106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    Felon
    ---------------------
    7/10

Ez is egy erős 7es film. Bár ez már nem az a kimondott esti izgulós összebújós szórakozás a barátnővel, inkább egyedül ajánlott megnézni, nyugiban, hiszen börtönfilmről lévén szó, nem nagyon finomkodik.
    Val Kilmer-t az utóbbi időben egyre érdekesebb és jobb karakterek szerepében látom, és nincs is rá panasz ebben a filmben sem, ahol egy régóta bebörtönzött, véreskezű gyilkost alakít, aki ezidáig ellenállt a börtönélettel járó megalázásoknak, és ezáltal nagy RESTEKPA övezi.

A főszereplő Steven Dorff is jól hozza a szerepét, de az igazat megvallva még jópár keménylegény akadt volna hálivúdban, aki ugyan erre (vagy akár jobb) teljesítményre képes lett volna, de nem panaszkodom, én jól szórakoztam.
    A filmet elég hamar kvázi "elszörnyedve" néztem, miszerint egy szerencsétlen -és javarészt nem rajtunk múló- helyzetben történt még szerencsétlenebb reakciónkkal milyen lavinát indíthatunk el, mennyire tönkre vághatjuk eddig végtelenül nyugalmasnak és tökéletesnek ítélt életünket. Ráadásul ezt a kilátástalanságot tovább übereli a film a közepe felé, amikor is már tényleg maximálisan kételkedhetünk a happy endben. :)
  • SötétBarom
    Mennyire nyál? Ilyen családi ömlengős zokogós maszlag befigyel, vagy azér' vállalható?
  • Blasta
    LIAM Neeson of korz :)
  • Blasta
    Taken
    -------------------------
    7/10

Remek "egyszereplős" akciófilm Lian Neeson főszereplésével. A sztori nagyvonalakban: Egy volt kormányügynök (problémamegoldó, alias Mr.Wolf) hőn szeretett kisleánya Európába utazik a barátnőjével, ahol elrabolják és a fater, aki immár csak őrző-védő melókat vállal, utánamegy megkeresni. A fószer tényleg KÓKEMÉNY :), legalábbis valaha az volt, de még mindig van benne kraft :D A módszerei brutálisan lényegre törők, ergo izgalomban és akcióban nincs hiány. AKi korrekt esti akciófilmre vágyik, nyugodtan nézze meg, nem fog csalódni, izgalmas, nem túlbonyolított, túlzásoktól nagyrészt mentes, reális akció-krimi a Taken, Neeson pedig hozza amit a szerep elvár tőle.
  • Coco
    már bocs de tényleg borzalmasak :D véletlenül néztem be, de beleolvastam párba és kifeküdtem...

mért akarsz ennyire mesterien, és intelligensen fogalmazni ha egyszerüen nemmegy?
  • Prince23
    De ha vitázunk, akkor a filmről tegyük azt! Ne stilusról, egyéniségről, irási hibák, stb...
    innentől nem reagálok semmire.
  • Tikal #40941
    Elmondom mi van: te az látod ami a fejedben van, csak AZ A BAJ hogy nem azt írod le, de még az is lehet hogy már a fejedben is ilyen kusza mondatok cikáznak, na az még rosszabb :D
  • Montanosz
    - göc,göc -
  • Blasta
    A magányos autós éjszaka autózik a sztrádán. Mikor bekapcsolja a rádiót, a műsorvezető ezt mondja éppen:

"Az M8-as autópályán EGY IDIÓTA rengeteg életet veszélyeztetve szemben száguld a forgalommal!!!"

A hapsi felnéz és megszólal magában.
    "Egy? MIND!"
  • Ben C
    Nézd, ha azt mondja hogy "ne írj többet a fórumba, mert idegesítő" helytálló válasz a "Ne olvasd az üzeneteimet."
    De ha már egy topik kéri, akkor feltehetnéd magadnak a kérdést hogy végül is kinek írsz? Magadnak? Ahhoz nem kell internet kapcsolat, ott a Wordpad.
  • Loál János #40937
    pályája legjobb alakítását nyújtotta
    legjobb alakítás nyújtotta filmje

Tényleg nem érzékeled az 'enyhe' különbséget ezek közt?
  • Montanosz
    nem szálltak rád, csak vetélkednek, vitáznak veled, ellent mondanak.
    ez így demokratikus. ilyen a fórum!
    de ha nem bírod ne reagálj rá!
    meg amit írsz olvasd át "Mindneki úgy ír", javítsd ki, vagy legyél vip és utólag is szerkesztheted az írásod. "Ez benen a vicc" Ez a vicc!
  • Prince23
    most már google a barátod is lehetne

Idéztem neked egy honlapról:

