106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Riddick21
    Rise of the Footsoldier
    Úgy sem tölti le senki, de azért egy kis próba kedvcsinálóként: angol futballhuligán kényszerűen kiszáll a történetből a '80-as évek közepén, majd egyre inkább a maffia felé sodródik. Útját baltás gyilkolások, késelések, kínzások és törött csontok kísérik, a kamera pedig nem szégyenlős megmutatni mindezt, nagyon nem gyerekfilmről van szó. Sokat nyom még a latba, hogy igaz történet, amit látunk!
    Aki látta a Football Factory-t vagy néhány kortárs angol filmet, az sok ismerő arccal találkozhat, csupa tehetség, úgyhogy erre nem lehet panasz!
    Ahogy a zenére és a fényképezésre sem, minimális visszhangjához képest meglepően profi darabról van szó, most vadászom a soundtracket, pedig ilyet nem gyakran csinálok!
    Szóval még egyszer: 16+ szigorúan, tessék komolyan venni!

9/10
    (mínusz egy pont az eltúlzott erőszakért, itt-ott túllőttek a célon a hatásosság kedvéért, de azért bocsánatos mértékben!)
  • Sir Quno Jedi
    Starship Troopers 3 Marauder (2008)

Igaz ez csak a Marauder program kezdete úgymond, de korrekt kis B scifi. Néhol kicsit, gagyi, néhol uncsi, de mindig feldobják valamivel. A végére egész kerek kis sztorit kanyarítottak neki (némi csavarral, bár nem vitték túlzásba). Akinek tetszett az eredeti mozi, annak ez is kötelező. Szórakoztató és tanulságos is a maga butus módján. Úgy lopkodták össze ezernyi sztoriból, de az nem bűn és így jó lett.

Kíváncsi vagyok folytatják-e, mer ez egész tűrhető.

[spoiler]
    Kedvencem, mikor a kedves kis vallásos kislány, mikor bejelentik, hogy a SM valóban hisz Istenben, csak éppen a "másik" Istenben, akkor lazán benyögi kapásból, hogy "Talán akkor öljük meg!". :DDD Kérdi a pilótacsaj, hogy miért, azért mert őrült, vagy azért mert hisz Istenben mint maga?! :DDDDDD

Az is kész beszarás, ahogy a tolószékes háborús veteránt akasszák, aki amúgy a béke pártiak "terrorista" vezetője. :D

Végső beszólás: GOD'S BACK!

A. GOD Exists
    B. He's on Our Side
    C. He Wants US to WIN.
    [/spolier]
  • Prince23
    Mondjad már miért vagyok hülye? Mert van szabad véleményem?! Bucser tudom h nem komálsz, de nem kéne személyeskedjél. Nem beszélvén arról, h mit vétettem? csak írok, és szabad véleményt írtam.
  • Bulykin
    Funny Games U.S
    10/8
    Nagyon nehezen indult be, de sztem elég jó lett, bár a végefelé kicsit idegesített hogy annyira elhúztak pár dolgot(pl.20percig csak azt bambultam hogy a csaj kiugrál a konyhába aztán visszajön és felsegíti a férjét, majd elmegy...ez volt 20perc és nagyon nagyon részletes volt^^) és volt az a távkapcsolós visszatekerős jelenet ami elég...
    A 2 elmebeteg golfos állat meg sztem nagyon jól kente:)
  • Sephi
    Ohh, kerlek irj meg a filmrol!
  • Montanosz
    GYILKOSSÁG ONLINE
    horror a javából?
    Hálózat csapdájában?
    mivel jómagam is az internetes bűnőzés "sötét" múltjával
    viaskodom várva,vártam ezt a filmet..
    jól összerakott klisék, számomra ismeretlen színészek, pergő események.
    Miért ölik meg a kiscicákat? hát nem aranyosak?
    FBI internetes bűnőzési osztálya, főhősnőnk itt tevékenykedik, kevés sikerrel.
    valahogy mindig a rosz fiúknak kell közeledni hogy na kapjatok már el, itt a címem és IP számom.
    Hát hogy lehet hogy a FBI internetes szakosztályának csoportvezetőjének nincs az otthoni gépén tűzfal, virusirtó, trójai irtó?
    ezt a hülyeséget még az arabok se veszik be.
    ezen nagyon felidegesítettem magam...de AZÉRT jó film, és e bakitól eltekintve nézhető.
  • Montanosz
    mi jól jártunk volna:
    ha a perzsák győznek és nem az örökké intrikáló, mindig elégedetlen, két krajcárért anyjukat is eladó,félbarbár görögök.
    a legújabb kutatások szerint a médek, és leszármazottaik a kurdok rokonai vagyunk.szal jó kis birodalmunk lehetne azóta, és lehet nem csak olyan megtűrt nép vónánk ám itt európa keleti részén.
  • Blasta
    "A filmben soxor olvastam "Görögországot", dehát akkor nem volt állam"

