106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"SPOILER" szó használata kötelező! -
Terminator Salvation - spoileres, de már úgyis láttátok...
Milyen ember John Connor?
Mi történt vele az eltelt x évben?
Ha Marcus - az amúgy zseniális Sam W. - a SkyNet prototípus behatoló egysége, akkor miért akarja rommálőni egy T-600-as a felbukkanása után 2 perccel és miért ismeri fel azonnal az őrrobot a végén?
Ha a SkyNet csak csalinak használja azt a rádiójelet, akkor miért deaktiválja ténylegesen a gépeit? Mi van, ha az ellenállás nem vár, hanem azonnal lecsap?
Miért ne lehetne porig bombázni a SkyNet főhadiszállást? Kyle Reese miatt? Connor azt mondja, ha megteszik, vége a jövőnek. De miért?
Hogy lehetséges, hogy a SkyNet halállistáján 1. Kyle Reese, 2. John Connor? A gépek látják a jövőt? Ugyanis Connor itt még senki, vagyis csak egy kisebb team vezetője... Kyle Reese pedig a világon senki.
...stb.
Néger kislány kipipálva. Szívszorító tanulság kipipálva. 12-szer újraéledő főgonosz kipipálva. Fantáziátlanul ábrázolt mesterséges intelligencia (H.B.Carter) kipipálva.
Sam Worthington és Bale jók. A zene oké. A képi világ az esetek 80%-ában nagyon jó, a maradékban (Arnie és ami belőle marad, plusz néhány repülős jelenet) katasztrofális.
Az egész film lóg a levegőben, sablon figurák (kivéve Marcust), sablon szövegek, senki nincs kidolgozva, motivációs tényezők ismertetése nulla.
Talán majd a rendezői változat felhozza picit.
4/10 -
-
"időveljátszós világvégés idegenes"? pff.. mik ezek a jelzők te nyomi .. -
Knowing
Idővel játszós - világvégés - idegenes scifi Nicholas Cage-el. Végig érdekes, nem unatkozós, közép-felső kategóriás popkorn.
(megj: Cage kiégett...) -
The Nines
nem is tudom hol kezdjem:D nagyon érdekes film, kicsit zavaros, de tetszett nagyon... -
ezt a lezbi vámpír cuccost lehet meglesem:) -
No, hát akkor Watchmen:
Nem a szokványos cukormázas képregényfeldolgozással van dolgunk, kérem szépen. A film során ambivalens érzések foghatják el a nézőt, és elgondolkodik azon, vajon hol húzódik meg a határ a helyes és a helytelen között, továbbá a cél szentesíti-e az eszközt? Morális mese, hogy eltűnődjünk azon, mi milyenek lennénk, ha hősök lennénk. Bár nem lett abszolút befutó nálam a képregényes témában (mert az a TDK), de tetszett a rendezői változat. -
nekem sírva röhögősre sikerült :) bár voltak benne tipikus klisé részek de nekem bejött -
The Hangover (Másnaposok)
Csak mosolygás, távol volt a sírva röhögőstől, túl lett hypolva szvsz... -
Lesbian Vampire Killers
Gondolom nem sokan ismerik a filmet, annak ellenére, hogy a film címe elég csalogató a férfiakra nézve.
A történet annyi, hogy két haver elhatározza, hogy elmennek túrázni egy random helyre. Választásuk egy olyan falura esett, ahol egy ezer éves átok minden 18 éven felüli lányt vámpírrá változtat, ráadásul leszbikus vámpírrá.
Csipázom az angol vígjátékokat és szerintem ez a film is ott van a toppon. Leginkább a "Shaun of the Dead"-re tudnám hasonlítani. Jó szórakozás végig mosolygós, sokszor felröhögős.
Eyecandy-t folyamatosan adagolja és szerintem nagyon jókat (egy két vámpírcsajtól eltekintve)
Kategóriájában: 8/10 (Adnék rá többet is, de a végén az utolsó csatákra nyomhattak volna még pár poént és az egyik főhős, Jimmy teljesen unszimpatikus volt)
Stranger Than Fiction (Felforgatókönyv)
Végig mosolygós, nagy-néha felkacagós vígjátékot vártam, de valami mást kaptam. Vannak benne mosolygós részek, de ettől függetlenül nem nevezném vígjátéknak, de nagyon aranyos film. Tetszett benne a romantikus szál (és a lány is). Egyes részein feel-good.