"Korábban Machez hasonlóan Heath Ledger sem érte meg annak a filmnek a bemutatását, amiben pályája legjobb alakítását nyújtotta. A sötét lovag Jokereként sok szakmabeli szerint a fiatalon elhunyt színész olyan jó, hogy posztumusz Oscar-díjra kéne jelölni."
    forrás: est.hu (és nem fórumozó írta)

Komolyan mondom már nem értelek. Ennyire rám szállni, ez már szánalmas tud lenni

Mindneki úgy ir, és úgy fejezi ki magát INTERNETEN, ahogy jön magától kulturáltan, de azért még is érted az írást. Ez benen a vicc

És ezt Oscar-díj átadáson is hallottam

Már alig várjátok, h mibe kössetek bele. Hooah!
  • Sephi
    Sok filmet láthatott vele :DDD
  • ProGabe #40933
    nem tudom minek válaszolok erre, de úgy látszik most ez lett a megmondótopik :)

szóval csak annyiban egészítelek ki, hogy nem kell ezeket egyben írni, már amennyiben nem azt akarja vele kifejezni az író, amit egyben írt jelentésük takar. őőő, remélem érthető

/OFF
  • Tikal #40932
    tele van fordulatokkal és még csavarral is :DDD
    legjobb alakítás nyújtotta filmje :)
    mondtam már, hogy legalább egyszer olvasd már vissza amit írsz, bár lehet jobb ha inkább hagyod, így jobban szórakozunk :D
  • Challanger
    Én még télen néztem meg egyik este (jól betakarózva), szokás szerint fejhallgatóval, és ennél a filmnél szó szerint leizzadtam. Nem tudom, hogy miért, mert egyáltalán nem olyan kemény film...de akkor paráztam rajta nem is kicsit :D
  • Prince23
    1408

Véleményem szerint a film közel sem horror!!! Ez egy misztikus, paranormális "thriller". Viszont annak nagyszerű film. A sztori nagyon letudott kötni, sztem érdekes, mindenképpen átlagon felüli! Tele van fordulatokkal, na és persze pár csavarral, végülis a végkifejlet elég jóra sikerült.
    Cusack -mondhatni- lubickol szerepében, nagyon jól játszotta ezt a kutató-író szerepet, akár GG-jelölés is lehetne, ez ritka férfi léttére, h miket művel a vásznon, már-már mi is borzongtunk, annyira átjött az alakítása. És így méltan kimerem jelenteni, h ez John legjobb alakitás nyújtotta filmje.
    A legjobb, kiemelkedő jelenet sztem a szellőzőben lévő mozzanatok.
    Amerikában nem lett blockbuster a maga kis bő 70 milliójával. A költségvetést (ami 20 milla körüli) rég megtriplázta.
    78%
  • Tikal #40929
    elég érdekes, 10 évnél fiatalabb filmeket nem nagyon játszanak :)
  • ForzaInter
    micsoda felüdülés volt ez a 36 hsz, így kezdésnek:)))

más: az létezik hogy tv2 ősszel leadjon egy 2007-es mozifilmet??? 1408-ról van szó, tegnap reklámozták milyen filmeket adnak ősztől, és benne volt az is:|
  • Montanosz
    Légyszíves ne válaszolj már senki beírására a kutyafáját már tényleg!
    Katonaságnál is ezt csináltad? Hagyd már abba az örökös válaszolgatást!!!!!
  • Prince23
    Nem unjátok még
  • Sir Quno Jedi
    Tényleg, ma melyik ezeréves filmről ír "kritikát" (term. emlékezetből) a kedvencünk?! (ja bocs, csak copy-paste, de akkor is)

Má' hiányzik... :DDD [hoz popcornot]
  • poppe
    ZÁRNI KÉNE EZT A KIBASZOTT TOPIKOT EGY NAPRA
    KURVA UNALMASOK VAGYTOK! 12 ÉVES ITT MINDENKI?
  • Blasta
    :))))))))))))))))))))))

[SZAKAD A RÖHÖGÉSTŐL]
  • Prince23
    Biztosan te is kihagynád a válaszreakciót, ha valaki a te nevedet írná gúnyolásképpen egy "kritikába". Értelek én..... simán
  • Sephi
    En megértem, hogy védeni akarod magad DE MEG VOLTÁL KÉRVE SZÉPEN, HOGY NE REAGÁLJÁL EZEKRE A DOLGOKRA MERT A EGÉSZ FÓRUMNAK TELE VAN MAR A %#%@#@ VELED!!!!

Szépen szóltunk. Következő reakció nem lesz ennyire szép.

• Prince23
    Látom megint kezdel velem, továbbra is provokálsz, csak h tudd, nem is áll szándékomba megnézni ezt a filmet! És nem kéne példázz a nevemmel!
    Még te beszéltél, h nem nézel sz.r filmet?! Íme! Megtetted. nem igaz h látattlanból nem tudtad, h mien lesz a film. elve el volt itélve a film minőségi nézhetősége.

Wachowski... így írják helyesen a nevét.

