106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tikal #100876
    A képernyőn kívüli történések a kedvenceim minden filmben.
  • tigeroo
    pont ezt akartam én is kérdezni. a midi chlorian abban az univerzumban minden élőlényben benne van.

Midi-chlorian counts were linked to potential in the Force, ranging from normal Human levels of 2,500 per cell to the much higher levels of Jedi. The highest known midi-chlorian count—over 20,000 per cell—belonged to the Jedi Anakin Skywalker, who was believed to have been conceived by the midi-chlorians.

They also allowed for a connection with the pervasive energy field known as the Force

Szóval attól még van itt misztikum, ők csak az áramszedő szerepét töltik be az élőlények és az Erő között.
    Ahogy pl. Han-Solo is erőérzékenyebb, mint az átlagember.

Ha pedig "istenséggel, valami nagyobbal" magyaráznák akkor meg az lenne a baj.
  • BaliBoy
    Nyilván nem felejtették el. De! Egyrészt szerintem ez az a történet rész, amit simán el lehet úgy fogadni, hogy a képernyőn kívül valaki beszélt Luke-nak a midikloriánokról.
    Illetve, ami sokkal lényegesebb, hogy dramaturgiailag teljesen felesleges lett volna behozni az eredeti trilógiában a midikloriánokat. Obi-Van egy sivatag közepén él nomádként, Yoda meg még rosszabb, egy mocsár bolygó kellős közepén szinte kőkorszaki körülmények között. Az lett volna csak igazán nagy faszság, hogyha bármelyikük előhúz a zsebéből egy véranalizáló cuccot. Anélkül viszont dramaturgiailag hülyeség lett volna akár megemlíteni a filmben a midikloriánokat. Simán lehet, hogy Lucas-nak a fejében volt már az eredeti trilógia alatt is, hogy mi is az erő valójában, de kihagyta mert nem arra akarta teljesen felépíteni a filmeket.

Nálam ez a midiklorián dolog nem okozott lelki sérülést. Meg a környezetemben sem akadt fent senki ezen. Ezért eléggé elcsodálkoztam mikor először a neten olvastam valakitől, hogy ezen akadt fenn.
  • Kmarha
    és természetesen nem csak ez az egy mimóza volt a probléma abban az előzmény film(ek)ben, csak hogy ne oldalakat írjak, kiragadtam a legismertebbet
  • Kmarha
    Általában minden folytatásban ott kezdődik a baj, ahol valami misztikumot nagyon meg akarnak magyarázni a korábbi részekből. A midiklorian nekem talán kevésbé fáj, mint a Xenomorphok eredete a Covenantból, de nem kevésbé mitosz roncsoló. Egyrészt semmit nem adott hozzá a világhoz (inkább csak elvett a misztikumból), nem épül rá további történeti szál, és ahogy lentebb is írták, plothole-okat okoz. Így meg minek?

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.21. 07:04:32
  • kutyakiki81
    22 mérföld

Több sebből is vérzik a film. A vágás az annyira botrányos, hogy egy sima 10 másodperces beszélgetésben is 5 snitt van.
    (Sok kritikában olvasom, hogy sokan rosszul vannak a kézikamerás filmektől, hát én ezzel voltam így)
    Az akciójelenetektől pedig még Michael Bay is szédülne. A sztori hasonlít nyomokban a 16 utcára, de ez még nem is lenne gond, de látni, hogy Mark Walhberg és John Malkovich sem élvezi amit csinál. Pedig nem lenne ez rossz film, hiszen a közel másfél órából a fele komoly, és véres akció,plusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    érdekes csattanó is van
    de mégsem áll össze teljesen.

