106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Alice csodaországban (3D) helyenként spoiler veszély
elég friss az élmény, durván 3 órája kelhettem fel a mozi székéből.
Szép volt(a maga nemében :))), jó volt, de nekem valami akkor is hiányzott.
Lehet annak a furcsa fordulatnak tudható be, hogy Burton ugye a Walt Disney-nek csinálta a filmet akiktől pályája elején leszakadt, úgymond felkarolták és ő továbbállt. És most mintha "visszatérne" de úgy, hogy a naAagy Walt Disney egyik kezével vezeti, mialatt Burton csak egy kézzel tudja saját világát megteremteni. Ezzel nem leteremteni akarom a filmet, de mintha kevés Burton és több Walt lenne benne(néhol éreztem az enyhe szirup ízt..)
Pozitívan folytatnám viszont annak okáért, volt egy két két jó poén amik felhúzták a színvonalat és a szereplőgárda is állta a sarat.. bár a címszereplő - lehet a filmben játszott kora miatt - de egy kicsit komoly,szürke maradt. Mintha amnéziás lenne vagy nem is tudom... ennyire nem emlékezni ezekre az álmokra-képtelenség.. A másik meg a kék hernyó amivel nem tudtam azonosulni. Hiányoltam azt az intellektuális, flegma kicsit pökhendi személyiséget, amit megszoktam tőle. A film végén amit mondott biztos valami kiszólás volt Burton felől, mert egy kicsit szenvedős volt a film.
3D-ben láttam az egészet, aminek a megjelenése horrorszerűen bukkant fel: a sok semlegességből egyszer csak nagyon átadta magát a film a 3Dnek aztán vissza semlegesebbe.
Nálam 7/10. Nem érzem igazán Burton-filmnek, de jórészt azért felfedezhető.
-
Bocs Srácok, nem szoktam ilyet, de nem tud valaki elérhetőséget ehhez a filmhez:
The Action Hero's Guide To Saving Lives??? -
Bizony, el kell ismerni. -
igen, én azért is bírom, mert egyszerűen nem tudott hibázni filmek tekintetében. azt hiszem ő az egyetlen színész akinek a filmjeit akármikor, akármilyen állapotban megtudom nézni :) -
viizo #54044 DiCaprio mindig is nagyokat alakított ;)
egy dolog hogy ráaggatták a 'tinilányok kedvence' jelzőt, és nyálas köcsögként gondolt rá, akinek ez csípte a szemét, de ez nem halványítja el, hogy egy szerepében sem látthattunk még gyenge alakítást tőle.
zseniális színész
-
az utóbbi évek DiCaprio filmjei nekem is bejönnek. mióta kinőtt a sokéves "lányok millióit csábító" szerepből, és komolyra váltott, azóta hatalmas filmjei vannak. ritka h egy egykor felsztárolt gyerekszínész, képes legyen talpon maradni ennyi év után is.
Inception meg ajaj, nem is kicsit várós dolog, főleg Nolan-el a rendezői székben :) -
Egyetértek a könyv alapján kalap szart nem ér az egész film ! -
nem sztárolják. Szidják :) Főleg azok akik a könyvet is olvasták -
Lipi1980 #54040 Inception
Elb@sztam a linket bocsi
-
Lipi1980 #54039 [b]Shutter Islnad[/b]
Nagyon jó kis film volt.
2 apró hibát tudnék csak említeni:
- néhol nagyon furcsa volt a filmzene (néha már majdnem nem odaillő)
- vége kissé kiszámítható, de kicsit zavaros is volt.
Egyre jobban bejönnek DiCaprio filmjei.
Alig várom az URL=http://www.youtube.com/watch?v=S3XzUYd6nrU&feature=channel]INCEPTION[/URL]-t is! -
Cirque de freak
ostoba baromság, nem értem minek sztárolják ezt a faszságot...
2/10 -

am ja akció jó benne, story semmi, sablon -
Fourth Kindről nekem is ez volt a véleményem-nagy csalódás volt.
Tud amúgy valaki ajánlani olyan új sci-fit ami nézhető?(Districht9-et láttam de az sem nagyon tetszett mert inkább egy kaland-mesefilmnek éreztem mint sci-finek.Ami utoljára ami tetszett az a Moon és a Pandorum voltak és a Jelek. -
From Paris with love
Hát gyerekek, ez nagyon messze van a 10 meg 9 pontoktól. Az 5 blastát megadom neki, mert végig pörög, unatkozni csak a végén lévő nyálas monolognál unatkoztam, ráadásul Travolta nagyon állatul néz ki. Aztán ennyi. Jövő héten már nem is fogok emlékezni erre az akciófilmre, totálisan elsülyed a többi között.
