106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Unforgiven mindenkori beszteszt western. Van ahol a 3. helyre sorolják, van ahol hátrébb, de az biztos, hogy benne van az első 10-ben. Alltime.
Nem bírtam ennyire Eastwood-ot fiatalkorában, pedig akkor is bombajó filmjei voltak (azok előtt le a kalappal), de öregnek, a saját rendezései szinte mindent ütnek a témában. Új megközelítés, klasszikus minőség.
A legdurvább jelenet, mikor bemegy az ivóba és kér egy wiskey-t. Azon be lehet szarni, mivel az kb. a csúcspontja a filmnek, de semmi hatásvadász zene, semmi villantós vágás, vagy felkapott kameraállás, csak egy vén fószer kért egy pohárka piát! Éééés kész! Az előzmények tudatában és hogy ezt egy 10/10-es színész adja elő máris tisztában vagyunk vele, hogy itt jön amire vártunk, amire az egész épült... és pont! -
-
Sokan látták de csak Jakuza értette meg.:D -
Látta már valaki a Watchmen-t?! :D -
Harry Potter 6
megnéztem, nem tudom, elcseszték.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a végén kihagytáka a teljes harcot. miért?! -
Terminator Salvation
A sok negatív vélemények után kellemes csalódás volt. Simán nézhető a sztoritól nem ájultam el, az akciórészek nagy részét ellőtték a trailerekben (amikből szerencsére csak 1et néztem meg) és a giccses végen kívül, egész király popcorn film volt.
Viszont semmi értelme az első vagy a második részhez hasonlítani.
6,5/10
Unforgiven
Na ez valami hihetetlen jó volt. Az IMDB -n a 7. legjobb western film és szerintem meg is érdemli. Az utolsó jelenet, miután Clint lerendezte ellenségeit és kint dumál a szakadó esőben az valami eszméletlen nagy.
9/10
Open Range
Egy másik remek western film. Robert Duvall nagyot alakít benne, de Kevin Costner sem elhanyagolható. Az akciórészek (melyekből elég kevés van) igazán jóra és reálisra sikeredtek. A shotgun iszonyat erőset üt és a főhőseink is mellé lőnek néha-néha.
Az egyetlen problémám a film hosszúságával volt, nyugodtan lehetett volna akár 20 perccel rövidebb. A történet amúgy is lassan halad, de mégis magába szippant.
8/10 -
Tales of the Black Freighter
Vaccsmenes képregény aki nem tudja mi ez(a szuperhősőknél nem a szuperhős képregény a menő).
Ezzel csak 1 gond van, h RÖVID! a sztori nagyon elvan találva, engem az ilyenek megvesznek kilóra. A történethez pedig társul "némi" kegyetlenség is :D magából a történetből csak a bonyodalmat ismerhetjük meg, a többi szer. egység elmarad vagy nagyon kicsi utalások vannak rá, ahogy a vége is. a hab pedig Gerard Butler hangja, akinél sztem jobb szinkront nem találhattak volna! Vaccsmeneseknek közelező(elvileg összefonódnak a szálak a 2 mű között, én elsőre nem fedeztem fel ilyet), akinek meg a Vaccsmen se jött be az meg lapozzon át a hsz.-emen, ennyi :D -
Ez engem is irritál így utólag.. :) -
hát az h Arnie nincs benne az nem baj, mert lássuk be h fiatalabb ő sme lesz és jobb még akkor abbahagyni mikor nem gázos. Viszont a Terminátor sorozat ráépült, kölcsönösen hatottak egymásra - Arnie sikerre vitte a filmet, a film pedig Arniet. :) de igazából a 4. résszel nem is ez volt a gond... -
Pontosan. Főleg az első. Ilyen szinten sokkolóan és mégis közönségbarát módon bemutatni egy katasztrófát, ez már szinte zseniális. Persze mindezt kézikamerával, himbálózva, hogy jobban meglegyen az "ott vagyok" érzés... Első nézéskor visszatekertem. (sajnos nem láttam moziban, mert eltántorítottak a negatív kritikák, pedig alaptalanok voltak, de ez már az én hülyeségem...) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A repülős és a metrós jelenet brutál jó volt! Döbbenten néztem,hogy mi megy ott... -
Seten #47494 Ugyan már. Én a 80-as évek óta vártam egy pont ilyen posztapok. filmre, ami konkrétan erről az időszakról szól. Ebbe nem is kell Arnold, illetve ha nem teszik bele, nekem nem hiányzott volna. :) -
Knowing - Képlet
Az utóbbi idők legjobb sci-fije, igényes kivitelezésben, kiemelkedően jó színészi játékkal és pazar látványvilággal. Tökéletesen össze van rakva, egy-két apróságot leszámítva nem tudok belekötni, egyedül azt remélem, hogy néhány felmerülő kérdést tovább boncolgat majd egy rendezői változat, mert elnézném én ezt 3 órán át is!