5/10
  • Tikal #100870
    Ok.
  • Tikal #100869
    he? Obi Van is elfelejtette meg Yoda is? ...
  • SzinesGeza
    Mert mit vett el a misztikumból? Csak azt magyarázták vele, hogy miért képes valaki bánni az erővel. Nem magát az erőt.
  • Sequoyah
    Epp ez volt a lenyege, hogy bemutassak a kulonbseget a regi idokhoz kepest. Az eredeti SW az egy "apokalipszis" utani idokben jatszodik, ahol rengeteg tudas elveszett, es igy a misztikum kodebe veszik minden.
    Az elozmenyfilmekben viszont visszaterunk az ez elotti, meg civilizalt vilagba, ahol a tudas meg megvolt, es mindennek volt ertelme. Egy civilizalt vilagban nincs helye a misztikumnak, ott tudomany van.

Kepzeld el hogy ha most egy atomhaboru visszakuldene minket a kokorszakba, es a leszarmazottaink meg talalnanak hasznalhato telefonokat es kompjutereket. Az is egy varazslat lenne szamukra, es misztikum lengene korul hogy mit hogyan csinal es miert. Attol meg veletlenul sem lesz baromsag az, hogy most ertjuk hogy mi az a tranzisztor es elektron:)
  • Tikal #100866
    a misztikum érdekesebb, izgalmasabb.
  • SzinesGeza
    A midoklorian miért baromság? Illetve miért nagyobb baromság mint az "erő"?
  • Kmarha
    Ha már annyi helyen kisírtam magamból, egy rövidet itt is mondanék

Predator - 2018
    A ragadozó

Van pár univerzum, amelyben gyerekként, sőt, még így felnőttem fejjel is, el tudok merülni, bele tudom élni magam. Star Wars, Alien, Predator. Volt rengetek játék, mely bővítték a világot. Voltak egy részes és 2 részes ős folytatások, amit jó irányba vitték el (változtatták meg kicsit) az egészet. Faltam a regényeket, melyeket Timothy Zahn, Kyle Sternhagin, Steve Perry és David Bischoff letett elém.

Aztán csalódtam hatalmasakat, mikor midoklorian szintű baromságok, gyenge remake hangulatú modern kori folytatások, vagy éppen francia hangulatú agymenések születtek. Na meg teremtés mitosz mániákus Ridley Scott szülte új (talán még vállalható) irányvonalból kisarjadó rettenetét.

A ragadozóval szerencsém volt. Nem, a versus filmekről nem vagyok hajlandó beszélni, de az első részt Nimród egész korrekt módon remakelte egy hasonló, de mégis új környezetben. Valjuk be, a könyvek sem túl erősek, a játékok még kevésbé, Nincs egy olyan komplexebb rajongói világ, amit el lehetne rontani.

Mi rossz sülhetne ki belőle?
    Mondjuk az, ha egy vígjátékot kapunk
    .
    Nem sirok (mindig) a változás miatt, minden modern folytatásban voltak olyan szállak, amik nekem tetszettek (Ébredő-ben az erő nyersége, Promiban a teremtők, és azok lehetséges epikusnak igérkező története, stb..). De ez a film több sebből vérzik.
    Lyukas történet, szanaszét vagdosott forgatókönyv, egy akció vígjátékban teljesen élvezhető poénkodások és karakter kezdemények, tökös látvány világ (kevésbé tökös CGI). Esküszöm, nem unatkoztam. A magam perverz módján szórakoztam is rajta. De csak mint egy vacak C kategóriás szörnyes paródia/vicc filmen szoktam.

Nulla feszültség, nincs kötödés sehova. A vége konkrétan és szó szerint paródia. Hiába fröcsög a vér, és folynak a belek, mikor utána anyós vicceket elsütő félnótások sörözgetését kell tovább néznünk. Nézd már itt egy bumeráng, mindjárt visszajön. Jó játék hülyegyerekeknek.

Kár volt érte.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.20. 11:16:10
  • BaliBoy
  • Kongy
    Inkább spoilerbe írom, mert itt sokan érzékenyek az ilyesmire.

