106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sheltem
    No country for old man

Atyaég ez mekkora film :) Mostanában hajlamos vagyok fenntartásokkal elindítani egy jópár oscar díjat nyert filmet, ugyanis minden szarért már Oscar-t dobálgatnak, így indultam ennek a filmnek is. Javier Bardem(remélem jól írom a nevét) egyszerűen zseniális. Egy B kategóriás thriller/krimi lenne a film az ő szinészi "játéka" nélkül, így viszont a szememben minden idők leghitelesebb gyilkosát játssza el(na majd ezért biztos jól lehord valaki). Azon gondolkodtam, mikor vége lett a filmnek, hogy jobb lett volna e, ha "rendesen" lerázul vagy jobb így, hogy van pár dolog amit nem értünk..
    Számomra egy olyan jelenet mikor egy teljesen random embert félreállít és mosolyogva megkéri, hogy ne mozogjon majd disznóölővel a fejét átlövi úgy, hogy a másik mit sem sejtve meg sem mozdul sokkal brutálisabb mintha kinyírt volna egymás után 10-15 embert akár...
    A filmben nem sok zene van , de nem is hiányzik belőle így sokkal "nyersebb" az egész.
    Ami picit szépséghiba nekem, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem igazán értem a jelentőségét az a seriff mellékszál, ami végül sehogy nem kapcsolódott be a főszálba.
    Na de ettől függetlenül én simán adok rá egy 10/10 est.
  • homeless
    Már nem azért, de a kill bill is össze lett lopkodva régi filmekbő. Egy darab eredeti ötlet nincs benne, de mivel Tarantino rendezte ezért kötelező isteníteni. Sőt a Jackie Brown óta mást se csinál csak régi b filmekből lopkod. A régi Tarantino-t szerettem, de ez amit mostanbána művel...

A machine girl-nek meg semmi köze a kill billhez. Inkább a planet terrorhoz meg a hullajóhoz.
  • CSOCSO
    kb pont csak azert fogom meglesni... amugy az elso jelenettol mar kikapcsoltam elso probalkozasra a filmet.

amugy en se sok japo filmet lattam. shogunra csak azert emlekszem mert mamamnak megvolt konyvben es a filmet meg nagggggyon reg lattam
  • poppe
    lehet, nem sok régi japán filmet láttam :) ez is egy a sok bosszút állok a jakuzán film közül lol elhalálozásokkal :) (meg dugnám csajokkal)
  • CSOCSO
    koszonom hogy leirtad.. btw a spriccelos ver nem killbillbol van.. benne van barmelyik 20-30 eves japan filmekben ( shogun?)
  • poppe
    mos néztem meg :)
    nem alázza, kill bill maradandó alkotás , ez meg egy sima trancsírozós film lopott elemekkel (kill billből is, pl a vérspriccelés)
  • CSOCSO
    csak finoman, farokbehuzva kerdem.. valaki latta mar ezt a 10 pontos kill bill alazo filmet ??? a machine girl rol beszelek....
  • Bulykin
    An Empress and the Warriors (Jiang shan mei ren)
    10/9
    no comment, nagyon fasza ázsiai film, háborús dráma
  • Lipi1980
    Kíváncsi vagyok erre filmre, de Nekem Jack Black legjobban a Tenacious D - A végzet pengetője c. filmben hozta a maximumot...
  • magus
    Yo soy la Juani

a spanyolok Szezonja kevesebb poénnal, szebb színészekkel...
  • Blasta
    Jólvan, sztem mindenki csillapodjon, nem kell Romana topikot csinálni ebből a topikból, szépen mindenki felejtse el az egészet és a továbbiakban FILMEKRŐL dumáljunk, semmi szükség erre a nyavajgásra/mentegetőszésre/sértődésre :)
  • precision
    Csocso, itt is leírom... nem a személyeddel van a gond, a normális topiklakók itt sohasem szóltak be neked, pláne nem egy filmvéleményed miatt... akik ezt teszik, nem csak téged ugatnak le bunkó módon
    Én csak leírtam a véleményem a hsz törlésedről, amihez maximálisan jogod volt, hisz te vagy a házigazda... csak egy javaslat v. észrevétel volt, szerintem elég normális hangnemben... elég lett volna annyit reagálnod rá, hogy bocs prec. de szerintem nincs igazad. Kész. Le lett volna ennyivel tudva a részemről. Nem kéne emiatt szerintem feladnod a hg jogot. Pláne nem Riddick kezébe adni...
  • Calver
    Death Sentence - 4/10

