106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • balee4
    A 3. sztem is hozza az 1-2 hangulatát, de a 4. részen sírva röhögtem, az egész olyan gagyi hatást kelt. Mondjuk helyenként látványos az tény.:)
  • Atisz #49428
    A Watchmen pedig még mindig 10/10, tökéletes példája annak, hogy képregény adaptáció is lehet jó (persze a bődületesen jó sztori itt adva volt). Minden szempontból tökéletes film. El sem hittem hogy az a Zack Snyder rendezte, aki a 300 féle rémálomdarálmányt. Ezért nem jó skatulyázni :)

Ja és legközelebb megpróbálok majd 1 hsz-ba sűríteni mindent :)
  • SötétBarom
    Ez pedig igen jó. :|
  • Atisz #49426
    A Terminator-ról meg annyit, hogy szerintem mind a 4 rész jó volt, természetesen a 2. rész ami abszolút viszi a prímet.
    A 3. részt divat alázni, sokan egészen mélyen belemennek az elemzésbe, leszólva, hogy milyen hülyeség már. Mivel gyakorlatilag 1 az 1-ben az a sztorija, mint a 2. résznek, ezért ez butaság. Tökéletes, mint egy szórakoztató akciófilm, ennél többet pedig nem biztos hogy érdemes keresni benne (pl. összehasonlítani Asimov robotsorozatával).
    A 4. rész profi volt, pedig én eleve negatív elvárásokkal ültem be a moziba, mivel "Schwarzi nélkül elképzelhetetlen volt számomra egy Terminator film". Aztán végülis mégiscsak jó lett (mondjuk ott volt Schwarzi is :D). A hybridek pedig szerintem egy külön komorabb hangulatot adtak a filmnek, akármekkora hülyeségnek is tartják magát az ötletet egyesek.
    Szerintem ha az 5. rész is hasonló koncepció mentén fog készülni, akkor nem lesz gond.
  • Atisz #49425
    Hát akkor mást nézhettünk, mert ennek nagyon gyengus sztorija volt. Az alap dolog (egy isten, aki végzete eljövetele előtt utódo(ka)t akar létrehozni) még ok (kedvenc játékom, a Baldur's Gate - apropó mikor csinálnak már belőle filmet - alapötlete is ez), no de aztán ami ezután történik, az már enyhén szólva érdektelen.
    Sok filmben felvetődik számos kérdés amire nem kapunk választ, hanem nekünk kell kibarkochbázni (remek példa erre a Demonlover). Sajnos itt nem ez volt a helyzet, mivel maguk a kérdések sem hangzanak el. A képi világ szinte teljesen a már említett 2 filmből (Blade Runner, 5th Element) van összeollózva (ami nem baj - legalább jó helyről loptak) ami tetszett. Bár itt is voltak kivetnivalók, pl. egyes karaktereket nem kellett volna animálni (pl. a dagadt szenátor és tanácsadónője), valamint a piros pörölycápákat sem kellett volna annyira erőltetni.
    Számomra sajnos egy erős képi világgal megáldott, üres film. Ennyi.
  • Dynamic
    Halálos hajsza (Running Scared - 2006)

Szörnyű szinkron, ostoba párbeszédek, össze-vissza és felesleges fordulatok, zavaros történet.
    Néhány látványos jelenet illetve operatőri munka dicséretet érdemel, de ez kevés az üdvösséghez.

3/10
  • Montanosz
    szovjet-finn háború 1940
    TALVISOTA
    nagy film....
  • jamamura
    SURROGATES

philip k. dick az iPod kultúrának. mostow iparos, willis ismétel, az akciójelenetek korrektek, de nem okoznak lélgútelakadást, s a laza 85(!) percben elhadart üzenet sekélyes, mint a balaton déli partja.

a teljes kritika

10/5
  • balee4
    Most nézem az értékelő-skálát, ez alapján, "csak" 9/10 :D
  • desigo
    Philadelphia

nagyon nagy film még mindig
    egyedül talán Banderas nem volt eléggé meggyőző

8/10
  • tigeroo
  • balee4
    Star Trek

Tegnap meglestem végre, egy szóval: zseniálisan jó film, nem vagyok ST rajongó, elvárásaim tehát nem voltak... baromi látványos és a sztori is nagyon ütős, a karakterek is jók, annyit persze minimálisan tudok, hogy ki Spock, Scotty, meg magáról a világról, fajokról is vannak ismereteim, láttam azért anno jó pár részt a sorozatból, de ez halvány emlékeim alapján, messze felülmúlja azokat.

