106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ba32107 #51845 Magyar, csak kint él. -
Sima real3d moziban nézd meg, ott nincs vele semmi probléma. Én a Sugárban frissen nyílt 3D teremben néztem és azonkívül, hogy mindig mocskos a lencse, hiszen mások is használták előtte és vagy összetaperolták, vagy összezsírozták a hajukkal stb., nem volt semmi baja. Meg kell törölni (rutinos 3D néző mindig visz magával szemüvegtörlőt, de egy sima szövetzsepi is megteszi). Ennyi. -
fos? mi fos? pont az a lényege, hogy nem tolják az arcodba a dolgokat, hanem úgy használják a technológiát, ahogy még soha! én is csak reklámfogásnak hittem az olyan szlogeneket, kritikákban a félmondatokat, miszerint "utazás Pandorára", de én sem tudom jobban megfogalmazni, hihetetlen az egész. elkezdődött a film, és haverom is csak annyit suttogott maga elé: "bazmeg, mintha ott lennék, ez kurva jó", aztán többet meg sem szólalt :D -
akkor azt mondjátok nem éri meg megnézni 3D -ben? mert én sima "natúr" verzióban néztem meg, és lehet megnézném 3D -ben is
de ha ennyire fos akkor lehet kihagyom -
"Akkora hianyerzetem van, hogy nemigaz. legszivesebben 10 est adnek ra meg akkor is ha a sztori nem volt a legjobb."
+1, főleg azért, mert Cameronról van szó. amúgy ez az igazi látványfilm, nem olyan blőd szar, mint a transformers, meg a 2012
ennek is egyszerű a sztorija (JC is elismerte: biztosra megy, hogy aztán majd kompromisszumok nélkül készíthesse a további filmjeit ezzel a technológiával), de nem egy blőd baromság
olvastam már pár magyar véleményét, akik amcsiban nézték imaxban, és komolyan mondom, az itteni mozi üzemeltetőit el kéne verni egy péklapáttal. 20-25 percig nagyon durva ghosting volt (mögöttem ülők már arról beszéltek, hogy visszakérik a jegy árát!), de szerencsére pont a végső csatára jött helyre a dolog (amin majd' behugyoztam), a hangerő meg, pfffff, hát a fülesem jobban szól, nem is beszélve a realD mozikról. ilyenkor azt várom, hogy szakadjon le a fejem, erre benyomnak valami szolid hangzást
na mind1, jövőre én is újrázom, de nem imaxban, az is biztos -
Mondjuk ha már engem is idéztél, vedd észre, hogy 7/10-et adtam az Avatarra, amiből a 3 pontot éppen a gyenge történet miatt vontam le. -
Néha úgy érzem, hogy Te valahol lemaradtál, vagy megragadtál.
Erre a filmre, mikor készült sem adtam volna 5-nél többet, főleg ha még végig is bírtam volna nézni egyfolytában, akár a 6-ot is megkaphatta volna, bármennyire is fenomén Ridley Scott, ebből a filmből jót kihozni képtelenség.
MV! -
"nem láttam még vadat amely szánná magát..
a madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát."
nem vaok oda a háborús xarságokért, de demi moore miatt néha napján azért én is tehetek kivételt
a film 97-ben készült el, és a következő évben a legrosszabb női főszereplőként demi arany málnát kapott
ugyanezt a díjat (arany málnát) vehette át később halle berry is a macskanőért
jah, és ben affleck a fenegyerekért és a felejtés béréért
fogalmam sincs milyen szakértők mi alapján döntöttek így, de elmondanám, hogy nekem mint laikusnak a g.i. jane demi moore-al minden tekintetben bejött.(a macskanő is és a fenegyerek is)
vannak, akik több kilót híznak egy szerep miatt (pl. bridget jones)
mások csontsoványra fogyják magukat (pl. tom hanks)
demi leborotválta a hajzuhatagát a film hitelességéért..
úgy hogy ezek az arany málnások elmehetnek a jó büdös..
csak azért is 10
..szép volt demi, ben és halle(a fenegyerekért és a macskanőért is)
-
eh))
de nem is négyéveseknek szól mint a transformers a tesco-ból)) -
-
a reszkessetek betörők 1. része 1990-ben a legtöbb bevételt termelte.
talán nem véletlenül..
bocsi ha újat mondtam
-
ásztákurvá. -
Rundstedt17 #51833 +1
-
No Comment!
-
amerikában él? nem is tudtam.mondjuk akkor tényleg miért ír magyar topikba miért nem amerikaiba??
