106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #38368
    nagy hiba ha igy nézel filmet...
    én minél kevesebbet szeretek tudni a filmrol, pláne a történetrol meg mások véleménye sem érdekel igazán... eléggé leköthet a film ha féloránként beirsz ide....

mi a jelentősége a piros ruhás lánynak? kezd el megint elorol nézni a filmet, és majd csak ha végig nézted akkor irj ide... és ha még mindig nem tudod, na akkor kezd el bujni a port.hu-t, de inkább más oldalakat, és megleled a választ, de legalábbis egy nézőpontot biztos....
    udv :)
  • Riddick21
    SG.HU
  • Dynamic
    Nem.Már megvan egy hete, csak most jutott rá idő.
  • Orionk
    Ezt a filmet csupán például azért kezdtem el nézni, mert láttam, hogy 7 oscar dijat kapott. Ez rengeteg, és mivel mostanában oscar dijas filmeket gyűjtök és nézek, ezért ezt nem hagyhattam ki.

Egyébként most tartok másfél óránál, talán a felénél a filmnek... :D
  • Orionk
    Egyébként sokmindent megértek, azaz rájövök, hogy mivel mit akarnak mondani. De azt nem tudom, hogy mi a jelentősége a piros ruhás lánynak
  • Orionk
    ez azért van, hogy fórumozok film közben, mert ezt a filmet úgy kezdtem el nézni, hogy nem tudtam róla semmit, csak amit a port-on elolvastam.
    Egyébként ugy nézek filmet, hogy sokmindent elolvasok róla, és aztán megnzéem.

Üdv. Novák
  • ProGabe #38362
    b+ te itt a Schinlder listájáról kérdezgetsz?azt a filmet meg kell nézni és kész!elgondolkodtató film,ez tény,de nem azon kéne elgondolkodni,hogy végig fekete-fehér e,vagy hogy ki az a kislány
  • Jano
    Ő egy szereplő.
  • desigo
    Érdekesen nézel filmet.
    Én is szoktam foci vagy F1 közben fórumozni nade film közben
  • Orionk
    most mutatta először a kislányt,. Ki az a kislány?
  • Seth
    Igen, végig fekete-fehér,egy kislánytól eltekintve,aki néha feltűnik, neki vörös kabátja van
  • Orionk
    Sziasztok!

Én most nézem a Schinlder listáját 1993-as film.
    http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=2180&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Még csak az első 20 percet láttam. Látta már valaki? Ez a film végig fekete-fehér? Mert azt irja a filmről, hogy színes is.
  • stargatelost
    Az én írásomra nézted meg?
  • Dynamic
    Outpost

bullshit

3/10
  • stonesour
    Azt mondják nem valami jó, de a 2003-astól jobb, egyszer meg lehet nézni
  • ForzaInter
    imdb szerint sokkal jobb mint a régi, elég jól áll, szal sztem igen.
  • Orionk
    Érdemes pénzt adni arra, hogy megnézzem a hulk-ot a moziban? Látta már valaki a moziban? megéri?

Köszi
    Üdv.
  • stonesour
    De nekem tetszett a falu, meg a leány a vízben is, összes filmjének olyan különleges hangulata van, meg a zenéje (James Newton Howard) lenyűgöző. Remélem a Happening jó lesz
  • Sephi
    "Meg hát Shyamalan filmje, az számomra csak jó lehet, "

Utolso ket filmje nem volt azert annyira jo... sabalyosan vegig untam oket. Ezert is felek a Happening-tol.
  • stonesour
    CSOCSO a Happeninget láttad, hány pontot adnál rá, mert Mo-n csak holnaptól vetítik. Jó film? Mert rohadtul várom, az előzetesek alapján király. Meg hát Shyamalan filmje, az számomra csak jó lehet, azt nem értem, hogy miért húzzák le ennyire az imdbn-n:
    http://www.imdb.com/title/tt0949731/

Megéri a moziban nézni?
  • Riddick21
    Neked nem is kell többre emlékezni, felesleges. Ugyanis:

