106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
van neve is a sokak kedvenc pankrátorának??? mer igy kapásból Hogan vagy Rock ugrana be erről... -
12 Rounds
Sokak kedvenc pankrátorának újabb filmszereplése. Egyszerű akciófilm, némileg összetettebb történettel és több akcióval, mint a korábbi filmje (The Marine). Sajnos a történet azért nem túl egyedi pofátlanul emlékeztet a DieHard 3-ra és lehetne még sorolni pár filmet amiből ügyesen ötletet merítettek. Mindezek ellenére egyszeri megnézésre mindenképpen alkalmas mert azért elég szórakoztató. Sokat azért senki ne várjon tőle egyszeri hétvégi vagy esti kikapcsolódásnak viszont tökéletes lehet.
7/10
A magyar feliratokkal foglalkozó oldalakon lévő magyar felirattól mindenkit óva intenék, az olyan szinten rossz, hogy sokszor még támpontnak sem jó olyan szintű félrefordítások vannak benne. -
Hangulat és szinészi játék.
Ezek miatt annyira komoly a film. -
Hoz_Hun #46245 Az ajánlat (The Proposition)
Marha unalmas volt. Szépek a tájak, hangulatos is, sőt még azt is el tudom képzelni, hogy valaki mondanivalót talál benne. Én mondjuk nem.
5/10 -
Real13 #46244 Bár rég láttam, de a Született gyilkosok, amellett , hogy erőszakos, elég keményen bemutatja a média rothadó világát is, no meg a két főszereplő szerelmét is. Rendezői szempontból meg rengeteg a stílusos elem, a börtön ábrázolása a végén, a sitcom-szerű rész... Jó kis film az, újra kellene néznem, és utána válaszolni:) -
Real13 #46243 Fanboys
Mélyen tisztelt hölgyeim és uraim! Különleges összecsapásnak lehetnek tanúi, ha befizetnek a Fanboys Box Promotion által szervezett, régóta várt összecsapásra! A Galaxis Ring vörösen izzó fénykardokkal díszített sarkában a kihívó, a töretlen népszerűségnek örvendő, az eddigi 6 mozis meccsét kiütéssel nyerő, a messzi-messzi galaxisból a Föld-re érkező STAR WARS! Az ellentétes sarokban a címvédő, a hazai versenyző, a Föderáció valamint szövetségesei által szponzorált, 11 meccséből hetet K.O.-val, négyet pontozással nyerő, hatalmas rajongóbázissal rendelkező STAR TREK! A sikeres mérlegelés után a két ikon nyilatkozott: mindkettejük biztos saját győzelmében, de érzésük szerint a meccs igazi nyertesei a nézők, a geek-ek, a fanatikusok lesznek.
Milyen igazuk volt!
8/10 -
Úúú, én most annyira szeretném pár kedvenc filmed rövid elemzését elolvasni!
Lehetséges ilyet kérnem? -
Egy jó horrorfilm nem a fröcsögő vérről szól csupán hanem természetfeletti vagy idegen dolgok jelennek meg benne.(akciófilmeket meg tényleg nem szoktam nézni soha-untat a sok csihi-puhi meg lövöldözés kivétel az Ellenséges terület-az tetszett,továbbá a háborús filmek mert az meg történelem)Viszont a Szül.gyikosok a semmiről szól.Annyi hogy két zakkant kis hülye fegyvereket szerez és szó szerint minden útjukba kerülő embert lemészárolnak.Nem értem mitől olyan nagy ez a "sztori" hogy állítólag kultfilm legyen belőle. -
-
Okos vagy te is, ennyi erővel ne nézzél egyetlen egy akcio vagy horrorfilmet sem, mert abban is értelmetlen erőszak van, istenem.. -
Így van.A született gyilkosok is mekkora marhaság volt már.Mi abban a jó hogy két kis köcsög ész nélkül lövöldöz és erőszakoskodik?Kinek kell az-jó valakinek?Aki azt mondja az király dolog az miért nem megy idegenlégióba,ott kedvére vérengzhet.Ja hogy a saját életét már félti?Nagyon laza dolog félvárról venni az erőszakos halált,az ilyen gagyi filmek miatt még elegáns dolognak is tűnik csak úgy pofánlőni másokat.Ez a film csak felbosszantott-a csaj különösem ellenszenvessé vált annyira hogy ha más filmben meglátom azonnal elkapcsolok onnan.Valaki leírhatná nekem mi tette "kultfilmmé" ezt a förmedvényt mert sehogysem értem meg. -
Augustus Gigo #46237 hehe:D ez is nagyon nagy:D -
Talán így... -
Augustus Gigo #46235 Most láttam ezt a vicces összeállítást az új Star Trek filmről, plagizálta volna a sztorit az írógárda a Star Wars: New Hope alapján?:Star Trek : New Hope:):) -
Role Models kapcsán én a tanmesét emelném ki, valamint azt, hogy nem a műfaj legjobbja.
