106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Akkor ez amolyan elfuserált Kill Bill féleség? Amiben ugye Bill helyett szintén egy csajszi volt a főhős...vagyis izé...főgyilkölős..
    Mellesleg a Django elszabadult nézem jelenleg. Na ebben is van erőszak meg gyilok bőven..
  • LasDen #100273
    Re:Born (2016)

Tökéletes gyilkológép megunja a bizniszt és kiszáll. Aztán a biznisz kopogtat pár év után, hogy szeretne még egyszer utoljára baszni. Legyilkol mindent és mindenkit. Még a másik tökéletes gyilkológépet is, aztán vaskos gondolatokkal véget ér. Totál apatikus történet és karakterek. Egyedül a kis csajt lehetett kedvelni. Fantasztikus volt...

3/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.06.12. 20:43:41
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    3 nap és 3 éjjel. Nem ettem és nem aludtam.
    De csak meglett..
  • Zephyr Retiring
    Úgy úgy. +Z (mert azt kihagytad ékes véleményedből)
  • BaliBoy
    Jurassic World 2

Hát ez mi a f*szom volt?!
    Egy filmen belül összerakták az előző 4 film eseményeit! De halál komolyan. Minden egyes részből kiragadtak jeleneteket, újraforgatták őket, majd összeállították egy filmmé. Apám... hát ez durva volt. De nem a jó értelembe.
    Nem fogok spoilert használni mert tulajdonkképen az előző 4 film jeleneteit, eseményeit fogom a teljesség igénye nélkül sorolni.
    Ikonikus T-Rex ordítás az első részből
    Raptor üldözés épületen belül az első részből
    Raptor egy magaslati pontról keresi a prédát (első részben konyhában) miközben a hőseink előtte kuporognak egy asztal mögött. - konkrétan még a kamera beállítás is egy az egyben az volt
    Raptor kilincset használ...
    Rendszert újra kell indítani
    Dinókat befogják a csúnya vadászok majd átszállítják őket az államokba
    Dinók elszabadulnak
    Raptorok az üveg tetőn ugrálnak és üldözik hőseinket
    Génmódosított dinó
    Menekülő dinók elől egy rohadt nagy farönk mögé bújunk
    Betanított raptor
    ...

és lehetne még folytatni. És ezeket az előző filmekből soroltam fel, vagy nem?!

Három újdonság volt. Az egyik, hogy a szigetet elpusztítja egy vulkán, a másik, hogy klónoztak egy embert, aminek semmi, de semmi jelentősége nem volt a filmben, illetve, hogy a végén a dinók az államok területén szabadultak el. De ez utóbbi sem nagy szám igazából, hogy ha következetesek a film készítői, hiszen valamelyik előző részben elmondják, hogy lizin függők az állatok és ha nem jutnak hozzá, akkor megmurdelnek.

Ennek a filmnek a scriptje egy copy-paste volt.

Nem tudom azt mondani, hogy kimondottan rossz film volt, de jó sem volt. 5-ös értékelést arra szoktam adni amit ugyan végig ülök de nem volt jó. 6-ot arra amit végig ülök és szódával elmegy. Ez meg valahogy mégis a kettő között van. (5 alatti pontot olyan filmeknek adok, amiket valahol kikapcsolok a franca)

Szóval legyen, jó szívvel:
    5,5/10
  • Tikal #100269
    :D ezt meddig kerested?
  • LasDen #100268
    ez egy hatalmas fasság :D
  • Zephyr Retiring
    Ja dc.
  • LasDen #100266
    Tájföld Tajvan, Bukarest Budapest, majdnem ugyanaz. Pár méterre vannak egymástól...
  • IMYke2.0.0.0
    Azaz - egy korábbit másoltam, és szerkesztettem, ez meg megmaradt belőle :(
  • viizo
    Jurassic World - Bukott Birodalom

10/4

Az év blockbuster csalódása, pedig nagyon szerettem volna, ha jól sikerül. A gyenge, arcátlanul újrahasznosított (alig átírt, jobbára csak felpörgetett) Jurassic Park 2-szerű forgatókönyv alávág mindennek, sőt: egyszerűen hihetetlen hogy erre a vérszegény és sablonos anyagra rábólintott valaki, és még rá is borított 150-200 millió dollárt. Colin Trevorrow az előző részben gyakorlatilag a járt útról egy pillanatig sem letérve készíthetett egy fan-service újrázást, ami nem volt rossz, sőt több kifejezetten nagy pillanat is akadt benne. És bár búcsút intett volna ezek után, de nem - ő írhatta a folytatást, ami immár dialógusokkal együtt egy A4 oldalon is elfér, benne a létező legsablonosabb karakterekkel, fordulatokkal, cselekménnyel. Ha legalább Bayona hozta volna az eddigi filmjeire jellemzőbb mélységet, de ő sem adott hozzá igazán semmit - egy momentumot kivéve pont annyira lélektelen a film, mint a Jurassic Park 3. Utóbbi jelenetsor viszont az eddigi Jurassic filmek legszebb, legszívbemarkolóbb, sőt megkockáztatom, TOP3-ba illő jelenete - ha a film egészét is ilyen remekül megkomponálták és kitalálták volna, mint ezt a filmközepi, pazar látványvilágú és szemüvegeket párásító jelenetsort, igazán remek folytatás lehetett volna, sőt.