10/10
  • PetruZ
    Band of Brothers, Thin Red Line, Full Metal Jacket, ...
  • desigo
    hát ha van sok szabadidőd akkor ezt a sorozatot ajánlom:
    A négy páncélos és a kutya
  • Sephi
    Lefagyott tole a browser :D
  • Csacsi
    Sziasztok. Tudtok ajánlani jó II. világháborús filemekt, vagy esetleg I. világháborús filmeket, amik kellően naturalista módon módon mutatják be a háborút.

Ezekhez hasonlókra gondolok : Ryan közlegény megmentése, Ellenség a kapunál, Miracle At St. Anna, Schindler Listája.

Köszönöm előre is. Az sem gond ha IMDB-s link is van hozzá. :)
  • tigeroo
    méghozzá jpg-ben...
  • Sir Quno Jedi
    Nemtom mit sírsz, mert 800 szélesig lehet képet linkelni (feltéve hogy nem 2000+ magas). Ez az elfogadott az SGn.
  • CSOCSO
    Drag me to hell

nemtom hogy en vagyok-e bena vagy az sg kereso szar teljesen de errol se talaltam semmit.

a lenyeg hogy szvsz gaz a film. nem birom az ilyen idiota filmeket. neha megremultem a hirtelen hangok miatt de nagyon sok jelenetnel tort ram a " jezusom mekkora baromsag" erzes
  • Blasta
    Nemfigyelsz, ott an az alján, hogy DÁJREKT HÁJ KVÁLITI LINK!!!
  • Sephi
    Kerlek, linkelj be nagyobb kepet errol, lehetoleg egesz kepernyo betoltoset! Gondolom direkt link nem volt megoldhato.
  • Montanosz
    de hát épp hogy a sztorija is nagyon ütött, több napig csak az járt az agyamban)))
  • ProGabe #49407
    én csak a kettőről tudok, meg a google is

már azt hittem ezt lefújták, szerencsére nem így van:

HQ-képek a borítóról
  • Tyler1
    pont Cameron nyilatkozta h következő években az Avatarhoz hasonló technológiával fogja a T1-2 filmeket újraalkotni.
  • ProGabe #49405
    nem hinném, hogy megcsinálják az 1-et, egyrészt én erről sehol nem olvastam, másrészt arról igen, hogy Cameron még az Aliensről is azt nyilatkozta, hogy már nem állja meg a film a helyét ehhez, már ami a látványt, a technológiai megvalósítást illeti, ezért abból sem akar háromdésített változatot

amúgy a technológia lényege (már ha megegyezik az IMAX által használttal), hogy mindennek, ami mozog megcsinálják a digitális mását (meg annak is, ami nem, de azt nem fotoreálra, hanem azért, hogy tudják, mi-merre-hány méter), hogy aztán el tudják azt forgatni

a comic-conon azt nyilatkozta JC, hogy a Titanic kb. 3/4, vagy akár 1 teljes évig is készülhet, és a rendezőnek (jelen esetben ugye neki, de pl. P. Jackson meg akarja csinálna a GYU-t) aktívan részt kell vennie a munkában, mert a folyamat nem egyszerűen egy technika hasznosítása, így akár teljesen elcseszhetik a rendező elképzeléseit vele

rövid videó a dologról
  • Tyler1
    az 1 is meglesz csinálva 3D-re nem csak a 2 :) amúgy Cameron már csinált egy 3D-s T2 rövidfilmet még anno csak arról a világ 80%-a nem is tud :D
  • Kandurex
    3 kemény perc? ...aztaaa..!
  • sandor8206
    csak 3 perc??? az semmi, mikor ment a mozikban arról volt szó, hogy fél órát vágtak és hát eléggé érződik rajta, hogy hol vágták meg, ráférne az a fél óra plusz, de 3 perc.
    Amúgy ha lesz 3D-ben T2 lehidalok :-) de jó lenne.
  • ProGabe #49401
    nagyjából egyetértek, de én szerencsére le tudtam vonatkoztatni, úgy ültem le elé, hogy megnézek egy szimpla nagy költségvetésű akciófilmet

"Szóval kíváncsian várom a rendezői változatot, remélem javít a filmen."