hát nézzük elöször a pozitívumokat... Kevin Bacon kifejezetten jót alakít, még ha itt-ott látszik is hogy nem tudta mit kéne csinálnia - de ez a film nagyrésze alapján nem az ő hibája, a "bosszúhadjárat" pedig egyenesen tökéletes, remekül átjön az érzés. aztán a negatívumok: a Death Sentence egyszerűen buta. a "suspension of disbelief", avagy a gondolkodás kikapcsolása akármennyire is megy az embernek egy film közben, itt hihetetlenül el kéne hülyülni ahhoz h ne csapják pofán a kétlábút az elképesztő ostobaságok. "jön egy banda lőfegyverekkel felszerelkezve hogy kicsináljon? nembaj, leülök, megvárom őket a lépcsőn egy baseball ütővel a kezemben." "kialvatlan vagyok, a testemnek nincs olyan része ami sértetlen és gyakorlatilag alig élek? nembaj, pár szem aszpirin majd helyrehoz." "elolvastam ezt a könyvet, jajj de jó, elképesztően pontosan tudok máris lőni!" elhiszem, hogy a készítők dühöt akartak kiváltani a nézőkből, de inkább a "falba verem a fejem ezen a sok baromságon" fajtát sikerült. az egész politikailag korrekt - értsd van benne egy szerencsenéger - banda tovább növeli ezt az érzést, céljuk bemutatni hogy hű de kemények és veszélyesek, valamint látványosan tudnak megválni a végtagjaiktól, de vmi arról hogy mit miért csinálnak, mi tartja össze őket? minek az az ostoba nézőnek. az üresjáratok elképesztő mennyisége is elég ijesztő, dettó a főszereplő iszonyatosan elnyújtott rohangálása. elhiszem hogy üldözik, de nem lehetne 10 helyett 3 percig, hogy a néző esetleg ne ásítozzon? -1 pont azért, mert ha járt volna a vágóolló és kihagynak pár elképesztő baromságot, egy 8-9 pontos film simán összejött volna.
  • CSOCSO
    pont ezert toroltem a hozzaszolast mert tudom hogy sokan ugrottak volna ra... de mar sajnalom.. hagyni kellett volna had budosparasztozza egymast a sok idiota....

• CSOCSO
    nekem 8 ki torolgeti a hsz eimet majd
  • Riddick21
    Lehetek házigazda?
  • MrSpock
    Olyan már ez a topic,mint egy nagy homokozó!
    Utóbbi hozzászólással egyetértek.
    Mikor csak az ember leirja saját véleményét,az lehet pozitív,vagy negatív.Minek kell a másiknak azt felülbírálnia?Ha tetszett,ha nem?!
    Mindenkinek saját ízlése van és kész!Egymást fikázzátok,meg anyázzátok,és mindenki húdeokosértekafilmekheztípus!Énmegmondom a frankót már csak azért is!Hülye vagy ha nemtetszik egy film,ha tetszik azért!
    Csoda ha ebből nemkérnek az idejáró emberek?!
  • Dj N-Ice
    en en en atveszem:)))) es akkor nem csak azt a hozzaszolast torlom ki aki nem idetartozo dolgokat ir le hanem azt is aki leguat utana aztan mentek masik topicba idiotak... tenyleg szanalmas a bagazs...
  • CSOCSO
    ne is torodj vele.. csak en emlegetlek, senki nem fog bantani.. (kitorolnem .. bar mar nem sokaig tehetem meg)
  • CSOCSO
    jezusom ezt nem hiszem el........................ en itt es most feladtam a hazigazdazast vigye aki akarja.. ti nem vagytok normalisak komolyan mondom.....................

