106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Felkoppintva 3/10
sztem nagyon gagyi volt 1-2 poén jó volt, de már arra sem emléxek melyikek voltak
Ne szórakozz Zohannal
7/10
-
Majd ha nem leszel elfogult vele szemben, akkor eszrefogod venni.
Ja es persze hozzatehetsz meg jo par filmet, akkor sem lesz mas a velemenyem
Csak nezd meg a TDK-t amikor a nagy elgondolkozo arcot vag tobbszor amikor beszelget, egyszeruen olyan mint egy bamba bohoc. :D
Meg John Waynebe es Clint Eastwoodba is tobb erzelem szorult, pedig ok sem arrol voltak hiresek, hogy a testbeszedukkel, vagy a mimikajukkal hoztak tuzbe a rajongoikat. -
Az naon jó muvi volt. A Machinist után néztük azonnal. -
Ja ok :) -
Harry Seldon #39897 Bale hypolása?
Ezek kimaradtak? Rescue Dawn, Gépész.
Még véletlenül sem faarcú, a Rescue Dawnban végképp nem. -
Én is igy látom valahogy
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom miért irod hogy a begins ütösebb volt egy két jelenetében, pl batmobilos rész, szerintem pont a begins szenvedett akcio hiányban, no és persze feszültségben, és számomra még néhol uncsi is volt, de ez betudhato a "kötelező kezdésnek". Pl volt ez a film, kingdom, akciofilm vagy mi a szösz, de olyan unalmas volt hogy hihetetlen, vagy die hard utolso része, gagyi szar, utobbi idok akciofilmejit simán lesöpri mindenben, és még a drámai résszel egy olyan pluszt adott amit nehéz lesz überelni egy darabig, persze ehhez kellettek a nagyszerű szinészek is.....a képregény adaptáciokrol nem is teszek emlitést, mert egyik sem kötött még le ennyire, pokember egy nevetséges szar volt, tobbi részét meg sem néztem, hulk szintén, x-men azért jo volt, ironman-t még nem láttam, más meg eszembe sem jut :)
Igen, egy két jelenet tényleg szarul lett lezárva... negativumként ennyi. Batmobil nekem nem hiányzott töb jelenetben, de csak azért mert nem tetszik a járgány, nem tudtam még megszokni :)
Mikor zuhan Rachellel én ugy emlékszem kinyilt a palást egy pár pörgés erejéig, ezért élhették tul... de lényegtelen, ne legyunk tul realisták :)
-
En nem fejeztem ki magam érthetően, én hibám, elnézést kerek.
Ennyi. Többet nem vagyok hajlandó erről beszelni. Nem éri meg. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Bazd meg, ha megegyszer elojon valaki ezzel en ki fogok keszulni. En arra ertettem a dolgot, hogy ha mar nem azt a szalat hasznalta ami az eredeti Batman sztorikban volt es ennyire ki volt ra keszulve, akkor mire fel hagyta eletben, ha eddig akarhanyszor elkaptak, mindig megszokott????
Nem szemrevetes keppen irtam le, csak nem ertettem, hogy miert hagyta eletben. Lehet keso este volt mar, lehet nem emesztettem meg. Attol meg nem kell igy ramkiabalni mert nem jott at egy dolog. En kerek elnezest a "hyper" sertesert.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Miért nem ölte meg a Joker-t ha mar nincs ki eljátsza? "
WTF?????? Nem mondod, hogy az a problémád, hogy batman (aki pont azért az aki, mert nem gyilkol) nem ölte meg jokert, MERT A SZíNÉSZ A FORGATÁS UTÁN MEGHALT??????? Van egy kész forgatókönyv, leforgatják, gyakorlatilag készre csiszolják már a filmet, ekkor a Jokert játszó színész meghal. És neked az a problémád, hogy miért nem ölték meg ezután a FILMBEN IS????? Ezt sztem gondold át újra. -
nekem se megy -
"Annyiban tényleg egyet értek, hogy Batman-ből kicsit néha sok volt. Nagyon kevés jelenete volt a levelőgeb, pedig azért egy-egy repkedős jelenet a felhőkarcolók között nagyon feldobta voltna ezt az így is kiváló filmet. Tehát kicsit sok Batman volt"
Baszki, ezt csak én nem tudom értelmezni??? -
Számomra is egyértelmű, hogy melyik lesz az első blu-ray filmeD
-
Számomra egyértelművé vált, hogy melyik lesz az első Blu-Ray filmem... -
"En pl nem ertem Bale hypeolasat, mint szinesz. Nekem abszolut nem jon be a jateka"
Megértem, csakhogy én nem is hype-oltam őt a kommentemben, mi több említést sem tettem róla ;)
"Azzal sem ertek egyet, hogy tul keves az akcio a filmben"
Kinek mi teccik, nekem per pill ez kevés volt, de attól még nem lett rossz a film.