én biztos nem irogatnék térképen sem látszó országocska fórumjába ha amcsi lennék))) mondjuk azért tűrhető a magyar nyelv tudása, biztos valami őse vón ungriánus))) -
Rundstedt17 #51830 Az avatar a felnőtt komoly embereket szólítja meg? :DDDD -
na jó de a transformers mégis csak gyerekekenek szólt, akik tologatják ide-oda otthon a szőnyegen legót meg ilyesmit.
Azért az Avatar mégis csak több...mondom én, mégis csak több))) -
Layer Cake
Van neve ennek a műfajnak? Csak mert már elég sok filmet vehetünk egy kalap alá, legalábbis szerintem: A ravasz, az agy..., Blöff, Rock'n'Rolla, Brick, Lucky Number Slevin, stb., szóval ez a kis- és nagystílű gengsztereket szórakoztató formában felvonultató, a szálakat a végtelenségig összekevererő és futtató, itt-ott humoros, de mindenképpen laza formában tálalt krimi.
Na ennek a kategóriának a csúcsa a Layer Cake.
Adott egy - az előbb említett filmek között maximálisan helytálló, sőt... - történet, egy AAA-class főszereplő (Daniel Craig), ötletes képi világ és király zene. Nagyjából ennyi, de aztán mégsem. Valahogy az ismerős panelek egy klasszabb összképet alkotnak, a hangulat és a főkarakter iránti szimpátia itt egyszerűen jobban jelen van.
Mert hiába imádja mindenki a Blöfföt, csak egy korrekt film, semmi több. Jól össze van rakva, de valami hiányzik belőle, ami megvan a Layer Cakeben. Talán a stílus lenne a legjobb kifejezés, most jobb nem ugrik be.
Aki nem látta, pótolja!
9|10 - és csak azért nem 10, mert maga az említett - és meg nem nevezett - (al)műfaj szerintem ennyit érdemel, még ha ez az egyik legszórakoztatóbb zsáner is. (vagy pont azért) -
Rundstedt17 #51827 most miért kell trollkodnod? 
-
Csak77 #51826 Figyelj már, elhiszem, hogy amerikában élsz meg minden ilyesmi lószar, de ha egyszer magyar fórumra írsz, akkor legalább egy picit figyelj már a helyesírásra... ha nem megy, akkor tegyél fel firefox 3.5 cuccot, abban van helyresíró ellenerőző/javító alapból. Marhára égeted magad ezzel, hogy a nagybetűket meg vesszőket hírből sem ismered... -
Gyjó volt. Sok benne az üresjárat, itt-ott már menthetetlenül uncsi, mivel nagyon részletesen akarják végigkövetni Jake élményeit. Akinek bejönnek ezek a dzsungellátványosságok és a fehér fiú lovagolni tanul baromságok, annak jó. A fontos részekre, ami egy sf szerető embert érdekelt volna és a savát-borsát adta volna, viszont alig-alig tértek ki, vagy egyáltalán nem. Ettől függetlenül szép és jó, a bugyuta sztorijával együtt. Bár az utolsó rohamos részen fogtam a fejem én is, hogy nesze neked fejlett taktika tengerészgyalogos módra, de végül is aludtam rá és Jake csak egy tahó baka volt, nem több (nem csoda, hogy bukta volna a csatát, ha rajta múlik). Karakterek sajnos elég sablonosak és néha nagyon-nagyon buták is (pl. mikor megszöknek és a parancsnok nem keresi a segítőiket stb.)
Jah és a vásznas 3D mindig sötétebb lesz ha nézed, mert fél-fél fényerőt enged át a szemeknek a polárszűrő és nem nyomják dupla fényerővel, mert az meg torzítaná a spektrumát/színeit a képnek. Ezen nem kell meglepődni, eddigi 3D filmeknél megszokhattuk ezt már.
Amúgy lenyűgöző, 2D-ben is az lesz: 8/10 -
Azért az vicc amit néhányan írnak:
"A sztori tényleg kicsit kiszámítható.."
"Egy "nagyon szép grafikájú", de történetében végtelenül egyszerű filmet."
"A sztoritól nem vártam sokat, nem buta, csak egyszerű, hollywoodi panelekből építkezik, nincsenek nagy fordulatok, rejtélyek, a trailer lényegében az egész filmet összefoglalja."
.......
Szóval vicc, hogy az év közepén, hogy le lett ócsárolva a Transformers 2 mert, hogy egyszerű a története mint egy pont az év legjobban hypolt filmjénél ahol szintén meglehetősen egyszerű a történet csak annyit mondanak az emberek, hogy nem is lehetett többet várni. :DDD
Csak én érzek nagyon erős elfogultságot? :D
A Transformerstől eget rengető sztorit várnak az Avatarnál meg nem gond ha nincs? LOL -
miutan nezegettem a videokat a neten ugy ereztem hogy egyaltalan nem hianyzik a 3d. 1000% hogy a film ugyan ekkorat utott volna imaxban 2d ben -
Teljesen igazad van. Én pl. azért írtam oda a 8 pontom mellé, hogy ebben jócskán benne van a hype rám gyakorolt hatása is.