Mivel angol nyelven nem különböztetik meg Görögországot és Göröghont (Greece), így a fordítók hibája, hogy ORSZÁGNAK fordították, nem a filmé!!

Egyebet nem tudok mondani
  • Bucser
    Persze ahogy Akira Kurosawa Seven Samurai-ának is...
  • Bucser
    hagyjad... ugyanolyan hülye mint grebber volt kezdő tini korában... csak ő azt hiszi a filmekhez ért kúrvűra... csak nem.
  • Prince23
    Ezt rég láttam, bemásolom régebbi irásomat...

Az utóbbi évtized legnagyobb filmje a 300
    Véleményem a filmről, első benyomásom a moziból kijövet:
    "Egy új korszak kezdődik..." Jó kezdés:D
    Maga a film rögtön a spártai neveléssel kezdődik, ezt megélte Leonidász is:D
    Nagyon elszántak voltak a spártaiak, nagyobb becsületük is volt mint Athénnak, ugyebár ez be is bizonyosodott a film szerint:D
    A közeledő perzsa diplomatával és kísérőível rögtön elbánt SPÁRTA.
    Az ephoroszok a filmben elvoltak túllozva, de mondjuk ez csak a képregény bűne lehet. Már említeném, h TÖRTÉNELMI alapokra épült ez a képregényadaptáció!
    Mikor összecsaptak az szenzációs volt, maga a lassítások, és pozítivum, hogy a lassításkor a kamera Leonidászra fókuszált. Nincs kegyelem!
    A képi (hátterek) világ tökéletes, bár nem kiemelkedő.
    Fúúú, aztán jött a nyílzápor, mintha sáskák özönlöttek volna az égbolton: a lényeg, hogy a 300 spártai ott tényleg árnyékban harcoltak -hehehe:DD.
    Mikor megjelent Xerxész, hát az bizony mondom nektek, hogy az maga a szánalom volt. Azért egy perzsa uralkodót úgy kivitelezni mint egy csöves digót a kukasorházból, hát szóhoz se jutok. Nem csodálom, hogy Irán fellázadt a film hatására. De ez is csak a képregény bűne!
    A halhatatlanok megjelenése valós is volt egyben, maga a perzsa uralkodó személyes testőrségei, Na de hogy ennyien, káprázat:DD No aztán megjelent egy troll szerű lény, az már sztem hihetetlen. Még a hárem hölgyek között oké a megjelenés, mert bizti volt ilyen torz ember abban az ídőben.
    Az orszarvú, meg az elefánt megjelenése az nagyon is oda illő volt (gondoljunk csak a Rexonás reklámra, ott is elég termetes), mert ugyebár Perzsa Birodalomban minden van, ha nem is, akkor a szövetségesektől is kölcsönözhették ezeket a göröghonban nem tenyésztett élőlényeket. Bár az orszarvű és az eli elég termetes volt.
    Mellesleg az orszarvút hamar kivégezte az egyik elég hatásosan...
    Nah igen az a fura perzsa hóhér, no comment:DDD
    Vannak nagyon sok durva jelenetek a film során, vegyük csak Astinos esetét. Az apa épp, büszke volt fia tettére, de aztán hátulról...(((
    Megtörtént a leszámolás órája/inkább percei. A szokásos kivégzem Xerxés méltóságai szitu (beleszúróm a speart) megtörtént.
    Mondanivalója is van a filmnek: ha Thermopülai-nél igent mondott volna Leonidász, akkor mi és a többi "európai" népek hol is lennünk, mert Xerxés leigázott volna mindent és talán másfajta civilizációban élnünk :F... És szerencsére Leonidász és az úrnő, no meg a "futárszerű" Diliosz spártai esze helyén volt...
    Maga a spártai hadviselés is megmutatkozott a filmben, szenzációsan alaklamzták a falanx formációt is például. Nyílvánvaló, hogy a spártai gyalogosok voltak a történelem legelszántabb katonái. Utána a Nazi elit stormok a medal of honor airborneból XD XD
    A filmben soxor olvastam "Görögországot", dehát akkor nem volt állam, csak részállamokból, ugymond városállamokból állt, nem volt egyesítve.
    Legalábbb Göröghont írtak volna a feliratozók:D
    A film rendezéséért egyértelműen gratulálni kell Snydernek, no meg a vágóknak és az operatőröknek is.
    A színészi gárda nagyszerűen teljesített, különösképpen Gerard Butler.
