106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Hogyhogy imádod? Megnézted te is már az amcsiknál?
-
Szerintem meg egy új szleng a másságra. Nem elírás úgymint betűhiány.. -
Mentol #100031 Aha, biztos igazad van... Ennyit látni:
-
Manapság már tudnánk és állítólag érkeznek is történelmi forgatókönyvek a filmalaphoz, de a kosztümös filmekre valamiért nem nagyon adnak pénzt. Max a Kincsemre. Legközelebb meg a Pálfi féle Toldi volt ehhez, de abból meg már nem lesz semmi... -
DantesHUN #100029 Tűzzel-vassal
Azaz, így kell(ene) Kelet-európában történelmi filmet készíteni.
Láttam már sokszor, olvasni is elkezdem jó rég, de arra már nem emlékszem túl jól, fel kéne eleveníteni, és ismerem is valamelyest a korszakot. Nagyon izgalmas maha a kor amiben játszódik. Hát mivel a regény szerzője egy romantikus( mint stílus irányzat! romantika) történelmi regényt írt, hát a romantika jó és rossz részei benne vannak.
Azaz pl: az idealizált hősök.
Mondjuk a regény tekintetében Gárdonyi szerintem jobb szerző volt , de lehet azért tetszett jobban az Egri csillagok, mert magyar szájíz szerint készült.
Na. Tehát a film. Látványos. Nagy szabású csatajelenetek vannak. A lengyel színészek közül többen kimondottan jók.
Akik haloványak a női főszereplő, és Skrzetuski. Bár a karakterük sem túl érdekes, lehet ennyit sikerült a karakterükből kihozni.
Bohdan hmelnickij-it alakító jó, Podbipięta kissé bárgyú de ilyennek is kell lennie, Wołodyjowski-nak a fura orr rángása vagy nem is tudom minek lehetne nevezni is jó.
De persze a legjobb karakter, és a színész is remekül hozza, Zagloba, illetve Bohun erőszakos jelleme és dühkitörései
Szépek a jelmezek, igencsak véres jelenetek vannak, nem unalmas, nem vonatott, vbűr jó hosszú, amit kicsit unni lehetne az a nő és férfi főszereplő enyelgése lenne, mert hát nem túl érdekes karakterek úgyse , de ebből csak pár perc van, és már megy is tovább a film a csatákra, és egyéb történésekre.
A romantikus regény alapanyag miatt, hát ügye hős nagyon hősies, meg amúgyis érezhető egy ideolizálás az egész filmen is.Ez van.
Meg aki nem ismerni a lengyel-ukrán törénelmet, hát annak nem sok mindent mond a film, a nyelvtörő helység és karakter nevekkel.
nyolc pont, simán
Mi miért nem tudunk ilyet?! -
Irónia. -
Hát nekem nem a "zseniális" szó ugrott be róla... -
Ez egészen zseniális, azt kell, hogy mondjam. Imádom. -
köszi szájmon
ezpz -
Amikor azt hiszed, hogy a Nyomd bébi nyomd-nál nincs lejjebb.... de van. Magyarázza már el valaki, hogy ezt hogyan kéne kiejteni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.05.09. 19:16:51 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Márminthogy?
Miért volt a sok kép a végén a sámánnál, mikor az az öreg sámánnál volt?
Vagy ezek nem ugyanazok a képek? hiszen azok is a halott emberekről volt.
Ki a kislány?
Én úgy értelmezem, hogy a Fehér ruhás csaj, ennek a rendőrnek a kislányának a felnőttkori szelleme. -
Spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igazuk volt a falubelieknek :) -
dzsagon #100021 inkább 99%-ának -
The Wailing
Iszonyúan jó film.
Bár a végét spoiler-be valaki tiztázhatná nekem, mert sejtem mi a lényeg, de nem pontosan vagyok biztos abban, hogy jól értelmeztem-e. :)
Nekem simán 8/10
Még több ilyet szeretnék.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.05.08. 21:00:09 -
Adam Warlock kiemelt karakter a sztoriban, nincs értelme huszadrangú mellékszereplőnek belerakni. Márpedig akkor minimum egy előzményfilm kéne neki, mert az nem működne, hogy az Avengers 4-ben vezetik be és ott akkora súlyozást kapjon mint a többi szuperhős. -
miután az emberek 80%-ának fogalma nincs ki ő és honnan kéne, hogy ismerős legyen. Nem nagy meglepetés...
