!!) megalkotta a maga kétdimenziós hőseit,akik változnak,de ez a változás egy tollvonásra megtörténik,és hatására nem a jellemük,világképük vesz - akár - 180 fokos fordulatot,hanem a mindvégik bennük rejlő,de elnyomott érzések kerülnek a felszínre

a történet sablonos,de annyira profin van tálalva,hogy ezt nem vesszük észre!a kamerakezelés valami hihetetlenül ütős!óriási a DOF,ami nem megszokott,itt viszont nagyon jó keret ad a történethez.a rendezés,színészi játék sem hagy maga után semmi kívánnivalót!

a lényeg:nézzétek meg ezt a filmet!Spike Lee,Denzel Washington,Milla Jovovich,Rosario Dawson,és nem utolsó sorban Ray Allen!plusz feltűnik Rick Fox is :) ez elég szép névsor!aki pedig kicsit is szereti a kosárlabdát,annak egyenesen kötelező!

9,de majdnem 10/10 :D
  • precision
    nm
    aztán majd te is írd meg a véleményedet a filmekről ha megnézted őket! :)
  • wesker24
    Kösz a tippet megnézem !
  • precision
    oldal alján van egy topikon belüli kereső, oda írd be a címeket és olvashatsz jópár értékelést a filmekről
  • Blasta
    A Yuma simán egy 8as, American Gangster olyan 6-7, a Jumper meg kritikán aluli, max 3-as. A többihez még nemvolt szerencsém
  • wesker24
    Lenne egy kérdésem !! A következő filmeket hogy osztályoznátok ? (1-10)
    már aki látta a filmet ! Mert kaptam egy pár filmet havertól !

3:10 to Yuma, American Gangster, Good Luck Chuck, Jumper, Juno, Superbad

Elöre is köszi !!
  • zaki
    Invázió

Kellemes meglepetés volt. Nekem bejött a feszült hangulat. 7/10

Csúcsformában 3

90 perc ökörség... :o 5.5/10

Fegyvernepper

Nic Cage egyik legjobb filmje. Nagyon jól állt neki a szerep. 9/10
  • Blasta
    Egye fene, elfogadom, hogy a dokinak igyis úgyis megkellene halnia ;)
  • precision
    ezt nem tudom, nem olvastam a könyvet, és nem is hallottam róla hogy annak milyen a vége
  • precision
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ez is egy lehetséges magyarázat, de a nő a végén mondja is hogy "így lett belőle legenda"
    az is igaz (lehet) amit te leírtál, hogy a vadak szemében lett legenda, de ez olyan faramuci így, inkább potenciális veszélyként tekintenek rá szerintem
    egyetértek az előttem szólóval, én is szükségességét éreztem hogy a doki meghaljon... annyira értelmetlen volt már az élete, csak az ellenszer kidolgozása tarotta életben a kutyája halála után...egyszerűen meg _kellett_ halnia... vannak ilyen fő karakterek, nem mindig a happy end a jó
    de ettől függetlenül a te verziód is elfogadható, sőt jónak is mondható, de a leírtak miatt nekem az eredetileg kiadott befejezés jobban tetszik
  • jefferson83
    Szerintem a két befejezés összevegyítése lenne az igazi:

Derüljön ki, hogy sokkal több eszük van (szociális érzékük), mint azt előre feltételeztük + számomra az is elengedhetetlen, hogy meghaljon Will :)
  • Blasta
    Mellesleg HA JÓL TUDOM az alternate ending a film alapjául szolgáló könyv vége is, legalább is az van közelebb a könyvhöz.
  • Blasta
    Na akkor az én verzióm szerint: :D
    Ő nem az emberek szemében legenda! Newille nem azért lett legenda mert megtalálta a gyógymódot (hiszen gyakorlatilag ő tehet róla, hogy a kór kijutott és elterjedt). Az alternate ending végén tisztán látható, hogy ráébred: ő a VADAK szemében legenda. A legendás ember, aki vadászik rájuk, akitől félniük kell, aki elragadja a szeretteiket, akiket utána sosem látnak viszont. És a film végén tisztán ráébred, hogy mostmár Ő a kissebbség, Ő a "társadalom" rákfenéje, aki úgy gyilkolja a vadakat mint ahogy a virus tette anno az emberekkel. Túléli vagy neméli túl? Nem lényeg a tanulság, a végkifejlet szempontjából. Szvsz így kerek, így ütős a sztori.
  • precision
    SPOILER lehet azoknak akik még nem látták a filmet!

