106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Abból, hogy ennyire adsz a kritikákra és nagyjából el tudod dönteni, hogy mi érdekel és mi nem, arra következtetek, hogy te tökéletes alanya vagy a marketingnek.
Az meg, hogy te előre TUDOD, hogy milyen filmet fogsz megnézni, akkor miért nézel filmeket???
Én mindig adok mások véleményére, mert egyszerűen hülyeség ha nem. Ez a film X-nek nagyon bejött. Márpedig valamiért bejött neki, ezért érdekel. Ha mégsem jön be nekem, hát ez van, más az ízlésvilágunk.
Kritikákat, meg szinopszist én egyszerűen nem olvasok, mert hát minek? Leírja, hogy miről szól a film. Nagy bumm. Azért nézek meg egy filmet, mert nem tudom mit fog adni. Ha elolvasok egy tartalmat, az már befolyásol és ez nekem nem jön be, mert a DVD-k hátulját valami kocka marketinges írja, akinek semmi köze a filmhez, mégis már kialakít benned egy érzést a filmmel kapcsolatban.
A vélemény az más, hisz élmény szempontból jellemeze egy filmet: "Te figyu ez nekem nagyon bejött, mert izgalmas/látványos/feszült!"
Ezek a szavak egy ember érzését sugallják, nem pedig tartalmat közöl.
Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy mi is a különbség? -
Én perszemélyesen megvagyok a nekem nem tetsző véleményekkel is. Pláne, ha ezek olyan emberektől hangzanak el, akiket már némiképp megismertem (nekem rovott-múltúak), így negatív véleményük egy-egy filmről nekem pont hogy pozitív eredményt ad. Ha a rossz ember kifejti, hogy mi jó szerinte, akkor máris tudjuk, hogy az a rossz és vice-versa. ILen 1xű!
TEHÁT kellenek az agyhalott/buta/fanatikus/elvakult/elmebeteg/szektás/jogvédő/aberrált/tudatlan/tájékozatlan kritikák is, hiszen soxor az többet javít a film helyzetén az értők esetében, mint egy-egy szokványos, visszafogott, jó kritika. -
Hát én azért kíváncsi lennék, mert gyanúsan kussolsz... Ennyire semmiképpen nem rossz film, ez teljesen nyilvánvaló. -
Szerintem nagyon kevesen láttak annyi filmet itt életükben, mint én. Régen faltam őket, voltak olyan éveim, ahol nemhogy nem telt el nap film nélkül, de akadtak hétvégék, amikor 6-8-10 is lecsúszott. Ha ezt évekre lebontod, az sokezer film. Ehhez vedd hozzá, hogy ezen évek alatt párhuzamosan olvastam Cinemát (akkor még kiváló újság volt!), VOX-ot (azokban az években kezdek), egy rövid ideig (amíg tartott) Total Filmet és szép lassan rászoktam a FilmVilágra is. Plusz neten, amit értem. Az elmúlt 4 évben rendszeresen olvastam (neten és nyomtatva) Empire-t is.
De ezt nem lehet a végtelenségig csinálni, kialakul egy ízlés, meg egy tudás is (nem nagyképűségből írom, egyszerűen az előzőekből következik), aminek a segítségével könnyűszerrel eldöntöm, mi érdekel és mi nem. Nagyjából előre tudom is, mitől mit kell várni, mire kell számítani. 10-ből kb. 8-9-szer be is jön, ha nem, akkor csalódok, pozitívan vagy negatívan. -
Nagy hiba! Minél több filmet kell megnézni. Egyébként is, amíg nem látod, honnan tudod, hogy jó-e vagy sem? Csak mert gagyinak tűnik? Meglepődnél, hogy ezzel a hozzáállással hány jó filmet hagytál már ki az életedből. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az sztem nem szem, hanem "csak" szaruhártya + lencse. Ez viszont működik, elég rutinszerű már a dolog. A gond az lehet, hogy egy születésétől fogva vak ember, akinek vszleg elhaltak már a szemidegei és agyilag sincs kifejlődve ez a része, az átültetés után egyből prímán lát. :)
-
jefferson83 #45074 Seven Pounds
Egyetértek + 1 kifogást hozzátennék. Ezeken túljutva 8/10 nálam is megvan.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szemátültetés nekem bökte szememet :) -
Nyomor vagy, úgy gondolod indokoltan adsz MINDEN kurva filmre 10 pontot, nálad minden mérföldkő és minden überallesz, pedig csak az értékítéleted van félecsúszva nem is kicsit. Ezáltal a szaros blogotok is hitelét veszti...
Ez persze nem baj, csak megjegyeztem, ahogy te szoktad más fórumozókkal szemben.