Mondjuk az is tény, hogy Cameron most tényleg megteremtett egy gyönyörű szép világot ami 2D-ben is szép, viszont a 3D után biztos hiányérzete lesz az embernek. -
imax 3d meg hatalmas kepernyo ide vagy oda szvsz HD (2d) ban is oda fog #@%^!i a film! A 3d zsir volt nagyon de szvsz NAGYON messze van a hd minosegtol az imax. szvsz meg egy all leesos pillanat lesz mikor megnezem ujra itthon 60 inchen HD ben :D
de most komolyan.. nezzetek meg a film oldalat es ott van egy csomo video. valami eszmeletlen szep a grafika, pedig az csak egy kis kepernyos video. szvsz nem kell neki 3d ahhoz hogy 10 est adjunk ra! -
én nem imaxban néztem, mégcsak nem is 3D -ben
szerintem egy elég nagy HD tv -n és egy jó 5 v. 7.1 -el élvezhető lesz az :) -
Off!
Mert bizony én még nem láttam az Avatart de már most kissé szomorú vagyok mi lesz ha tetszeni fog?
Mindenki osztja itt a 8-9-10-es osztályzatokat.
Én el is hiszem hogy így értékeltek. Valóban IMAX-ban mindent vihet Cameron látványmozija.( Én is igyekszem ott megnézni)
Csakhogy, mi lesz 6-7 hónap múlva amikor rendes forgatókönyv szerint meg kellene jelennie a filmnek dvd ill. BluRay verzióban.
Otthon már nem lesz ám ilyen fokú mélységérzet még ilyen 3D még ha a legmodernebb Led tv-n vagy akár 5m-es vásznon nézzük akkor sem.
Aki most megnézi Imax-ban vagy 3D-ben annak bizony belevésődnek azok a látványdolgok amiért is moziban érdemes megnézni ezt a filmet.
Sajnos a mai technika még nem készült fel arra hogy ezt a látványt otthon is élvezhessük.
Márpedig a 8.9.10-es pont erről szólna.

És az Avatar se lesz örökké a mozik műsorán hogy bármikor megnézd amikor csak akarod.
Nem akartam ünneprontó lenni ,de gondoltak erre is vajon Cameronék?
-
JJJEEEEEZUSOM!!! micsoda film volt ez!!!
masfel orat altam az IMAX elott es nemhogy megerte de ezert a filmert alltam volna akar egy fel napot is!!!!
kezdjuk ott hogy nagyon jo dontes volt IMAX ban nezni. a kep meret brutal volt a hangero pedig hangos volt mint allat: duborgott az egesz terem, remegett alattam a szek!! OHMAJGAADDDDDD a latvany?????????????? ennel szebbet meg nem lattam! nem tudok mondani egy filmet se ami gyonyorubben volt megcsinalva avagy kitalalva. Neytiri szamomra tiszta Angelina Jolie hasonmas volt de a lenyeg hogy egyszeruen fenomenalisan volt megcsinalva az osszes mimikaja!
kiszamithato volt?!?! lehet de en nem is vartam egetrengeto sztorit a filmtol. Azt kaptam amit vartam meghozza ugy hogy felulmulta a kepzeleteimet! Meg a felesegem is azt mondta hogy ez a film "eszmeletlen jo" volt. pedig ilyet tole meg nem hallottam!!!! meg a kedvenc harry potterjere is csak annyit mondott, hogy nagyon jo volt...
9/10!!!!!!!!!!!!!! hetfon megyek vissza megnezni megegyszer!
1 pont azert mert a sztori nem nyugozott le de szamomra ez erdekel a legkevesbe.Azt kivanom, hogy minden jelenet ketszer hosszabb lett volna!
Meg azt a reszt is 5 percig neztem volna ahol egymassal szemben ulnek a fan es Neytiri tanitja Jaket.