Így megmaradt egy sablonokkal teli, minden egyediséget nélkülöző, trükkök terén hol remek, hol felejthető epizódnak, ami után igencsak felemás érzésekkel fogja elhagyni a legtöbb néző a termet. Várom a harmadik részt, de rettegek, hogy Trevorrow sírba dönti a szériát újabb 20 évre.
  • BenedekFeco
    Ez inkább thaiföldi, nem? :)
    Szőrszálhasogatás Off
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "ฉลาดเกมส์โกง" (Chalard Games Goeng) - (Bad Genius) - (-) - 7/10
    (2018.06.10) (130 perc, tajvani) - Comedy, Crime, Drama

Director: Nattawut Poonpiriya
    Writers: Nattawut Poonpiriya, Tanida Hantaweewatana , Vasudhorn Piyaromna
    Stars: Chutimon Chuengcharoensukying (Lynn), Eisaya Hosuwan (Grace), Teeradon Supapunpinyo (Pat), Chanon Santinatornkul (Bank), Thaneth Warakulnukroh (az apa)

Lynn, a hősnőnk egy apjával egyedül élő, elhunyt édesanyját hiányoló, középiskolás zseni. S mivel zseni, a hátára egyre több "barát" kapaszkodik a lehető legjobb tanulmányi eredmények reményében -- sőt, pénzt is hajlandóak feldobni a "nemes" cél érdekében... a lutri egészen 10 millió tajvani bahtig is elmegy. A helyi tesztekre kidolgozott rendszer tökéletesen működik, míg egy másik zseni át nem lát a szitán...
    S amikor nemzetközi (egyetemi felvételi) tesztről van szó, Lynn tökéletes tervvel áll elő... de mint mindig, a sors közbeszól...

//Az elején nagyon rongyrázó diákokról szóló tininyálnak indul, hogy aztán átcsapjon egy kellően izgalmas erkölcsi drámába, önzés-kihasználás-mohóság-hazugságok-szerelemszerűség szósszal nyakon öntve.
    //Nyurga főhősnőnk nyilvánvalóan egyfajta szeretet- és figyeleméhség miatt is csinálhatta azt, amit, miközben a ropogós pénzkötegek birtoklása is elkábította, és őrültnél őrültebb helyzetekbe sodorta.
    A 22 éves divatmodell-színésznőt a szerep elképesztően elismertté tette teljes Ázsiában.
    //A "munkatársa" finoman szólva is érdekes jellemfejlődésen ment át -- de hát nem minden arany ugye...
  • Count Adyn
    Szerencsére kaptunk idén a régi Jurassic filmekből remastered 4k-t, a 93 as film még ma is odabasz igy keményen:)
  • CSOCSO
    Pacific Rim : Uprising

Sajnos ami animeban mukodik az a nagy vasznon, elo szereplokkel soha nem fogja a kello hatast elerni.

Nincs baj a gyerekekkel. Jo otlet, hogy koztuk jobb drift. Animekban is csak gyerekek iranyitjak a mechakat. Inkabb nezek leszbikus orosz ki ha en nem 16 eves kislanyt mint egy szokitett, eroltetett kemenycsavot ( az elozo reszbol az orosz csavo). De ha nem is ert mindenki eggyet velem, hogy melyik a jobb, az tuti, hogy kb mind a ket karakter ugyan annyira gagyi.
    A verekedesek latvanyosak voltak de nem hiszem el, hogy ez volt a legjobb forgatokonyv amit talaltak. Igazabol maga a sztori nem olyan gaz. Csak nagyon szarul lett kivitelezve.