Akkor egy kicsit spoiler!!!esen a részletekről:
adva van a durva rossz arcú mindenkit leszaró kemény "zsaru", meg a kezdetben konzervativabb, szabályokat betartó kis seggdugó, aki természetesen a végére bedurvul. Ott a szinte első látásra is büzlő szerelmi száll, a csajszi aki törvény szerűen elárulja pasiját (bevallom, elöször azt hittem hogy az A variáció jön be, ő lesz az első áldozat, ami miatt majd a főhős bekeményít. Aztán a rossz környéken való ruhavásárlásnál már tiszta volt, hogy ez a B variáció lesz, ő az úgymond főgonosz)
Amúgy nem kellett nagyon elmélkednie a főszereplőnek sem, ehhez még sakktehetsége sem szükséges. Mindegy, 12 másodpercnyi "nyomozgatást, gondolkodást" illik betenni egy lövöldözős filmbe, hát ez volt az. (a vacsorás fejbelővéses rész viszont kifejezetten bejött)
Travoltát birom, jó dumája van. Plusz hajlítja a teret, mert legyen bármennyire is duci, a legvékonyabb oszlop mögé is úgy elbujik, hogy az összes golyó a falba furódik, nem a ki-kilogó hájba/karba.
A sok évtizede ügyködő szuperügynök lazán a vak szerencsére bizva magát, szép, a közönségnek látványos, valójában megvalósíthatatlan lövöldözés kavalkádon esik túl, nem egyszer csak az mentve meg életét, hgoy ellenfele kancsal és/vagy kifogyott a fegyvere. Vagy csak fair játékos, és megvájra amig társai egyesével elhullanak, és csak utána probálja megölni a rájuk támadó körszakálas kopaszt. Van ilyen.
Természetesen mindenki első golyóra elhalálózik, csak a főszereplő nem. Mondjuk ciki is lenne ha hősünket az első percben kinyirnák, de azért némi túlélést az ellenfél oldaláról is szeretnék látni :D A lepcsön potyogás már egyszerüen röhejes volt.
Legrosszabb, hogy kellett az idióta, bunkó, mindenkit lenéző miniszter asszony is, aki klissésebb már nem is lehetne. Nem, ő nem tér le az útról, azután bazokával lövik szét elötte a rátámadó terroristát, de a végén még ő képes pofázni arról, milyen bunkó dolog megvárakoztatni. Persze.
Tudom, nehéz már újat mutatni a filmekben, de ez a film meg sem probálta. A legostobább leggagyibb klisséket összegyúrták, és kész.
Egyszeri pörgös tucatakciófilmnek elment, többször biztos nem nézem meg. -
én megtanultam abszolút elkülönülni a sztoritól, szóval olyan mintha minden rész külön álló film lenne :D nem ember aki ennyi részt legyárt 1 filmből, aminek tulajdonképpen az összes része ugyanaz, csak más körítéssel.
The Fourth Kind
Na ez meg a másik idétlen film. Negyedik típusú találkozás, mikor elrabolnak az ufok aztán fehér fényeknél beléd fúrnak xD ne mááááá! ez akkora idétlen ufo klisé h már 50 éve is gáz volt. ez még hagyján de maga a film olyan vontatott tempóba halad h 1,5 óra, legalább 10 évet elvett az életemből. próbálták hitelesíteni ilyen archív felvételekkel, de aztán olyan ördögűzőt csináltak h azt hittem rossz filmre kattintottam. szóval nem ajánlom senkinek, MÉG annak sem aki lelkes híve a témának(mint pl. én), mert ez az x-aktákra ráver 13-mat hülyeségben. -
xxxpaulxxx #54033 Nah hát igen... én nem rég láttam az 5öt és már nem tudom követni... már a 4 is zavaros volt... a 3ig teljesen tiszta volt a kép:D
Ma belenéztem a 6ba csak hogy mire számítsak és már kb az 5re nem emlékszemXD
Szóval előre félek -
Notram #54032
-
Szerintem is a BB megerdemelte volna a legjobb forgatokonyvnek jaro dijat.
#53972: Most kezdtem el parazni :D
#53970: Nem mondanám. A karaktereken is sok mulik peldaul (szerintem)
A Dr.Houset is azert nezik sokan mert egy bunko :D
#53971: a vilag meg technika oke, de a tortenet meg itt ahhoz kell, hogy megtudjuk miert nem a Foldon vagyunk. Semmi extra.(asszem ezt most eleg felreerthetoen fogalmaztam meg...)
-
csgj #54030 Kicsit sok itt a szőrszálhasogatás, egy ilyen Burton film esetében szerintem teljesen felesleges. De egyébként ez nem az első negatív kritika az Alice-re. :/ Persze-persze, nem éppen az eredeti történetről van szó, de szerintem eleve nem azt kellett volna elvárni tőle. Kismillió feldolgozás készült a meséből, így hát muszáj volt olyat alkotni, amelyik néhány dologban elüt az eredetitől. Burton talán ezért találta ki, hogy Alice felnőtt legyen.
Én élveztem a filmet, és magával ragadott a hangulata. Nekem ennyi elég, nem tudom mit várhatnék még tőle. De nem akarok vitatkozni, ez az egész attól is függ, hogy ki hogyan áll a filmhez. -
sztem egybe told le az összeset, már csak azért is mert olyan kavarások vannak benne, hogy ha szünetet hagysz akk már azt se tudod ki kivel van :)
én megjelenésük szerint nézem meg őket mindig, de fogalmam nincs már h ki kicsoda benne tényleg. -
haj,..:/ -
nem ajánlom úgy...