"A zene pedig egyutt el a filmmel, ott valt ritmust ahol kell vagy valik baljoslova, nyomast gyakorolva a nezore es szinte mar fenyegetonek erzunk tole mindent ami bekerul a kamera latoszogebe. Ezt felelmetesen eltalatlak benne."
Ez viszont egyetértés, legalábbis az én véleményemmel :)))))
És igen, a Batman kezdődik nem volt több egy látványos, korrekt, eltalált akciófilmnél, pont az hiányzott belőle amitől a TDK annyira jó lett (a batman begins nekem max 6 pontos). -
Azert par dologra kiternek, amivel nem ertek egyet.
En pl nem ertem Bale hypeolasat, mint szinesz. Nekem abszolut nem jon be a jateka, mert hianyzik belole altalanossagban az aterzes. Nem szeretem a faarcu szineszeket, akikbol sut az hogy nehezseget okoz az erzelmek megjelenitese. Mar pedig Bale ilyen szinesz, persze erre a szerepre teljesen tokeles, tipikusan atelheto vele a Sotet hos szerepe, akikben a jo es rossz ennyire kozel van egymashoz, hogy nem kell igazi erzelmeket tukroznie, akik egy bunos dontest kepes hozni azert hogy osszesegeben valami jot tegyenek egy mas perspektivabol.
Azokkal sem ertek egyet, akik azt mondjak, hogy tulontul keves volt Batman ebben a reszben, es azokkal sem akik azt mondjak, ez azert volt, mert Joker karaktere elhalvanyitotta. Pedig nem errol van szo.
Ez egy zsenialis huzas volt a rendezotol, megmutatta, hogy mibol is all Batman elete. Beleszurkulni az eletbe feltunes nelkul, hogy senki se sejtse ki o valojaban es eltunni mintha nem is letezne miutan megtette valamelyik hostettet. Erre ra is mutat Joker: "Nelkulem senki vagy", mint ahogy a bunozok nelkul is, akik miatt hosse valt Batman.
Ha nem lennenek egy szimpla milliardos lenne.
Azzal sem ertek egyet, hogy tul keves az akcio a filmben, ez tette kiegyensulyozotta a filmet, pont ezert keltett sokakban mely benyomast, mert feljebb akartak emelni es ertelmet adni neki, ahol elgondolkozol a parbeszedeken, amikben rengeteg hihetetlenul eltalalt es jol tálalt gondolatok es jelentesek kaptak ertelmet. Ez emelte ki ezt a filmet a szanalmas klises akciofilmek forgatagabol, ettol valt fergetegesse.
A zene pedig egyutt el a filmmel, ott valt ritmust ahol kell vagy valik baljoslova, nyomast gyakorolva a nezore es szinte mar fenyegetonek erzunk tole mindent ami bekerul a kamera latoszogebe. Ezt felelmetesen eltalatlak benne.
A Kezdodik ehhez a filmhez kepest egy sablonos semmivel nem kituno film volt, meg sem kozelitti a TDK-t. -
mondjuk,a te írásod pont tetszett is,végre ne maz volt(jó,nem csak az),hogy joker á,mekkora,ú,hát igen,nahát...
na jó,tényleg hagyom,majd elmúlik.
peace! -
Én ezt a filmet láttam most, ahogy a többség is, így a kommentjeink passzolnak a témába, ez volt a gyűrűk uránál, vagy a sztárvórsznál is...
Pont. -
igen,ez a "filmek,amiket most láttunk" topik,nem az "én is most láttam a tdk-t" topik.
szóval ha 3-4-en beírták volna,akkor iké,de mostmár erről szól,és mindenki ua mondja,semi új.erre meg ugye van saját.ez a topik,ugye eddig azért volt jó,mert felhívta a figyelmünket olyan filmekre,amiket eddig nem láttunk,vagy nem tudtuk,megnézzük-e.na,a tdk-ról bőven el lehet már dönteni,h érdekel-e.ezt most indulatok nélkül mondom,mielőtt valamelyik halvány lovag nekiállna megvédeni a legújabb kedvencét. -
The Dark Knight
8/10
(előre is elnézést a komment hosszáért)
Ez igen. Az akció-krimik non-plus ultrája. A képregényfeldolgozások többé már nem a gagyi gumicukor-szórakoztatást jelentik, a műfaj egyértelműen felnőtt arra a szintre amire a képregények jutottak az évtizedek alatt. Mindazonáltal nekem túlzásnak tűnik a filmet minden idők legjobbjának kikiáltani, de mindenképpen a műfaj, az akciófilmek, a szuperhősmozik egyik –ha nem a legjobb- darabját láttam tegnap.
