1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    [REC]

nemtom mire kellett volna ratalalnom a wikin vagy a googlen.. mindenesetre semmi infot nem talaltam a sztorival kapcsolatban ami barmire is ravilagitott volna.

most jonne itt a szokasos duma tolem hogy ez a film gagyi es fingom nincs hogy mitol tetszik masoknak...

googlezas kozben a filmmaniarol szarmazo kritikara bukkantam.. ott tokeletesen leirtak amit gondolok.

[bocsanat a hosszu iromanyert de nekem ennyit nincs kedvem irni, igy csak bebityesztettem azt amit mar leirtak

amugy en a filmet kb 4/10 re ertekelnem jo szivvel... valszeg erre a filmre 1 evmulva mar emlekezni se fogok.. ahogy a magnoliara sem emlexem mar.]

SPOILER!!!!

" REC nem más mint a horrorzsánerből mindenhonnan ügyesen összelopkodott ötlethalmaz profi és hatásos marketinggépezettel körítve (lásd fenti trailer). A film második felében szinte végig úgy éreztem mintha egy rossz 28 nappal később ripoff-ot látnék azzal a különbséggel, hogy ezt megfejelték a Blair Witch Project (Ideglelés) amatőr kamerapörgettyűzésével (ami nem is lenne baj, hiszen a filmiparban is úgy gondolkodnak, hogy ami fasza ötlet és működik, azt nem szégyen lenyúlni, lásd Cloverfield, csak amíg utóbbi filmben volt nem kevés kreatívitás, addig a REC tele van ötlettelen horrorfilmes klisével.
    REC

Sztereotíp karakterek illetve gyenge forgatókönyv, ez jellemzi a REC-et. A fentebb említett El Orfanato-val illetve számos ázsiai horrorral szemben - hasonlóan az erőtlen Szem remake-hez - arra van kihegyezve az egész film, hogy minél nagyobbat ugorjunk a székünkben (már eleve a fentebb linkelt előzetesnél is erre építettek). Azon tény ellenére, hogy alapjáraton jobban szeretem a hátborzongató ideghúzást (lásd Shutter, Szem eredeti, Ringu, Ju-on) az olcsó ijesztgetésnél, nem lenne ezzel baj, csak az a gáz, hogy a REC esetében még a székből kiugratós jeleneteknél sem tudtam becsinálni (érdekes, mert ahogy olvasgattam a külföldi kritikákat, mindenki a félelemfaktort emeli ki leginkább, valószínűleg lemaradtam valamiről…). De még ráadásul olyanokat írnak az IMDb-n hogy asszongya “legjobb horror, amit életemben láttam…” meg “garantáltan napokig félni fogsz tőle a sötétben!”. Aha, persze-persze… Összvissz talán kétszer ugrottam az egész film alatt, ami egy horrorfilmnél azért nem éppen egy becsülendő arány (és ezt nem lenézően mondom, pont én voltam az, aki kifejezetten pozitív előítélettel ültem neki, hogy ez most egy fasza beszaratós horror lesz!). Legalább kanyaríthattak volna a jump jelentek köré egy korrekt szkriptet (pont mint a fentebb említett El Orfanato-nál), de sajnos nem tették (az olyanokat képtelen vagyok komolyan venni, mikor egy csávó nyakát egyetlen szellőlágy huzzintással el lehet törni). Jól van, nem várok én el Woody Allen mélységű történetvezetést illetve karakterábrázolást egy alig nyolcvanperces horrortól, de azért sablonos, kétdimenziós, buta és idegesítő szereplőkkel együtt érezni sem tudok, nemhogy megijedeni tőlük/velük, erőteljes hangulateremtésről már nem is beszélve.

A szereplők közül a leginkább elfogadható talán a főszereplő csajszi, aki ahol kellett ott aranyos volt, ahol nem, ott meg visított, ahogy a torkán kifért… :) Egyébként hozzátenném, hogy a szenzációhajhász riporternő szerepét azért bármilyen valamirevaló B-kategóriás színész el tudta volna játszani, és ez vonatkozik a többiekre is. A bugyivillantós, agresszív vénasszonyon csak röhögni tudtam, parázni semmiképp, vagy az milyen már, mikor a kínai csajnak csak a névsorolvasáskor jut eszébe, hogy le kéne már hozni a fatert a harmadikról, ha már gáz van. Emlékszem a hetyke bajszú gigerlit sem tudtam komolyan venni, ahogy nagy intelligensen elküldi a kínaiakat a fenébe, amiért japánul beszélnek és nem tolják a feng-shuit…:) Most komlyan ilyen karakterek mi a francnak kellenek egy horrorba (tudtommal nem paródiának készült a REC), csak kibillentenek a hangulatból. Az a bizonyos rendőrcsávó meg határozottan idegesítő volt, amikor ötpercenként beszólt a kamerás faszinak, hogy tolja már offba a kamerát. Ha válsághelyzetben illetve életveszélyben vagy, és menekülnöd kell, akkor ki nem szarja le, hogy a másik a háttérben kameráz-e vagy sem (az persze már más kérdés, hogy hány olyan hidegvérű ember lenne, aki menekülés helyett/közben is venné az eseményeket - a valóságban volt rá példa amúgy, lásd 9/11 + WTC)."

meg milyen hatalmas csavarok?:D szvsz egy darab csavar nem volt a filmben. volt egy meglepi a csako apartmanjaban es ennyi. en azt nem neveznem nagy csavarnak... ha a legvegen mikor mar csak a csaj elt, felkapcsoltak volna a lampakat es mindenki ott allt volna azt kiabalva hogy MEGLEPETEEEEES!!! nah azt nagy csavarnak hivnam:D