1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prince23

Továbbra is csak dícsérni tudom ezt a filmet, s nem véletlenül lesz 3. rész Angieval újra.
    Angelina Jolie legjobb filmje, amelyben ütős karaktert formál meg, s egyedivé teszi őt többi filmjeitől. Maga a rosszfiú szerepe tökéletes választás volt. Daniel craiget pedig itt láttam először alakítani, amiben sztem felejthetőt nyújtott, az alkotóknak még rá kellett volna húzniúk pár 10 percet, hogy milyen is volt a viszonyuk Laraval. Egyébként is rövíd játékidőjű lett a film hossza.
    A film eleje qrva jól kezdődik, s már az a sejtése támad az embernek, hogy Lara már ilyen hamar feltűnik a filmvásznon, hogy már ilyen hamar régészkedik s akciózik, és akkor döbben rá a néző, h ez tulajdonképpen egy edzés volt a javából. Mondjuk elég fura is lett volna, ha egyből a lecsóba vágnak az alkotók:DD.
    A maga a sztori is helyén való, megállja a helyét.
    Röviden: adva van egy Rend, aminek a célja politikai és gazdasági irányítás átvétele a Triangulum segítségével, amit csak 5000 évente lehet elérni, s így a Világ ura lehet a Triangulum tulajdonosa, átírva a múltat...
    Nagyon jól koncentrálódik a film Larára, jó dialógusokat vonultattnak fel, s emellett igen jó humor is dominál.
    A film során tetszett, hogy a "jó" és a "rossz" egymásra lettek utalva kényszerűségből, egyikük segítsége nélkül pedig nem valósulhatott meg a Terv. Különösképp a kambodzsai kalnadnál Powell megbízott Lady Croftba.
    A legjobb jelenet tehát a fémdöggel való kontrázás volt, ill. a zsoldos kommandósok behatolása a Croft-házban igen látványosan, s a Kambodzsai terepgyakorlat is igen kalandos volt.
    Ebbe a filmben lehet érezni a kalandot, a fantasy-t is, az elején persze összpontosul az akciókra is, de utána átvált kalandra, Kambodzsára értve, s ezen keresztül Szibériáig.
    A legjobb dialógust mindenképp kiemelném, ez pedig az volt, mikor a kambodzsai kirándulásról visszatértek Velencébe, s Powell és Lara beszélgettek az újraéledő "viszonyukról", és így pl. kiderült, h az apja, Larának is Illuminatis volt. A szibériai kaland kissé laposra sikerült, pedig az volt a végkifejlett! Ilyen alappal a kambodzsai út jobban megfelelt volna zárásként, sztem. Szerintem korrekt lett volna, egy jó látvánnyal zárni. A Powellel való bunyózás is nem volt valami jó, de ennek ellenére nagyon jó film.
    A film zárása nagyon jó lett, igaz... folytatásos szaga lett, s már "hölggyé" érett, amit már a 2.-ik részben hanyagoltak, ott újra akciós Lara lett, mindent az elejétől kezdtek (a rendező is új lett, akit mellesleg nem tartok jó rendezőnek), na de ez már a 2. rész lenne.
    Nagyon kiemelném Simon West rendező urat, hogy ezt az adaptációt nem tudta elcseszni, mint pl. ahogy Boll szokta filmjeivel, külön dícséret az operatőrnek és a szerkesztőknek is, de olvasva a nevüket mind tapasztaltak, szal ismerős lehet mindenkinek is, nemcsak nekem. Ja, még a zenéről is: Graeme Revell (egyébként kedvenc film-zeneszerzőm) dallamaiban ezútal sem csalódtam, ami jó ütősek lettek, akciókhoz méltók.
    Dvd-gyűjteményben sztem kötelező.
    Értékelésem: 95%

A sztori érdekes, de ugyanazt a szinvonalat követi mint az első részben. Itt ugyanis a Szelencét keresték, az első részben pedig Triangulumot, és itt is volt térkép, útmutató. Lásd a gömb. Az elsőnél lásd az óra. Sztem semmi újdonság nem volt ebben a filmben, a sztori az első rész szinvonalát követte, csupán az át kalandosított verziót láthattuk ezen történeten.
    Az akció jelenetek pocsékok lettek, semmi rendezés, hahaha gondolok pl. Shanghaira. A kalandot jól rendezte Bont. De nem ajánlom neki, hogy akciókat forgasson.
    A zene nagyon Graeme Revell utánzat, mert az ő stilúsában muzsikált (lásd Robbanáspont...) Alan Silvestri.
    A film, kb. 12. perctől egész jó, és itten már a KALAND dominál, mint az akció. És persze a fantasy. Az egész film kb. a közepéig nagyon ott van, de valahogy a shanghai akció után mintha defektet kapott volna a film, s leállt. De kb. 25 perc után, vagy is a végkifejlet már kihozta a szakadékból a filmet, mint sztorilag, mint kalandilag is.
    Írtam, hogy a szörnyek, az árnyékőrökkel kapcsolatban, hogy hülyeség volt. Nem, épp most gondolkoztam el, hogy ez fantasy film is, és így nyugodtan bele illenek, s mi más őrizhetné jobban a Pandora szelencéjét mint ezek.
    A folytatásos részénél, ezzel a filmmel kissé csalódott vagyok, mert ugyebár minden folytatás jobbnak bizonyul az első részhez képest.
    A film során volt idegesítő lassitások is az akcióknál (Lara mikor ugrik, mászik), amit Hollywood igen ritkán használ, mintha egy Hallmark-os film lett volna.
    Összességében nem nevezhető popcorn mozinak, mert csak nagyon kevés nézőt tudott magával ragadtatni a film, s ez a bevételén is meglátszik, mint Usaban, mint viláégszerte, s mint magamban. Ez ugyan felejthető alkotás, de nézhető, különösképpen unatkozó délutánokra jó, és ajánlott.
    A 3. részt nagyon remélem, hogy nem Jan de Bont rendezi, mert talán még kalandilag is úgymond "egyedit" alkotott, külön kezelve a Tomb Raidert.
    Értékelésem: 78%