Nincs az az isten, hogy ennel 5/10 nel kevesebbet adjak.
    3/10 es 4/10 es filmek ennel sokkal szarabbak.
  • LasDen #100259
    Thor 3 előtt vetítették SW előzetest. Nem néztem oda és nem hallottam semmit. Hülyén nézhettem ki, de megérte :D
  • Kongy
    Értem én, csak azt nem tudod kikerülni, hogy az extended, minden szart eláruló trailert levetítsék előtted más film előtt. Vagyis de, ki tudod, úgy hogy késel a moziból egy negyed órát és a film kezdésére beesel...
  • LasDen #100257
    Azoknak a millióknak, akik nem filmbuzik. Akik poszterről vagy filmcímről választanak filmet. Akik max tévében vagy egy film előtt látnak egy előzetest és nem követik aktívan a filmek világát. Őket be kell húzni minden áron. Már pedig azt a leglátványosabb, legfontosabb jelenetekkel lehet igazán.

Mindenki jól tudja már, hogy milyenek az előzetesek manapság. Én az első és második előzeteseket szoktam kifejezetten keresni, nézni, utána már nem töröm magam. Azok még veszik annyira tágra a témát, hogy eléggé informatív a filmmel kapcsolatban, de közben nem árul el mindent róla. Így tájékozódom is és marad is meglepetés a filmre...
  • BenedekFeco
    Unsane

Tetszett. Jól áll a filmnek ez az iPhone-os megjelenítés.
    A sztori is jó bár semmi újdonság, mégis lekötött végig.

7/10
  • Kongy
    Jurassic World 2

Tényleg kezdem megérteni azokat az embereket, akik szándékosan kerülik a trailereket. Nem értem kinek jó ez, hogy előre ellövik a film összes fordulatát. Pontosan így voltam a Jurassic World 2 trailerrel is, amit többször a pofámba toltak más filmek előtt, aztán tegnap eljött a megtekintés pillanata, és kb semmi meglepetést nem tudott okozni, mert az ÖSSZES, ismétlem az ÖSSZES látványos jelenetet ellőtték az előzetesekben. Így bajban is vagyok, hogy hogyan is értékeljem, mert tetszett, amit láttam, csak olyan déja vu érzésem volt végig, és nem azért mert korábbi Jurassic filmeket koppintott volna... Bár azért erre is volt példa. A sztori egyébként felejthető, a karakterek lagymatagok, Chris Pratt itt is Starlordot alakítja lényegében, az új behozott karakterek meg semmilyenek egyszerűen. A látvány csillagos ötös, de itt is már azért túltolták szerintem a dínók kinézetét, már szinte személyiséget adtak nekik, mintha legközelebb meg is szólalnának. Anno valahogy más volt az egész... Nálam 6/10

(a halom logikai bukfencet szándékosan hagytam figyelmen kívül, mert 100 oldalon lehetne sorolni a hülyeségeket.)
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.06.10. 19:35:36
  • eksy
    Jurassic World: Bukott birodalom 3/10

A Jurassic Park (10/10) a nézők szórakoztatását is figyelembe vette, ezekkel az x-edik folytatásokkal már nem akarnak adni, csak az első rész után a kamatot is beszedni. Természetesen vannak kivételek, ez pont nem tartozott közéjük. (Több részletben, szobában végignézhető, moziban számomra szenvedés lett volna)

Solo 6/10

Végig lekötött, mert Star Wars.

• BenedekFeco
    2036 Origin Unknown

Kb. Sony Vegas szintű effektekkel ellátott délutáni matiné, egy budget Skynet öntudatra ébredéséről...

3/10

Babylon A.D

Teljesen korrekt kis Vin Dieseles sci-fi akció. Különösebb baj nincs vele.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2009] - (imdb) - "The Diary of Anne Frank" - (Anne Frank naplója) - 7/10
    (2018.06.10) (101 perc, brit) - Biography, Drama, War --- a BBC mini sorozatból vágott

Director: Jon Jones
    Writer (adapted for the screeny by): Deborah Moggach
    Stars: Ellie Kendrick, Felicity Jones, Tamsin Greig, Iain Glen

//Ellie Kendrick jó választásnak bizonyult. Egyszerre hasonlított az igazi Anne-re, volt érdekes az arca, és a maga módján szép.
    //Az édesapa karakterét alakító Ianin Glen sokkal jobb és szimpibb volt, mint Ben Kingsley a 3+ órás változatban, és az édesanya is erősebb választásnak bizonyult.
  • tigeroo
    justice league

nem volt ez olyan rossz, mint ahogy mások lehúzták, és ennél a filmnél nem különbek a marvel filmek sem. csak a marvel már előrébb jár az univerzum-építésben egy körrel. steppenwolf gagyi volt, dehát ő is csak egy kis csicska az igazi fenyegetéshez képest. nekem tetszett. kár, hogy évekig bizonytalan a folytatás.
  • IMYke2.0.0.0
    [2012] - (imdb) - "画皮2" (Hua pi 2) - (Painted Skin: The Resurrection) - (-) - 7/10
    (2018.06.09) (132 perc, kínai) - Fantasy, Mystery, Romance