-
ba32107 #45072 Na most már illene megnéznem a watchmen-t mert a csapból is ez folyik és állítólag fasza :) -
Watchmen Animated Trailer (fanmade) -
Hmmm. Nos megnéztem az első részt. Érdekes. Így Rorschach még egy klasszissal durvább (konkrétan mindenki retteg tőle, még a "barátai" is) és sok apróság segít a jobb megértésben. Mindemellett a szöveg azért keményebb így (és nyilván bővebb). Idővel egészen egy profi/művészi animációs film hatását kelti és a narrátor nagyon jó! Fura élmény a nagyfilm után, de jó, úgyhogy azt hiszem a végére járok magam is. :D -
Nagyjából. Egy narrátor van, de mindegyik karaktert más hangon adja elő (egész ügyesen), a képregényben pedig mozognak is, meg vannak "jelenetek". Szal. afféle mocorgó hangoskönyv, ahogy tanult kollegám mondá. Érdekes. Anno voltak próbálkozások a képregények meganimálására és szinkronizálására (CD-Romix), azok jobbak voltak, mert egyrészt a karaktereket külön színészek "hangosították" meg, másrészt a minőségük is jobb volt (no persze nem felbontásra). DE ez sem rossz próbálkozás és pontról pontra az eredeti adaptációja, ergó sok fontos kis kiegészítést kaphatunk a nagyfilmhez (is). Majd ha többet láttam belőle, mesélek róla (vagy nem). -
Friday the 13th (2009)
na megjött a 12. rész is hurrráááá, feltétlenül szükséges volt!
na hát ez a film meggyőzőtt arról h igenis utáljam a horror filmeket!
tipikus high school horror! a történet úgy kiszámítható ahogy van, de ez nem is meglepő a horrorfilmeknél, a párbeszédek szörnyűek, meg az egész úgy ahogy van! ha nem ülve nézem akk most is aludnék....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az uccsó jelenet volt a leggázabb, amit kb 20 éves filmekben sütnek el, és selytetik a következő fokozatot! ott majdnem be is sz@rtam a röhögéstől
10/4 -
Watchmen - Az őrzők -
Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy tulajdonképpen ez egy "hangoskönyv". Vagyis gondolom egy az egyben a képregény lapjait látod egyenként pár másodpercig kimerevítve, közben meg a narrátor mondja alá a szöveget :) -
Jó, túloztam picit, de akkor is. ;)
-
No azé a BaBAD nem olan bonyi-e?!? (szvsz.) -
Seven Pounds (2008): Jó volt, tetszett. Nem vagyok oda a műfajért, de kíváncsi voltam W.S. korábbi drámai alakításai után, hogy azok csak "kisiklások" voltak-e, vagy tényleg tud a pali és... tényleg tud. :) A tendenciát figyelve az utóbbi években felváltva csinál habkönnyű, de élvezetes akciókat és jó drámai filmeket is, ami azért jelent valamit. Szóval, mondjuk adok rá egy 8/10-et.
Igazából két dolog zavart egy picit:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- A medúzacsípés gyors idegméreg, egyszerűen felbontja az idegsejteket, kétségesnek tartom, hogy egy szív működőképessé tehető még utána. Bár nem vagyok orvos, lehet, hogy ez rendben van.
- Szívbeteg, mindenórás nőt nem dugunk. :)
Babylon A.D. (2008): Az értékelés elmarad, ugyanis egy kib*szott szót nem értettem az egészből, a vége is totál elmaradt. Ez az extended moziváltozat volt, de nem az egy órával hosszabb rendezői, muszáj lesz megnézni azt is, ha megjelenik egyáltalán, mert ez így, mondhatni, megérdemelte a sorsát, a jókora buktát, ennyire logikátlanul szétvágott vackot ritkán látni. Pedig az alapanyag talán nem lenne rossz. Na, majd meglátjuk...
-
Meh van ugye a Watchmen Motion Comic 2008 verza belőle, gondolom azt is illik megnézni (még ha férfi hangja van a női kariknak, akkor is).
Ebből kb. látszik is, mi kell(ene) benne legyen a rendezői verzában, mert mégiscsak ez 6 (azaz HAT) órás és pontról pontra készült precíz adaptáció sokak szerint. -
itt könnyen dobálja mindenki a 10/10-et :D bár én nem láttam a waccsokat szal addig nem ítélek :) -
Ekkora gond?
Én viszonylag kevés filmet nézek meg, de azokat igyekszem úgy válogatni, hogy minél kisebb hibaszázalékkal fussanak be gagyik. Ha valami 10|10, akkor az a Watchmen, de mondjuk nálam a Slumdog és a Benjamin Button is annyi, ill. akkor sem reccsen meg a jég, ha mindezt indokolnom is kell.
-
Nocsak, tán csak nem tizpertiz? EZ IS?! Ki hitte volna...
-
Dehogynem. De csak itt az SG-en van ez a szabály. Szal kb annyit ér mint egy tál víz. -
Watchmen 8/10
Én nem ismertem a képregényt ezért úgy ültem le,hogy nem tudjam mire számítsak.Szimpatikusak voltak a karakterek.Tetszett,hogy nem végig pörgős zúzda megy hanem lassul a sok párbeszédtől.
