106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • TBTPumpa
    400 nap múlva:
  • LasDen #101155
    A Cpt. Marvel, Into the SPiderverse, Avengers4 és feltehetőleg a Spider-Man 2-ben is még találkozhatunk majd vele...
  • TBTPumpa
    Szép kort megélt és csodálatos örökséget hagyott maga mögött! Nyugodjék békében!
  • Jim Morrison
    tudtommal már előre felvettek párat, plusz cgi majd besegít, még ha úgy nem is lesz az igazi.
  • Kongy
    RIP :( hiányozni fognak a cameo-k
  • Sequoyah
    Ha valaki koran tavozik akkor szomoru vagyok hogy mi minden allt elotte... O eseteben viszont orulok hogy mennyire teljes lett az elete, es mennyi mindent adott nekunk... O valoban bekeben nyugodhat.
  • BaliBoy
    :((

Meghalt Stan Lee, a Marvel atyja
  • Sequoyah
    Transformers: The Last Knight (2017)

Amazon Prime-on bongeszve dobta fol, es bar a sorozat legutobbi darabjaiert nem voltam oda, gondoltam adjunk egy eselyt neki. Hat roviden, nem erdemelte meg ezt az eselyt...
    Sajnos ez a film nem eli tul azt, hogy a tortenete egy kalap sz*r, amit nyilvanvaloan a filmkeszites kesoi fazisaban irtak meg hogy azert legyen mi osszefuzze a robbantasokat. Ez mar eleve rossznak szamit, de meg ezt az "osszefuzes" funkciojat sem kepes ellatni. A film olyan, mint ha az elozo filmekbol kimaradt jeleneteket olloztak volna ossze veletlenszeruen. Osszevissza kapkodnak a jelenetek kozott. Egyebkent a tortenet, es az egyes jelenetek, poenok es beszolasok is rettenetesen klisesek. Szoval mind a tortenet, mind a belole irt forgatokonyv 1-es ala.
    A film kozepefele elaludtam vagy 15 percre, de nem tunt fel, hogy barmirol is lemaradtam volna...

A masik ami nevetsegesse teszi a filmet azok a "robotok" maguk. Mar semmi koze a transformersekhez. Egy az hogy az atalakulas funkciojukat (ami ugye a transzformerszseg lenyege) egyaltalan nem hasznaljak csak neha disznek. Egyebkent vegig "ember"-formajukban jatszanak. Ezenfelul nem csak hogy at nem alakulnak, de mar csak nem is robotok. Szimpla hagyomanyos szorny/orias/dinoszaurusz/mano stb mind, akik vereznek es haldokolnak, a robotsaguk maximum a texturajukban latszik, hogy kicsit femesek... Ez akkor csucsosodott ki (a verzesen kivul), amikor egyik "robot" eseten ugy jottek ra hogy oreg, hogy a robotszakalla hosszu volt... no comment...

Na hogy ne csak rosszat irjak a filmrol, a szineszi jatek az nem olyan nagyon szar, siman csak rossz (kb mint a tobbi reszben). A latvany pedig vegulis tenyleg jo, ha az atlagosan 3 masodperces jeleneteket kulon-kulon onmagukban nezem.

Roviden, ha raeresztunk egy kezdetleges tanulo algoritmust az eddigi transformers filmekre hogy csinaljon egy ujabbat, kb ez lesz a vege...

3/10
  • stargatelost
    Hát ez...ez... ez... kurva jónak néz ki? :D Létezik? :D
  • Jim Morrison
    Mission Impossible Fallout

Tom Cruise végig fut, esik-kel. Egyik autós-motoros már kicsit sok volt.

Teljesen jó popcorn film.
  • Seth
    Őőőő, nem is tudtam, hogy ilyen létezik :D

• TBTPumpa
    2019. június 20. - Toy Story 4 teaser:

Legjobban várt film számomra 2019-ben. Pixar pls ne cseszd el!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.11.12. 16:05:34
  • LasDen #101144
    Ajeossi (The Man from Nowhere)

Egy rejtélyes zaciboltos elindul, hogy összepakolja a helyi drog és szervkereskedő hálózatot, miután elrabolják a szomszédjában lévő nőt és lányát.