De tíz pontot nem csak azért nem adhatok rá, mert számomra ezek a filmek sosem fogják azt a tökéletes szórakoztatást nyújtani mint amit egyes igen komoly darabok. Számomra a tíz pontos film az, amikor a film végén benne maradok a fotelben, nézem a stáblistát, de igazából az agyam össze van kavarva, és nem tudok még percekig másra koncentrálni, csak a filmre. A TDK nekem nem nyújtotta ezt az élményt, SŐT!
A következő sorokban leírom a film negatívumait –ezekből nem sok van- és pozitívumait.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nega:
- egyes jelenetek számomra kuszák, nem megfelelően lezártak voltak. Például kimondottan idegesített a Wayne lakosztályban rendezett parti-jelenet lezárása, illetve le-nem zárása, de több probléma is volt ezzel a jelenettel. Joker kilöki Rachel-t az ablakon, Bruce utána ugrik. Elkapja, majd zuhannak vagy 100 métert és Bruce simán ráesik egy autóra, a testével védve meg Rachel-t. Túlzás. Nem értem ez miért kellett, nincs olyan ruha, ami egy ilyen eséstől megvédené a viselője csontjait. Ráadásul plusz 60 kilóval többet kellett kibírnia. Ha már batman a drótkötelek királya, miért nem lehetett a jelenetet egy drótköteles mentéssel lezárni? Hihetőbb lett volna, még ebben a világban is. De itt még nincs vége. Azaz de. A jelenetnek annak vége volt. Miért is? A felállás ugye az, hogy Joker odafenn vagánykodik egy rakás ártatlan vendég társaságában, mitöbb Bruce Wayne saját lakásában. Mi történt az esés után? Bruce és Rachel elmentek egyet KV-zni? Joker látva, hogy most nem sikerült Harvey Dent-et megtalálnia (aki egy szekrénybe lett elrejtve, amit egy vascsővel zárt le Bruce, biztos sokáig tartana megtalálnia, de ezt hagyjuk) szépen durcásan elsomfordál? Teljesen szar jelenet volt, mármint a vége.
- A film első jelenete, mikor Batman feltűnik, nekem szintén összecsapott volt. Egy parkolóházban vagyunk, van sok kis batman, egy alvilági üzlet, és a Madárijesztő. Aki ugye az előző részben Archamba lett bezárva. ???????? Mit keres kinn? Nyilván megszökött, ok. Nade kérem, ez azért komoly info lett volna. Maaaaaaaajd beugrat A SEMMIBŐL a batmobile. Persze üresen, automata pilóta módban. ?????????????? Majd Batman szépen elintézi Madárijesztőt, és megy dolgára. Nem jött be a jelenet.
- Végül –igen, ennyi csak- negatívumként érzékeltem a film akciórészeit, amikből felettébb kevés volt. Akcióról van szó, nem pedig robbantásról, mert az nem akció, csak látványelem. Robbantás kb. 5-8 volt a filmben, de akció? Talán 4 komolyabb akciórészre emlékszem a 2,5 óra alatt. Ebből az első Joker bankrablása (kb. 3-5 perc), aztán egy rövid kis akció kínában, majd Harvey kiszabadítási kísérlete/batmobile-os akció (negyed óra), a harmadik pedig a film végén lévő jelenetsor, ami szintén nem túl hosszú. Én azt megértem, sőt tetszik is, hogy egy mélyebb drámai vonalat láthattunk egy Batman filmben, nade ez akkoris egy akció-krimi, aminek azért szép számmal kéne akciót is tartalmaznia. Továbbá az akciórészek „odabaszós” minőségével sem voltam megelégedve, én nem láttam semmi olyat amitől tátva maradt volna a szám (ebben Batman Begins mérföldekkel jobb). Sőt! A már kiemelt batmobile-os rész elég rövid volt, gyakorlatilag a batmobile feltűnt, szemből nekiment egy kamionnak és odébb tolta, majd felfogott egy bazooka lövedéket és KÉSZ. Ennyi volt. Jött a motor. Ami ugyan frankó volt, de mégsem egy batmobile. A falon megfordulós jelenet pedig vérciki volt. Hol volt ebből a filmből a Begins hatalmas „háztetőugrálós” jelenetsora, vagy a végső leszámolás a metró kocsiban? Én többet vártam a film ezen vonalától.