A végére már tényleg izgultam a főhősért, kíváncsi lettem volna egy másik befejezésre is, lehet el is sírtam volna magam. :)
Laza limonádé film, nem váltja meg a világot se dráma, se vígjáték téren, de nekem tetszett.
7/10
The Hangover (Másnaposok)
Sírva röhögős filmre számítottam a sok pozitív kritika, vélemények után, de inkább csak néha volt felröhögős, viszont végig mosolygós.
8/10
Sokkal jobban bejönnek az ilyen típusú vígjátékok, mint sz*rós-fingós-g*cis tini "vígjátékok".
Azok a filmek melyeken a legtöbbet nevettem, kacagtam (most így hirtelen): "Kiss Kiss Bang Bang", "Shaun of the Dead" és a "Hot Fuzz" uccsó fél órája.
(Mielőtt még jönne a fika a "Kiss Kiss Bang Bang"-t nem mondanám vígjátéknak, inkább kriminek és mellesleg az egyik kedvenc filmem) -
Az istennek sem bírod megemészteni, hogy sok embernek tetszett a Watchmen, mi? Valaki kimondja a varázsszót, aztán egyből jösz a hörögni....mmméélllysséégggbrrroáááárrgrrrhhhhhhh. Ha meg valakinek nem tetszett, akkor meg önelégülten jössz összekacsintani és vállat veregetni. Nem unod még? Annyira gyerekes. -
nemrég úgyis téma volt a "3D otthon"
a google alkalmazottak a munkaidejük 20%-ban azt csinálnak, amit akarnak (már ha programozással kapcsolatos), két alkalmazott nem mást talált ki, mint 3D-s youtube videó-támogatást
csekk it áut! -
eladni, amit az Úr adott? aztán majd villámokat szór a seggembe
amúgy nem kell, hogy jó minőségű legyen, ha több ezer $-t ér egy pirítós a fia arcképével. meg aztán ott van az egyház. igazi, szent bort kapnának, meg is lenne a legnagyobb felvásárlónk -
Namost, ha elég jó minőségű borod van, akkor értékesíted ándergránd és veszel belőle viszkit. Merjünk naaagyot álmodni-e! -
-
majd nekem is dobajot em PM-et. mondjuk én addig-addig szórakoznék a szűrőkkel, codecekkel, amíg bor helyett whiskey-t kapnék :) -
azert majd szoljatok nekem is ha megszuletik a csucsuberexkluzivblokkbaszter!
Beraknam bsplayerrel, ele egy futoszalag tele vizes palackokkal, es mehet a repeat funkcio :) De szep is lenne. -
sandor8206 #47527 hát ja a kompos jelenettel + Gordon monológjával a végén engem is ki lehet kergetni a világból :-) + úgy kompletten a film vége eléggé lapos (számomra) -
Nohát kérem, ha a Bibliai Mesék alatt nem változik borrá a TV elé tett kancsó vizem (pláne mikor DZSízsz ott áldja keményen), akkor AZ EGY SZAR adaptáció! :DDD Ha borrá válik, de nem 7 puttonyos minima, akkor egy közepes fércmunka, ha pedig fáin lőre készül, amitől ketté áll a füled is, akkor az csúcsűberexklúzívblokkbászter (megveszem videón is)! -
itt nem arról van szó, hogy valakinek tetszik-e, vagy sem. mint film, szerintem sem az igazi a Watchmen, nagyon klipszerű. most lehúztam a DC-t HD-ben (esir powaaa!), megnézem a napokban, remélem változik a véleményem
szóval arról van szó, hogy valaki megkérdőjelezi a film mondanivalóját, azt, hogy van mélysége a sztorinak, csak azért, mert ő nem látta meg benne. ezzel magát a képregényt szapulja. millió helyen elemzik a művet, szóval feleslegesen én nem koptatom a billt azért, hogy elmondjam azt, amit már kismillió helyen leírtak, meg kisebb részleteket már én is elemezgettem (itt sg-n főleg Manhattant, magyarázás céljából. ebben topikban is, meg a filmjében is)