A John Wick alkotója felkaorlja a filmet és hollywoodi remaket készít belőle. Ennek apropóján olvastam, hogy ez milyen kemény meg fasza meg überség meg minden. Annyira ez nem jött le nekem, de alapvetően tényleg nem rossz. Vannak jó akciók, de igazából nem egy igazán kiemelkedő valami. Kategóriájában a jobbak közé tartozik, de kb ennyi...

6/10
  • Zephyr Retiring
    Shopgirl imdb.

Egy érdekes film Steve Martin tollából. Először nem is értettem, mi a francért nem hajtja el a csaj a lúzer töketlen fiatal senkiházi sz@rjankót a halál nedves f.....ra...
    Aztán mondjuk finomabban fogalmazva ugyan, de csak elhajtotta.
    És összejött a vén fószerral..aki ugyan az apja lehetne, de legalább kedves és gyengéd volt. De nem lövöm le a poént, hogy miért is volt az.
    Hátha más még nem látta eddig. Én is csak most ..

Mert volt tanulság (amire nem is számítottam) megérte végignézni.
    Azért csak 10/6 mert lehetett volna kissé vidámabb is...
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.11.10. 22:18:58
  • mulli1986
    :( De köszi az infót!
  • LasDen #101141
    Searching

Bár ismerem az Unfriended is, de ez volt az első rendes találkozásom ezzel a számítógépes formátummal. Nem lettem 100%-ig meggyőzve, hogy ez működik. Olyan, mint a talált/kézi kamerás filmek. Vannak részek, ahol erőltetettnek érződik, hogy a képernyőre van korlátozva minden.

Ettől függetlenül történetileg rendben volt a film. Érdekes rejtéllyel álltak elő és a nyomozás is érdekes volt. John Cho hozta a formáját, benne nem lehetett csalódni. Voltak átlátszó fordulatok, kilométerekről lehetett tudni róluk, hogy kamu. Maga a sztori jó volt.

7/10
  • LasDen #101140
    A Warriors of Future csak jövőre jön
  • mulli1986
    Sziasztok,

nem tudjátok, hogy kijött-e már angol felirattal az a kínai sci fi film, ami igen ígéretesnek tűnt, kicsit pacific rim kicsit holnap határa keverék lehetett?
  • LasDen #101138
    Outlaw King

A skótok lerázzák a rabigát. Első körben William Wallace vezetésével. És most Robert, a Bruce előadásában folytatjuk.

Én szeretem a Rettenthetetlent, attól függetlenül is, hogy a történelem leckét elég hiányosan és rosszul mondja föl. De ezzel mindenki tisztában van. És ennek ellenére is lehet szeretni, mert egy szórakoztató és látványos film a skótok lázadásáról.

David Mackenzie filmje sokkalta közelebb áll a valósághoz, emiatt aztán kevésbé olyan szórakoztató munka. Viszont ugyan olyan mocskos és brutális, mint elődje. Nem vonakodik a véres igazság megmutatásától. Ha az ember nem tudná, hogy mi történt végül, akkor a film felénél azt hinné, hogy ebből a vert helyzetből nem lehet vissza jönni. Hogy nincs az az épelméjű ember, aki beállna mögé még ezek után. De szép lassan sikerül elnyernie elegendő ember bizalmát ahhoz, hogy újra felvegye a harcot az angolokkal.

Jó történet, jó kivitelezés. A közepén lehetett volna egy kicsit erősebb és akkor tényleg nincs mire panaszkodni.