Poz:
- Heath. Ó máj gád. Minden pillanatát, minden felbukkanását IMÁDTAM, alig vártam, hogy BESZÉLJEN, BESZÉLJEN, mondjon még ilyen jókat, fejtse ki az álláspontját, újra mesélje el a sebhelyének keletkezését, öljön meg valami utolsó kis taplót, mutassa a kamera 10 centiről az ARCÁT, röhögjön, vihogjon, nyerítsen, TÖKMINDEGY, CSAK SZEREPELJEN méééééééééég. Ma reggel még mindig a filmen gondolkozva arra jutottam, hogy talán egy „The Joker” című filmnek örültem volna legjobban, amiben ő a főszereplő, őt próbálja valami álruhás bohóc elkapni, de sosem sikerül neki. Igazságtalan az élet, kurva igazságtalan.
- Aaron Eckhart (Harvey Dent) jelesre vizsgázott. Tetszett a szerepe, jó volt látni egy „fehér lovagot” Batman mellett, aki talán átveheti tőle a stafétabotot. Jó volt na.
- Gary Oldman immár totálisan átalakult Gordon felügyelővé. Pár éve még nehezen hittem volna, hogy ez a cinikus arcú színész ennyire korrekt pozitív szerepben is jót tud alakítani, de szerencsére tévedtem.
- Az imént azt nyilatkoztátok, hogy Batman/Bruce karaktere kissé elveszett Joker és a többi történés mögött, pedig nem így van. Kerek, egész történet az övé, nem nyomta el Joker (persze Ledger játéka lenyomta, de gyakorlatilag mindenkit lenyomott, ez nem újdonság) karaktere, foglalkozott a film a hőssel is, akiből a végére teljesen korrektül kibontva és megmagyarázva Sötét Lovag lett.
- Maggie sokkal korrektebb volt a „tökös” ügyésznő szerepére mint Mrs. Cruise. Bár Bruce és Harvey szerelmének annyira nem volt hiteles, de ez 100ad rangú.
- Nagyon jó volt, hogy a filmnek mélysége volt, amikor már azt hittem, itt a végső leszámolás, végre nekiesik egymásnak a két főhős, na akkor derült csak ki, hogy innen fog a történet ÖTÖDIK sebességbe kapcsolni. Jogos volt a 2,5 óra, egy ilyen sztorihoz ennyi dukál. A sztori kellően kusza, komoly mondanivalóval bír, sokszereplős, nekem ez tetszett, szeretem az ilyesmit. Szép volt Christoper, szép volt Jonathan!
- A zene remek volt, amikor feszültséget kellett teremtenie, hát megteremtette, nagyon tetszett.
Hát ennyi. Egy nagyszerű filmélményben volt részem tegnap, de biztos vagyok benne, hogy a hype 50%-áról Heath halála tehet. Messze van ez a film egy Remény Rabjaitól, vagy egy Keresztapától, de az is fix, hogy kategóriájának jelenkori képviselői is mérföldekre vannak lemaradva tőle. Ha tehetném ma megnézném újra, hogy minden kitisztuljon minden apró részlet és újra elszórakoztasson Heath játéka.
Alig várom a díszdobozos DVD-t. -
Szerintem gyorsan törölni kell az utóbbi 5 hozzászólást mert sokan vannak akik még nem látták. -
Valóban, eszre sem vettem :( Bocs. -
Nem lehetne, hogy teljesen az elejétől a végéig elmesélitek a filmet, így spoiler tag nélkül? -
:D
Jogos. -
mindkét mondatomban benne van, hogy ha az írók akarnak még vele filmet, akkor benne lesz, ha nem akkor meg itt volt a vége.
Joker miért halt volna meg??? Jöttek a kommandósok/swatosok/nénikémtudjamik és leszedik. -
"TwoFace pedig szinte biztosan halott."
"+ valószínűleg TwoFace halott.."
Döntsd el akkor :DD
Szerintem nem halt meg... Joker meg... pff
-
Nyilvánvaló, Batman azért nem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ölte meg meg Jokert, mert ő csak ennyiben külömb a bűnőztől: hogy nem öl -szándékosan legalábbis-. Még mondta is a filmben. TwoFace pedig szinte biztosan halott.
Annyira tetszett a film, hogy ezzel a két ellenséggel egy egész trilógiát el bírnék képzelni. Csak sajnos Heath nélkül nem lenne ugyanaz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!+ valószínüleg TwoFace halott.. -
Giccs? Amerikai zászló? 