És jó lenne, ha a filmekről írnánk a továbbiakban!
    Engem úgy se zavarsz el a topikból!
  • fifi
    így van, pláne ahogy felvezzették, hogy mekkora durranás is lesz ez a "Mátrix testvérektől"..
  • Blasta
    Így van, a V-t ki is felejtettem, nekem már az sem jött be különösebben, mondjuk ennyire rossz nem volt, de említésre nem méltó.
  • Ams
    ez az utolsó 80 hsz nagyon fun volt így reggel.

• Sephi
    Megnyogodtam :D
  • fifi
    tudom, egy space rossz helyre ment...

a Wacsovszki-ékról meg kb nekem is ez a véleményem... a V for Vendetta is egy max. középszerű klisédurrogtatás volt. a Mátrix I okés, a folytatásokat inkább a látvány vitte el, ami véleményem szerint inkább anyagi háttér kérdése mint tehetségé. Nem mondom, hogy bárki megcsinálta volna sok pénzzel a zsebében, de sztem ez nyomott legtöbbet a latba...
  • Blasta
    3x futottam neki, 2x simán belealudtam fényes nappal :)
  • Sephi
    En mar azért is csodállak, hogy végig bírtad nézni.
  • Blasta
    De tudod, hogy a magyar címe ez volt:

Hulla, hó, telizsák

;)
  • Blasta
    Speed Racer
    --------------------------
    1/10

Számomra 100%-osan beigazolódott az a tézis, miszerint a Wacsovszki testvérpár véletlenül került fel a csúcsra, ez a véletlen pedig a Matrix 1 volt. A Matrix zavaros, klisés folytatásaival megingott az első rész utáni bizalom, a TOTÁL TURBÓ pedig végleg igazolta, hogy egy totálisan középszerű rendezőpárossal van dolgunk, akik ellőtték a puskaporukat. Igazság szerint a Warnernél is tele lehetnek idiótákkal, hogy erre a forgatókönyvre rábólintottak, de az ő pénzük, ők tudják. A film ugyebár a testvérpár gyermekkori kedvenc, hasonló című anime-sorozatának a filmváltozata. Ezzel még semmi baj nincs, dehogy a rendezők mit láthattak benne felnőtt fejjel, azt nem tudom. Pontosabban sejtem: egyszerű kliséket (amikkel a matrix folytatásai tele vannak). Gondolom azt hitték,hogy ezzel a cukormázas valósággal, a rendezőpáros nevével és a "tizenkettőegytucat" versenyzős filmmel visszajön a budget, és ők legalább játszadozhattak egyet "apuci" pénzén, megvalósíthatták gyermekkori álmukat.

Nem jött be, a film óriásit hasalt. Rém egyszerű és kiszámítható sztori, számomra visszataszító agyonszaturált világ, és a tény, hogy ezt a filmet nem szabad felnőtt elé tenni, mert a karakterei, a történet maximum egy 6 éves kissrácot kötne le vasárnap délelőtt (és persze Prince23-at). 1 pontot adtam neki a versenyek alatt egész sokszor használt távoli helikopter/akciókamera beállításokért, azok nagyon hangulatosak számomra, tényleg olyan érzést kölcsönöz, mintha valóságot néznénk. De ennyi, és nem több, Prince23-on kívül nem ajánlom senkinek, agyzsugorító egy film (neki ugye nem kell aggódnia).

Prince fiam: a kedvesem unszolására (megesett a szíve a kis szánni való kommentjeiden :DDDD) és a többi topiklakó reakciói miatt én mostantól (határozatlan időre) békén hagylak :D Ha ennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy egy olyan közösség elé tárd az irományaidat, akik szemében nulla vagy, hát csak csináld tovább buzgón, ha neked ettől áll fel... Have fun!
  • fifi
    nekem van felvéve téli olimpia valahol, ha érdekel... :)
  • Montanosz
    erre kár pazarolni az idődet, és még írni is róla,most elveszett három óra az életedből

sadvagabond:

Emberek a havason
    Karácsonyi varázslatok
    Mickey egér - Volt egyszer egy karácsony
    Varázslatos karácsony
    Fekete karácsony (horror)
    Karácsonyi ének
    Kelekótya Karácsony
    Hull a pelyhes
    Lebilincselő karácsony
  • sadvagabond
    bocs a dupláért...
    az a baj,hogy a "mai gyerekek" már tényleg nem tudnak írni.a monitor előtt nőnek fel,egymás hülyeségeit olvassák egyedül,egy könyvet a kezükbe nem vettek sztem életükben.amikor meglátom az "ien-oan" szavakat,a hideg kiráz.és duplaplusz jó:műveletlenek,mint a parlag.
    prince,Te meg vedd észre,ha valaki nem rosszindulattal szól hozzád,esetleg építő jellegű amit mond.kicsit mintha paranoid lennél,nem?