A színészek tényleg jók benne, de a történet valahogy nagyon egyszerű, szájbarágós a mondanivaló, és a sok neveletlen-kölyök klisé miatt lazulás helyett bennem inkább feszültséget váltott ki. Vannak szerethető részei is, de csakis a szereplőkre való tekintettel mehet nálam 6/10-ig.
The Day the Earth Stood Still
Egyszernézős popcorn, viszont mindenképpen ajánlom az eredetit megnézésre. Lassan 60 éves lesz, emiatt igen sok mosolyogtató rész van benne, így mindent összevetve élvezhetőbbnek tartom, mint a remake-et. -
ba32107 #46233 Fired Up
szar -
Amikor megállt a Föld (The Day the Earth Stood Still)
Mar sokan leirtak, hogy mi a baj a filmmel.
Nekem viszont tetszett es leginkabb mert mostansag nem lattam hasonlo filmet. Trailer jo volt... mintha steakkel etetnenek be majd kapunk egy natur rostonsult csirkeszeletet.. :/
A kisfiu tenyleg idegesito volt, de szerintem nagyon zsirul jatszotta a szerepet.
A vege nekem se jott be igazan.
6/10 nagyon kiraly film lehetett volna, kar erte! -
Role Models
Könnyed szórakozásra vágyóknak bátran ajánlom ezt a vígjátékot (kistanmesét?). Nem a műfaj legjobbja, hiszen tökéletesen kiszámítható, egyszerű történet, mely szinte minden részét láttuk már valahol, mégis, annyira jól összedolgozták, olyan szinte 1 mondatos (pár szavas) beszólások tarkítják, annyira beteg szereplőkkel és rájuk szabott szereppel adják elő az egészet, hogy szinte minden percét élvezni tudtam. A színészi gárda erre a filmre így volt tökéletes, valahogy nagyon passzolt az egész.
Külön kiemelném Jane Lynchet, pedig csak mellék szerepet kapott.
A történet mint mondtam egyszerü: egy életunt fanyar energiaital ügynök (nem vicc :D) és a ráakaszkadó optimista szexfüggő léhütőnek barátsága, személyiségük megváltozása. Ugyanis egyikük kiborulása a bíróságra juttatja őket. A börtönt elkerülendő, egy jótékony szervezethez kerülnek, ahol egy elhanyagolt és egy kicsit agressziv kissrácnak a barátpótlékát kell eljátszaniuk.
Szerepjátékosoknak és Kiss rajongóknak lesz még benne egy kis plussz ;)
-
Kagemusha (1980)
Hamisítatlan Kurosawa film. Sötét dráma, ráadásnak iszonyat lassú, nehezen emészthető és igazi "heppiend". :DDD A felvételek természetesen kritikán felül állnak és a tömegjelenetek is ultraprofik.
Ajánlom azoknak is, akik a tré uccsó szamuráj alapján akarnak megítélni egy népet, vagy megérteni egy korszakot. Ez az igazi! -
Apt Pupil(Az Eminens)
Lentebb kérdezte vki, h mi ennek a filmnek a neve és leírta a történetét is. Megtetszett, és vagy 3 napba telt míg "megszereztem":P Hát ez a film nagyon durván jó..Stephen King adaptáció.