Director: Wuershan
    Writers: Qian Mi (story adviser), Jianan Ran (screenplay), Ping Ran (screenplay), Huan Wang (story adviser), James Yuen (story adviser)
    Stars: Zhao Wei, Zhou Xun (Xiaowei), Kun Chen, Mini Yang

Történetünk röviddel az első után folytatódik, miután az erejét vesztett Róka Démont 500 éves büntetésre ítélve fagyos börtönébe zárva látjuk. Egy madár ideje korán kiszabadítja. Az egykori csodás alakját újra felöltő démon találkozik egy csodálatos női lovaggal, aki oltalmába fogadja, és akiről kiderül végül, hogy az ország nemes vezetője... aki titokban (illetve hát nem is olyan titokban, csak a kiszemelt ódzkodik a társadalmi különbségek miatt) szerelmes az egyik tábornokába...
    A háromszög újra adott -- de a történet most garantáltan másképp zajlik, mint korábban.

//A két hölgy még mindig gyönyörű.
    //Az ending credits dal itt is tetszett.
    //A tábornokot (Kun Chen) többször egy-egy jól irányzott rúgással mogyorón vagy seggbe kellett volna rúgni, hogy szólaljon már meg, és legyen végre férfi...
  • tigeroo
    dc?
  • Zephyr Retiring
    Iron Man 2.

Mese habbal, de egynek elment. Semmi extra, csak a szokásos DC f....ság.
    A csókjelenet felesleges is meg értelmetlen is volt. A vak is látja, hogy az új asszisztenséhez jobban vonzódik..
    10/3.

Coyote Ugly

Alapesetben kedvelem a zenés táncos filmeket. Ez alól jelenleg két kivétel van. Ez, és a La La Land.
    Mindkettőt végignéztem, kár volt. Csak azért jár a 2 pont, mert 2 jó zenét hallottam benne..
    Egyébként sok az idegesítő vérnyogás benne.
    10/2.

Happiness Never Comes Alone

A magyar címét folyton elfelejtem, így le kellett írnom magamnak :)
    3 gyerek is jár a nő mellé, ha kell. Röviden: kell.
    Vicces volt, többször nézős lesz nálam.
    10/8.

• Kmarha
    Pacific Rim: Uprising - Tűzgyűrű: Lázadás

Az első rész, amolyan bűnös élvezett volt. Bugyuta klissé tenger, agyatlan látvány mozi, mégis láttam már kétszer. A karakterek között volt némi kémia, a harcoknak hangulata amihez sokat hozzá tett, hogy majd mindegyik szörnynek és robotnak voltak karakter jegyei, így jól megkülönböztethetőek voltak, és akár még talán izgulhattunk is egy egy összecsapás során. A látvány világ meg elvitte a film gerincét, brutál jól nézett ki. Oszt nagyjából ennyire is emlékszem az egészről.

Ennek fényében, semmit sem várva ültem le a második rész elé. Az alap teljesen ugyan az. Fájdalmasan buta párbeszédek, semminél alig több történet, és szájtáti látvány világ. De én nem kaptam meg a harcokhoz azt, amit a korábbi részben igen. Ugyan a Jagerek itt is nagyon jól elkülöníthetőek voltak, és próbáltak ügyelni a különbségekre (pl ahol együtt futnak, ott a leggyorsabb mindig előbbre volt), de ilyen gyermeki szinten. Alig láttunk valami különbséget harc közben. Ahogy szörnyeket sem igazán kaptunk. A főboss az látványos és kegyetlen volt. Ha tépni kellett, tépet. De a másik három, szinte nem is szerepelt. Plusz spoiler jajaj, kaptunk szörnyek által megfertőzőtt robotokat. Ezek legalább elég félelmetesre sikerültek.

Emellett emberi karakterekből is csak a legidegesítőbbeket kaptunk, ráadásul a csapat 80% gyerek. Nem volt bejövős. Látvány tucat terméknek elment, és talán még egy picit érdekel is a folytatás (az utolsó mondat, azért elég érdekes lehetőségeket rejt), de több megnézést nem pazarlok rá. Egynek nem volt halálos, csak nagyon erősen túl kell tennie magát az embernek, hogy elengedje azokat a baromságokat, amikkel a történet tömve van.