Magnólia
    Mozaikszerkezetes dráma, nagyon jól felépítve, nagyon jó színészekkel, nagyon egységes mondanivalóval: egyáltalán nem az a tipikus amerikai tanmese a megbánásról, inkább illik az elmúlt fél év nagyágyúi mögé a sorba, visszafogott történetmesélés és tipikusan az a film, ami bár nem ígér sokat, de cserébe rengeteget adhat, csak ennek az a feltétele, hogy ne érjen véget a stáblistával...
    Az Oscarral jutalmazott Crash tényleg nem több, mint ennek az amerikanizált/idealizált újraértelmezése és szájbarágása.

10/10, bár járna mínusz egy pont azért a néhány kissé feleslegesnek tűnő szálért jár, amilyen pl. William H. Macy-é vagy a kiskölyöké [Stanley], ezek nem adnak annyit hozzá, mint a fő elemek, bár nem is olyan jelentősek... viszont ezt ellensúlyozza néhány jelenet, ami szerintem maradandóan beleégett az agyamba. Nem mondom el, hogy mik, mert spoiler lenne, nézze meg mindenki.
  • ForzaInter
    Cloverfield

9/10
  • Loál János #38346
    Szerintem az utsó, enyhén nagy spoilert töröld ki, ne csessz ki Riddick-kel.
  • CSOCSO
    haaaaaaaat.. neked lehet hogy tetszeni fog.. kitudja. szamomra az egyik legeslegrosszabb film.. nahmeg tudnek masik 3 embert mondani itt a koromben aki szinten igy van a filmmel.

annyira rossz volt hogy emlekezni nem akartam ra hogy mirol szol a film meg mi ez es ez sikerult is. nemtom mi volt a filmben.. ket dolog maradt meg az egeszbol. tom cruise eljatszik valami idiotat.. meg az egbol potyogo bekak..............
  • CSOCSO
    EMBER!!!! dehat mar meglestem... szal hogy ne nezzem meg ha mar lattam es nem igazan jon be?
  • Loál János #38343
    Szerintem teljesen jó film.
    Tom Cruise máig egyetlen filmje, ahol tényleg JÁTSZIK. A történetet sokan nem értékelik, pedig önmagában sincs semmi kivetnivaló benne, és érdekes keretet ad neki a... nem spoilerezek. Lassú folyású, és érdekes, nekem bejött.

Sokan _nagyon_ utálják egyébként.
  • ForzaInter
    Rec meg a megijedés:DDDddddd
  • stargatelost
    Outpost

Hmmm náci zombik :D Persze most nem a megszokott húsevő zombik, hanem csak simán gyilkolnak és élőhalottak.
    Nem volt rossz, van egy hangulata a sötét bunkernek, bár talán többet is ki lehetett volna hozni az egészből, a végét pedig majdnem elcseszték, de szerencsére nem, bár így sem az igazi.

6.5/10
  • Lipi1980
    Én azt a redva pókermbert sem nézem meg csak az első részét, hogy mégis milyen, de egy rakás kaka lett...
    DE attól, még hogy nekem nem tetszik, ettől még nem vagyok rajta felháborodva, hogy mi a csecsért kell ezt a ratyi szart folytatni, és nem fikázom azokat, akiknek véletlen teszik...

Azt néz mindenki amit akar!
    Ha nekem a Külvárosi kommandó tetszik, akkor az tetszik, ha valakinek a Nem vénnek való vidék, meg a Vérző olaj teszik, egészségére OSZT JÓNAPOT
  • Tikal #38339
    ember, attol még hogy készul a folytatás nem biztos hogy a film jo is....persze a tomegeknek lehet, de lásd pokember, a legszarbb film és mégis lett folytatása, és még sorolhatnám a példákat... a nézetsségtől még nem biztos hogy jo egy film...
  • hali
    johet ide is
  • fifi
    linkeljél már ezzel a dologgal kapcsolatban, akár privátban is, mert engem nagyon érdekel, de egyszerűen nem találok róla semmit, a film sincs most itthon...
    köszi előre is...
  • Sephi
    Bogar, a Saw elso resze (a tobbitol nem remultem meg) ota en nem lattam filmet ami meg tud remiteni.