Történet pár mondatban: Egy kitűnő tanuló megtudta, h a szomszéd öreg bácsi egy náci háborús bűnös, és elkezdi zsarolni, h meséljen neki a múltjáról. Ahogy haladunk a történetben, a szerepek felcserélődnek és a bácsi hatására a fiú is kezd megváltozni...
Ezért is jó néha ezt a fórumot olvasgatni mert 100 beírásból egyszer kétszer azért lehet gyöngyszemekre akadni...aztsetom h anno ez nekem miért maradt ki(anno sok Stephen King könyvet is olvastam és valamiért könyvben is kimaradt)
Más a Dávincsikód2vel kapcs: Nagymamám hites és miután elolvasta a dávincsi magyarázatát anno odaállít elém, h ő már nemhisz jézusban merhogy a könyv....Mondom oké nagyi:P..(mondjuk a demencia jelei már akkoriban is mutatkoztak rajta szal annyira nemvicces de mégis:) -
Yes Man
Aranyos múvi, igazából azt kaptam amit vártam, egy igazi Jim Carrey-s vígjátékot.
7.5/10 -
jefferson83 #46227 Ezzel tökéletesen egyet tudok érteni.
Taking Chance (2009)
Igaz történet alapján. A filmet végignézve egy kérdést tettem fel magamnak. Vajon ez a történet tényleg filmre kívánkozott? Valószínűleg bármit is válaszolnék igazam lenne. Maradjunk az igenlő válasznál és akkor kapunk egy jó kis amcsi (sablonos) propagandafilmet, a hazaszeretetről, az összetartozásról...stb. Kérdéseket nem vet fel az USA iraki jelenlétével kapcsolatban. Ezt hiányzik belőle, így nem lehet komolyan venni a filmet szvsz.
6/10 -> mert az amcsiknak bejöhet
-
jah és a történetnek semmi értelme:) -
dard divorce
őőőő a színészek ha hívhatom így őket valami ótvar szarok:S mintha papírrol olvasná az összes a monológjait/párbeszédeit!
Atomvéres a film és durván beteg:S
a rendező sztem elmebeteg:P
-
"Személyes véleményem, hogy akit megijeszt egy ilyen könyv és ágál ellene annak kicsi a hite"
Így is fel lehet fogni, azonban az az elgondolás sokkal helytállóbb, miszerint is azt amit reakció vagy cáfolat nélkül hagynak, az emberek hajlamosak tényként kezelni. Ez pedig, mint tudjuk a legrosszabb.
Ha tehát vki hülyeségeket ordibál a nagyvilágba, az rendben van - szíve joga. De mindenképp ki kell az ilyeneket javítani, nehogy még több bolond akadjon aki tovább növelné a táborukat. -
jefferson83 #46223 Volt kutatómunka mögötte rendesen és a valódi tényeket ferdítette el úgy, hogy kijöjjön belőle az általa elképzelt összeesküvés elmélet. Tény, hogy az ellenzők tábora sem járt rosszul anyagilag, hisz rengeteg könyvet adtak el ami a Brown féle kódot cáfolta.
Személyes véleményem, hogy akit megijeszt egy ilyen könyv és ágál ellene annak kicsi a hite :)
A filmel kapcsolatban én is egyetértek abban, hogy igazán csak a könyvel együtt értékelhető, és természetesen nem ér fel a könyvvel. Shepnek igaza van és a nyomok magyarázata a filmben piszok kevés. -
Nem az ujjamból szoptam, eleinte ő állította hogy valódi tényeken alapul a kreációja és hogy hosszas kutatás előzte meg a könyv megírását.
Aztán ez elsikkadt, meg számos könyv jelent meg amikben kivesézték hogy hol, mennyire nem igaz amit állított. Szóval azóta úgy kezelik, ahogy az elejétől kellett volna, 100% fikcióként. -
Hey!