Akkora hianyerzetem van, hogy nemigaz. legszivesebben 10 est adnek ra meg akkor is ha a sztori nem volt a legjobb.
ja amugy a robin hood teaser elegge gyenge volt nahde a gladiator rendezoje es zeneszerzoje es mr. crow?!?!?!.... szvsz nagy film lesz!!! -
minap volt egy faszi a ráfióban (nem tudom már melyik csatornán) meg egész pontosan nem is tudom mivel foglalkozott a holográfia terén, mindenestre azt mondta, 3D-ben a szemüvegesdi elavult dolog. most még mozikban elmegy, de otthon senki nem fog szemüvegete felvenni, meg azt keresgetni. no meg azt mondta, hogy annyi 3D-t lát, hogy mr otthon a tv-re rá sem bír nézni
tudja valaki, ki volt ő? -
Prof William #51816 Az ultimate Robin Hood filmet megcsinálta Kevin Costner... Innentől nincs értelme a többinek. :) -
Azért szvsz a gyakorlatban nincs olyan sok különbség a kettő közt, Teaser értelemszerűen egy rövidebb bemutató, általában a film bemutatója előtt készül, kevesebb jelenetet tartalmaz, míg a trailer az, ami igazából a film végleges verziójából tartalmaz jeleneteket. Ellenben bármelyiket is nézed, mindkettő lehet egy halom spoiler, meg lehet csak egy látványos, izgalmas kis rövidfilm.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Avatarét én spec moziban láttam először, mindegy minek nevezzük, ott látták több száz ezren, és bizony abban a trailerben/teaserben, ahogy tetszik egyértelmű utalás volt a film végére, vagy például a "váratlan" végső, nagy támadásra. Ha nincs az előzetes, akkor talán azt hiszem a nagy fakidőlést követően, hogy vége, és a következő részben folytatás. De mondhatnám az átváltozást is. De ettől függetlenül nem bántam meg a mozit, épp a látvány miatt, story az előzetesekkel és azok nélkül sem lett volna élvezetes. -
Csodaszép, lélegzetelállító képi hatások, enyhe sztoribeli gyengeségekkel
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl az utolsó csatában egy veterán katona támadási terve nem a frontális támadás lenne, és nem három sz.ros kézigránátra alapozná a nyerünk vagy vesztünk stratégiát ...
-
Az, hogy betekintést nyersz egy film sztorijába és, hogy kb. el is mesélik a trailerben a sztorit az elejétől a végéig, hát nagyon nem ugyanaz. Ebben az esetben is már a trailerből lejött, hogy van a béna srác aki beépül az őslakosokhoz egy avatar bőrében az ásvány miatt, majd beleszeret a csajba, átáll a másik oldalra majd végül az összecsapás. És kb. ennyiről is szól a film. Persze mivel a film sztorija elég egyszerű és tulajdonképpen semmi kiszámíthatatlan nincs benne és fordulatok sincsenek igazán benne ezért nem csoda, hogy a trailerben elsült a teljes sztori. -
OMG
Please, mutass nekem a mostani trélerek közül EGYET IS, ami nem lövi le a film sztoriját!
Amiről te beszélsz doktor úr, azt TEASER-nek hívják!!! Nagy különbség ám! -
"Az avatar NEGATIVUMAI között hozod fel, hogy a trailerben lelőtték a sztori lényegét, amikor ez a trailerek LÉNYGE!"

Hatalmas tévedésben élsz. A trailernek egyáltalán nem ez a célja. Sőt! Kifejezetten el kell ezt kerülni, különben érdektelenné válik a film. A trailer lényege a kedv csinálás. Részletek kiragadása úgy, hogy ne legyen lelőve a lényeg. Ez ebben az esetben nagyon félrement.
Szóval gondold át még egyszer a dolgot! -
Most saját magadnak mondasz ellent.
Az avatar NEGATIVUMAI között hozod fel, hogy a trailerben lelőtték a sztori lényegét, amikor ez a trailerek LÉNYGE!
Majd azt mondod, hogy az a rossz ha vki nem néz trailer.
No comment. Ha nem akarsz spoilert egy filmről, ne nézd meg a trailerét, kurvára egyszerű. Én kibírtam, egy deka mozgóképes infóm nem volt az avatar-ról, és totálisan jól működött.
-
Szerintem nem hiba. Az a hiba ha valaki látatlanba ül be egy filmre. -
" Ráadásul a fő vonulatát a filmnek már a trailerekben ellőtték. "
Ez csak a te hibád, mármint hogy tréleket nézel. -
Nekem anno a Final Fantasy grafikailag sokkal jobban ütött. Annak filmbéli professzornak az arcán és mimikáján azt hittem beszarok, annyira élethűnek tűnt. Meg más egyéb is... Mondjuk valószínűleg azért tűnt olyan durvának, mert előtte nem nagyon voltak ilyen animációs filmek, mostanában meg kéthavonta jönnek. -
Nem akarok többoldalas elemzéseket írni, az az igazság nem is nagyon lehet. Pontosan azt kaptam, amit a trailer után vártam. Egy "nagyon szép grafikájú", de történetében végtelenül egyszerű filmet. Ez utóbbit nem degradálásnak szántam, de tény, hogy nem sok mindent lehet róla írni.
7/10