9/10 -
hát Svárci nélkül olyan már nincs :) -
Seten #47491
"nem Terminátor film"
Hanem mi? :)
-
menj a bús p*csába. ezért kijár egy hét banán -
5-6 nap alatt sikerult vegig szenvedned ? :D
Az akkor komolyan lekothetett. :D -
ezt spoilerbe -
jefferson83 #47486 Komédiás karakterével nem volt semmi bajom, engem a többiek tétlensége lepett meg vele kapcsolatban, vagyis az nem tetszett.
R. kétségtelenül a legszimpatikusabb figura volt számomra, a saját kis igazságérzetével együtt. A végét is értettem, csak azt mondtam, hogy lehetett volna más megoldást is találni a problémára. Szerencsére a mi hidegháborúnkra is volt :) -
"...miért is baj, hogy próbálja megmagyarázni, hogy ő hogyan látta azt, ami a másik kommentelőnek nem tetszett vagy nem értett? Ez mindenképp építő jellegű és több, a ti érvrendszeretekkel szemben..."
Ha jobban megfigyeled, az a gondom, hogy ha valaki egy részletes és építőjellegű kritika ellenében, csak hanyagul odavetett, súlytalan jelzőkkel tud érvelni. Vagy még annyival sem, lásd a #47481-et. Erre egy óvodás is képes. -
sandor8206 #47484 párszor tőled is lehetett már hallani "unalmas, sekélyes, klisés" kifejezéseket, te akkor érezted úgy most meg ők érzik, ennyi!
Wacsmen rétegfilm, miden rétegfilm megosztja a közönséget.
-
Na, megint megjelent a vihogó kórus, akik most majd a negatív kicsengésű Watchmen kritikára orgazmus közeli állapoba kerülnek, miközben "ugye mondtam, ugye mondtam" felkiáltással verik az asztalt.
Amúgy miért is baj, hogy próbálja megmagyarázni, hogy ő hogyan látta azt, ami a másik kommentelőnek nem tetszett vagy nem értett? Erről szól a topik, nem?
Ez mindenképp építő jellegű és több, a ti érvrendszeretekkel szemben, amely kimerül az "unalmas, sekélyes, klisés" ostoba és alaptalan jelzők végnélküli ismételgetésében. -
Terminator Salvation: A cím ellenére nem Terminátor film, ezt figyelembe véve egy korrekt kis posztapó eksönmúvi.
Watchmen: Egy kicsit felülbírálom korábbi véleményemet, ugyanis 5-6 nap alatt sikerült végigszenvedni, és így hogy láttam az egészet más képet fest a dolog. Van értelme. Vagy legalábbis próbáltak adni neki, és ez mindenképp értékelendő törekvés. Egyedi hangulata van, és az agyat sem kell shutdown-olni, max standby üzemmódba rakni
-
Kurafi #47481 Pont ez a lényeg igen, hogy neki sem tetszett.
Kár erölködnöd, hogy a bizonyítványt megmagyarázd. -
a hősök szerepe: pont az a lényeg h ez a valóságba ülteti bele a fikciót. Hétköznapi emberek, akik mégis szuperősnek állnak, csak mondjuk más értelemben mint Batman. Csak itt nem egy főgonosz ellen mennek, hanem pl Vietnámba háborúban harcolnak, a politikai elnyomás ellen stb...
komédiás karaktere: pont ezt akarta kiváltani a képregény is, h végig úgymutassa be mint egy őrültet aki csak sajátmagával foglalkozik, kicsinyes és kegyetlen. A végén derül ki h mért kellett meghalnia és mrt fontos ő a történetben.
Manhattan: mire gondolsz? R. halálára vagy h Manhattanre?? R. azért hal meg mert ő akk is az igazságért harcolt mikor a többiek már rég feladták. Sosem alkuszik meg, és nem hagyta volna Ozymandias tervének elérését. Manhattan pedig nem tesz semmit, mert ő átlátja Ozymandias célját, és egyre inkább elhatárolódott az emberiségtől, de tudja h a 2 ország közötti béke fontosabb mint saját érdekeinek védelme.
-
Errol van szo. Odakerult ahova valo. -

-
Na akkor én is beszálok egy rövidke Watchmen kritikával, csak versben 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az Őrzők :)
Bár nem értem, de elhiszem neked,
Az istennek nagy kék pucája van,
És kedvtelen, mint egy szárnyaszegett
Madár, de lám valami bája van.
S ez isten nem öl meg ezer embert,
De ha megtennéd, beleegyezik,
És részéről a téma ezennel,
Csupasz közönnyel, bevégeztetik.
