106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ForzaInter
    kösz
  • ba32107
    Vaskereszt pl (nem láttam)
  • ForzaInter
    Tudtuk nekem olyan II. Világháborús filmet mondani, ami a németek szemszögéből mutatja be a háborút?:)
  • Tyler1
    világok harca 2 xDD utána néztem és azt hiszem nem fogom megnézni :D
    főleg mert a gyártási kültség kb. a barátok közt egy epizódjának összegével egyenlő....
  • grebber
    Step Brothers - Jó volt!
    Világok harca 2 - Valami katasztrofálisan fos!
  • martindante
    The Reader - A felolvasó
  • ForzaInter
    eladta? lol:)))

off: ezt a logot komolyan gondoltad
  • Montanosz
    ej kár hogy eladtam tv-m, most azért megnéztem volna))))
  • ProGabe #44427
    Rocknrolla

nincs ezzel semmi gond, csak sokan megváltást vártak, vagy nátom. persze nem egy Blöff, és tényleg van benne egy-két felesleges dolog, ill. lehetne feszesebb is a tempó, de semmiképpen sem rossz film

7.5 :) /10
  • Seten

Ha tudsz mondani jobbat a műfajban, jöhet! :)

• zaki
    Mivel az összes Kubrick film az... Nem engedte leszinkronizálni a filmjeit.
  • Paulie
    Harsh Times
    Durva film vót, durva befejezéssel
    8/10
  • Tyler1
    jól van nekem a lényeg h nagyon jó filmet kaptam ismét Clint-től! :)
  • ForzaInter
    és feliratosan adták
  • ForzaInter
    Tegnap volt a telaviv2őn

The Shining (Ragyogás)

Jó film volt nagyon, Nicholson nagyot alakított, végig volt egy nyomasztó hangulata, a 3 részes minisorozatot elébb láttam, de ez jobban bejött nekem, sokkal ijesztőbb is volt, meg persze színészi játékok is jobbak voltak. Bár fura volt így látni, de azért pár dolgot hiányoltam ami a 3 részes minisorozatban benne volt, de ez mégis jobb volt összeségében, 8,5/10.
  • ProGabe #44420
    tegnap volt az m1-en:

Leágy gyöngy fülbevalóval

"egy festmény születése"
    akár ez is lehetne az alcíme (ami szerencsére nincs). ez egy szép, lassú film. mondhatni lefestik előttünk a történetet. szépen megkapjuk rétegenként az egészet, ahogy egy festmény is születik. gyönyörűen fényképezett, jó színészi játékkal (Colin Firth és Scarlett Johansson) megáldott alkotás. a gond a karakterek kidolgozatlanságában van, és ott, hogy az ilyen filmeknél meglévő, megfoghatatlan valami - nevezzük bájnak - lehetne erősebb is

7/10
  • ba32107
    Numb 7/10

Érdekes, bár nem túl izgalmas, az unalom óráiban jól jött. A csaj nagyon szép benne :)
  • zaki
    Hát nem tudom, nekem elég annyi, hogy Clint Eastwood rendezte, utolsó pár filmje mind qrva jó lett... :P
    I.C.ramnak meg ott a pont, így van ahogy mondja.

A nagy balhé

Hát sajnálom, hogy nem láttam idáig, iszonyat nagy film!
    A két főszereplő, Paul Newman (RIP), Robert Redford annyira jók voltak a filmben, majd holnap megnézem a korábbi közös filmjüket is (Butch Cassidy és a Sundance kölyök). A forgatókönyv tényleg *5-ös, bár az
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    FBI-os rész gondoltam, hogy az is végig megrendezett, de ez semmit sem rontott az élvezetből.
    . Zenéje is telitalálat, és a régi szinkron zseniális! Eddig azért nem néztem meg, mert csak az újféle szinkronos változat volt meg, abból meg nem kérek... Az egész filmnek qrva jó hangulata van. Azért arra kíváncsi volnék, hogy a kártyás trükköt tényleg Paul Newman csinálta-e (vágás nem volt, és egy 35 éves filmnél nem valószínű, hogy trükköztek... :P)?