    A film vizsgálata, tények és történelem: KIÁBRÁNDÍTOK MINDENKIT, aki azt vallja, h köze sincs a történelemhez!
    Spártai nevelésen kivüli további történelmi hűség és hűtlenség a 300 c. filmben:
    Spárta csak egy Héraklész véréből származó király halála árán menekülhet meg. Ezt a film, ha jól emléxem említette, a nézők érezzék, h mennyit is áldozott fel Leonidász. Az ephorok valószínűleg csak félszívvel támogatták az akciót a Carneia ünnep miatt és ez a film során lehetett érezni, (csak hát az ephorok kinézete...) és mert ők inkább a Korinthoszi-földnyelvnél szerették volna összevonni a védekező görög erőket. Az még mindig kétséges, hogy a thermopülai-i előcsatánál tényleg 300-an voltak, na ezt sztem sosem tudjuk meg. BÁR a félszemű ARISZTODÉMOSZ (Diliosz) túl élte, és ott volt Leonidásszal egy darabig, ha csak ő nem tudja bebizonyítani, ha mondjuk leírta volna hős tetteiket. De ez csak megint ő tudhatja, bár írásairól nem tudok...
    Egy nagy baki volt még a 300 filmbe: ugyebár azt mondták az ephoroszok, hogy ez az ünnepség AUGUSZTUSBAN történik. De mondom én: honnan ismerték a görögök a naptárt, tudtommal először Caesar vezette be, Kr. e. 44 előtt. És tette közé a római nevekkel tüzdelt hónapokat.(aug, jul..) Ja és Gorogország NEM létezet akkoriban!!!
    Max. göröghon néven. Több ezer szövetségből állt.
    Számos történet szól Leonidasz és csapata bátorságáról, ami tovább öregbítette a spártaiak katonai hírnevét az ókori világban és lettek elismerve a mai kultúrákban is. A perzsák első támadása előtt Xerxész követei útján arra szólította fel a görögöket, hogy adják át fegyvereiket, amire a LEGENDA szerint Leonidasz csak ennyit válaszolt: "Gyere értük és vedd el. NA már most, ez a filmben halhattuk, a csata előtti szitukban. A harmadik napon a király arra szólította katonáit, hogy vidáman reggelizzenek, mert az este már a Hádészben, az alvilágban vacsorázhatnak. Ez is benne volt, csak másképp mondta, a mai kultúrával kifejezve.
    A szűk szorost védő apró, de jól felfegyverzett és fegyelmezett csapat az első két napon egyszerűen lemészárolta a szemből támadó perzsákat. Ekkor azonban a görög Ephialtész hegyi ösvényeken keresztül a görögök háta mögé vezetett egy nagy perzsa csapatot és Leonidasznak meg kellett osztania seregét. A filmben torz volt Efiáltész, ez hiba volt tőlük, na de legalább így történt.
    Na most jön a bökkenő:
    A király a 300 spártaival, 400 thébai-ival és 700 thespiaival maradt a szoros bejáratánál, azzal a szándékkal, hogy élete árán is feltartja a perzsákat, hogy a görög városállamok felkészülhessenek a harcra.
    A thébaiiak kivételével, akik megadták magukat, az egész görög sereg a csatatéren esett el. Egyes források szerint Leonidasz maga küldte haza a sereg zömét, hogy megmentse őket a harc folytatásához és hátvédként maradt vissza csapatával, nehogy a perzsa lovasság lerohanhassa a visszavonulókat.
    Leonidasz a harc sűrűjében esett el, testét azonban a spártai harcosok elragadták az ellenségtől és a végsőkig védelmezték. Ez nem volt benne a filmben. Az előző napok kudarcaitól felbőszült Xerxész levágatta a megölt Leonidasz fejét, testét pedig állítólag keresztre feszíttette. A holttest meggyalázása, ha valóban megtörtént, szokatlan cselekedet volt a perzsáktól. A holttestet később visszajuttatták a spártaiaknak.
    Teljes tiszteletadással és a spártai szokásoktól eltérően, a Delphoi jóshely tanácsára, nagy gyász közepette temették el. A király és katonái áldozata emlékére oroszlánt ábrázoló faragott emlékművet emeltek, a következő felirattal:

"Itt nyugszunk. Vándor, vidd hírül a spártaiaknak: megcselekedtük, amit megkövetelt a haza".

