[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nyiri #101118 Bohemian rhapsody - Félve ültem be a moziba, mert tudtam előre hogy ferdítések lesznek benne. Tudtam hogy Brian May és Roger Taylor könyékig benne turkált a forgatókönyvben és sejtettem hogy jó pár esemény nem úgy lesz benne ahogy az igazából megtörtént. Első kritikákat olvasva be is igazolódott a félelmem. De mindenképp látni akartam a filmet.
Spoilert nehéz lenne mondani, mert sajnos 27 éve tudjuk mi történt.
A film nagyon tetszett. Rami Maleknek már pár kritika oscart jósol amit kicsit korainak érzek de tény. Teljesen uralta a filmet és brutálisan lemásolta Mercury minden mozdulatát és mimikáját. Tényleg elképesztő alakítást rakott le a srác.
A többi szereplővel sem volt gondom. Meglepően hasonlítottak a srácok és direkt figyeltem a koncerteknél a mozgásukat és nagyon áthozták az QUEEN tagjainak viselkedését. És a dobolás és gitározásnál simán benyaltam hogy Ők játszanak. Ltászott hogy erre nagyon figyeltek. Piros pont.
Sajnos Roger Taylor és Brian May nem tudja mikor kell leállni (a manapság QUEEN-nek csúfolt bohóckodást szégyenteljesnek tartom), de szerencsére meglepően háttérbe rakták magukat most a filmen. Természetesen azért valahogy próbálták betolni, hogy Freddie nincs a QUEEN nélkül és fordítva :)
John Deacon karaktere természetesen keveset szerepel, de amikor igen az teljesen rendben van. Számomra a csávó nagyon hiteles. Mióta meghalt Freddie nem hajlandó szerepelni, számára a QUEEN meghalt Freddie-vel. A filmből sem kért.
Na és hogy szerepelt a film mint film? Szórakoztató? Igen nagyon is. A zenék nagyon jók (természetesen). A koncertfelvételek ütnek. A Live Aid koncert pedig fenomenális.
Barátnőmmel néztük és sokszor pityergett a filmen és nekem is jópárszor nagyot kellett nyelnem. Nem tudjuk megmondani miért. Ő sem én sem. Voltak szomorú részek és talán a zenék felhoztak bennünk emlékeket és ezek kettőse hatott ránk ennyire.
A lényeg, hogy teljesen ajánlott a film. Nagyon tetszett. Nem ültem még végig stáblistát soha, de most a muszáj volt. Természetesen a zene miatt.
Nagyon nehezen készült el a film és nem lett teljesen élethű de mindenki aki kicsit is szerette a QUEEN-t, meg kell néznie.
Annyi negatív érzés van bennem, hogy túl hamar lett vége. Mikor vége van a filmnek Freddie még 7 évig élt. Pont a lényeg marad ki, hogy hogy élte meg a betegségét és hogy miért akart annyira dolgozni. Az utolsó leheletéig színpadon maradt és alkotott a közönség miatt. Ezt nyugodtan berakhatták volna még.
Rami Maleknek mert hatalmas pacsi. Teljesen megugrotta ezt a nehéz feladatot.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2018.11.01. 19:36:01