6.5/10
  • Malakai
    Az első rész moziban emlékeim szerint nem volt igazán sikeres, de cult lett és utána bolti eladások már jók voltak, így persze meg kellett próbálkozni egy folytatással, hátha sikerül kicsikarni még pénzt...
    S Darko, amint adatlapján láthatod régi író-rendező (Richard Kelly) csak mellékesként került vissza író mellé és kb ennyi az egyezés az első rész készítőivel.
    Bár úgy tudom, hogy az első rész is a ritka szerencse volt ahol a kreatív irányítás és a produceri kezek pont valami jót hoztak össze, míg magában az egyik elszarta volna.
    A második részről nagy valószínűséggel ő tehet:
  • tigeroo
    van ilyen? mi a picsnek? :D
  • kutyakiki81
    Overlord

A JJ.Abrams nevével bereklámozott film műfaja az IMDB alkalmazásban Action, Horror, Mystery, Sci-fi, Thriller, War :)
    A film első felére igaz a háborús akció. Remek a kezdés, D-day, és egy pár katona az ellenséges vonalon. Majd a második felétől megkezdődik az őrület, ugyanis a nácik titkos kisérleteket folytatnak és hőseink belefutnak ebbe.

Láttam már pár háborús horrort, és bár ez is elég B filmes hangulatú, de mégis egy nagyobb studió áll mögötte, ami meglátszik a végeredményen. Pörgős, véres, akciódús, nagyon szórakoztató mozi, ami akár kaphatta volna a Return to castle Wolfenstein címet is.
    Külön kiemelném a hanghatásokat. A lövések, a robbanások, a repülők hangja olyan durván szól, hogy nem is emlékszem mikor hallottam ilyen brutál hangokat moziban.

7/10

• Kmarha
    First Man - Az első ember

A film rendezése, hangulat világa elégé kettős. Egyrészt klausztrofób és horrorisztikus hangulatú karfát tépős akció dráma, mely tényleg Damien Chazelle munkásságára utalhatna, másrészt lassan építkező, dokumentum filmes hangulatú java részt egyszemélyes, fele részben család dráma, melyben a drámai vonal szintén a rendező személyét vetíti fel (pedig ez az írásból jött), de a stílus, az már kevésbé. De még ez a kettősség is élvezhető lenne.

Ha az a kamerakezelés nem lenne. Megölték vele a filmet.

A szemcsés zajos képi világ egy dolog, de ez a szuperközeli-makróba-filmezett-és-még-ott-is-métereket-rángatunk-a-kamerán stílus nagyon de nagyon kizökkent a filmből. Talán.. TALÁN, az elsőnek említett stílusban elfért volna, fokozva a bezártság érzést, de a film háromnegyed részében (2,5 órából több mint 1 óra), ez nem csak zavaró, hanem kifejezetten élvezhetetlen. A drámai jelenet nagy részében a karakterek füle tövében halmozódó ráncokat néznénk, ha látnánk az ottani rángatózásból bármit is.. (most a fül tövében vagyunk vagy a nyakszirten.. nem is látom, de drámaiak ezek a szőrszálak).

Szerencsére Claire Foy-nál kevésbé merték ezt a stílust elővenni, kár is lett volna lemaradni arról a remek előadásról, amit ez a tehetséges színésznő nyújtott nekünk.

A film csúcspontja, mikor kijutunk a Hold köré, majd leszállunk. Itt már átváltunk valami olyan fantasztikus látvány világba, hogy tátva marad a szánk. Ha csak azt a fél órát kellene értékelni, akkor a film 10 pontból 11. A látvány, a zene, a hangulat, és főleg a főszereplőhöz köthető kimondott/kimondatlan szimbolika (maga a történet vezetés és a vége jelenetek, képi világ), a gyász feldolgozásáról, elhidegülésről és talán a végső megnyugvásról, nagyon szépen lett megkoreografálva. Végül is a film igazából Armstrongról szól, és nem a Holdra szállásról.