Pl, hogy nem beszél angolul, nem kímél senkit, érdekes azért vadult a dög ebben a filmben, de pont amikor kellett volna, akkor szépen megállt egy pillanatra, mert azért a főszereplőket nem csinálja ki. Ez nyilván régen is így volt, csak itt több karaktert kellett meghagyniuk ugye.. Elegánsabban is meg lehetett volna oldani... Na meg, hogy a kutyák is, az egyiket épp hogy nem fogadták be háziállatnak, annyira szelíd lett... Na meg egy halom ilyen és ehhez hasonló idiótaság.
  • SzinesGeza
    Milyen íratlan "szabályok"ra gondolsz?
  • Kongy
    Predator (2018)

A kritikák alapján nulla elvárással ültem be rá, és azt sikerült is megugrania. Jó kis agyatlan szórakozás, de ha picit jobban belegondol az ember a sztoriba, és elgondolkodik bizonyos random jeleneteken, akkor azért erős fejvakarásba kezd... Plothole-plothole hátán egyrészt, másrészt meg full nincsenek betartva az eddigi Predator-filmekből ismert íratlan "szabályok", amivel szerintem az egész Predator-mítoszt rombolja a film porig. Persze, ha ezektől eltekintünk, akkor egy egész korrekt akcióvígjátékot kapunk, kis belezéssel és fekete humorral, ami nekem kifejezetten bejött. A tökösnek szánt egysorosok már annyira nem, de annyi baj legyen, illettek a film hangulatához. 6.5/10

Predators (2010)

Kifejezetten tetszett az alapötlet, és a karakterek, na meg a sztori felépítése, ahogy velük együtt próbálunk rájönni, mi is az alapszituáció. Ez az érdeklődés ki is tartott nálam a film első felében. Sajnos a második fele eléggé ellaposodott, majdnem unalomba fulladt. Sokat itt sem tudunk meg a Predatorokról, meg úgy a miérteket nem nagyon válaszolják meg, de ez nem vesz el a film élvezeti faktorából szerintem. 6/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2018.09.18. 22:44:11
  • CalebJoe
    ilyen a mami is:)
  • LasDen #100858
    Mert a skrullok, a film főgonoszai, egy alakváltó népség...
  • Synchronous
    Nem volt jegye. Szerintem még nem töltötte be a 65-öt, tehát nem utazhatott volna ingyen.
  • Tikal #100856
    mert az nem egy öreg néni volt.
  • BaliBoy
    Biztos rászállt egy légy a homlokára és csak azt csapta agyon.
  • Bokafix2
    Miért csapta telibe az öregnénit a buszon?
  • Jim Morrison
    fekete párducnál csak jobb lehet
  • DantszEE
    Erre egyébként pont tökéletes ellenpélda a 2 Jurassic World film, ahol egyszer lazán hátba robbantanak egy Raptort.
    Blue-t meg 5 másodperc alatt lelövik. És ha nem segítenek rajta, meg is döglik.
  • DantszEE
    Ugye tudod, hogy egy klónozott állatnak is van lelke? Él. Élőlény. Attól még, hogy replika, ugyanúgy létjogosultságú élőlény.
    Bár elég fura, hogy ezt magyarázni kell.

Gondolom, a stégen élve elhamvadó Brachiosaurus láttán is az volt a jelenlévők fejében, hogy áhhh, hadd égjen, majd klónozunk újat.
  • TBTPumpa
  • Prof William
    Nekem is ez ugrott be. A valóságban egy jól irányzott golyó még egy T-Rex-et is azonnal leterít,de a filmbekben a dínók tizedesével eszik a gépágyúval felszerelt szuperkommandósokat.

Szóval a filmes logika alapján remek fegyverek, mert senki nem tudja lelőni őket. :)
  • Bokafix2
    Bleach (2018)

Nekem sokkal jobban tetszett mint a Death Note részek. Hamisítatlan anime hangulat, látványos akciók, és mivel élőszereplős sokat dob az élményen.