A spártaiak közül ketten élték túl a csatát. Arisztodémosz Dilioszt a vonalak mögé küldte Leonidasz, miután a harcban szemsérülést szenvedett és a király parancsára a visszavonuló szövetségesek magukkal vitték. Társa, Eurütosz hasonló sebet kapott, ami megvakította, ennek ellenére visszatért a harcba és elesett. Arisztodémosz később azzal mosta le a nevén a spártaiak szemében esett gyalázatot, hogy halálmegvető bátorsággal harcolt a plataeai csatában Kr. e. 479-ben, és hazatérte után ezért tisztelet övezte. És így fejeződött be a film... mármint a plateiai csatá kezdetével
    A másik túlélő Pantitész volt, akit Leonidasz azért küldött el, hogy Thesszáliában sereget toborozzon, de csak a csata után ért vissza a szoroshoz. Szégyenében felakasztotta magát.
    Szerintem a film nagyvonalakban követte a hűséget, a képregényhez főként (kivétel Snyder agyszüleményei). Csak a karakterek voltak mások: lásd perzsák. De a kinézet miatt sztem attól mondható történelminek, DE ez elősorban képregényfilm.
    És a fenntiekben leírtak pedig a filmben a nagyarányban követhetők volt. A kinézet lett rosszul kivitelezve (perzsák), és ezért "döngetik a kaput", hogy ez nem történelmi film, pedig az, ha Trója c. film annak mondható, akkor ez is.
    Lemerem fogadni, h a kivitelezéssel (perzsák, torzítások) van a gond, aki nem ismeri el történelmi filmként!
    imdb
    Most lehet elindítok egy hosszas vitát -persze aki elolvassa-, de igenis köze van a történelemhez, hiába képregényadaptáció, és hiába fantasy elemekkel teletüzdelt a film.
  • Lipi1980
    A sötét lovag

Most néztem meg moziban, és nagyon nagyon tetszett, annak ellenére, hogy nem vagyok oda a képregény feldolgozásokért...

Heath Ledger egyenesen bámulatos, hogy mennyire beleélte magát a szerepbe! A "Why So Serious?" kérdés igencsak idepasszol!

Az kissé megmosolyagtam, hogy Mahone ügynök is szerepet kapott a filmben, bár nem olyan hosszút, mint a PB-ben

Christian Bale is az egyik kedvenc színészem, úgyhogy

10/10
  • Montanosz
    utána járok, úgy érzem be fognak jönni.
    most Paul Giamatti két filjét láttam a
    Lány a vízben-t (ezt szerintem mindenki ismeri) és a
    Éjféli őrjöngés-t.
    kissé erőszakos, vagy erőszak paródiája.
  • Davidus
    Felon

7/10
    rosszabb mint egy horror mert ez bárkivel megtörténhet:D
    a vége egy kicsit összecsapottnak tűnt. hozzá kellett volna még ehhez tenni legalább 1 órát mert érdekesek voltak a karakterek

Hellboy 2
    az egy nem jött be ezen viszont jól szórakoztam. várom a harmadik részt
    7/10(10/10es monszterek:)