Szerintem regota nem volt olyan horror film amminel szabalyosan megijedjek.

A Rec az sok elismerest kapott, fenyevekkel jobb mint akarmelyik utobbi idoben megjelent zombi muvi....

A csavar, mint kesobb kiderult, az csak nekem volt az, mivel en regota tanulmanyozom azeket a vallasi dolgokat az uj plague-rol.
  • Lipi1980
    Ember, ha nem tetszik nem kell megnézni...

Ha ilyen fostalicska film, akkor miért dolgozták fel az amcsik, Quarantine címmel, és miért jön a REC2?

Mert nézik az emberek!
    Miért nézik?

Mert nyilván hülyék, és kevésbé kritikusak mint Te...

De a világ már csak így szép!
  • Riddick21
    Mi a baj a Magnóliával? Én még nem láttam, csak azért kérdezem, mert ma szeretném megnézni... Sok helyen olvastam róla, többnyire jókat, negatívumokra nem is emlékszem.
  • CSOCSO
    mindenesetre annak orulok hogy egyedul neztem meg mert millio % ek hogy most azt hallgathatnam mindenkitol hogy mar megint mi ez a baromsag amit megnezetettem veluk.. neha amugy idegesitoen gagyi volt az egesz.
  • CSOCSO
    [REC]

nemtom mire kellett volna ratalalnom a wikin vagy a googlen.. mindenesetre semmi infot nem talaltam a sztorival kapcsolatban ami barmire is ravilagitott volna.

most jonne itt a szokasos duma tolem hogy ez a film gagyi es fingom nincs hogy mitol tetszik masoknak...

googlezas kozben a filmmaniarol szarmazo kritikara bukkantam.. ott tokeletesen leirtak amit gondolok.

[bocsanat a hosszu iromanyert de nekem ennyit nincs kedvem irni, igy csak bebityesztettem azt amit mar leirtak

amugy en a filmet kb 4/10 re ertekelnem jo szivvel... valszeg erre a filmre 1 evmulva mar emlekezni se fogok.. ahogy a magnoliara sem emlexem mar.]

SPOILER!!!!

" REC nem más mint a horrorzsánerből mindenhonnan ügyesen összelopkodott ötlethalmaz profi és hatásos marketinggépezettel körítve (lásd fenti trailer). A film második felében szinte végig úgy éreztem mintha egy rossz 28 nappal később ripoff-ot látnék azzal a különbséggel, hogy ezt megfejelték a Blair Witch Project (Ideglelés) amatőr kamerapörgettyűzésével (ami nem is lenne baj, hiszen a filmiparban is úgy gondolkodnak, hogy ami fasza ötlet és működik, azt nem szégyen lenyúlni, lásd Cloverfield, csak amíg utóbbi filmben volt nem kevés kreatívitás, addig a REC tele van ötlettelen horrorfilmes klisével.
    REC