8/10
  • hiper KOCKA
    Egy kis Dante Pokla, egy kis Jurassic Park első rész, és egy kis Jurassic World első részből állították össze, ezt az amúgy eléggé felejthető alkotást. Az első Jurassic Park még kiváló volt a maga természetességében, ahogyan bemutatta mi történne, ha kikerülne a kontrol az ember kezéből és átvenné a stafétát a természet... volt látvány, izgalom, meg egy csipetnyi filozófia is belefért a káosz elméletről meg az "élet utat tör"-ről... és még újszerűnek is hatott 1993-ban.
    Ahogy jöttek az újabbnál újabb részek, úgy kezdett fogyni a skúló. Érezték, hogy nem mutathatják be mindig ugyanazt mint eddig, mert a buborékozó taknyú 7 éveseknél éltesebb korú érdeklődőket már nem lehetne a vászon előtt tartani.

Ezért kellett a spinó is a 3-dik részbe, hogy mutassanak valami durvábbat a tirexnél, aki lazán ki tudja klopfolni a jelenlegi number one-t. De ez sem volt elég, ezért kaptunk egy Indominus Rex-et, ami már tényleg hűde nem akármi... majd ez is kevés lett, és már a vulkánnak is ki kellett törni. Mert az, hogy nyugisan mentsünk dínót, nem fair... nem fair a nézővel szemben aki elvárja, hogy tengernyi láva és füst közepette meneküljenek ezek a szerencsétlenek, miközben tonnányi súlyú lángoló szikladarabok próbálják kigolyózni őket a faszba. Mintha a dínómentés már önmagában is nem lenne elég nagy feladat.

Ez a vulkán egy szimpla látványelem volt, de kb. semmit nem tett hozzá a filmhez. Egy cseppel sem izgultam jobban. Az öreg Spielberg ellenben még meg tudta csinálni... és nem kellett neki hozzá Indominus Rex meg vulkán, hanem csak berakott egy kis pimasz savköpőt, aki alig volt 1 méter magas, mégis kurva veszélyes volt... a szituáció pedig, ahogyan szétbaszta a kövér proli autós túráját, kiváló volt... egyszerre röhejes, vicces és bizarr az a jelenet.

A jelen filmek készítői mikor értik már meg, hogy a filmes jeleneteket kéne alaposan kidolgozni és az adott szituációkhoz kellene jó érzékkel és kreativitással hozzányúlni, és nem az egyik übermega dínót felváltani egy még überebbel? Mert aztán ennek az lesz a következménye mint a Godzillás filmeknek, hogy jön az Űrgodzilla, a Mechagodzilla, meg Cyberpunk Godzilla... micsoda veretes faszság az egész. Önmaga idiótaságába fullad bele a sztori. Ha alkotói válság van, akkor nem kell alkotni. Engedni kell Szalacsi bácsi kérésének, és ki kell kapcsolni a kamerát.
  • SzinesGeza
    Han és Lando barátok voltak?
    Akkor miért mondta Han, hogy Lando nem megbízható? Én legalábbis nem barátkozom olyannal akiben nem bízom. ;)
  • Tikal #100845
    Egy jó hajós jelenet ebben is volt, mikor a konténerben tornáznak a T-Rex körül, összevissza csapkod, üvölt de senkinek nem tűnik fel, míg a raptor papa ki nem jut és óvatosan elsétál :D
  • Kongy
    Kedvencem a JP2-ben, amikor az egész legénységet megöli a T-rex a hajón, úgy hogy egy ketrecbe van zárva végig XD
  • Tikal #100843
    Hasonló gondolataim vannak a Solo-val kapcsolatban, olyan volt mintha ez csak valami előzmény film lenne ami nincs befejezve még...Chewbacca-val ugyan már kezdtek összeszokni, de Lando-val még nem nevezném barátságnak ami köztük volt.

