[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
jefferson83 #47475 Watchmen
Muszáj volt megnézni azt a filmet, ami ennyire megosztja az embereket. Leszögezném, hogy egyáltalán nem vagyok oda a képregény adaptációkért, de láttam már jól sikerültet a kategóriában. A képregényhez ez esetben nem volt szerencsém, de elhiszem, hogy a film hű maradt hozzá.
Én az értékeléssel kezdeném: 6/10 (az én kis világomban) Miért?
Én is azok táborát erősíteném, akik nem emelnék egy átlagfilmnél magasabbra. A film valóban felvet magvasabb gondolatokat már az elején, de aztán elfelejt ezzel foglalkozni. A nagy szünet után a végére visszatérünk az alapproblémára, és ez meg is menti a filmet. Egyszer mindenképp nézhető alkotásról van szó.
Nem mondanám egyedinek magát a lecsupaszított történetet és itt térnék ki a számomra negatívumokra:
Szerintem nem SPOILER, de aki fél ne olvassa :) Mégegyszer mondom, filmként kezelem és nem érdekel, hogy a képregényben így volt, akkor ott se volt jó :DD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- A hősök szerepe. Véleményem szerint teljesen felesleges volt, a történet szempontjából. Jobban belegondolva ezek a hősök magukat a szimpla egyszerű halandó (és különböző) embereket testesítenék meg. Akkor minek? A jó és a rossz fogalma keveredik, nincs fehér és fekete csak szürke. Számomra sokkal hatásosabb lett volna normál emberekkel bemutatni mindezt. Az értékét csak emelte volna.
- Valljuk be a komédiás egy kis geci volt, jó érzésű ember és hős se tűrte volna meg maga mellett. Életidegen volt a vele való bratyizás számomra.
- Dr. Manhattan szerepe. A történet egyedül az ő jelenlétét kívánta meg ebben a formában, de ez veti fel a problémámat is. Aki látta a filmet mindenki tudja mire képes a szereplőnk. A legnagyobb bajom a filmmel. A vége. Számomra a vége (ami egyébként tetszett) csak akkor és abban az esetben elfogadható, ha nincs más megoldás!!! Szerintetek nem volt más megoldás? Én ebben kételkedem.
Ha azt a szálat követjük, hogy a baj már megtörtént és csak utólag tudta meg Dr. Manhattan és csak alkalmazkodott a helyzethez az sem jó, hisz a legokosabb ember is tudta volna, hogy van más megoldás (ezért is lett volna jobb normál emberek szerepeltetése). Vagy a legokosabb ember nem is akart vérmentes békét. Kötve hiszem, hogy ezt akarták volna kihozni belőle.
Lehetne még folytatni.
A zene az tetszett, néha meglepően nem oda illő volt, de tetszett :)