106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • FlyHigh
    Apám alkoholista volt, itthon akasztotta fel magát 6 éve, én találtam meg és vágtam le, halvány fogalmam van az egészről. Először kurva nehéz, aztán még nehezebb...nagyon sok idő és jobb, de igazából beléd ég és teljesen nem tudod feldolgozni. De ez nem ide tartozik.
  • Sephi
    Rock'n'Rolla -

Ezt is megnéztük a hétvégén és nekem igenis tetszett! Nagyon bejottek a karakterek es Butler meg egyenesen csúcs volt szerintem! Érdekesen meg az asszonykának is tetszett. Rosszat nem is tudok róla írni, Guy hozta a stílusát és nekem nem is kellet tobb.
  • Blasta
    Revolutionary Road
    ----------------------------
    7/10

Sam Mendes, az Amerikai szépség után ismét az amerikai kertvárosok problémáit mutatja be, ez alkalommal az 50es évekbe visszautazva.

Nehezen indul be a film, lassan vezeti fel a dolgokat, és jóval kevesebb a fekete humor mint az Oscar díjazott művében (tán nincs is), de a végére eléggé beerősödik és rátapaszt a képernyőre. Kate Winslet számára Golden Globe-ot ért ez a szerep (is), de Leonardo di Caprio sem alakított gyengébben tőle. Az Ő szerepe egyszerűen nem tartalmazott díjazható elemeket.

Vigyázat, nem ajánlom mindenkinek, csak akik bírják a lassú drámákat, és szeretik a remek színészek játékait elnézni.

A vége viszont simán 10 pontos, a tatter nagyon üt :)
  • kaposi1
    Nekem kimondottan a vége miatt egy olyan film ami sokáig emlékezetes marad.Engem is letaglózott de pont ez volt a rendező szándéka.
    Végre nem egy nyálas kiszámítható Hollywoodi befejezés.
  • Sephi
    Hat flame vagy no flame, azért néha illik alátámasztani a vadakat, mert kulomben újfent vita lesz belőle. Bar igaz az is, hogy le kell írni a véleményt, és kussolni. Viszont úgyis sikeresen kiforgatják az ember szavat, szóval sehogy sem jó :)

Hat úgy latszik ez mar csak ilyen :(
  • Blasta
    "itt nekem a végére sem sikerült rákattannom."

Sztem senkinek sem. Kb. 5db összetett mondata volt a filmben, a többiben kifejezéstelen arccal csodálkozik a világra meg a nőjére.
    Cate Blanchett viszi el azt a filmet, nem a címszereplő.
  • sadvagabond
    teljesen egyetértek veled,csak annyi zavar picit,és muszáj szóvátennem,amit a 44017-ben nmondtál.konkrétan egyik mondatoddal ütöd a másikat,miszerint leszarod,kinek hogy jött le a film,és tiszteljük egymás véleményét.de értem,mit akartál mondani.no flame.
    egyébként vannak körökkel jobb filmek a bb-nél.lehet,hogy nem ilyen történetmesélős,de igazából a forresthez ezen kívűl semmi nem köti.míg a forrestben már pár perc után kedveled a főszereplőt,itt nekem a végére sem sikerült rákattannom.
  • Sephi
    Nem, nem azt jelenti, hogy jobb de mar egy szintre is hozni vele... na és még engem sajnál a parasztja... pfff..
  • macselek #44027
    Ez nem azt jelenti nekem, hogy jobb nála, hanem csak azt, hogy van olyan jó, de lehet hogy tévedek...
  • Sephi
    Ahh most kerestem rá, és képzeld, a ügyeletes Star-Filmkritikusunk írta ezt!

Idézem :

Para... ooo Riddick21 írta :

A The Curious Case of Benjamin Button az új évezred Forrest Gumpja.
    Most lett vége nemrég, kérdés nélkül 10/10.
  • Lipi1980
    Érdekes lehet ez a film!
    (Nem csak) Nekem egy kissé Alice in wonderland-re hajaz...
  • Sephi
    Azt mondta itt valaki, hogy a Benjamin, az az új évezred Forrest Gump-ja.

Meg csak véletlenül sem az.

