1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantesHUN
    Tűzzel-vassal

Azaz, így kell(ene) Kelet-európában történelmi filmet készíteni.

Láttam már sokszor, olvasni is elkezdem jó rég, de arra már nem emlékszem túl jól, fel kéne eleveníteni, és ismerem is valamelyest a korszakot. Nagyon izgalmas maha a kor amiben játszódik. Hát mivel a regény szerzője egy romantikus( mint stílus irányzat! romantika) történelmi regényt írt, hát a romantika jó és rossz részei benne vannak.
    Azaz pl: az idealizált hősök.
    Mondjuk a regény tekintetében Gárdonyi szerintem jobb szerző volt , de lehet azért tetszett jobban az Egri csillagok, mert magyar szájíz szerint készült.
    Na. Tehát a film. Látványos. Nagy szabású csatajelenetek vannak. A lengyel színészek közül többen kimondottan jók.
    Akik haloványak a női főszereplő, és Skrzetuski. Bár a karakterük sem túl érdekes, lehet ennyit sikerült a karakterükből kihozni.
    Bohdan hmelnickij-it alakító jó, Podbipięta kissé bárgyú de ilyennek is kell lennie, Wołodyjowski-nak a fura orr rángása vagy nem is tudom minek lehetne nevezni is jó.
    De persze a legjobb karakter, és a színész is remekül hozza, Zagloba, illetve Bohun erőszakos jelleme és dühkitörései

Szépek a jelmezek, igencsak véres jelenetek vannak, nem unalmas, nem vonatott, vbűr jó hosszú, amit kicsit unni lehetne az a nő és férfi főszereplő enyelgése lenne, mert hát nem túl érdekes karakterek úgyse , de ebből csak pár perc van, és már megy is tovább a film a csatákra, és egyéb történésekre.

A romantikus regény alapanyag miatt, hát ügye hős nagyon hősies, meg amúgyis érezhető egy ideolizálás az egész filmen is.Ez van.

Meg aki nem ismerni a lengyel-ukrán törénelmet, hát annak nem sok mindent mond a film, a nyelvtörő helység és karakter nevekkel.

nyolc pont, simán

Mi miért nem tudunk ilyet?!