Sztereotíp karakterek illetve gyenge forgatókönyv, ez jellemzi a REC-et. A fentebb említett El Orfanato-val illetve számos ázsiai horrorral szemben - hasonlóan az erőtlen Szem remake-hez - arra van kihegyezve az egész film, hogy minél nagyobbat ugorjunk a székünkben (már eleve a fentebb linkelt előzetesnél is erre építettek). Azon tény ellenére, hogy alapjáraton jobban szeretem a hátborzongató ideghúzást (lásd Shutter, Szem eredeti, Ringu, Ju-on) az olcsó ijesztgetésnél, nem lenne ezzel baj, csak az a gáz, hogy a REC esetében még a székből kiugratós jeleneteknél sem tudtam becsinálni (érdekes, mert ahogy olvasgattam a külföldi kritikákat, mindenki a félelemfaktort emeli ki leginkább, valószínűleg lemaradtam valamiről…). De még ráadásul olyanokat írnak az IMDb-n hogy asszongya “legjobb horror, amit életemben láttam…” meg “garantáltan napokig félni fogsz tőle a sötétben!”. Aha, persze-persze… Összvissz talán kétszer ugrottam az egész film alatt, ami egy horrorfilmnél azért nem éppen egy becsülendő arány (és ezt nem lenézően mondom, pont én voltam az, aki kifejezetten pozitív előítélettel ültem neki, hogy ez most egy fasza beszaratós horror lesz!). Legalább kanyaríthattak volna a jump jelentek köré egy korrekt szkriptet (pont mint a fentebb említett El Orfanato-nál), de sajnos nem tették (az olyanokat képtelen vagyok komolyan venni, mikor egy csávó nyakát egyetlen szellőlágy huzzintással el lehet törni). Jól van, nem várok én el Woody Allen mélységű történetvezetést illetve karakterábrázolást egy alig nyolcvanperces horrortól, de azért sablonos, kétdimenziós, buta és idegesítő szereplőkkel együtt érezni sem tudok, nemhogy megijedeni tőlük/velük, erőteljes hangulateremtésről már nem is beszélve.

A szereplők közül a leginkább elfogadható talán a főszereplő csajszi, aki ahol kellett ott aranyos volt, ahol nem, ott meg visított, ahogy a torkán kifért… :) Egyébként hozzátenném, hogy a szenzációhajhász riporternő szerepét azért bármilyen valamirevaló B-kategóriás színész el tudta volna játszani, és ez vonatkozik a többiekre is. A bugyivillantós, agresszív vénasszonyon csak röhögni tudtam, parázni semmiképp, vagy az milyen már, mikor a kínai csajnak csak a névsorolvasáskor jut eszébe, hogy le kéne már hozni a fatert a harmadikról, ha már gáz van. Emlékszem a hetyke bajszú gigerlit sem tudtam komolyan venni, ahogy nagy intelligensen elküldi a kínaiakat a fenébe, amiért japánul beszélnek és nem tolják a feng-shuit…:) Most komlyan ilyen karakterek mi a francnak kellenek egy horrorba (tudtommal nem paródiának készült a REC), csak kibillentenek a hangulatból. Az a bizonyos rendőrcsávó meg határozottan idegesítő volt, amikor ötpercenként beszólt a kamerás faszinak, hogy tolja már offba a kamerát. Ha válsághelyzetben illetve életveszélyben vagy, és menekülnöd kell, akkor ki nem szarja le, hogy a másik a háttérben kameráz-e vagy sem (az persze már más kérdés, hogy hány olyan hidegvérű ember lenne, aki menekülés helyett/közben is venné az eseményeket - a valóságban volt rá példa amúgy, lásd 9/11 + WTC)."

meg milyen hatalmas csavarok?:D szvsz egy darab csavar nem volt a filmben. volt egy meglepi a csako apartmanjaban es ennyi. en azt nem neveznem nagy csavarnak... ha a legvegen mikor mar csak a csaj elt, felkapcsoltak volna a lampakat es mindenki ott allt volna azt kiabalva hogy MEGLEPETEEEEES!!! nah azt nagy csavarnak hivnam:D
  • CSOCSO
    kozben amugy meglestem az imdb-t.. tele van spanyolokkal.. szal gondolom hogy spanyol szinkronos.
  • CSOCSO
    hulye kerdes... a REC az spanyol film vagy csak nalam van a hiba? es ne is keressek angol verziot?
  • barnie1990
    In Burges

Tenyleg nagyon jo film (azert nem 10/10), Colin Farrell-t mintha kicsereltek volna. A vege is jo volt, raadasul a vege fele meg meg is lehetett kedvelni a ket gyilkost.Burges-rol meg nem hallottam, bevallom, de ezek utan azt hiszem el kell menjek oda. Igazabol nekem a film atmoszferaja, a jo karakterek miatt tetszett nagyon, ujat eppen ez se hoz.

(Plusz pont a penzdobalos jelenetert, nekem az nagyon bejott)