Nehogy félre érts, nem azt mondtam, hogy rossz a film de semmiképp nem 10/10. Lehetett volna ezt sokkal rövidebbre venni.
  • Montanosz
    valami hasonlót érzek.
    példa: nekem a Madárka tartja a lécet, vagy más szempontból az eredeti Lolita feldolgozás. ezeket nehéz überelni.
    ha nem üti meg a lécet akkor csak egyszerűen egy jó film.
  • Montanosz
    hát itt sem egy órás történésről van szó azért.
    vagy ha igazi az esemény, ki tudja még milyen hatások érték, felesége elvesztése, az a hülye vallásos nőci aki még engem is kiborított,satöbbi.
    de elég ha híradót nézel. ez megerőszakolt egy 12 éves kisfiút, ez lelőtte, ez meg megette.
    szóval ki tudja mikor és mire "kattannak" be az emberek, és hogy mi, hogy viselkednénk hasonló esetben.
  • Riddick21
    Kurvára remélem, hogy nem filmekkel foglalkozol, mármint nem ezzel a témával keresel pénzt. Ha igen, az a világ szégyene
  • sandor8206
    Hát csak az volt közvetlen veszély, hogy különféle módon megkajálják:-) amúgy ahogy Joker is mondta nem kell különösebb ok, csak egy rossz nap, hogy "bedőlj". Pl: az én főnököm semmi gond, egyik nap a cégnél emberek alázása, majd ő bevédi őket, fenyegetőzés beadja lemondását, egy óra múlva már el is intézve neki, egyik munkatársa senki, saját főnöke nem állt ki mellette, semmi marasztalás, nem is vele volt a gond ő csak így akart kicsikarni valamit, addig szívét-lelkét kitette a cégért, értett is hozzá (legjobban) és hopp. Másnap megyünk melóba, hallom felakasztotta magát! Szóval nem lehet tudni, ki hogy reagál le egy helyzetet, kiben mi lakozik stb. Szóval nekem ezerszer hitelesebb a Mist jelenete, amikor ilyen "idiótául" viselkednek egy ilyen helyzetben, mint amikor jég profi mindenki, még Mc'Donalds eladó is (nálam pl: TDK komp szavazós jelenete kiverte a biztosítékot:-D)
    Dögivel lehet sorolni a példákat, pl: WTC toronyból is inkább potyogtak az emberek mint inkább bennégjenek.

Amúgy a Mist nem volt annyira rossz, de nem nagy was ist das, elhiszem ha valakinek nem jött be, de azt hozzátenném, hogy talán így ért valamit a film, hogy az lett a végén és nem happy end! Amúgy rácsodálkozok a népre néha milyen "nagyra tartják az embert" (lsd. TDK vége és most Mist vége stb.) sztem soha ne kerüljünk olyan helyzetbe mint ezek, mert sztem porul járnánk:-D de ez egyéni vélemény, örülök ha valaki másképp látja. Ennyi :-)
  • PetruZ
    Korábban volt már: az eredeti SK-féle Mist kisregényben nincs benne ez a befejezés. Csak mennek a ködben és mennek...
  • sandor8206
    sztem senki nem mondott olyat, hogy jobb mint a Forrest Gump, mert ha lett volna ilyen, bár nem szoktam senkit minősíteni és bélyegezni, de az egy idióta :-) sorry! Amúgy nekem maximálisan tetszett a Button is de közel sincs FG-hez.
  • Sephi
    The Curious Case of Benjamin Button -

Meg mielott leírom a véleményemet, szeretnem tisztázni, hogy ez az ÉN VÉLEMÉNYEM! Szarom le magasról, hogy kinek hogyan jött le a film, és NEM érdekel, hogy mivel nekem nem úgy jött le ezert marha vagyok. Tiszteljük mások véleményét!

Na.... tehát aljunk meg egy szóra. Az ok, hogy a filmet 3 nap alatt néztük meg. Az ok, hogy bar a film nagyon unalmas, van az a 3-4 jelenet ami meg oda fog a Tv-ele, de hogy amikor azt hallom, hogy ez a film jobb mint a Forrest Gump... nos ez számomra a lehető legnagyobb túlzás. Maradjunk ott, hogy a FG-ben nem volt olyan, hogy unalmas jelenet.

Latom itt, hogy az emberek dobaljak a 10/10 -eket rá. Semmi ujjat nem mutatott a film. Az Oroszország jelenetek, majd a vége fele a dolgok meg jók voltak, de az egész film ezeket leszámítva egy vontatott sztori volt.

Érzelemből sajnos nekem nem jött át semmi a két főszereplő közötti viszonyból, és nem tudom miért. Kicsit túl bugyutának tartottam a főszereplőt (nem, itt nem Bradd Pitt alakításával van a baj!).

Tehát ezt a filmet is csak a hype viszi a ranglistán, pontosan mint a TDK-at.