úgy néz ki, hogy az csak +3 perc lesz! :D proof: kép alja
  • sandor8206
    Nekem csak az a baj, hogy "Terminátor" film, egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni + nem tudom megbocsátani, hogy végre a jövőben vagyunk és hát eléggé melléfogtak sztem (azért sokak szerint, tehát egyáltalán nem értek egyet a "..pár vérestollú vérpistike írt lehúzó kritikát róla, ami miatt megroggyant a fél magyar internet - illetve a magukat nagy T fannak képzelő tizenévesek, akiknek a nagy része mellesleg még a T2 idején pelenkában rohangált.." hozzászólással, mert inkább negatív vagy elmegy kategóriájú a legtöbb kritika, + hozzászólás, pozitív is akad, de melyik filmnél nem?)
    Külföldi kritikák is eléggé negatívak voltak, bevétel is igazolta és nemcsak az első hétvége, hanem a 2. heti bevételek is az USA-ban még a producerek csődbe is mentek :-D
    Szóval kíváncsian várom a rendezői változatot, remélem javít a filmen.
    + megnézek sok hulladékot, valamelyik még "tetszik" is, de ez még is csak egy Terminátor-film, sajnos Cameron tényleg egy zseni.
    + ha valami hulladék még nem baj, ha nem veszi komolyan magát és direkt olyanra csinálják lsd. GI Joe, de sztem annál rosszabb nincs amikor egy filmet epikusnak, komolynak, gecijónak akarnak megcsinálni és néha az ember fogja a fejét a s*ar, de drámainak szánt párbeszédektől, jelenetektől.
    Szóval T1-T2 alapmű, T3+T4 meg lóse*gge alatt van nálam.
    Ha valaki nem ért egyet elfogadom, ez van.
  • precision
    Race to Witch Mountain

Hát ez elég hulladék lett... pedig nem voltak nagy elvárásaim a film felől, pláne hogy "A Szikla" a főszereplő... de hát akkor is, ez még egy gyereknek is sok(k), legalábbis remélem. 3/10.

Watchmen

Ezt még picit emésztenem kell, lehet még egyszer meg kell néznem. Nem azért, mert nem értettem, hanem fura az egész film hangulata. Komor, néhol már depresszív az egész. Egyedi alkotás mindenképpen. Úgy összességében tetszett. 7/10.
  • Bulykin
    Star Trek
    Hát nem hittem volna hogy valaha is megfogok nézni egy Star Trek filmet:D de megtettem, igaz csak Zachary Quinto miatt:P
    10/8, mert kúrvajó és keciszép:D
  • ProGabe #49397
    "Amúgy sztem sima filmként is hurka"

szerintem "sima eksönfilm, egynek elmegy" kategória. T1-2-nek közelébe sem ér, de legalább felveszi azok fonalát, nem hugyozza úgy telibe, mint a 3

aki még nem hallotta volna, Cameron elkészíti a Titanic 3D-sített változatát. egy másik filmet is kóstolgatnak, hogy érett-e a technológiára:

In fact, Lightstorm has done 3D tests on James Cameron's two most successful movies: "Titanic" and "Terminator 2: Judgment Day."
  • sandor8206
    Terminátor 4 hát csak a nagy elődökhöz lehet hasonlítani nem? Az előző részekhez nem? Indiana Jonest is az előző részekhez hasonlítod, Star Warsokat is stb.
    Amúgy sztem sima filmként is hurka :-)
  • tigeroo
    jóh, de most már mi újat tud mutatni a T1-2höz képest?

anno elég volt svarci is a sikerhez...
    ma már mások az igények (intellektuell hősök???!), belső vívódás, jellemfejlődés ,stb...
    nehéz megfelelni a régi időknek, de szerintem a T4 bőven megállja a helyét a klasszikus részek mellett! (T3 fos volt, én örülök annak hogy már a "jövőben" látjuk a lázadók harcát, és nemcsak az időgép segítségével visszaküldött gépek vadásszák egymást)
  • SötétBarom
    Egynek bőven jó, nagyon szarnak nem mondanám. Az első kettőhoz képest gyengus (azokhoz képest mondjuk egy csomó minden az..)
  • Prof William
    Igazad van elnéztem. De a végeredmény szempontjából mindegy.

Az elején nagyon jó pali amikor a jólfésült öltönyös, félszeg apucikedvence "A főnök nője a feleségem" - stílust nyomja.

Az meg lol amikor 2 percel később nyilatkozik a főnök hogy "Az hogy Wikus a lányom férje egyáltalán nem játszott szerepet abban hogy őt neveztem ki..." - aha persze. :)
  • Sir Quno Jedi
    Van belőle kalandjáték is, az sem rossz ám! Amúgy ez egy szürrealista antiutópisztikus vízió. Nem csupán a sztori a fő lényeg, hanem a hangulat, az érzés amit közvetít.
  • viizo
    ez a 'mindenki' túlzás, pár vérestollú vérpistike írt lehúzó kritikát róla, ami miatt megroggyant a fél magyar internet - illetve a magukat nagy T fannak képzelő tizenévesek, akiknek a nagy része mellesleg még a T2 idején pelenkában rohangált.

simán jó film egyébként.
  • Jim Morrison
    Azt nem is figyeltem :D Azt figyeltem hogy Tarantino mikor látszódik, de ezek szerint nem vettem észre :D