[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
SPOILER lehet azoknak akik még nem látták a filmet!
Én csak az utolsó jelenetet néztem meg, és nekem az alternate ending nem tetszik... pontosabban fogalmazva az eredeti amivel leadták a filmet az jobb szerintem.
Elmondom miért. Néha már herótom van az erőltetett happy end-ből. Az, hogy intelligensebbek a 'mutánsok' mint amilyennek hittük őket, ez szép és jó, de attól még ugyanúgy vadállatok. És ugye a dokinak már nem volt értelme élnie, a kutyáját is ezek a szörnyek ölték meg. Már annyira beszűkült és antiszociális lett (érthető okokból), hogy nem akart már visszailleszkedni egy esetleges életben maradt társadalomba. A lélektani hatások szerintem sokkal jobban érezhetők az eredeti befejezésnél. Meg hát ugye, így védte meg az ellenszert, meg a nőt, hogy felrobbantotta a gránátot. Az mégnagyobb ökörség lett volna, hogy bedobja a gránátot és amolyan amerikai filmekhez 'méltóan' utolsó pillanatban a robbanás előtt kiugrik azon a lyukon. És ugye, meghalt, így lett belőle legenda.
Szóval, érdekes az alternatív befejezés is. De szvsz az eredeti sokkal jobb.