106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
azaz -
Abszolút 1et értek, örök darab :)
"akár fel is gyújthatom az egészet" :D -
Office Space
Amikor k*rva szar napjaim vannak a cégnél előveszem ezt a filmet és bele-beletekerek egy-egy kedvenc részemhez, most ideje volt, hogy kényelmesen újra megnézzem a kedvenc vígjátékomat. Nem mai film de nálam ez az etalon, egyszerűen mindent űberel, nincs olyan perc ahol ne röhögném sz*rrá az agyam(aki hasonló helyen dolgozik mint én, vagy akár mint a film szereplői azok tudják csak igazán értékelni ezt a filmet).
Milton forever(minden idők legviccesebb karaktere nálam).
Értékelés végtelen/10
-
oké, ezt benéztem:) -
Hány éves vagy? :) -
Lipi1980 #38401 Ezek szerint nagyon le vagy maradva, mert a 1408 már DVD-n is a polcokon porosodik... -
imdbt ismered-e? -
Orionk #38399 milyen 1408-ról van szó, most lemeradtam valamiről? -
Orionk #38398 szeritnem az a jelentősége a piros ruhás lánynak, hogy amikor meglátja Schindler, akkor mindig megsajnálja a zsidókat.
Mert a végére már ugyebár nincs semmi baja a zsidókkal. -
Kanál #38397 ráadásul a trélerben ellőtték a film utolsó másodperceit is
-
nah most mukodik a kereso.. beirtam hogy 1408: es kiadta a hsz eket.
paran ezt is 10/10 eztek:D -
kosz -
hát ez így jött össze:))
amugy kiváncsi leszek amcsik mit hoznak ki ebből a filmből, de ahogy trailert láttam az szinte egy az egyben ugyanaz mint Rec-é... remélem azért vmi változás lesz, bár sok jóra nem számítok. -
"[REC] -> 1408 -> The happening
balon a legrosszabb, jobbon a legjobb"
magyarán a rec a legrosszabb,happening legjobb -
Vicces, hogy már több helyen látom ly-nal mint j-vel.
De mindegy, hadjuk
-
Kezdek félni a Happeningtől, ha még az 1408 is jobb nála:)
Persze tudom, szubjektív. -
Kanál #38390 no offense, de nem fér a fejembe hogy ha az ijesztegetést le tudod írni helyesen akkor az ijednit hogy nem? :D
ebben a filmben amitől be lehetne egyáltalán parázni az a hirtelen sikongatás ami azért annyira nem nagy szám. azt viszont aláírom hogy amikor a kiscsaj is "átváltozik" és észreveszik az a jelenet bejött. -
ezzel egyetértek, sztem is nagyon rossz film volt, egyetlen jelenet volt végén amitől ugy hirtelen meg lehetett ilyedni, többin csak nevetni lehetett annyira szar volt... eleje tök unalom, utána pedig jött volna az ijeszgetés, ami elég balul sült el..... -
Kereső-feature, hogy vagy hsz-számra keresel hesmárkkal, vagy szövegre. Simán számot nem kezel. -
Arn Tempelriddaren (http://www.imdb.com/title/tt0837106/)
Az észak-európai filmekről általánosságban véve eddig is jó véleménnyel voltam, ebben az Arn is kb. hozta az elvárhatót. Nem egy hűha valami, tulajdonképpen egy teljesen sematikus filmről van szó, de az utóbbi évek felhozatalában simán nézhető. Az Arn elkészítésében gyakorlatilag a teljes skandináv régió részt vett (plusz a germánok és az angolok), ami azért jó, mert pl. a szentföldi jelenetekhez sem nagyon kellett arabokat keresniük, volt "hazai" választék. :)
Szóval valamikor a XI-XXI. század fordulóján járunk. Arn Magnusson egy befolyásos nemes fiaként éldegél, mígnem egy súlyos baleset következményeként szerzetesként egy kolostorba kerül. Itt találkozik Guilbert atyával, aki valaha templomos lovagként harcolt a Szentföldön, és aki felismeri Arn fizikai képességeit, és szabadidejében szívesen gyakorol vele.
Arn több, mint tíz évet tölt el a kolostorban, majd egy leány megmentésekor az élete újra gyökeres fordulatot vesz: politikai és szerelmi háborúságba keveredve végül a Szentföldön köt ki, ahol templomos lovagként harcol Jeruzsálem védelméért, miközben csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: hazajutni imádott Ceciliájához.