Sajnos összességében viszont nem tudtam igazán élvezni. Voltak pillanatai a filmnek, de a kamerakezelésnek hála, nem hiszem, hogy bármikor újra akarnám ezt nézni.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.06. 09:59:10
  • Sequoyah
    Destination Wedding (2018)

Retegfilm, de akinek bejon a stilusa az szerintem nagyon elvezni fogja. Igazabol masrol sem szol, minthogy a ket foszereplo vegig fikazza egymast, az eskuvot, az ismeroseiket es az eletet ugy altalaban. Es mindezt nem alpari modon, hanem intelligens, humoros (sokszor sotet humoros) kormondatokban. A sztori es a tortenesek csak a hatterdiszlet reszei, tobb mindent latunk belole a paros szavain keresztul mint magan a kepernyon.
    Egy ilyen stilusu filmnel nem szamit a sztori, a latvany es semmi, csak egy dolog: a ket foszereplo szineszi jateka. Es ez maximalisan jol sikerult szerintem, mindkettorol elhiszem hogy utalja a vilagot, ennek ellenere mindketto szimpatikus tud maradni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Plusz pont a filmtortenelem legrosszabb "szex"-jeleneteert. Annyira rossz hogy mar jo, de annak is szantak, es igy telitalalat lett

7/10

• LasDen #101132
    Nekem ez az abszolút #1 filmem. Mondjuk már jó pár éve volt, hogy láttam, úgyhogy ideje lenne újra nézni. De ha jót akarsz, nem nézed meg a 2. részt :D
  • tigeroo
    Donnie Darko

Nem láttam még, most pótoltam. Kár volt ennyi időt várnom rá. Először azthittem hogy a srác full hülye, direkt így volt beállítva? Pl. szexmániás, aki magához nyúl a hipnózisban... Közben meg csak egy egyszerű tini, akit kísért a "párhuzamos világa"

Aztán utána azt hittem, hogy a fiatal tanár páros húzta be a csőbe, manipulálta direkt, hogy kártékonykodjon.

Aztán jött a végjáték. Ennyi véletlen nem lehet véletlen! Zseniálisan kibontották, így nem csak a srác volt beteg, hanem a történet lett kerek egész. Szép munka. Lekötött minden percében.

Felugrott a favorit listára, még párszor meg kell nézni, minden apróságra figyelni...
  • ToxiMaxi
    Én is pont így gondolom.
    Pedig a téma Spielberg jelenléte, eleve jó kiindulópont lett volna, de elkúrták, nem kicsit...

Bohemian Rhapsody
    10/10
    Kmarha a 101125-ben szépen megfogalmazta, teljesen egyetértek vele. Nagyon keresgélni kellene azt a filmet, ami hasonlóan lekötött a múltban.

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.11.05. 08:11:36
  • desigo
    Beragadt a sHift na...
  • LasDen #101128
    az iMax az valami apple koppintása az IMAX®-nek? :D
  • desigo
    +1
    Nagyon zavaró volt az egész pedig az iMaxben brutális volt a hang.
  • karajjj
    Az első ember (First Man)
    Vártam egy hetet, hogy ülepedjen, de ekkora szánalmasan szar hatásvadász kamerakezelést még életemben nem láttam. Tökéletesen tönkreb*ssza a moziélményt. A film 90%-ában annyira közelről és homályosan látunk mindenkit, hogy vetekszik egy torrentes mozis release minőségével az egész. Egy párbeszéd pl. úgy zajlik, hogy a távolabb álló szereplő feje sem fér teljesen bele a képbe, nemhogy a közelebb álló főszereplő. Annyira remeg és rázkódik folyamatosan a kamera, hogy tengeri betegek beleszédülhetnek. Ha ettől eltekintünk, teljesen vállalható film lenne, kivéve, hogy Gosling a rendezővel karöltve egy hobbiautistát csinált Armstrongból
  • Kmarha
    Bohemian Rhapsody

Kritikák ide-oda, számomra ez egy igazán hatásos mozi élmény volt. A film háromnegyedéig teli foggal vigyorogva néztem végig, majd egy kicsi komolykodás után felrántottak a Wembley stadion színpadára, hogy onnan éljem át azt Freddy-vel vállvetve azt a nagyszerű élményt, amit az a First Aid koncert adni tudott.