en megkerdojeleztem hogy normalis-e a rendezo mert hulyeseget csinal es le vagyok ugatva o meg elkuldi a picsaba tarantinot meg lefikazza a kill billt es gondoltam kitorlom nehogy ot is leugassa egy ket idiota madar erre en vagyok leugatva mar megint...

jezusom............................. adjatok riddicknek a hazigazdasagot......... vagy akinek akarjatok.
  • PetruZ
    Be Kind Rewind (2008)
    Egy lepukkant külváros még lepukkantabb negyedében áll Mr. Fletcher (Danny Glover) eldugott kis videókölcsönzője, ahol meg lehet még találni a régi filmeket, igaz, kizárólag VHS-en, vagyis nem mondható, hogy olyan jól menne a bolt. Itt dolgozik Mike (Mos Def), akire Fletcher rábízza a boltot egy hétig, amíg régi haverjaival el nem vonulnak egy kis nosztalgikus múltidézésre egy kevéssé ismert jazz-zongorista emlékére. Egyetlen fontos dolgot bíz rá Mike-ra: tartsa távol a bolttól Jerry-t. Hogy kicsoda Jerry (Jack Black)? Mike haverja egy roncstelep tulajdonosa, aki mellesleg átmenetet képez egy két lábon járó istencsapása és egy félőrült paranoiás elmebeteg között. Egy éjszaka, hogy megszüntesse a várost irányító agykontroll-gépezetet, szabotázst próbál elkövetni a helyi erőmű ellen, de a kísérlet balul üt ki: az egész teste felmágneseződik. Aztán mikor véletlenül letörli a videókazetták nagy részét a kölcsönzőben, jön az ötlet: újraforgatják a filmeket, hogy megússzák a balhét. És a dolog bejön! Mindenki a filmek új "sweded" verziókat akarja látni, fellendül az üzlet és úgy tűnik, összejön az a pénz, ami segít elkerülni az épület lebontását. (Innentől spoiler-be rakom, ne érje szó a ház elejét.)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak aztán megjelennek a hiénák, a filmipar ügyvédei (Sigourney Weaver!)... Miután elvonulnak és csak romokat hagynak maguk után, már csak egy hetük marad arra, hogy leforgassák utolsó filmjüket. Azt, amit maguknak, a közösségnek, és egy elfeledett jazz zongorista emlékének készítenek...

Aki vígjátékot vár, megkapja, ugyanakkor csalódni is fog. Ez a film sokkal több: "A" nagybetűs "Film"-ről, a színészet és a rendezés lelkéről szól, nem véletlenül vannak párhuzamba állítva vele a nagy szupermarket-kölcsönzők egysíkú DVD-polcsorai és a modern, lélektelen tucatfilmek. Valami olyasmit akar bemutatni, hogy a filmezés, miközben iparággá vált, elveszített valami fontosat: a szórakoztatást, hogy bevonjuk a nézőt a történetbe, és hogy nem a gagyi megvalósítást kell nézni, hanem azt, hogy a készítők mit akartak nekünk átadni vele.
    Nem, azért nem kell félni attól, hogy unalmas monológok hangzanak el a modern "engem nem érdekelnek, mert túl flashy az összes" lélektelen alkotásokról és nincs a régi klasszikusok (ál)sznob dicsőítése sem. :) Akinek van szeme, füle és esze, sok mindent felfoghat a film nem is annyira rejtett mondanivalójából, de egyébként szimpla - bár középszerű - vígjátékként is nézhető.
    Még valami: nem hittem volna, hogy Mos Def tud kettőnél több értelmes szót tisztán és érthetően elmondani összezagyválás nélkül, emellett néhol tényleg jól játszik (és ez nem azt jelenti, hogy az összes többi jelenetében meg sz*rul). Danny Glover a szokásos nagypapás figura, ő ezt nagyon tudja, Jack Black meg dettó az ismert lökött, időnként túlpörgő, de nagy szívű karaktert játssza (szinte ugyanaz, mint a School of Rock-ban, csak itt a filmekkel :) ).
    Értékelés: 9/10 (-1 azért járt, mert tkp. az egész film sablonos és kiszámítható, de a többi teljesen rendben van)
  • Winz
    Hitman
    10/2
    A bérgyilkos nyugodtan lelőhette volna a rendezőt,és a producert.....annyira gáz ez a film.
  • precision
    The Forbidden Kingdom