Marad a GOTG3-ra...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.05.08. 13:51:46 -
Adammal kapcsolatban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugy nez ki nem lesz benne az uj reszben. De tegyuk hozza, hogy az interjukban leirtak utan valszeg nem az fog tortenni ami a magazinokban. Valszeg' nem Nebula fog ugyeskedni. -
Igen, nebularol van szo. Bocsanat. En irtam felre -
Nem ő van a képen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Nebula és nem Gamora!
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2018.05.08. 10:09:54 -
Örülök, hogy Te is megnézted. 
A Choppert viszont én nem láttam eddig, és most belenéztem a filmbe is, és a riportba is.
Eric Bana keményen nyomta :) -
Hulknál szerintem a World Breaker Hulk ütőkártyát fogják ellőni a második részben... a képen jobboldalon pedig Adam Warlock virít.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a lélekkőbe szerintem gamora bele van zárva, azért beszélt vele a csettintés után... gondolom egyre több időt fog a "kőben" eltölteni, beszélgetni a lányával, aztán rájön hogy ennek így nincs értelme és inkább meggondolja magát. plusz kitudja hogy shuri hogy hekkelte meg a követ, mit változtathatott rajta... amire rásegít majd adam warlock és marvel kapitány is... -
Black Panther
Szerencsere nem volt annyira gaz de tulsagosan jo sem.
Nem igazan volt Marvel feelingje :/
After credits reszet nem ertem. -
Talán a Chopper (2000) volt még hasonló ehhez nagyon brutál, thx a kis review-t érdemes volt megnéznem.
-
Avengers : Infinity War
Unalmas, vontatott? Nem is tudom. A vege fele meg remeltem, hogy legalabb fel ora van a filmbol majd hirtelen vege lett. Majd odafordultam a velem levokhoz es mondtam nekik, hogy ez ket ora negyven perc volt. Mindegyik kiakadt rajta!
Nagyon kiraly volt a film. Meg a felesegemnek is nagyon tetszett pedig nem egy nagy marvel fan.
Egyik legjobb resz az eddigi marvel filmekbol.
Minimum 8/10.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler]Az elejen miert hulkot kuldi el Heimndall? Miert nem thort? Hulk dolog engem is zavart. Legalabb a vegere elo johetett volna. Meg az elejen is tulsagosan konnyen verte el Thanos. Thanos tobbet is hasznalhatta volna a koveket. Kb az egyetlen alkalom ahol hasznalta az a Kollektornal volt.
Thor uj fegyvere ( Stormbreaker) erosebb a regi fegyverenel ( Mjolnir).
Spoileres dolgok a kovetkezo resszel kapcsolatban: Nem %100 os info de tobb mint valoszinu hogy igy lesz (kepregenyek miatt):
[spoiler]A kep, ahogy Thanos ul vigyorogva valahol a film vegen elvileg az a jovoben jatszodik. Miutan le lett verve es mar nincs nala az Infinity gauntlet. A kepregenyben miutan el lett picsazva elment foldi munkasnak ( farmer) Valszeg abbol lattunk egy csipetet, ahogy megbekelve, elvonulva leul a sajat foldjen es mosolyogva nezi a naplementet.
Arra, hogy ki mikent lesz feltamasztva csak ennyit biggyesztenek be:
Az ott Gamora. Aki az apja ellen fordult miutan meg lett kinozva es elvette tole az Infinity Gauntletet. Szal valszeg vissza lesz forgatva az ido, hogy senki ne halljon meg.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.05.08. 01:21:26 -
korrekt kritika!!! 
-
:D -
hiper KOCKA #100007 Fantastic Four 2015
Avagy a négyszeres mélyütés...
Amint azt sejteni lehet, tényleg egy borzalmas filmről van szó, és a bosszantó, hogy amúgy egy frankó kis koncepcióból csinálták ezt az ipari hulladékot.
De inkább kezdjük a legelején: 1984 egyik téli estéjén csillogó szemmel bámulta Richard és neje a babaágyban fekvő kis Josh-t, amint érdeklődést tükröző tekintettel és bamba gügyögéssel nyújtja kezecskéit a kuckója fölé figyelemelterelés célzatával szerelt színes műanyag faszságok felé, hogy megszerezhesse őket. Szegény ártatlan szülők, akkor még nem tudhatták... nem tudhatták, hogy a kiságyban tenyésző baba lesz a felelős minden idők egyik legszarabb, és imdb-n is legalacsonyabban jegyzett szuperhősfilmjéért... (4,3?? komolyan, ez már majdnem a C-kat horrorok szintje).