Doomsday

5/10
    egyszer(nagy nehezen) végig lehet nézni
  • Riddick21
    Elég alap film, ha tetszett, nézd meg a többi Charlie Kaufman írást is, Eternal Sunshine vagy az Adaptáció is isteniek, sőt, ezek nekem pl. messze jobban bejöttek a Malkovich menetnél!
  • Montanosz
    köszönöm!
    - honnan vágod ennyire? félelmetes-
  • Riddick21
    Jerry Bruckheimernek hívják a palit.
    Meg ott volt még Don Simpson is, de ő R.I.P.
  • ProGabe #40569
    amit keresel, az a john malkovich menet!
  • REALista
    Én nagyon élveztem a moziban attól függetlenül hogy az akciójeleneteket összekötő részek hihetetlenül gagyik voltak.leszámítva azokat ahol a két főszereplő szerepelt.Kéne Bay mellé valaki aki összeköti az akciójelenetit és egy kerek egész filmet kreál belőlük...:D
  • Riddick21
    Ha már tippek: kapcsold vissza az agyad és nézd meg újra.
    Én szeretem a minőségi blockbustereket és Bay filmjeit is (Bad Boys 1-2, Armageddon, Szikla, ezek csúcsra járatott nyári mozik!), de a szar attól még nem lesz arany. Sajnos. Pedig akartam élvezni, hidd el! (nem mintha magyarázattal tartoznék...)
  • Montanosz
    ja a mad max első két része a király...

más
    nem emlékeztek arra a filmre amikor a főhős valami irodában dolgozott, de az olyan alacsony volt hogy mindenki kétrétgörnyedve járkált.
    másra persze nem emlékszem mert csak az elejét láttam, talán a tv2 adta, sajna késői időpontban talán tavaly, vasárnap amikor néha művészfilmeket nyomnak.
  • zaki
    Doomsday

Egyszer nézhető eksönfilm. Végig pörgés van, de akkora barmoságok vannak banne, hogy az már fáj: a középkori lovagok, gladiátoros harc, punkok embereket zabálnak, miközben tonnaszámra legelésznek kint a tehenek, csajszi "műszeme", autósüldözés jelenet a végén, sz@r pickuppal, meg mégszarabb verdákkal simán lenyomják a 240-el repesztő Bentley-t, stb... xD Főszereplő csajszi jó bőr volt

5/10
  • ProGabe #40564
    csak az a gond, hogy sokan nem képesek felfogni: ahány ember, annyi ízlés. ebből következik, hogy a vélemények is ugyan ilyen sokrétűek

sokan nincsenek tisztában azzal, miszerint mind a kritika írójának, mind olvasójának tudnia kell: nem biztos, hogy egyezik a véleményük! (sőt, biztos hogy nem, már ha minden aspektust figyelembe veszünk. ettől vagyunk emberek!)
  • Montanosz
    egy másik tipp még: az a jó ha egy filmet többizlésből körbejárunk és elmondja mindenki a véleményét.
    bár ha 10-ből 9-en lehúzunk egy filmet akkor szót se többet róla
  • ProGabe #40562
    egy másik tipp: ne próbálj ráerőltetni semmit senkire. főleg ne Riddickre :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a tf számomra az eddigi legszarabb blockbuster, ever! májköl béj monnyon le!
  • Istencsászár
    Csak egy tipp... élvzed a filmeket, ne pedig a szart keresd bennük. A Transformers egy jó kis film.
  • Montanosz
    running scared
    általatok ajánlásra nézve

végig feszültség, egy nyugodt pillanat sincs, a kamerakezelés is ezt sugalja...
    érezni a bűn, az éjszaka mocskát, a film megnézése után ki kell szellőztetni az agyad és a lelked hogy ismét mosolyogni tudj a családodra, mert ebben a filmben hiába keresed a szerető mosolyt.
    kemény film, és megérdemli azt a pontszámot hogy dvd-n megőrizzem az utókor számára
  • Riddick21
    Múmia 3 - Mittudoménminekamije
    Kb. 20 percig bírtam, így nem pontoznám, hiszen lehet, hogy utána fantasztikus ütemben ívelt felfelé a minőség. Bár rövid matek után (filmhossz, potenciális növekedési mutató) is csak egy 2/10-et saccolnék meg maximumnak. Egyszerűen nézhetetlen, a szereplők mintha valami ócska stand up comedyből másztak volna elő, a CGI bűnrossz, a forgatókönyv ráfér egy turbórágócsomagolás belső felére és az összes szöveget úgy Ctrl-V-zték be valami közhelygyűjteményből...
    Úgyhogy sajnos a mittudoménkinek a feltámadását már nem volt szerencsém látni. De kicsit belehajtottam és láttam, hogy van benne jeti, szóval lehet, hogy később még kap egy esélyt! (NOOOOT!!!)