Kicsit off:
Gus Van Sant - LAST DAYS-hez nincs valakinek felirat? OpenSub. behalt :( -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Spoiler -
Spoiler
De,mert ő is a kopáteren volt és egy klinikán tért magához. -
SPOILER
Figyu mar a konnyv vege nem ugy volt, hogy Langdon is zuhant valahonnan? Mert nem emlekszem ra teljesen... -
Á kimarad egy nem szócska. úgy akartam eredetileg, hogy nem arra gondolok ,hogy ki áll az egész mögött. -
Angyalok és Démonok, csak hogy én se maradjak ki :)
Az, hogy egy csomó minden más mint a könyvben egy dolog ezt nem is számítom bele az értékelésbe. Meg amúgy is úgy néztem ,hogy próbáltam elvonatkoztatni a könyvtől és egyszerű rejtélymegoldós filmként kezelni. Nem mondhatom ,hogy unatkoztam rajta, de valahogy hiányzott a feszültség ami a könyvben nagyon jól meg volt teremtve. Itt csak úgy rohangálnak A-ból B-be látszólag ész nélkül, mert az a pár magyarázat amit a filmben adott a jó öreg Tom hát bizony édes kevés a történet teljes összerakásához és itt arra gondolok, hogy ki is állta az egész mögött. A szereplők is csak úgy vannak, mintha odadobták volna őket, egyedül a prof meg a kamerlengó az aki tényleg nyújtott valamit a pénzéért. Valahogy a pisztolyos gazember figurája is teljesen kidolgozatlan maradt.
Könyv ide, könyv oda meg lehet nézni, mert a sok ide oda futkorászás miatt nem lett unalmas, de egy erős közepes film semmi több, hasonló színvonal, mint az előző feldolgozás.
Én azt javaslom mindenki olvassa el inkább a könyvet, nem fogja megbánni.
6,5/10 -
jefferson83 #46215 Angyalok és Démonok
Tegnap néztem. A végére nagyon kiváncsi voltam, hogyan is viszik filmvászonra, de szerintem nagyon jól megoldották. Ha másért nem már a helyszín miatt is érdemes megnézni. Minimum ilyennek kell lennie egy könyvadaptációnak. 8/10 -
jefferson83 #46214 Egy krimiregény kapcsán elég erős hazugsággal vádolni a szerzőt szvsz. Legjobb indulattal is csak áldokumentum. Aki ezt nem látja és sértve érzi magát az üljön a sarokba és csendben duzzogjon. Ha valóban mindenhol full igaz történetként szerették volna eladni, akkor én kérek elnézést, de kötve hiszem, hogy így lett volna bárhol is. Ezen felül mindenki azt lát bele a könyvbe amit csak akar, ez a lényege és a sikerének a kulcsa. -
Tényleg jobb, csak gyakorlatilag ugyanaz a 2. El kellett volna dönteni hogy melyik alkalmasabb megfilmesítésre. Persze tudom, a Da Vincit azért kellett megfilmesíteni mert óriási figyelmet szentelt neki a média - köszönhetően Dan Brown hazudozásainak, miszerint is van alapja a fikcióinak (és mert ugye a Római Katolikus Egyházat trendi szidni). -
Angels and Demons
Jovolt ez. Jobb mint a DaVinci kod. Reg olvatam a konyvet, lehet ezert sem untam a filmet.
-
Martyrs
Hát nem tudott meghatni. Pedig nagyon jól kezdődött.. végre egy horror, mely a csontig hasító félelemre épít. Sajnos nem. A végén ott volt erre a lehetőség, de hatalmas ziccert hagyott ki a rendező. Nem, ő inkább egy idétlen misztikus hülyeségbe vitte át az egészet. Jó, persze, nem akart tucat filmet csinálni, hát csinált egy szart. Jó, persze csak az én véleményem szerint.
Volt egy két rész, ahol az ajkamba haraptam, de igazán egyik jelenete sem ütött túlságosan. Kár érte.
Nekem nem jött be. -
Angyalok és démonok
7/10
Nem volt rossz, de túlzottan jónak se tartottam. -
Pont egy ugyanerre gondoltam:D Én a Martyrs című filmmel voltam ugyanígy, bár bevallom ott az indulat "beszélt" belőlem...