Elkerülhetetlenek a párhuzamok a többi keresztes hadjáratos filmmel, főként a Kingdom of Heaven-nel (és bizonyos szempontból erős hasonlóságokat mutat pl. a Katedrális c. regénnyel is), de azoktól eltérően az Arn kb. kétharmada inkább a múltban, a főszereplő gyerek- és fiatal korában játszódik, és grandiózus holywoodi csatajelenetek sem nagyon vannak (talán csak egyet kivéve). Az egész film egy olyan romantikus történelmi kalandregényre emlékeztet, amelyeket tucatjával lehet látni a honi könyvespolcokon is, és a címlapjukból általában következtetni lehet a beltartalomra is. Nincs ebben semmi meglepő, ugyanis az Arn is egy ilyen könyvsorozatból íródott (és már készül a második része is). Bár állítólag a könyvek sokkal jobbak, mint a film, de én tuti, hogy nem fogom végigrágni magam rajtuk, nekem bőven megfelel ez az - ezek szerint - light-osabb, megváltoztatott film is.
A színészi játék olyan, amilyen, többnyire közepes, vagy jobb, de akad elég gyenge és rossz is. A tájak, a korhű ruházatok, vértek, fegyverek, épületek egész jók, tkp. azt adják, amit elvárhatunk a stílustól. A sztori itt-ott eléggé belassul és kínkeservesen halad, bár kb. a film felétől párhuzamosra vált, és a váltások egész jól működnek. Viszont a korabeli skandináv történelemben kevésbé, vagy semennyire nem tájékozott néző hamar elvész a nevekben és a váltakozó politikai fordulatokban, bár amennyire én látom, igyekeztek szűkíteni a nem fontos szereplők számát és szerepléseit, a zavarokat elkerülendő. Sajnos a helyzeten a felirat sem segít: egyelőre csak svédből géppel fordított és kézzel némileg kiigazított angol felirat létezik, amellyel megérthető ugyan a lényeg, de pl. a néhol előforduló angol párbeszédek esetén zavaróan hiányosak és rövidre fogottak, ami némi kétséget ébreszt a javarészt svéd párbeszédek "jóságát" illetően is.
Összességében nem vészes, egyszer nézhető, mert úgy egyébként a képi világgal és a sablonos sztorival nincs nagy baj. Értekelésben 5 és 6 között adnék rá, inkább az utóbbi felé billenve.
-
1408 LOL fos
REC jo volt
The Mist jo volt -
-
pedig neha faszan mukodik.. nem ertem. -
Mindegy a lényeg, hogy nekem nem tetszett, mert baromi vontatottnak találtam. -
Pórbáltam gúglin is, de nem találja a piszok :( Jó régen írhattam, szóval a vissza lapozgatás sem célravezető :P -
Szar a kereső. nekem csak az 1408-as számú kommentet dobja ki. Pedig én is írtam róla véleményt, meg még mások is. -
iken' hazuk diszno vaty!!!!!!
:D
keress ra arra hogy 1408 itt a forumban.. neked kidob barmit is? mert nekem semmit a filmmel kapcsolatban, pedig elolvastam volna hogy ti mit irtatok rola -
? -
Most azt mondod, hogy hazudok :D -
keresoben rakerestem hogy 1408 es SEMMIT nem dobott ki............... -
Pedig írtak többen is, köztük én is. -
1408
errol a filmrol meg komolyan SENKI nem irt???
Az nem tetszik nekem az ilyen filmekben, hogy nincs magyarazat par dologra.
a rendezo rad bizza hogy gondoljal arra amire akarsz. talald ki hogy ez meg az miert van, holott kb semmi ertelme. persze sokaknak ettol lesz kircsi a film, meglat egy jelenetet es hu dekiraly, nagyon nagy flash, yeah!... aham...
mindenesetre a film megis jo volt. psycho thriller (horror?) es mikor mar azt hiszed hogy vege elegge gagyi modon akkor ujra vissza dob a mely vizbe :)
a vege kulonosen tetszett, szinten koppintas de azert bejott
7/10
alapbol nem szeretem az ilyen ilyesztgetunk a semmibol filmeket. egy alien filmet tobbre tartok.. ott tudom mitol kell felni.. itt meg reped a fal, jon a forro viz, stb... mind olyan dolog ami csak ugy jon a semmibol.. semmi koze a ket dolognak egymashoz csak elborult az agy es mar mindenhol remeket lat.