Nem is érdekel tehát, milyen volt a történet vezetés, meg ki mikor énekelt, vagy hogy keveslik a kicsapongó életének mutogatását. Igazából nekem nem is hiányzott, minden élet szakasból kaptam annyit, amennyi érdekelt.

Amire az élmény átérzése mellett is fel tudtam figyelni, az a (nem csak az utolsó) fellépések újra varázsolása (egyszerűen minden a helyén van, a díszlet, a ruhák, a mozgás.. a tényleg minden), hanem a színészek karakter formálása. Nem csak Malek tett le bámulatba ejtő szereplést, de a Roger Taylor és Brian May-t megformázó színészek minden kis arc rezdülése az eredeti figurát hozta. És ahogy néztük a film végén a képeket, vagy tájékozódtunk a netről korábban, a többi mellék színész is vizuálisan hitelesen jelent meg.

És ha már a végéről beszélünk.. egy, hogy az a koncert fellépés letépte a fülemet a helyéről, de amit még nem tapasztaltam, hogy a közönség egy emberként ülte végig a stáblista vizuálisan megtámogatott részét. Pedig nem is egy ritka felvételt vettek elő hanem a Don't Stop Me Now majdnemhogy klippjét.

Tegnap óta dübörög a véremben a Queen zenéje, így nyugodtan vagyok elfogult, de ezt nagyon megérte moziban megnéznem.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.03. 09:51:27
  • Zephyr Retiring
    Whitney imdb.

Ami tetszett benne, hogy a színészek a saját hangukon énekeltek benne.
    Bevallom, eddig nem tudtam túl sokat a világ egyik legismertebb női énekeséről. A Több, mint testőrben is csak egy szerepet játszott.
    A drogokon kissé meglepődtem, de végül is nem ő volt az első, sem az utolsó világsztár, aki valamilyen gyorsítót, vagy szintetikus élénkítőszert használt. Jim Morrison és Kurt Cobain is hasonló módon gyorsan távoztak. Ő mitől lenne kivétel?

Nem volt rossz. Meg aztán valamivel csak el kell ütnöm az időt míg eljutok a Bohém rapszódiáig...
    10/7.
  • Zephyr Retiring
    Dogville imdb.

Az asszony lelécelt női ügyeket intézni (vásárlás, sütemény evés a csajokkal stb.) én meg végre kézbe vehettem a plazma és a házimozi távokat, hogy valami férfiasabb időtöltés után nézzek..

Átfutva pár kritikát a filmről, szándékosan döntöttem emellett, hogy végre egy kis fegyverropogást, lánc csörgést és hangos kétségbeesett női sikolyokat halljak....ööö...teljesen más képi és érzelmi világ fogadott.

Ez egy művészfilm, méghozzá a jobbik fajtából, ehhez kétség nem is férhet. Dogville látszólag szeretni való lakói korántsem azok a ma született bárányok, aminek mutatják magukat. Persze ekkor ezt még Grace nem tudja. Meg mi nézők sem.
    Ez pontosan az a kategória nálam, ahol tényleg nem tudom eldönteni, hogy végül is most akkor ez tetszett, vagy sem.

Voltak persze idegesítőbb pillanatok is. Pl. mikor a kis sz@rházi megzsarolta a nőt, hogy vagy elnáspángolja, vagy qrvára ráb@szik, mert szól anyucinak, hogy elnáspángolta...
    Na ott legszívesebben kikaptam volna a tévéből azt a kis mazohista kölyökpalántát, s odadobtam volna a szomszédba Freddy Krueger-nek, aki ugyebár szintén az Elm utcában lakott...