Tintafejnek, mint az igazságnak,
Ezer meg ezer arca van lehet,
De nem tudni, hogy embert szolgálnak,
Vagy csak valami önös kényüket.
Az éjjeli műszakos bagoly lám
Súlytólég módjára rettentőt üt,
El is hinném biztos, ha nem látnám,
Hogy sörhasa közben milyen petyhüdt.
Aztán ott a római főisten,
Csak itt női testet kapott meg "-né"-t,
S ezzel a testtel semmi baj sincsen,
Be is vágják neki kétszer a brét.
A mókás fickó sírni eliszkol
Nemeziséhez, kit otthon talál,
De hinned kell, élete egy vicc volt,
S a poén a végén meg a halál.
És van még egy hős, csak ő meg "anti-",
Minden emberből a legokosabb,
Olyan pass-t képes a gépnek adni,
Mit feltörnek húsz másodperc alatt.
De mindezt elhiszem, mert akarom,
Hiszen az egész csak egy fikció,
A filmnek hundert pontból megadom
A najnundnajncigot, mert kurvajó.
-
Seven Pounds - Will Smith (szuper alakítás), hátulcsatttanós (azaz a végén derül ki minden) dráma. Szép. Jó. Fokozottan ajánlott. -
jefferson83 #47475 Watchmen
Muszáj volt megnézni azt a filmet, ami ennyire megosztja az embereket. Leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyok oda a képregény adaptációkért, de láttam már jól sikerültet a kategóriában. A képregényhez ez esetben nem volt szerencsém, de elhiszem, hogy a film hű maradt hozzá.
Én az értékeléssel kezdeném: 6/10 (az én kis világomban) Miért?
Én is azok táborát erősíteném, akik nem emelnék egy átlagfilmnél magasabbra. A film valóban felvet magvasabb gondolatokat már az elején, de aztán elfelejt ezzel foglalkozni. A nagy szünet után a végére visszatérünk az alapproblémára, és ez meg is menti a filmet. Egyszer mindenképp nézhető alkotásról van szó.
Nem mondanám egyedinek magát a lecsupaszított történetet és itt térnék ki a számomra negatívumokra:
Szerintem nem SPOILER, de aki fél ne olvassa :) Mégegyszer mondom, filmként kezelem és nem érdekel, hogy a képregényben így volt, akkor ott se volt jó :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- A hősök szerepe. Véleményem szerint teljesen felesleges volt, a történet szempontjából. Jobban belegondolva ezek a hősök magukat a szimpla egyszerű halandó (és különböző) embereket testesítenék meg. Akkor minek? A jó és a rossz fogalma keveredik, nincs fehér és fekete csak szürke. Számomra sokkal hatásosabb lett volna normál emberekkel bemutatni mindezt. Az értékét csak emelte volna.
- Valljuk be a komédiás egy kis geci volt, jó érzésű ember és hős se tűrte volna meg maga mellett. Életidegen volt a vele való bratyizás számomra.
- Dr. Manhattan szerepe. A történet egyedül az ő jelenlétét kívánta meg ebben a formában, de ez veti fel a problémámat is. Aki látta a filmet mindenki tudja mire képes a szereplőnk. A legnagyobb bajom a filmmel. A vége. Számomra a vége (ami egyébként tetszett) csak akkor és abban az esetben elfogadható, ha nincs más megoldás!!! Szerintetek nem volt más megoldás? Én ebben kételkedem.
Ha azt a szálat követjük, hogy a baj már megtörtént és csak utólag tudta meg Dr. Manhattan és csak alkalmazkodott a helyzethez az sem jó, hisz a legokosabb ember is tudta volna, hogy van más megoldás (ezért is lett volna jobb normál emberek szerepeltetése). Vagy a legokosabb ember nem is akart vérmentes békét. Kötve hiszem, hogy ezt akarták volna kihozni belőle.
Lehetne még folytatni.
A zene az tetszett, néha meglepően nem oda illő volt, de tetszett :)
-
Nyugalom, szegény gyerek azt sem tudja mit beszél.
SPOILER!
Harry nem hal meg a rész végén!
SPOILER OFF! -
Jóság!!!44
Apokalipszis!!44 -
jó a lokód:) -
A nyomozó
nagyon jó kis film, van egy fura hangulata, de nagyon ötletes :) -
eleve nemigaz mitakartok :D -
Te ... ....... ..... .... ..... menj a ...... .. . . . ..... .. . 

-
akurvanyját
tudnám ki az lehet befosnék...
-
Köszönjük (na nem mintha nagyon izgatna). -

-
Láttam a helikopter 8-at vagy melyiket, félvér herceget és megölik benne herrit.
SPOILER