Én csak az utolsó jelenetet néztem meg, és nekem az alternate ending nem tetszik... pontosabban fogalmazva az eredeti amivel leadták a filmet az jobb szerintem.
    Elmondom miért. Néha már herótom van az erőltetett happy end-ből. Az, hogy intelligensebbek a 'mutánsok' mint amilyennek hittük őket, ez szép és jó, de attól még ugyanúgy vadállatok. És ugye a dokinak már nem volt értelme élnie, a kutyáját is ezek a szörnyek ölték meg. Már annyira beszűkült és antiszociális lett (érthető okokból), hogy nem akart már visszailleszkedni egy esetleges életben maradt társadalomba. A lélektani hatások szerintem sokkal jobban érezhetők az eredeti befejezésnél. Meg hát ugye, így védte meg az ellenszert, meg a nőt, hogy felrobbantotta a gránátot. Az mégnagyobb ökörség lett volna, hogy bedobja a gránátot és amolyan amerikai filmekhez 'méltóan' utolsó pillanatban a robbanás előtt kiugrik azon a lyukon. És ugye, meghalt, így lett belőle legenda.

Szóval, érdekes az alternatív befejezés is. De szvsz az eredeti sokkal jobb.
  • Blasta
    Ja, és nem csak a végén történt változtatás, belekerült még 1 kivágott jelenet, amiben a sokat tárgyalt csapdás részt magyarázzák meg kicsit jobban. Ugyanis Anna és Robert szépen visszamennek a Robertet fogjul ejtett csapdához, ahol Robert közli velük, hogy nem érti az egészet, ugyanis a csapdához használt módszer és a felszerelés az ÖVÉ, de persze nem az Ő csapdája volt. A végén pedig ugye kiderül, hogy jóval több IQ-ja van a fertőzötteknek mint azt Robert gondolta volna... máris kerekebb a sztori.
  • Blasta
    I'am Legend - Alternate cut
    ------------------
    7/10

Röhej vazze. Máris mélyebb értelme, üzenete van a filmnek, tényleg szarrá szívhatták magukat a producerek amiért nem ezzel a befejezéssel küldték a mozikba a filmet. Az "eredeti" befejezéssel kb-5ös a film. Ezzel simán 7es. Akik még esetleg nem látták, mindenképp ezzel az endinggel nézzék meg!
  • CitizenX
    Szerintem az nem franciás humor volt, hanem öncélú betegesség. Az Alien 4 ott dobta el magától a sorozatba illeszkedés lehetőségét, amikor totálplánban mutogatott agylékeléseket, meg ugye a vége felé a alien-humán hibrid cafatonkénti távozását a hajóról. Mindez marhára nem volt jellemző az első három részre, azkban - főleg az elsőben és a harmadikban a pszichológiai terror volt a leglényegesebb eszköz, nem pedig a mészárlás, és a különböző halálnemek bemutatása.

Ezért csesződött el az Alien 4. Ha ezekből visszavesznek, és kevésbé képregényes figurákat hoznak be, mint az űrkalózok, akkor talán bőven elférne az első három mellé, így azonban én csak elviselem, hogy "ha már megcsinálták, akkor jól van, na, de több ilyen elő ne forduljon". :D

Az Alien-univerzum igazi meggyalázása az AvP filmek. Főképp a legújabb, na, az valami ordenáré amatőr egy szar lett. :D
  • Kandurex
    Terminator 3

mindig megdöbbenek mennyire értelmetlenül hülyére gyalázták az 1.2. részt :/

• I.C.ram
    Hát lehet, valami kimaradt nálam, de tudtommal nem. Csak annyit, hogy az anyja (ha jól emlékszem) korán meghalt, meg amikor kimegy a szülei sírjaihoz, akkor ott, ha jól emlékszem 79-es dátum van az anyjánál, ami akár lehet a születési dátuma is Lars-nak (szülés közben halt meg az anyja). De semmi konkrét utalásra nem emlékszem.
  • pauly
    Egyetértek!A 3. rész még elég jó volt,de a 4. már tényleg nagyon gyenge lett...És tényleg érződik hogy francia film :)
  • Qwerty4
    Nagyon kedvet kaptam a aok hsz. után 4. rész teljes egészében megnézésére, nameg az AvP2-re is. :)
  • [Jakuza]
    Igy van, mar a 3. resznel kezdett ellaposodni a Alien filmek szinvonala, bar meg abban a reszben jelen volt a filmbol arado fenyegetettseg erzese.
    Na de a 4. resz az mar szinte a kozrohej kategoriajaba tartozott.
  • Blasta
    Sztem az Aliensnek is megvoltak a kellően horroros részei, és az Alien 3-nak is (ott könnyebb volt, lévén csak 1 szörny volt). De a 4. rész totál popcorn mozi volt nekem, de igazad van, nem vagyunk 1formák :)
    Amúgy meg nekem is megvan az Alien Quatrology, sőt az első között vásároltam meg jó 5 évvel ezelőtt :)
  • Blasta
    Nem a látvány miatt horror egy horror :)
  • Seten

Najó, hát nem vagyunk egyformák.
    Ezt a "sci-fi horror"-t egyedül az "Alien"-ben éreztem (mármint a horrort), a folytatások már nem olyan hatással voltak rám.
    Ne érts félre, egyébként az összes rész a kedvenc filmjeim közé tartozik.