A színészek zseniálisak, és a rendező sem piskóta. A finis is szuper lett.
    Magam sem oldottam volna másként ezt a kényes helyzetet...
    Jogos az Arany Pálma és a 19 másik díj is.
  • Zephyr Retiring
  • lac coo
    X A Rendszerből Törölve

A mester ismét alkotott ! Lenyűgöző rendezés !!! Szippant magába , az eszement depresszióba , eszement képi világ, remek hang és zene, szokásos őrületes díszletek, végig kellően fenntartja a feszültséget . ... Pisszenés nélkül nézte végig a filmet a terem :) Nálam ez 10 pont ! Imádtam !
  • Prof William
    Én azon röhögtem amikor TV-ben folyamatosan nyomatják hogy túlnépesedés, felmelegedés extrém szennyezés, New York már lakhatatlan stb. miközben hősünk kedélyes kerti-partikat tart, álomszép tájakra bambul, majd amikor szomorú, sűrű sötét erdőkben bujkál és csobogó patakokon gázol át. Soha rosszabb világvégét.
  • CSOCSO
  • Nyiri
    Bohemian rhapsody - Félve ültem be a moziba, mert tudtam előre hogy ferdítések lesznek benne. Tudtam hogy Brian May és Roger Taylor könyékig benne turkált a forgatókönyvben és sejtettem hogy jó pár esemény nem úgy lesz benne ahogy az igazából megtörtént. Első kritikákat olvasva be is igazolódott a félelmem. De mindenképp látni akartam a filmet.
    Spoilert nehéz lenne mondani, mert sajnos 27 éve tudjuk mi történt.
    A film nagyon tetszett. Rami Maleknek már pár kritika oscart jósol amit kicsit korainak érzek de tény. Teljesen uralta a filmet és brutálisan lemásolta Mercury minden mozdulatát és mimikáját. Tényleg elképesztő alakítást rakott le a srác.

A többi szereplővel sem volt gondom. Meglepően hasonlítottak a srácok és direkt figyeltem a koncerteknél a mozgásukat és nagyon áthozták az QUEEN tagjainak viselkedését. És a dobolás és gitározásnál simán benyaltam hogy Ők játszanak. Ltászott hogy erre nagyon figyeltek. Piros pont.

Sajnos Roger Taylor és Brian May nem tudja mikor kell leállni (a manapság QUEEN-nek csúfolt bohóckodást szégyenteljesnek tartom), de szerencsére meglepően háttérbe rakták magukat most a filmen. Természetesen azért valahogy próbálták betolni, hogy Freddie nincs a QUEEN nélkül és fordítva :)

John Deacon karaktere természetesen keveset szerepel, de amikor igen az teljesen rendben van. Számomra a csávó nagyon hiteles. Mióta meghalt Freddie nem hajlandó szerepelni, számára a QUEEN meghalt Freddie-vel. A filmből sem kért.

Na és hogy szerepelt a film mint film? Szórakoztató? Igen nagyon is. A zenék nagyon jók (természetesen). A koncertfelvételek ütnek. A Live Aid koncert pedig fenomenális.

Barátnőmmel néztük és sokszor pityergett a filmen és nekem is jópárszor nagyot kellett nyelnem. Nem tudjuk megmondani miért. Ő sem én sem. Voltak szomorú részek és talán a zenék felhoztak bennünk emlékeket és ezek kettőse hatott ránk ennyire.

A lényeg, hogy teljesen ajánlott a film. Nagyon tetszett. Nem ültem még végig stáblistát soha, de most a muszáj volt. Természetesen a zene miatt.

Nagyon nehezen készült el a film és nem lett teljesen élethű de mindenki aki kicsit is szerette a QUEEN-t, meg kell néznie.

Annyi negatív érzés van bennem, hogy túl hamar lett vége. Mikor vége van a filmnek Freddie még 7 évig élt. Pont a lényeg marad ki, hogy hogy élte meg a betegségét és hogy miért akart annyira dolgozni. Az utolsó leheletéig színpadon maradt és alkotott a közönség miatt. Ezt nyugodtan berakhatták volna még.

Rami Maleknek mert hatalmas pacsi. Teljesen megugrotta ezt a nehéz feladatot.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.11.01. 19:36:01
  • Zephyr Retiring

Köszönet majd akkor lesz, ha a "tiltatok" szót megtanulják rendesen leírni kislexikon létükre.
    Olyan szó ugyanis nincs.