Transformers
    Ez egy ilyen este volt. Bár az ilyen blockbustereket általában moziban nézem, de ez vhogy kimaradt, mondjuk annyi baj legyen... Most komolyan: ha Jerry Bruckheimer elengedi Bay kezét, akkor onnantól kötelezően át kell menni valami ultragagyi amerikai rágógumiszemétbe? Oké, hogy magában a Transformersben sincs túl sok potenciál, de a film elindul egy jó irányba, csak aztán falnak fut: az elején a katonai támaszpont elleni támadás és úgy általában a sivatagi részek nagyon jók, a film csúcspontjai, de a többi... :S
    Kb. minden percre jut egy ripacs karakter: a hackerfeka srác tette be nálam a kaput elsőnek, ott volt egy 10 perc szünet, aztán a fogalmamsincsmilyen szupertitkos részleg ügynöke, aki mintás poénalsógatyát hord és úgy beszél, mint két buzi, stb.
    Mindezt megfejelte a totál értelmetlen cselekmény, ami az egész film mélypontja: oké, hogy a világűrből érkező robotseregek sztorija alapból igényel némi rugalmasságot a nézőtől, de könyörgöm, ha fél percenként merülnek fel kardinális kérdések az emberben, akkor ott valami nem stimmel. Csak néhány:
    -a Kocka miért változtat minden elektromos tárgyat gonosz robottá? :O
    -amikor Megatron elől mentik a Kockát, akkor a szuperbiztonságos és minden elől elzárt überbunkert elhagyva (? oké, hogy Megatron is ott van, de azt meg simán végignézi mindenki, ahogy kiolvad, azon is jót röhögtem) miért indulnak be a városba? a zsúfolt és teletömött belvárosba csalják az Álcákat, ahol a saját eszközeikkel (harci helikopterek, vadászgépek, tankok) az emberek képtelenek érvényesülni, ellenben iszonyatos anyagi kár okoznak!

Stb.
    De voltak persze jó részek is: tudom, hogy gáz ilyenkor nőt említeni, nem is szoktam, de Megan Fox lélegzetelállító. A film abszolút csúcspontja, mikor autót szerel xD
    Jók az átalakulások is, bár kissé erőltetett, hogy kb. félpercenként váltanak formát, de ez legyen a legnagyobb baj. És persze az akciójelenetek is kiválóan koreografáltak, ahogy olvastam, sokakat zavart az átláthatatlanság, szerintem belefér, úgyis totál mindegy, hogy ki üt kit, mert a karakterek bemutatva nem lettek! (tudom, egy erőltetett jelenetben elhadarták a neveiket, wowww)

Lehetne még írni, de már is többet kapott, mint amit érdemel. Pontszámból nem fog:

3/10
  • zaki
    Sweeney Todd

Nem szeretem a musicalokat, ezt is csak ugye Burton miatt néztem meg. A képi világ istenkirály, operatőr nemhiába kapott Oscart, nagyon jól ábrázolták a 19. századvégi London hangulatát, díszletek is jók voltak. Film elején még marhára zavart az éneklés, második felére már kezdtem mexokni... Attól függetlenül volt pár marhára idegesítő rész, aminek alig vártam a végét... :D Színészeknek is pirospont jár. Összességében jó volt, 7/10-et megérdemel. De több musicalt nem fogok megnézni, az 100... xD
  • Montanosz
    Zorro: La espada y la rosa
    csak azért említem meg mert a becsület kedvéért belenéztem?
    kb addig bírtam amíg a főhős beleesett a disznószarba, malacokhoz beszélt barátilag, és egy cigányról fantáziált akit megvéd a bíróság előtt.
    a mondandóm mégis az hogy már két rajongói oldala is van magyarul. szóval ilyen népet kellene a demokráciába vezérelni, kissé elkorcsosult a magyar nemzet..
    Zorro fórum magyar oldala
    Zorro magyar rajongói oldala
  • Blasta

Hát ok
  • Prince23
    Elég rég írtam azt, egyik legjobb filmje akkor...
  • Montanosz
    akkor jó ha te vagy az)))
    ott nem vagyok, de gyanús volt a sok szöveg, meg az összeszedett mondandó...hirtelenjében nem írhattál ennyit
    szóval google a barátod...
  • Blasta
    "Angelina Jolie legjobb filmje"

Nonszensz, miféle IQ harcos ír le ilyesmit? Megáll az eszem.
    Girl interupted, Kifutó a semmibe (hogy csak az oszkár díjazott szerepeit említsem), de ott az eredendő bűn vagy a Playing by heart. EZEK FILMEK. Jó filmek, amikhez egy Tömbradir-féle gumicukor-kalandfilm közelbe sem ér.