9/10 simán
  • I.C.ram
    Pont ez az, hogy az auto egy szimbolum az egesz filmben. Nem tudom, miert olyan nehez ezt eszrevenni.
  • Tyler1
    hát sztem az egész film egy társadalom bírálat és a kocsi nem igazán főszereplő inkább csak egy eszköz a cselekmény kibontakozásában! Szóval ha már címadó lett a verda, én kicsit több drámaiságot fordítottam volna rá...
    és én például pont azért nem néztem meg eddig a filmet, mert a címe nem mondott semmit számomra!
  • I.C.ram
    Gran Torino teljesen jo cim szerintem. Ez egeszet leirja.

Az a Ford Gran Torino szimbolizal mindent, ami Walt. Az amerikai buszkeseg, elete munkaja, legfeltettebb kincse, protekcionizmus, stb amit a film elejen senki kezebe nem adott volna, foleg nem egy "szaros kis sarganak" aztan a vegen meg lesz az lesz vele, ami lesz. Nemakarom leloni a poent. Ennel jobb cimet nem is adhatott volna.
  • desigo
    Vicky Cristina Barcelona 9/10

gyönyörű környezet,jó story és nagyon jó zenék
  • Tyler1
    Gran Torino
    hát nem nagyon szeretem az ilyen típusu filmeket, sőt Eastwood is nálam az igazi kemény cowboy marad de ez a film tényleg jó lett!
    ez télleg kitalálta Mr. Eastwood, bár nem ez a legjobb filmje sztem, mégis izgalmas minden perce!
    A 79 éves klasszis a főszerepben is óriásit nyújtott, igazi kemény, veterán katonát alakít, aki nem kicsit elfogult rasszista, de mégis valahol egy érző ember! Kicsit ezsembe jutott róla még a westernhős, aki ugyanilyen lazasággal, de keménységgel alázott le mindenkit a prérin!
    És mind amellett, h a film nagyon komoly és végig drámai, azért Mr. Eastwood megengedett magának pár igazi fekete humort, ami nekem nagyon bejött...
    A film címével igazán nem vagyok kibékülve, mert sokkal ütösebb címet is kaphatott volna, és igazán a Gran Torino csak az elején és végén szerepel benne...
    mindent összevetve igazi élmény a film minden perce, és igazi élmény még mindig igy látni és dolgozni Eastwoodot!
    8/10
  • fifi
    Guinea Pig II.
    Nekromantik I.
  • Bulykin
    azaz, éa tényleg durva, érdemes megnézni
  • stonesour
    csá kössz az eden laket már láttam (tényleg kibaszo*tt izgalmas)
    AZ insidet még nem, ezaz a francia cucc, amikor egy nőből ki akarja szedni a gyerekét egy másik csaj? Lehet bepróbálom
  • sweech
    Inside? még nem láttam csak végigpörgettem, de durvának tűnt. esetleg Eden Lake? azt se láttam, de filmbuzin dicsérték :D
  • dashed_
    Identity / Azonosság (2003)

Ma neztem meg ezt a filmet, anno lemaradtam rola.
    Es hat nalam nagyot utott:)
    Nem sok kedvenc filmem van de mostmar ezt is kozejuk tartozik.

9/10
  • stonesour
    hello, tudnátok ajánlani nekem egy nagyon nagyon ütős horrort estére? köszi
  • Bulykin
  • sweech
    Dog Soldiers

Hogy ez mire kapott 6,8 pontot imdb-n, azt nem értem. ratyi.
  • tep
    Bakancslista 9/10
  • Paulie

hát nekem 9/10
  • Joker Hun
    5/10

Csalodtam töbet vártam.Mikor pultos volt az a rész volt a leg.
  • joeperry
    A végével kapcsolatban nem értek egyet. Azt írod, egyértelmű és válaszút nélküli a film utolsó harmada, nos, szerintem a válaszút nagyon is ott van a bevonulás előtti képsorokon, a befejezés pedig nyitott marad, épp ettől tetszett nekem annyira.
  • Blasta
    The Wrestler
    ------------------------------------
    8/10