ha sorrendbe kene raknom az utobbi napok filmjeit akkor
[REC] -> 1408 -> The happening
balon a legrosszabb, jobbon a legjobb
/a bemutato sokat spoilerezik, ne nezzetek meg mielott a filmnek ulnetek/
SPOILER!!!!!
a vege nagyon tetszett holott koppintas az egesz.. mar akkor vartam ezt a jelenetet mikor a csavo a korhazban fekudt hogy jajj.. semmi nem tortent itt vagy meg LA-ban. Tudtam hogy ugyis a kezebe kerul a magnetofon amin minden rajta van es ez lesz a gagyi befejezes. ES NEM! BUMM = Vissza a kozepebe, meg mindig a szobaban vagyunk. letelik az 1 ora, es valathatsz.. megolod magat a csako ugy ahogy ok kinaljak vagy az egesz 60 perc kezdodik elorol es atelheted az egesz agymenest ujra oszt majd megolod magad amikor akarod es ahogy akarod.
a tuzes dolog annyira nem tetszik.. ha csak siman kipattintja a piros kis csovet a locsolobol ugyanugy beindul a locsolo szerkezet es a riasztas is ugyanugy mukodik.. jonnek a tuzoltok, tuz sehol, nincs problema, ugyanugy bejonnek hozza. mindegy vegulis igy lett megirva es kesz.
A legvegen pedig csak elokerult a diktafon.. mar csovaltam a fejem, hogy na nesze.. csak itt van a jelenet. De akkor a hideg kirazott mikor meg a asszony is halotta a sajat lanyat a felvetelen es eldobta a dobozt, a fejre meg eleresztett egy kisebb szajhuzast(vigyort?)
ja es a kepeslap kitol jott es MIERT? annyira nincs ertelme hogy meg az is jobb magyarazat lett volna ha maga a hotel igazgatoja samual l jackson kuldte volna neki direktbe. -
mekkora post ::D:D:D -
...aminek te is ugyan olyan része vagy mint mindenki más, fasznak beszélsz itt a magas lóról, hülyék meg minden fórumon vannak -
Cloverfield 8/10
In Bruges 9/10 -
igen lattam, irtam is mar rola... a filmbol sokat elvett az idegeskedesem a kocsog fekak viselkedese miatt. de amugy a film egesz jo volt.
tobbet vartam tole de nem csalodtam nagyot.
a filmre kb 7/10 et adnek
leultem gondolkodni es arra jutottam hogy nem is rossz az otlet amirol szol a film. El is tudnam kepzelni es meg mindig ertelmesebb mintha bekak potyognanak az egbol :D
De ha csak igy hirtelen arra gondolok, hogy miert megy a nagy felhajtas akkor kicsit vicces az egesz es ebbol a szempontbol a semmibol erkezo kod es az abban levo "valami" sokkal jobban hangzik.
de mondom.. ha nagyon elgondolkodunk rajta akkor a kod nek ertelme nincs.. csak jon a semmibol, mig a happening eseten az tortenik ami es van magyarazat is ra hogy miert, es nagyon is fasza ez igy.
szvsz nezd meg. jo film az! -
hat en ketszer esetleg haromszor ijedtem meg a film alatt. mikor elkezdtek sikongatni le kellett halkitanom a tv-t mert idegesito volt a hangkeveres.
The Fog ban nem voltak zombik de jobb film volt.
de ez is kb olyan hogy ki mikor nezi meg. ha olyan hangulatban lettem volna lehet hogy nekem is tetszene mint az atom. bizti durcas voltam eppen vagy nemtom. -
a bekaknak volt barmi jelentosege? nem emlexem ra.... -
nagy hiba ha igy nézel filmet...
én minél kevesebbet szeretek tudni a filmrol, pláne a történetrol meg mások véleménye sem érdekel igazán... eléggé leköthet a film ha féloránként beirsz ide....
mi a jelentősége a piros ruhás lánynak? kezd el megint elorol nézni a filmet, és majd csak ha végig nézted akkor irj ide... és ha még mindig nem tudod, na akkor kezd el bujni a port.hu-t, de inkább más oldalakat, és megleled a választ, de legalábbis egy nézőpontot biztos....
udv :) -
SG.HU