Tovább nem olvastam az értékelésed.

(nem kell félreérteni, AKÁRKI leírhatta volna ezt a marhaságot, akkor is belekötök, nem a személyed miatt írtam a fentieket).
  • Prince23
    Az benne a poén, h én vagyok Roberto a filmkatalogus.hu-n. Amúgy te kivagy ottan, mien néven vagy? hamár megtaláltál ott.

Mint már említettem, h más webről másolom be, amit már rég beírtam

szal nem vagyok szélhámos :)
  • Montanosz
    erre nem tudok mit mondani, mert egyszerűen gyengék a filmjei szerintem és nem ütik meg a nézhető mércét nálam.
    de ez csak egy belső érzés ami számomra unalmassá és élvezhetetlenné teszik a filmjeit, de hasonlóez okból nem nézek pornót sem például.
    egyszeri szórakozás? wanted
    többszöri filmmegnézés? kutyaszorítóban
    állandó sorozat? weeds, Gilmore Girls
    szóval kell egy határ, nem akarok időt pazarolni, nem akarok üres piff-puff filmet nézni semmi színészi tehetséggel..
    de persze van kivétel, mert az első bunyos filmje tetszet, nem jut eszembe a címe, de a paradicsom szó szerepelt benne...
  • Montanosz
    nem bántásképp, de miért is kell ide bemásolnod más véleményét a filmkatalógus oldalról.(lásd filmkatalogus.hu Roberto (2007-04-29 14:16.09))
    jobb lenne ha saját véleményed írnád és nem MÁS véleményét kopiznád.
    ettől nem fognak jobban megbecsülni!
  • Prince23

Továbbra is csak dícsérni tudom ezt a filmet, s nem véletlenül lesz 3. rész Angieval újra.
    Angelina Jolie legjobb filmje, amelyben ütős karaktert formál meg, s egyedivé teszi őt többi filmjeitől. Maga a rosszfiú szerepe tökéletes választás volt. Daniel craiget pedig itt láttam először alakítani, amiben sztem felejthetőt nyújtott, az alkotóknak még rá kellett volna húzniúk pár 10 percet, hogy milyen is volt a viszonyuk Laraval. Egyébként is rövíd játékidőjű lett a film hossza.
    A film eleje qrva jól kezdődik, s már az a sejtése támad az embernek, hogy Lara már ilyen hamar feltűnik a filmvásznon, hogy már ilyen hamar régészkedik s akciózik, és akkor döbben rá a néző, h ez tulajdonképpen egy edzés volt a javából. Mondjuk elég fura is lett volna, ha egyből a lecsóba vágnak az alkotók:DD.
    A maga a sztori is helyén való, megállja a helyét.
    Röviden: adva van egy Rend, aminek a célja politikai és gazdasági irányítás átvétele a Triangulum segítségével, amit csak 5000 évente lehet elérni, s így a Világ ura lehet a Triangulum tulajdonosa, átírva a múltat...
    Nagyon jól koncentrálódik a film Larára, jó dialógusokat vonultattnak fel, s emellett igen jó humor is dominál.
    A film során tetszett, hogy a "jó" és a "rossz" egymásra lettek utalva kényszerűségből, egyikük segítsége nélkül pedig nem valósulhatott meg a Terv. Különösképp a kambodzsai kalnadnál Powell megbízott Lady Croftba.
    A legjobb jelenet tehát a fémdöggel való kontrázás volt, ill. a zsoldos kommandósok behatolása a Croft-házban igen látványosan, s a Kambodzsai terepgyakorlat is igen kalandos volt.
    Ebbe a filmben lehet érezni a kalandot, a fantasy-t is, az elején persze összpontosul az akciókra is, de utána átvált kalandra, Kambodzsára értve, s ezen keresztül Szibériáig.
    A legjobb dialógust mindenképp kiemelném, ez pedig az volt, mikor a kambodzsai kirándulásról visszatértek Velencébe, s Powell és Lara beszélgettek az újraéledő "viszonyukról", és így pl. kiderült, h az apja, Larának is Illuminatis volt. A szibériai kaland kissé laposra sikerült, pedig az volt a végkifejlett! Ilyen alappal a kambodzsai út jobban megfelelt volna zárásként, sztem. Szerintem korrekt lett volna, egy jó látvánnyal zárni. A Powellel való bunyózás is nem volt valami jó, de ennek ellenére nagyon jó film.
    A film zárása nagyon jó lett, igaz... folytatásos szaga lett, s már "hölggyé" érett, amit már a 2.-ik részben hanyagoltak, ott újra akciós Lara lett, mindent az elejétől kezdtek (a rendező is új lett, akit mellesleg nem tartok jó rendezőnek), na de ez már a 2. rész lenne.
    Nagyon kiemelném Simon West rendező urat, hogy ezt az adaptációt nem tudta elcseszni, mint pl. ahogy Boll szokta filmjeivel, külön dícséret az operatőrnek és a szerkesztőknek is, de olvasva a nevüket mind tapasztaltak, szal ismerős lehet mindenkinek is, nemcsak nekem. Ja, még a zenéről is: Graeme Revell (egyébként kedvenc film-zeneszerzőm) dallamaiban ezútal sem csalódtam, ami jó ütősek lettek, akciókhoz méltók.
    Dvd-gyűjteményben sztem kötelező.
    Értékelésem: 95%