Nos, a baba rohamos gyorsasággal felnőtt, és a filmes szakma felé kezdett kacsingatni... majd úgy alakult, hogy rendező lett és megbízták a Fantasztikus Négyes shootingjával, amit ő annak rendje és módja szerint fantasztikusan el is baszott.
Josh Trank filmje borzalmasan trére és röhejesre sikerült, a legtöbben pedig a film utolsó harmadát hozzák fel a legnagyobb hibájának, amikor az addig alig követhető sztori is egy unalmas CGI-csatában végződik.
De mintha ez még nem lett volna elég, a Fantasztikus Négyes forgatásán annyira megbízhatatlannak bizonyult a csávó és annyira botrányosan viselkedett, hogy az utóforgatás alatt egy kollégájának kellett őt leváltania. Hála az égnek, hogy a Star Wars rendezői székéből kirúgdalták.
Egyik munkatársa szerint Trank sokszor azt sem tudta, melyik jelenetet forgatják éppen... sőt, állítólag a forgatás alatt is alig kommunikált valakivel, a kamerák képét pedig egy felépített sátorból nézte. Ezt nevezem.
Szóval amit ez a fickó kihozott a filmből az egyenesen fájdalmas... megtörténik a döcögős felvezetés, és utána kapjuk az arcunkba nagy büdös semmit.
Az addig úgy ahogy lefektetett alapokat durván megkurtítják, összezsugorítják, és miközben a film újra meg újra ugrik egyet az időben, a motivációk és jellemek teljesen odavesznek, helyette kapunk béna dumákat, és üres frázisokat puffogtató ripacsokat. A befejezés is nélkülöz mindenféle katarzist, vagy értelmet... az addig hülyén felépített történetvezetés I-jére szépen felteszi nekünk Josh haver a pontot, azzal a gagyiba oltott mázgálmánnyal amit "end scene" címén elővezet.
A Bosszúállók 3 után megnézni egy ilyen filmet... te jó ég, nem vagyok normális... jobb lett volna ha kihagyom. Az eredmény jó közelítéssel olyan, mint Pesten az Üllőin 80-al belezanyálni egy kátyuba: egy másodpercig izgalmas, de utána már csak szitkozódunk.
2/10 -
Tikal: Jogos. Engem a vége kifejezetten nyomasztott. Képi világával, akciójával és a hősünk helyzetével.
Jim Morrison:
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szép kis ték -
Azert ilyen durva jelenetek nem sok mainstream akcio filmben vannak... -
Értelek, és a rétegfilm is igaz rá. -
Sequoyah #100002 Felreertettel, epp azt mondom, hogy abszolut megertem a 9/10-et is, szoval nem is kertem magyarazkodast, mert nincs mit.
Csak annyit mondtam, hogy vannak a tiedtol es enyemtol eltero preferenciaju emberek is akiknek ez nem fog tetszeni. Es ez inkabb egy megoszto film, mint a tipikus blockbusterek, amik majdnem mindenkinek tetszenek. Ez inkabb egy retegfilm. Kevesebb embernek tetszik, de nekik viszont nagyon. -
Sequoyah #100001 Csak a fonokeit nem arulta be, de a drog reszrol nyiltan beszelt a rendorok elott is. Ha raszannak meg maximum 5 percet, akkor konyyen bemutathattak volna hogy mivel is bukott le pontosan, hogy bizonyitsak, nem csak egy segitokesz, bar kicsit brutalis jarokelo mentette a rendoroket...
Masik, meg ennel is erthetetlenebb az a film utolso szakasza...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... a cellblock 99-ben. Itt tobb kerdes is felmerult bennem:
-Itt kiderul, hogy a celpontja nem is letezik. Szoval csak arra ment ki az egesz, hogy a fohost megkinozzak? Kicsit tul messzire mentek es tul bonyolult tervet csinaltak ahhoz kepest, hogy ez csak mindennapos biznisz volt. Ha csak kinozni akartak, akkor ezt ennel sokkal egyszerubben is megoldhattak volna.
-A fonok hogy kerult oda? Kozben ot is eliteltek valamiert, vagy csak beengedtek oda? Ismet csak azt mondom, hogy kicsit korulmenyes a celhoz kepest.
-Az asszonyt hetekig fogvatartottak, vagy csodaban remenykedtek, hogy 1 nap alatt athelyezteti magat, es bejott a csoda? Az athelyezes az egy jogi procedura, nem pedig csak fogjak es atkuldik mindenfele egyeztetes nelkul, mint ahogy itt tortent.