olyan ez, mintha megnézném valamelyik jól sikerült Biblia-adaptációt, aztán szapulnám, hogy milyen szar, mert nem volt benne mondanivaló, mert valami Isteni csodát, vagy minimum megvilágosodást vártam a filmtől^^ -
Hja, tényleg, mostan volt a MoonWalker a Jacko-val, egész jóak volt, csak kissé rétestészta jellegű. Azok a söét utcás kergetőzések viszont kifejezetten ultra unalmasak, legalábbis élő embernek. Nomeg a robotJacko rakettái viccesek voltak, mivel kb. akkorát robbantak, mint egy petárda se. Így azé nehéz rombolni. 1988-as filmtől nem rossz azé, de nehezen nézhető. -
most ez megint mért lehet felhozva? minden filmbe belelehet kötni, pl. az év horrorja a Let the right one in számomra a legszarabb film amit valaha láttam, miattam hypolhatják imdb-n meg kaphatja a nagy díjakat, attól még nekem egy unalmas szar marad. Az Erőszakik is kurva nagy hype-ot kapott, én meg majdnem elaludtam rajta, sőt nem is akarom többet megnézni, mer szerintem nulla. akkor én most szar ember vagyok??? 
hagyjuk már h kinek mi tetszik, felesleges minden nap a flame keltés. -
Huhh én a TDK-nál nagyon gondolkoztam a vége felé, hogy röhögjek hangosan, vagy inkább sírjak, esetleg tűrjem némán. DE mivel alapvetően moziból nem szeretem, ha kényszerzubbonyban visznek el, így kussoltam és fájtam... :D
Pedig kétségtelenül telis-teli van jó jelenetekkel és kiváló színészekkel (Bale amúgyis egyik kedvencem, Equilibrium 4eva!), de valahogy a vége az má nekem ultragáz (amcsibroáf na). Ha nem láttam volna végig (meg a közepét sem), akkor elmenne számomra is. -
Ezt senki nem mondta. Nekem is vannak ennél sokkal kedvesebb filmjeim, meg mélyebbek is, de azért amilyen szinten itt lehúzzák az már vicces.
De ha pl választani lehetne egy Harry Potter marathon, vagy a Watchmen ugyanannyi órában bambulása között, én istenuccse a Watchmen-t választanám. Sok filmmel vagyok még így... :D
Persze minden filmben lehet jó részeket si taálni (na jó, majdnem minden filmben). Pl. még a sokak által szapult XMen3-ban (ami amúgy valóban csak árnyéka a 2-nek) is volt egy-két olyan jelenet, amit korláltalna számban meg lehet nézni, mert annyira hihetetlenül profin és ütősen van összerakva, mint egy vérprofi videoklipp. Iszonyat kár, hogy a film egészként nem állja meg a helyét és bugyuta... (bár ha "kicsit" megvágnák és hozzáforgatnának ezt-azt... :D)
Persze lehet hogy "kicsit" elfogult vagyok Patrick Stewart és Sir Ian McKellen felé... -
Mint korábban írtam nekem tetszik a világ, a hájptól azért messze állok:) Találtam még pár hónapja pár érdekességet:
Jelenkorunk nagyobb filozófusainak megjegyzése a Watchmen-ről:
"Things have their shape in time, not space alone. Some marble blocks have statues within them, embedded in their future." - Jon Osterman, Chapter IV
"Without me, things would have been different. If the fat man hadn't crushed the watch, if I hadn't left [the fixed watch] in the test chamber. Am I to blame then? Or my father for chosing my career? Which of us is responsible? Who makes the world? Perhaps the world is not made. Perhaps nothing is made. Perhaps it is, always has been, always will be there. A clock without a craftsman."