Öröm volt a zenéket is hallgatni benne bár sok slágeres volt. -
gabeszg #45056 Amúgy akiknek ez a film nem tetszik az nem jelenti azt, hogy nem is értik a lényegét az egésznek. -
Az ilyen elmebetegeknek is van joguk leírni bomlott elméjük hagymázas fantazmagóriáit! Ezt jelenti a nagy büdös "szabadság". Semmi baj, amíg csak röhögünk rajtuk teli szájjal, no de ha már más bolondok is elkezdik őket komolyan venni, abból bizony már beláthatatlan dolgok következnek... :D -
A zene nekem sem jött be, mint ahogy a korszak eleve nem jön be, de ettől függetlenül odaillett. Jó volt ez így. -
sandor8206 #45053 Wacsmen
Nem volt rossz, szép iparos munka, jó film, olyan 7/10. Kicsit jobbat vártam képregény után, de valahogy kicsit unalmasabb volt így filmen némelyik jelenet. Én meg pont a zenét emelném ki negatívumként, említett bob dylan, simon fantasztikus, 99 lufballon, halleluja (számomra) inkább volt kínos mint cool. Snyder ha már a "képeknél" másolt, gondolom a zenével akart "kult"-ot alkotni, sztem mellényúlt! -
Ahogy sejtettem: cspv.hu "kritikusának" nem tetszett, 2 oldalon keresztül kényeskedik, mint egy érzékeny homokos "juj, juj...cúnya vácsmen, húde erőszakos", miközben pl. a Sin Cityt dícsérte(ami sztem erőszakosabb, de speciel én simán elviseltem).
Komolyan, én csak röhögni járok oda. -
Naná! :)
És az a soundtrack! Igazából ezzel tudták a legtöbbet hozzáadni a filmhez, hiszen a képregénynek csak hangja nincs. A főcím alatt szóló Bob Dylan szám eszméletlen hatásos, de a személyes kedvencem egyértelműen a Simon & Garfunkel: The Sound of Silence-e a Komédiás temetésén... -
Naugye. -
Watchmen
Ami nem tökéletes benne, az is majdnem. És úgy általában: az összkép zseniális. Mondjuk az élmény jókora része abból eredt, hogy az elején felállt a szőr a kezemen és a hátamon, aztán a végén, úgy a főcím után 10 perccel, a mozi WCjében nyerte vissza eredeti állapotát... ugyanis az előzetes kritikák ellenére sem számítottam a képregény ennyire szolgai adaptálására! Ami a legjobb: a szövegeket is egy az egyben átemelték, így volt, ahol előre mondtam/mondhattam magamban, mi fog elhangzani!
10|10 -
Ja. Biztos szuperhírós múvit várt
-
Épp azért említettem a Hero-t, mert sok a párhuzam, csak ez nem a keleti megközelítés. Ámde tanult barátom már azóta tisztázta a dolgokat, ahogy elnézem. Mondjuk fülig is ért a szánk, mikor az Outer Limits-et tolták. Nem hinném, hogy értették a sötétek körülöttünk, hogy min. is virul a fejünk, de legalább nem voltak sokan. Nálunk nyilvánvalóan akkora bukta ez a film, mint az ólajtó, de ez nem a filmet minősíti, hanem... -
Role models
7/10
Egyszer simán elment, jó kis vígjáték volt, remek zenével (Kiss, Scorpions), jópár hangosan röhögős résszel.
amúgy erről van itten szó -
Pedig válaszoltam a kérdésedre, nem figyelsz:
"magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film előtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez. "
Nem akarom elolvasni, mert AKÁR (<--ez fontos szó) spoilert is tartalmazhat a képregény a film előtt, HISZEN BASSZAMEG, MÉGISCSAK EGY KÉPREGÉNYADAPTÁCIÓRÓL VAN SZÓ!!!! Ezen mit nem lehet érteni???
Nekem fingom nincs arról, hogy a film mennyire hasonlít a képregényhez, hiszen SEM a filmet, SEM a regényt nem láttam, de a filmet MEGFOGOM nézni, ergo nem akarom elolvasni előtte a képregényt tripla áron, hogy aztán a képregény lelőjön jópár rébuszt a filmben.
Én a filmen akarok maximálisan szórakozni, nem akarom előtte tudni a sztorit, a csavarokat és a poénokat sem, BÁRMENNYIRE IS HASONLÍT VAGY NEMHASONLÍT A KÉPREGÉNYRE.
Vágod már?
-
nem érted te ezt az egészet...
:) -
Megkérem a nagyérdeműt, fogadja el véleményem (amit most mar bánok, hogy beírtam), ne jojjon nekem senki azzal, hogy nem értettem meg, vagy hogy ez nem szuperhiros muvi, stb, és ne feszegesse a témát, mert ha 2 oldalas ellemezest akartam volna írni róla, akkor megtettem volna az előbb. Egyszerűen nem szeretnem magam többet kínozni :(
Köszönöm. -
mar nagyon meg szeretnem nezni.... talan hetfon vagy kedden. 3d ben -
Watchmen -
Istenemre mondom megpróbáltatás elvezni, de nem sikerült. A DK-tol voltam ennyire csalódott utoljára. De most jobban.
(limited edition-os képregény kollekcióm van meg mielőtt valaki azt mondana, hogy nem tudom mi az a Watchmen)