• Blasta
    Naja, de általában nem kiegyensúlyozott körülmények közt élő emberek szoktak kifordulni önmagukból, elveszteni minden reményt és nem azok szokják pár óra leforgása alatt leölni a saját gyereküket. Gyanítom ismerősöd sem 1 nap alatt fordult ki, vesztette el a reményt, stb.

Fasság a film vége sztem, lehet, hogy könyvben kivan ez fejtve, de én akkor is képtelen vagyok befogadni, hogy egy intelligens, értelmes, rendezett körülömények közt élő apa KÖZVETLEN VESZÉLY NÉLKÜL képes lenne leölni egyetlen fiát.
  • Montanosz
    hű..köszi az ajánlást ezt megnézem!
  • Montanosz
    szerintem te nem vágod. talán idáig kényelmes, kímélt életed volt anyagiakban sem szűkölködve.

épp a vége a lényeg amit nem értesz.
    igenis van ekkora kétégbeesés amikor az ember elveszti minden reményét, talán józan ítélőképességét is.
    van ismerősöm aki öngyilkos lett, láttam milyen ha az ember kifordul önmagából és eltorzul a jelleme.
    légy hálás hogy nem tudod milyen ez, ennek ellenére a film vége igaz.
  • Tyler1
    Defiance
    Daniel Craig új filmje, amely egy igaz történetet ölel fel!
    A II. világháborús zsidóüldözések több tízezer embert kényszerítettek menekülésre! Ebben a filmben is egy zsidótábor menekülését, és életben maradását követhetjük nyomon, melynek vezetője Craig!
    A film igazán hiteles lett és elgondolkodtató, mindazonáltal sztem többet kilehetett volna hozni belőle!
    7/10
  • SötétBarom
    Rock'n'Rolla

Jeles. Kifejezetten vicces is. Erősen javallott. (Bár az "őseinél egy hangyafasznyit gyengébb.)
  • FlyHigh
    Többi része rendben is van, de a végén totál kiakadtam. Mindegy.
  • Szabi84
    Úgy tudom egy novellából készült, gondolom abban bővebben taglalja Stephen King, hogy miért jutott idáig a fazon, a filmben ez tényleg kicsit el lett kapkodva. Nekem nagyon tetszett, jó kis half-life feeling:D
  • Calver
    akkor már:
  • ForzaInter
    lol
  • FlyHigh
    Nem jelent semmit, hogy ez a film nem tetszett. Felesleges drasztikus döntés volt amivel elrontották a filmet, amúgy az élni akarás a legnagyobb az emberben még a legreménytelenebb helyzetben is. De szerintem te ezt nagyon nem vágod.
  • MrSpock
    Ohh akkor ez atomspoiler volt!:-)
    Én kijelentem láttam,nem is egyszer,mert szeretem az ilyen klasszikusokat!Az elfújta a széllel egyetemben!
  • Montanosz
    neked nem szabad filmeket nézni, vagy nem voltál olyan helyzetben ami kihívásokra kényszerít, és nem éreztél félelmet vagy fájdalmat.
    nézd inkább a micimackót, ahozz nem kell jellemrajz.
  • CSOCSO
    Coraline

OMG!!!! mar alig varom!!!!! Nightmare before christmar rendezojetol egy ujabb inyencseg!

• ProGabe #44003
    a casablanca pont az a film, amit mindenki ismer, de senki* sem látta :)

*:állítom, hogy 100-ból 80 embrnél erről van szó
  • FlyHigh
    Tök lényegtelen dologgal sikerül felkavarnom a fórumot.Fifike elbasztam a hetedet?
  • MrSpock
    Srácok a Casablanca végén szóval felszáll a repülő!
    Ohh elnézést ezt lehet spoilerben kellett volna?:-(
    Lehet valaki még nemlátta..:-( Egy világ most összeomlik benne,és soha többet nem olvas fórumot,nem néz filmet:-(
  • Seth
  • Ams
    Dumbledore is a poof...

Oh snap!
  • precision
  • Blasta
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    LUKE APJA DARTH VADER!!!!!
  • Tyler1
    nem tudom én úgy vagyok vele h ha megakarok nézni egy filmet akk ha sz*rrá spoilerezik akk is megnézem! úgy is én ítélem meg a filmet!
    szóval "SPOILER" szó használata kötelező! de ha mindenki spoilerrel irna akk úgy sem látnál semmit, szal hagyjuk már...
    mondjuk ez rám vonatkozott...engem nem érdekel

viszont ha másokat zavar akk tessék használni, mert téll idegesítő lehet!!!