"God exists- and he's American." -Professor Milton Glass
"Raped. Tortured. Killed. Here. In New York. Outside her own apartment building. Almost forty neighbors heard screams. Nobody did anything. Nobody called cops. Some of them even watched. DO YOU UNDERSTAND? Some of them even watched. I knew what people were then, behind all the evasions, all the self-deception. Ashamed for humanity, I went home, I took the remains of her unwanted dress and made a face that I could bear to look at in the mirror."
Walter Kovacs/Rorschach - Chapter VI - commenting on how he got his mask and what motivated him to be a masked hero.
"Existence is random. Has no pattern save what we imagine after staring at it for too long. No meaning save what we choose to impose. This rudderless world is not shaped by vague metaphysical forces. It is not God who kills the children. Not fate taht butchers them or destiny that feeds them to the dogs. It's us. Only us." Rorschach- Chapter VI
"I sat on the bed. I looked at the Rorschach blot. I tried to pretend it looked like a spreading tree, shadows pooled beneath it, but it didn't. It looked more like a dead cat I once found, the fat, glistening grubs writhing blindly, squirming over eachother, frantically tunelling away from the light. But even that is avoiding the real horror. The horror is this: in the end it is simply a picture of empty meaningless blackness. We are alone. There is nothing else" - Dr. Malcolm Long
Illetve egy jó Írás a Watchmen filozófiája c. könyvhöz. Letöltöttem elektronikusan, érdekes dolgokat ír, rávilágít pár dologra, főleg azoknak akik csak a film alapján ítélik meg a watchmen világát.
1988 - Hugo díjat kapott (ezzel lenyomta Asimov "Én a robot" c könyvét):
Watchmen by Alan Moore and Dave Gibbons [DC/Warner, 1987] -
Hat abbanezerszer igaza van, hogy fimtorteneti szempontbol szazszorosan elobbre van mint ez, a melysegerol nem is beszelve. :D -
viizo #47518 és szintén van itt pár, aki önmagának szuggerálta be hogy ez jó nem lehet, és csak azt próbálja görcsösen bizonygatni, hogy bezzeg a Patyomkin páncélos... :) -
Van itt par mokus, aki azt hiszi, hogy ez az evezred filmje, es olyan melysegeket vettek eszre benne, ami mar mar az emberi hatarokat feszegeti. :DDDDDD -
Nem, itt az van, hogy ezek nem birjak felfogni, hogy VAN AKINEK ATJOTT ES VAN AKINEK NEM. Az o esetukben az akinek nem jott at egy nagy nulla, nem ert semmihez, es ugyanmar miert is ir ide?
Na ez a szomoru. Be jo is, hogy zsenik kozott elunk. -
sandor8206 #47515 én azt bírom, mint a TDK-nál is ,hogy az ember ad rá egy 8/10-et és már szájaznak, hogy miért nem 10/10 :-D -
URISTEN AGRO!
/vanish
/sprint
/logoff -
Te láttad már?! -
Az a jo, hogy meg mindig a Wathcman-rol van szo. Erdesek, hogy az ilyen elcseszett filmekrol melyeknek a hype-ja magas, mindig lehet ket hetet anyazni, pedig 0 ertelme van mert attol meg nem lesz jobb.
Ugyanez volt a DK-nal is. -
Yes Man
Egyszer nézhető, aranyos, néhol nevettem, viszont sehol sem röhögtem, ami nem pozitív.
7/10
Terminator Salvation
Nekem tetszett, bár nyilván a közelébe sem ér annak a kettőnek. Viszont a harmadiknál szerintem jobb.
7/10 -
Knowing
no comment, must see
-
sandor8206 #47509 az új largo winchet láttad már? na az olyan bournes (legalábbis bunyók) -
érdekelni fog az tuti, de én inkább vmi fbi/cia ügynökös, üldözős, verekedős dologra gondoltam. -
Talán az új Sherlock ami téged érdekelhet...
...szerk: visszavonva, azt hittem a nyáron jön, közbe meg december :/ -
nem tud vki mostanában érkező vmi bourne vagy taken féle egész filmet átverekedős akciómúvit? :D mer 100% CGI-os faszságokból elég volt a nyárra nekem