A sztori érdekes, de ugyanazt a szinvonalat követi mint az első részben. Itt ugyanis a Szelencét keresték, az első részben pedig Triangulumot, és itt is volt térkép, útmutató. Lásd a gömb. Az elsőnél lásd az óra. Sztem semmi újdonság nem volt ebben a filmben, a sztori az első rész szinvonalát követte, csupán az át kalandosított verziót láthattuk ezen történeten.
    Az akció jelenetek pocsékok lettek, semmi rendezés, hahaha gondolok pl. Shanghaira. A kalandot jól rendezte Bont. De nem ajánlom neki, hogy akciókat forgasson.
    A zene nagyon Graeme Revell utánzat, mert az ő stilúsában muzsikált (lásd Robbanáspont...) Alan Silvestri.
    A film, kb. 12. perctől egész jó, és itten már a KALAND dominál, mint az akció. És persze a fantasy. Az egész film kb. a közepéig nagyon ott van, de valahogy a shanghai akció után mintha defektet kapott volna a film, s leállt. De kb. 25 perc után, vagy is a végkifejlet már kihozta a szakadékból a filmet, mint sztorilag, mint kalandilag is.
    Írtam, hogy a szörnyek, az árnyékőrökkel kapcsolatban, hogy hülyeség volt. Nem, épp most gondolkoztam el, hogy ez fantasy film is, és így nyugodtan bele illenek, s mi más őrizhetné jobban a Pandora szelencéjét mint ezek.
    A folytatásos részénél, ezzel a filmmel kissé csalódott vagyok, mert ugyebár minden folytatás jobbnak bizonyul az első részhez képest.
    A film során volt idegesítő lassitások is az akcióknál (Lara mikor ugrik, mászik), amit Hollywood igen ritkán használ, mintha egy Hallmark-os film lett volna.
    Összességében nem nevezhető popcorn mozinak, mert csak nagyon kevés nézőt tudott magával ragadtatni a film, s ez a bevételén is meglátszik, mint Usaban, mint viláégszerte, s mint magamban. Ez ugyan felejthető alkotás, de nézhető, különösképpen unatkozó délutánokra jó, és ajánlott.
    A 3. részt nagyon remélem, hogy nem Jan de Bont rendezi, mert talán még kalandilag is úgymond "egyedit" alkotott, külön kezelve a Tomb Raidert.
    Értékelésem: 78%

• sandor8206
    az ok, de egy Rambo filmnél mit számít a sztori első 3-nak volt, nem nagyon. Rambo filmeknél csak ez legyen, ez a lényegmeglepne, ha az előző részekhez képest valaki más várt. Mondjuk én mást vártamnem ekkora brutalitást, de jó lett! A legjobb amikor megszerzi a nagy gépágyút és szó szerint szarrá lövi az előtte ülő katonát. Szóval engem meglepne, ha valaki más várt. De megértem ha valakinek nem tetszett. De én Old School eksön film rajongó vagyok, szóval nálam simán 10/7, persze a sorozat leggyengébb darabja nálam.
  • Prince23
    Szerintem hagyjuk, és értettem már a célzást akkor.
    Szent a béke.