• Zephyr Retiring
    King mester alkotásai feléig sokszor szinte bealszom. Ettől függetlenül érdemes megvárni a sztorik végét..
    Így könnyen lehet a 3 pontból 4 is, vagy akár 2 is ízléstől függően.
    Végig sem nézett fimeket minek pontozni?
  • tigeroo
    Raising Arizona (1987)

Cohen tesók egyik első filmje. Nicholas Cage itt még szívtipróba nyomja, de egy-egy szenvedős arcjátékkal már megmutatkoztak a pszicho-képességei :D

Nagyon szép film volt. Beteg, de szép.

7/10
  • desigo
    1157 filmből kettőre adtam 1 pontot
    -Justin Bieber: Never Say Never
    -Mega Shark vs. Giant Octopus
  • Seth
    Jobb arcfelén látni a deformálódást. Sajnos ugyanaz lesz a sorsa, mint Roger Ebert-nek :(
  • repvez
    Bakker ezt nem is tudtam, igy egy kicsit érdekes, lesz a topgun2-ben lévő szereplése.Ahogy itt látni, ugy néz ki mintha nem csak a hangjával lenne gondja, de a fej mozgása meg az egész felső teste olyan merev és ugy tünik mint aki tényleg fizikailag is sérült.
  • IMYke2.0.0.0
    [2018] - (imdb) - "2036 Origin Unknown" - (-) - 7/10
    (2018.06.09) (95 perc, amerikai) - Action, Adventure, Sci-Fi

Director: Hasraf Dulull
    Writers: Hasraf Dulull (story), Gary Hall
    Stars: Katee Sackhoff, Julie Cox, Steven Cree
  • Kandurex
    Bukott birodalom

10/5
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.06.09. 18:42:38
  • BenedekFeco
    Te jó ég... :-(
  • darkSectorxxx #100238
    :(
  • LasDen #100237
    Val Kilmer hangjával rendesen elbánt a gégerák... :(
  • LasDen #100236
    The Commuter

Ekkora fost...

3/10
  • DantszEE
    Jurassic World: Bukott birodalom:

Férfiasan bevallom, hogy életemben először fordult elő, hogy erősen elgondolkodtam azon, hogy kifáradok a teremből. Nem azért mert dühös voltam, nem azért mert meghajtott a kóla. Hanem mert bőgtem, mint egy gyerek.:D
    Azt a szerencsétlen, lemaradt Brachiosaurust nem fogom tudni feldolgozni.

A film valami iszonyú erősen indul. Az első 5-10 perc olyan szinten faszán adagolja a feszkót... Kurva jók a beállítások, a játék az árnyékokkal.
    Simán élnék egy Mosasaurus spin-offot. Külön tetszett egyébként a film elején a bokorból hallatszó játékos Dilophosaurus hang. Szép kikacsintás volt az első részre.:D

Szóval a film feléig tök jól működik a dolog. Oké, kicsit kapkodós. De részemről teljesen működött a dráma.
    Oké, a majdnem arcba folyó lávás jelenet nagyon gáz volt. Ezt még tetézi, hogy ha nem volt elég szemfüles a néző, egy ponton úgy tűnhet ahogy Chris Pratt elrántja a kezét, mintha azzal belecsapna a lávába.

Aztán jön a film második fele. És szerintem ez a váltás a lehető legrosszabb ötlet volt, amit csak hozhattak.
    A Jurassic filmekben szerintem pont akkor működik a koncepció, ha kint vagyunk a dzsungelben. Amikor az ember kiszakad a komfort zónájából, és a vadász, a dinók saját területére téved, ahol ők uralkodnak. Ahol megvan a grandiózusság. Ahol nem tudhatod, hogy melyik bokorból mi ugrik elő. Hiszen egy baszott nagy dzsungelben vagy, amit nem ismersz.
    Szal ez az egy nagy házban vagyunk kurva sok dinóval téma szerintem totálisan hazavágta a hangulatot.:/

A kiscsajos klónos fordulat meg olyan hip-hop beböfögős volt, hogy kb fel sem dolgoztam, és már azt néztük, hogy jah, itt az Indoraptor.
    Amit amúgy nem értettem, miért kellett ennyire kegyetlen módon kinyírni.:D
    Az előző részben legalább tényleg egy faszkalapot csináltak az Indominus Rexből, ahogy heccből basztatta az Apatosaurusokat. Így meg is érdemelte a halált.
    De itt szerencsétlen Indoraptor még meg is ette az áldozatait, szal nem csak poénból randalírozott.
    Ennyi erővel Kéket is simán lelőhették volna, amiért becuppantott 1-2 embert.

Szóval elég kétes érzésekkel bírok így a film megnézése után.