Szoval ez az oka ami miatt azt ereztem, hogy a hangulat es jelenetek kore huztak fel masodlagos jelleggel valami tortenetet. Ha a hangulat es a jelenetek a fontosak, akkor siman lehet egy 9/10, ha viszont szereted a logikat akkor az 1/10-et is megertem. En a ketto kozott vagyok valahol. -
Tekintettel arra, hogy az erőszak, nem 133 percen keresztül folyik, és van történet is (ráadásul, a főszereplőnk szemszögéből "megélve" erős), én nem értem, hogy miért kéne megmagyaráznom az ajánlást.
Legfeljebb a sikongató kisfiúk eltakarják a szemüket...
Bezzeg a többi (sokkal több vérrel operáló) eksön múvinál nincs annyira érzékenyre állítva a mérőműszer...
Mindegy. Uff. -
Sequoyah #99999 En megertem a 9/10-et, mert ha bejon a stilus, es a tortenet annyira nem erdekel, akkor a vallalasat felulteljesito filmet kapunk.
A "Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani" megjegyzest viszont nem ertem meg. Akinek nem jon be a stilus, es mindenhol eletszeru logikat keres a filmben, vagy siman csak nem szereti a tuzlott eroszakot, az utalni fogja... -
Egy két jelenet örökre a retinámba égett :D -
Vaughn brutális volt benne. A nyers erő igen durva, de ennyi nem volt elég, hogy megmentse a filmet... -
"[2017] - (imdb) - "Brawl in Cell Block 99" / (---) - 9/10
(2017.10.14) (133 perc, amerikai) - Action, Crime, Thriller
Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson
Röviden és mindenek előtt: Az 1 méter 96 centis Vince Vaughn kétségkívül legjobb, és fesztiválokat megjárt filmje.
Egykori bokszolónk, aki számos munka után sem jutott igazából egyről a kettőre, történetünk kezdetén egy igen csak szar napra ébredt - kezdetnek kirúgják a tisztes állásából, az utcájában és a háza előtt szeméthegyek, a korai haza érkezés miatt lebukik az asszony és kiderül, hogy már 3 hónapja mással hetyeg, és még mindig mardossa a lelkét az elvetélt gyermek emléke.
Hogy jobbra forduljanak a dolgok, elvállal egy nem túlságosan tisztességes munkakört, ami kellőképpen jövedelmező ahhoz, hogy az asszonyt és az eljövendő kis generációt jólétben tartsa - cserébe, rohadt fráterekkel, drogosokkal és maffiózókkal kell egy levegőt szívnia, amit a tisztességtudata alig bír elviselni.
S nem is kell sokáig, mert egyik balhé után ő maga is komoly választása elé kerül, és a Jó mellett dönt... ami csak a társadalomnak, és nem neki jó.
A nem várt fordulatot tetőzi egy behajtásra váró 3,2 milliós tartozás, melynek fejében valamit el kellene intéznie... de egy másik, szigorú(bb)an őrzött fegyházban...
//A film BRUTÁLIS. Tény és való, hogy lassan indul be, az is, hogy nem kell kapkodó vágásokra számítani, de amikor eljön az ideje, akkor nincs lacafacázás - és a kellékesek hozták amit kell. Sőt, a 80-90-es években már filmezők számára remek kis kaleidoszkóp lesz az egész, azt garantálom :)
//Már akkor lehetett sejteni valamit, amikor Vince Vaughn puszta kézzel nekiesik az ártatlan autónak... :) S utána is, amit produkál... le a kalappal.
//A kilenc pont részben a címnek is szól :), de az élmények is, amit adott. (Szinte biztos, hogy egyedül leszek ezzel a pontszámmal, de vállalom)
//Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, a hossza ellenére is." -
ez az, hogy nem vallott be semmit. Az a nyomozás során derült ki, hogy neki is köze van hozzá... -
Sequoyah #99994 En is erre jutottam, de ez nem indokolja, hogy miert vallotta be a droguzletet meg mindent. O csak epp arra jart, megtalalta a foldon a bunozok ellopott fegyveret, es besegitett a rendoroknek.
Sok sikert az ellenkezojenek bebizonyitasahoz...
Szoval nem csak hogy eletszerutlen hogy szuletendo gyerekkel bortont vallal 1-2 rendor ketseges sikeru megmenteseert, de meg csak nem is indokolja a kesobb tortenteket. Es ezzel egyutt meg mindig ez a legkevesbe rossz magyarazat:)
Valoszinuleg az alkotok fejeben megvolt hogy mi legyen felallas a bortonben, es hogy mi tortenjen a film masodik feleben, es eltoltottek kb 10 percet annak kitalalasaval, hogy hogyan jutott oda...