Többre számítottam. Tucatfilm lett így sajnos... mármint nagyon sok filmben láthattuk már ezt. Kiszámítható volt. Kliséhalmaz. Semmi egyediség. Egy-két harcjelenet miatt 6/10.
  • desigo
    jah mintha nem lenne több 1000 kaszinó szerte amerikában...
    bár a komoly pénzek tuti Vegasban vannak...
  • vegicsek
    21

Jó kis film volt, nem bántam meg.
    Igaz történetre épül, és valóban működik a lapszámolás a Black Jack-ben.
    Egyedül az volta bajom vele, hogy dráma mivoltjához képest, a drámaisága egyenlő volt a Barátok Közt színvonalával.Mondhatjuk, hogy kötött volt a sztori, de azért többet vártam.
    6/10
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Apró logikátlanságnak tartom, hogy ha ilyen profi szinten számolják a lapokat, miért ugyanazt a kaszinót fosszák ki sokadjára? Emiatt fogott gyanút Cole.
  • ForzaInter
    na bazz, pont ezen gondolkoztam vmék nap:D
  • ProGabe #38057
    ez szerintem is jó ötlet!18+ meg nem számít,erre vannak a kábelcsatornák!FX,Showtime pl elég bevállalós,lásd Dexter,Nip/Tuck
  • SötétBarom
    Én egy zombis túlélős sorozatot látnék szívesen, de mivel a téma erősen 18+, ezért sajnos totál esélytelen :(

Pedig király lenne nyomon követni pár emberke menekülését valami zombifertőzött városból, szépen aprólékosan.. Elbarikádozás, kaja-víz kutatás, fegyverkezés, agyalás hogy mi legyen.. Eközben persze némi lövölde, karakterek meghalnak (ez ugye egy sorozatban sokkal meghökkentőbb), más túlélőkkel találkozás.. Imádnám..

Ugyan így jöhetne valami madmaxes sorozat is.. A jerichoban reménykedtem, de az meg egy szívtipró gimi gombafelhőkkel a háttérben =(
  • macleod2005
    A resident evil még tetszett is :D csak ott meg megint az volt a helyzet, hogy a játék feelingjét nem adta vissza
  • ForzaInter
    sztem is szar volt rec.
  • Kmarha
    szerintem pont az álltalad felsorolt kívánságok tennék szarrá a filmet, de te tudod. Ajánlom a Resident Evilt, ott megvan a főhösöd, a nyakkitörések stb.