Egy vicc volt az egész sztori...
    Amúgy szerintem a JP filmekből indultak ki amikor azt gondolták, hogy jó ötlet egy dino mint fegyver, ugyanis ha megnézed az eddigi részeket, akármikor megpróbáltak lelőni egy T-rex-et vagy bármit sose jött össze :D A szuper elit kommandós csapatot mindig felfalták, a helikopterek lezuhantak és sorolhatnánk a nevetséges jeleneteket....
  • DantesHUN
    Han Solo film. Hát...amúgy nem volna rossz...csak...semmi emlékezetes nincs benne. Meg semmi Star Wars hangulat. Meg nem alapozza meg ,hogy Han és Chewbacca meg Han és Lando mégis mitől is barátok? Ebből semmit nem érezni. Amúgy nem volna rossz sci-fi kalandfilm...csak épp nem Han Solo és nem Star Wars kéne hogy legyen . Akkor elmenne egynek. De így?

Jurassic World...oké oké persze látvány ott van. De olyan szinten szar hülye ZS kategóriás a forgatókönyv...fájdalmas. Kimentik a klónozott!!! dínokat egy szigetről. Mi francnak? Tudnak csinálni újakat. Minek vitázik azon a kormány, hogy ki mentse e őket? Ezek nem kihakló félben lévő fajok, hanem bármikor újra gyártható klónok! Na bumm, ki tör a vulkán. Klónozzunk új dínókat máshol.
    Ja bocs...az egész arra ment ki hogy indigóraptort tudjanak csinálni. mert...dinóból lehet csinálni fegyvert.

Sose értettem, miért hiszik azt a ZS kategóriás filmekben, hogy a szörny jó lesz fegyvernek? Egy drón jobb.mint egy rakás pénzem klónozott állat.
    Akármennyire is vérszomjas őshüllő, egy nagy kaliberű fegyver lazán végezne vele.

És utálom azt a mentegezőzést, hogy látványfilm ne keress benne logikát. A szart! Attól még hogy valami látványfilm lehetne értelmes forgatókönyvet írni.
  • Sequoyah
    The Spectacular Now (2013)

Ujabb tini romantikazas, most egesz mas szemszogbol. Az alaphelyzet erdekes, es konnyu azonosulni vele. A srac jofej, tehetseges, de megis kallodik es semmit nem csinal, es ugye sokan erezzuk hasonloan magunkat:)
    Ezt a toketlenkedest eleg realistan abrazoltak, sot meg tul realistan is, mert meg nezokent sem ertjuk hogy akkor most mit miert is csinal. De igazan talan ott ut vissza, hogy az esemenyeknek nincsen fo vonala, csak ugy tortennek a dolgok. Ez ugyan eleg eletszagu, de filmkent gyakran unalomba fullad. Amikor majdnem van egy kis drama, aztan ott se tortenik semmi komoly.
    Melysege ugyan van a karaktereknek, szoval aki szeret belemelyedni a karakterek pszichejebe, az lehet elvezni fogja, de ez az oldala a filmnek elegge a hatterben marad.

A filmet az menti meg, hogy a fobb szereplok szimpatikusak es szeretnivaloak.

6/10
  • BenedekFeco
    You were never really here

Nem volt rossz. Nekem tetszett. Ha kicsit feszesebbre vették volna a tempót, és a végén a vendéglős jelenetet nem csavarják meg, akkor (nálam) ütött volna.

7/10
  • Jim Morrison
    you were never really here

Igazi muveszfilm abbol a szempomtbol, hogy nagyon lassu, kb 5 perc van vegiguzva rendes jatekidore :(
    Elege vegyesek az erzeseim, aludni kell ra parat.
  • Tikal #100838
    Extinction

borzalmas. még mielőtt eljutott volna a csavarig a történet, már rossz volt de a csavar még rátett egy lapáttal, ott vált totál értelmetlenné az egész film, milliónyi kérdést felvetve, amikre nem kaptál választ.

5/10 vagy még rosszabb...
  • BaliBoy
    Egyébként nem tudom, hogy lehet még ezt fokozni. Ha már minden csúnya gonosz embert legyőztek, akkor csinálnak egy James Bond vs. Ethan Hawk-ot? :D