Igazság szerint nem túl fordulatos filmmel van dolgunk. Leginkább egy áldokumentumfilmnek mondanám, az egész film aurája olyan mintha egy valóságshow főszereplőjét követnénk figyelemmel mindennapjai során. Vélhetően ez nem véletlen. Rövid, összecsapottnak HATÓ vágások, a kézikamera pedig sokat követi a főhőst. Szóval elég nyers a film, nyoma nincs a tipikus hálivudi dramaturgiának, kamerakezelésnek, vágásnak. De Aronofsky-tól nem is vártam ennél kevesebbet.

Aki nem tudná, a rendező felelős a –véleményem szerint- a világ leghatásosabb, legkeményebb képsorokkal/zenével operáló drogos filmjéért, a Rekviem egy álomért-ért, illetve az azt követően (6 évre rá) készített The Fountain-ért, ami sajnos messze állt az én érdeklődésemtől, lelkivilágomtól, de egy nagyon szép film volt. És várhatóan az Ő nevéhez fog fűződni a Robocop feldolgozás is .

A film a címben szereplő kiöregedett, valaha nagymenő de mára lecsúszott, a megélhetés szélén lavírozó pankrátor, Randy „The RAM” Robinson életébe enged bepillantást. Gyakorlatilag három szereplős a film, a főszereplőn kívül Marisa Tomei csillogtatja meg tehetségét és csupasz testét, mindkettőt nagy sikerrel teszi, továbbá Evan Rachel Wood kapott még egy rövidke epizódszerepet az apját gyűlölő tinédzser lány szerepében.

És el is érkeztünk a címszereplőhöz, akiről jelen filmben csakis szuperrelaívuszokban lehet nyilatkozni. Nem mondom, hogy egyedül csak Ő tudta volna így eljátszani ezt a szerepet, de tény, hogy hibátlanul oldotta meg, amihez alkoholizmusa illetve a botox-kezelések utóhatásaként látható, jócskán eltorzult arcberendezése is jelentősen hozzásegítette. Mickey Rourke-ról van szó, ahogy azt mindenki tudja. Nekem eddig sem volt vele semmi bajom, ezután sem lesz, bár kérdéses, hogy még hány szerepben képes helytállni ilyen torz fizimiskával. Számomra nem volt Oscar díjas az alakítása, de mindenképpen kiemelkedőt tett le az asztalra Rourke bátyó.

Egyetlen gondom a filmmel az volt, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

az utolsó harmadától egyértelműen és visszavonhatatlanul halad afelé a drámai befejezés felé, amit már sejthettünk a film közepe tájékán is. Nincs csavar, nincs fordulat, egyszerűen mindenki tudja, hogy Randy nem fog tudni kiszállni és a szívinfarktusa miatt nem éli túl az utolsó nagy meccsét. Talán nem ártott volna egy apró, kicsike reménysugár, egy lehetséges választópont, amiben a néző még naívan bízhatott, izgulhatott volna, hogy „talán mégis minden rendben lesz, talán mégsem bunyózik, talán mégsem lesz baja az utolsó meccsén, talán valami történik”. De nem történik semmi, csak a tragédia.

Ez persze elhanyagolható és valószínűleg csak engem zavaró dolog, nem túl lényeges, mert ettől a film még kiváló lett, na és a befejezés... az MESTERI!

• ba32107
    Sry, nem követem a tápikot.
  • Carloska
    KICK YOUR FUCKING ASS! YOU FUCKING AMATEUR!!!
  • Sir Quno Jedi
    Nyah, már s2ep5 után járok a Terminator-ban és egész jó (bár kissé laposabb lett, de kezd megint begyorsulni). Végül is ez is csak egy sorozat, ergó kellenek bele töltelék részek (nem lehet minden BAB5). DE még azok is szórakoztatóak. Ajánlom még mindig! :D
  • Kmarha
    reklámnak reklám.. no de hogy megrendezett-é? végül is elképzelhető.. meg az is hogy spontán agresszív barom az ürge (ennek hallottuk már hírét korábban is).