Én meg tök jól elborzongok pár szerencsétlen polgáron, aki bentragad a házban, egy rakat zombi között, és bizony ők hullanak mint a légy, és egyik sem változik át valami kungfu-lövészmester szuperhőssé.
  • macleod2005
    Most jutottam el oda hogy megnéztem a REC et. Hát nem tudom, lehet hogy csak az az sok manga/anime mondatja velem ezt amit elolvastam/megnéztem, de a zombiefilmek kezdenek nagyon szánalmasak lenni, hogy a doom nem hozta vissza egyik játék feelingjét se az egy dolog, de ami nem játék alapján születik abba miért nincs egy kis extra se, mindegyik ugyanaz, mindenki bőg mindenki zombie lesz, és a végén 3 szerencsétlen próbál menekülni, a film végére marad egy fél... mostani zombie filmek közül egyedül a Planet Terror hozta azt az igazi zombie feelinget, holott az akart ilyen paródia féleség lenni...
    Egyszerű a képlet, ha már zombie, akkor vírus, és haljon meg mindenki és azzal próbáljuk megilyeszteni a 14 éveseket hogy a zombi beleüvölt a kamerába... (elég egy doom3 at végigjátszani és onnantól az ilyenek nemhogy megijesztenek, hanem még föl sem ébredsz tőle...)
    Ha már zombi filmet akarnak akkor legyenek benne újdonságok, pl a zombik nem a kutatólaborból, vagy ahhoz kapcsolatos dologból jöjjenek és nem legyen zombie vírus se (legyen egy kis homály vagy mint pl a hullajóban vagy egyszerűen jöjjenek a pokolból), azokba a szerencsétlenekbe legyen egy kis állóképesség, kis józaneszű gondolkodás, ne csak sírás meg összevissza rohangálás. És könyörgöm legyen 1 db direkt erre a célra létrehozott karakter, egy zombievadász például, akine nemhogy fél a dögöktől, hanem a zombienak az agyáig tolja fel a 44 es kaliberű mordályt, miközbe a másik kezével kitöri egy másik zombie nyakát. És könyörgöm legyen a filmnek rendes befejezése, mert ez a tipikus horror befejezés ez megint nagyon sablonos, ne maradjon mindig 1-2 zombie a végén, és valami kis lezárás kérnék, hogy mi történt, pl fejezzék be úgy hogy a zombievadász felrobbantja magát az összes döggel együtt vagy valami még látványosabb, a lényeg hogy újdonság legyen...
    rec vége is.... amikor néztük... "na és most?...... oké, akkor menjünk enni, ez egy sz*r film volt...."
  • Sir Quno Jedi
    Mert én mit mondtam?! :D
  • PetruZ
    Szerintem nem. Nem volt konzekvens. De mindegy, már nem érdekel.
  • PetruZ
    Az Ichi-hez (naná, hogy láttam, még az animét is :) ) abban hasonlít, hogy vannak benne brutális alakok, de nem megy el annyira naturális irányba, hanem sokkal könnyedebb, látványosan - és szándékosan - "B"-filmes trükköket használ, mégis k*rvára jól szórakoztam. :)
  • Sir Quno Jedi
    Egyetértek. Csocso-nak most nem kellett volna törölnie (kivételesen), nem volt súlyos (én is olvastam azt a hzsz.-t előtte, nem volt dúrva, inkább afféle odakacsintós, bár igaz, hogy még így ugathattak volna érte a hülyébbek). Máskor majd már nem fog gondolom. Viszont aki erre flémelni kezd(ett volna), na azokat lehet törölni ilyen esetben (esetleg átfogalmazni és melléírni szögletes zárójelben, hogy moderálva/átszerkesztve, így nem vész el az egész hzsz., csak a kellemetlen rész).

DE! Akkor sem kell Csocsot okolni, vagy sértegetni netalán a jövőben sem... Végzi a dolgát legalább, nagyon helyes, ez a házigazda dolga.

Szal. most ebből is tanultunk (vagy sem)! :D
  • homeless
    Nagyon véres, de nem gyomorforgató. Olyan vér van benne mint a Kill Bill-be. Amúgy tisztán látszik, hogy ez egy paródia, szóval úgy nézd, ne úgy mint egy horror filmet.
  • Riddick21
    Mennyire véres? Mármint mennyire gyomorforgató? Van annyira, mint az Ichi, the killer (már ha láttad ezt a filmet), vagy azért az elviselhetőség határán innen kötéltáncol még? A trailer alapján nem xD
  • PetruZ
    Lesz*rom a véleményüket és hibának tartom a törlést. Ennél durvább személyeskedéseket és bizonyos rendezők / színészek / filmek kedvelőinek lefikázásáról bent hagytál bármit szó nélkül, én pedig csak egy filmről és egy rendezőről írtam egyetlen mondatot.

Szóval a The Machine Girl egy 10 pontos film. Szerintem. Erre írtam valamit Tarantino-ról és a Kill Bill-ről. Valami negatívat (ahogy anno a KB1 megtekintése után is ugyanitt, hosszabban). Továbbra is fenntartom.
  • Riddick21
    Nevetséges, hogy mi megy itt, már megint engem vesztek elő, holott azt sem tudom, hogy miről van szó... Nincs jobb dolgotok? Elviszek egy balhét anélkül, hogy kb. másfél hete szóltam volna a topikhoz, mert ez a gyökér csocsó kommenteket törölget. Mi ez, ha nem flémkeltés?