• SötétBarom
    Végül is az elbaszott klónok teljesen okés baráti látvány :S
  • Blasta
    Hát nagyon nem :)
    Gyakorlatilag az Aliens találta fel a "sci-fi horror" műfaját, azon még lehetett parázni, volt benne nem kevés rész ami nem csak a szemedre és a füledre hatott.
    A Resurection-t halál nyugiban végig lehet nézni, a szörnyeken kívül nincs más benne amitől a horror műfajába sorolnám.
  • Seten

"Az A4 már nem horror, csak egy látványos pif-puf film szörnyekkel"

Miért, az "Aliens" nem az? :)

• Blasta
    Nyilván nem arról van szó, hogy PONT OLYAN VOLT mint a Taxi, nyilván ez hülyeség, egyszerűen az előző 3 filmhez nem is hasonlítható a Resurection és nem jó értelemben. Számomra pl. nem sokkal jobb az AvP-nél, azis műanyag látványfilm, az Alien 4 is hasonló. Az A4 már nem horror, csak egy látványos pif-puf film szörnyekkel, ebben nem hasonlít az előző részekhez.
    De nem akarlak meggyőzni semmiről, ez csak a véleményem, a másik meg a Tied ;)
  • CSOCSO
    lehet de nekem az is nagyon tetszett.. most tudom hogy ez egy feleslegesz hsz de nekem mindegyik resz tetszett

az elso visszanezve manapsag mar nyomaszto.. alig par ember az egesz filmben, szinte alig tortenik valami ( most ezt ne ugy ertsetek hogy tenyleg szar se tortenik a filmben).. nyomaszto. stb.. kiraly film!

masodik reszben katonak, meg kislany meg kiralnyo.. huhuuuuuuuuuuuuu kiralysagos volt

harmadik resz: itt mar jol neztek ki az alienek.. menekulo rabok, tehen/alien kutya :D stb stb stb kiraly volt ez is

negyedik resz nah ez mar ott van grafikailag.. ez olyan film volt amitol nem vartam sokat megis szinte konnycsepp ullt a szemem sarkaban vegig a film alatt. megsimogattam volna a kis draga alienecskeimet :D :D

akcio akcio.. nekem nagyon tetszett, nemigazan voltak benne komolytalan faszsagok..az egyetlen elbutaskodott jelenet mikor az ember fello par lovedeket es minden berobban tole.. az kicsit gagyi de hurra..
    mindenesetre az alien 4 volt meg mindig a LEGESLEGUTOLSO ilyen horror film amiben szornyek voltak es kepes voltam vegignezni ugy hogy nem idegesitett fel...

az elien nem a bibliam baromira nem vagom kivulrol a filmet de nagyon tetszik az osszes resz.
  • CSOCSO
    " Az egész filmet áthatotta egyfajta franciás, a Taxi filmekre jellemző komolytalanság. "

na nee ez meg viccnek is rossz...
  • Blasta
    Igzság szerint nemn állítás, csak egy sejtés :D
  • Iori
    Ryan Gosling a legtehetségesebb fiatal színész ma Hollywoodbann, szvsz.

Én viszont pont lemaradtam a film elejéről mikor moziban voltunk, úgyh Blasta állítását nem tudom megerősíteni.

• jefferson83
    :D Semmi gond, de azért ezt a filmet is mindenki ismeri (remélem) :P
  • Blasta
    Én moziban láttam jópár hete, de az elején nem emlitettek szót Lars szüleiről vagy valami egyéb családi katasztrófáról, vagy valami, ami kiváltotta benne ezt a lassú meghasonulást?
    (nem emléxem pontosan sajna)
  • Blasta
    Jaja, Zidzsi véleménye az enyém is.

Az Alien4 már műanyag. Persze megértem, hogy Neked az is biblia, de velem csak az első 3 részt lehet bármikor megnézetni.
  • Iori
    oops, most vettem észre h nem ugyanarról a filmről beszéltünk :)
    sry