[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ha már annyi helyen kisírtam magamból, egy rövidet itt is mondanék
Predator - 2018
A ragadozó
Van pár univerzum, amelyben gyerekként, sőt, még így felnőttem fejjel is, el tudok merülni, bele tudom élni magam. Star Wars, Alien, Predator. Volt rengetek játék, mely bővítték a világot. Voltak egy részes és 2 részes ős folytatások, amit jó irányba vitték el (változtatták meg kicsit) az egészet. Faltam a regényeket, melyeket Timothy Zahn, Kyle Sternhagin, Steve Perry és David Bischoff letett elém.
Aztán csalódtam hatalmasakat, mikor midoklorian szintű baromságok, gyenge remake hangulatú modern kori folytatások, vagy éppen francia hangulatú agymenések születtek. Na meg teremtés mitosz mániákus Ridley Scott szülte új (talán még vállalható) irányvonalból kisarjadó rettenetét.
A ragadozóval szerencsém volt. Nem, a versus filmekről nem vagyok hajlandó beszélni, de az első részt Nimród egész korrekt módon remakelte egy hasonló, de mégis új környezetben. Valjuk be, a könyvek sem túl erősek, a játékok még kevésbé, Nincs egy olyan komplexebb rajongói világ, amit el lehetne rontani.
Mi rossz sülhetne ki belőle?
Mondjuk az, ha egy vígjátékot kapunk
.
Nem sirok (mindig) a változás miatt, minden modern folytatásban voltak olyan szállak, amik nekem tetszettek (Ébredő-ben az erő nyersége, Promiban a teremtők, és azok lehetséges epikusnak igérkező története, stb..). De ez a film több sebből vérzik.
Lyukas történet, szanaszét vagdosott forgatókönyv, egy akció vígjátékban teljesen élvezhető poénkodások és karakter kezdemények, tökös látvány világ (kevésbé tökös CGI). Esküszöm, nem unatkoztam. A magam perverz módján szórakoztam is rajta. De csak mint egy vacak C kategóriás szörnyes paródia/vicc filmen szoktam.
Nulla feszültség, nincs kötödés sehova. A vége konkrétan és szó szerint paródia. Hiába fröcsög a vér, és folynak a belek, mikor utána anyós vicceket elsütő félnótások sörözgetését kell tovább néznünk. Nézd már itt egy bumeráng, mindjárt visszajön. Jó játék hülyegyerekeknek.
Kár volt érte.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.20. 11:16:10