Azért ez így erős!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezért is lett ő A Sötét Lovag!Hogyan lehetett volna ezt a véget hollywoodi tipikus hepiend nélkül megoldani? Szerintem ez a mintapélda rá. Jó vég, közben mégis rossz. Joker számítása bejött a nagyembernél, de a jó Batman viszont nem akarja bemocskolni a nevét, ezért magára vállalja az egészet. Ezt nem lehetett volna másképp megoldani.
-
Lehet... -
"szóval aki tdk-zni akar,menjen abba a topikba. "
Ez itt a "Filmek,amiket most láttunk..." topic. Miért is kéne bárkinek másik topicba menni ? Ne te mondd ezt meg, ha kérhetlek. Ez a nyár a The Dark Knight -tól zeng, ebben a topicban is ott a helye(de még mennyire). Ha unod, nem muszáj olvasnod. -
numb 8/10
az utóbbi időben érzelmileg billegek,meg amúgy is hajlamos vagyok mindenféle pszichés basszantyúra,uh eléggé megtalált ez a film is.
chandler maga mögött hagyta a dilinyós szerepeket,remélhetőleg nincs több bérgyilkos a szomszédom,és marad a jó szerepeknél.mint ez,ahol egy ritka mentális betegséggel küzd,mégpedig deperszonalizáció nevűvel,ráadásul beleszeret egy tényleg nagyon szép nőbe,uh nagyon szeretne meggyógyúlni.és kb erről szól a film,csak jó. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!lehet igazad van, igy jobban visszagondolva, emlékszem az érmére is... de én nem örülnék neki, nekem nem jön be a karaktere, nem tudom elképzelni egy egész részben... -
Kanál #39869 Dark Knight 10/8.
annyi, nyolc. baromi jó volt, de nem nyújtott akkora élményt hogy feljebb pontozzam. ledger pedig tényleg zseniális mint az 1000-szer el lett mondva. újranézős 1 éven belül még, de nem top muvi. -
Batman: Dark Knight
10/8
nagyon jól összerakott film,minden tekintetben
belekötni nem is tudok semmibe
viszont az imdb helyezés erősen túlzás szvsz -
sandor8206 #39867 jó csak ez van idézőjelbe rakva. amúgy az első mondat a fontosabb. -
A kulcsszó nem az absolutely hanem a would... azaz szerepelne ha felkérnék. -
sandor8206 #39865 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha megfigyeled amikor esnek le batmannal az érme az élet oldalra esik, és senki nem mondta hogy meghalt twoface,csak harvey dent, a szövegkörnyezet ahogy beszélnek róla, szerintem bedugják a diliházba. Szóval szerintem 3.részben Two Face a főgonosz, szóval el kell vigye a filmet. És egy kis megerősítés.Ezt a két szöveget két cikkből szúrtam be
Eckhart confirmed that he will only play Dent in Dark Knight but will portray Two-Face in the next Bat-film.
AARON ECKHART would reprise his role from THE DARK KNIGHT - because working with CHRISTIAN BALE is "phenomenal".
Eckhart, who plays District Attorney Harvey Dent in the sequel, confesses he "absolutely" would star in a third Batman film.
és itt a 2. -ban szereplő "absolutely" szó idézőjelben, szóval elvileg Eckhart mondta-kíváncsi leszek ez is csak etetés, de remélem nem és TwoFace is back -
Mindenki annyit szerepelt a filmben amennyit kellett, persze hogy Ledger játéka kicsit árnyékolja a többiekét, de ez a karakterbol is fakad, Batman ő Batman, morcos hangu, szofukar, magánemberként meg szimplán intelligens, meg volt az ő kis harca magával, talán picit lehetett volna önmarcangolobb is, deigy is jo volt.
A járgányok nekem se jöttek be annyira, első részekben sokkal stilusosabbak voltak, ez a tank járgány nem olyan komoly, a motor viszont nem volt rossz :)
-
na igen...és már mindenki elmondta 600szor ugyanazt.
unalmas. -
én azt mondom,hogy itt egy időre felejtsük el a tdk-t.egyrészt,mert csak fölösleges flame-et szül,meg most úgyis a következő 200 hsz arról szólna,és azokból is lenne majd flame,stb...és személy szerint nekem már hányingerem van tőle.ma néztem meg,egy jó film,tényleg,nagyon ott van,de azzal,ami itt megy,már nagyon durván azt érzem,hogy ha ma nem láttam volna,tuti max dvd-n nézném meg,ki tudja mikor...
szóval aki tdk-zni akar,menjen abba a topikba.