úgy teljes a kép ha megnézed az előző részeket is :)
én nekiálltam 3-4 nap alatt megnézni 1-től 5-ig, aztán jött rá pár hétre a 6. rész. -
Van értelme megnézni úgy a Fűrész 6. részét, hogy az elsőt láttam vagy 2-3x -or, a másodikat 1x, aztán a harmadikat félszer
, aztán a többi is kapott kb. 20 - 30 perceket....szóval megállja a helyét önállóan?
-
elvont furcsaságok és bizarr dolgok - hát ezt nekem látnom kell :D
amúgyis bírom ám Burtont.
jó kis kritika
-
igen folytatás nem az eredeti történet... -
én is csak jeleneteket láttam belőle, és maga a stílusa nem jön be. lehet egyszer megnézem tv-ben én is, vagy ha rákényszerülök, de magamtól nem bírnám ki. nem szeretek úgy filmet elkezdeni, hogy alapból idegennek érzem az egészet, mert az hatásromboló :) -
xxxpaulxxx #54022 Én is fintorogtam a Kill bill-től...
Láttam belőle jeleneteket... valami agyatlan gyilkolás kilométeres vérfröccsökkel...stb... ami igaz is:D:D:D
De... sokkal több mint aminek látszik... láttam az 1. részt tvben... mondom ezt a baromságot:D de tetszett... megnéztem a 2.at is és rájöttem hogy ez egy hatalmas film... iszonyat karakterek, nagyszerű történet, és a 2. részben mindenre fényderül amit az 1ben nem értettem, szóval ajánlom adj neki egy esélyt:) -
Szerintem sem nyomja le.
Ezt a kijelentést valami okostojás aki a cikket írta arra alapozta hogy brutális nyitó összeggel rajtolt az első héten az Alice az Amerikai mozikban.
De nevetséges lenne ebből arra következtetni hogy olyan bevétel közelébe kerülhet mint az Avatar.
Szerintem sokáig senki a közelébe se fog jutni. -
hát én a Kill Billt pl. nem szeretem, igaz h nem láttam még, de nem is érdekel annyira h megnézzem. a Jackie Brown viszont nekem nagyon tetszett, a Ponyvaregény is alap, de nálam most a Becstelen Brigantyk áll a csúcson :) -
nagy hős #54019 nem :D -
Real13 #54018 Nem nyomja le. Pedig nálam az Avatart nem lenne nehéz, de még azt sem sikerült megugornia Burtonnak, nagyon messze van az a film a legjobbjaitól. Sőt, a rosszabjaitól is. (oké, Majmok bolygója nem játszik)
Na de írtam én erről hosszabban, megosztom veletek is.
ALICE IN WONDERLAND
Ha egy Burton film debütál, akkor az ember képes gyermeki lelkesedéssel jegyet váltani az esti vetítésre, valami egészen elképesztő mozivarázsra számítva. Burton elbűvöl, megrémít, zsinóron vezeti a nézőt sötét és kalandos, abszurd világokba. Felesleges lenne felsorolni remekeit, úgyis mindenki tudja, hogy korunk egyik legnagyobb mesélőjével van dolga. Az ő zsenialitását társítani Lewis Carrol fantáziaországával olyan csemegének tűnt, amelyet nem könnyedén feled az ember: úgy gondolhattuk, végre teljes valójában feltárul előttünk, hogy milyen mély a nyúl ürege. És mit ad az ég tényleg így történt, csak nem olyan értelemben, ahogy szerettük volna. Optimális esetben a néző zuhant volna bele a lyukba és veszett volna el nagy örömmel Csodaországban, de végül Burtonnel történt meg mindez, akinek egyben kellett volna tartania ezt az univerzumot.
A végeredmény meg tán épp azért ilyen felemás, mert a nagy esés után fájó fejjel és sajgó tagokkal kellett összeraknia a filmet. S talán éppen ezért nem vette észre, hogy a forgatókönyv, amit a kezébe nyomtak, finoman szólva sem kidolgozott. Az alapötlettől eltekintve, hogy Alice ne kislányként, hanem fiatal nőként jelenjen meg, aki visszatér a beszélő állatok és katonaként feltűnő kártyalapok világába, más összetevőt nem lehet hangos hurrázásokkal fogadni. A fontos szereplők maradtak, a viszonyrendszerek és bizonyos jelenetek is hasonlatosak, a film inkább tekinthető folytatásnak, mintsem könyvhű adaptációnak. Egy valamit nem vettek figyelembe. Carrol világa más tollával megírva nem biztos, hogy kielégítően képes funkcionálni. A már rég elhunyt író hiányában Linda Woolvertonra hárult a kihívás, hogy értelmet adjon egy újabb felvonásnak, de nem tudta megugrani a magasra tett lécet. Nála Alice egy báb, akit a többi karakter ide-oda ráncigál, semmilyen ráhatása nincs az eseményekre, amikor meg mégis kezébe kapja a karmesteri pálcát, csak fogjuk a fejünket és arra vágyunk, hogy inkább vegyék azt el tőle. A filmben vagy hat (!) alkalommal kell meghallgatnunk Alice tévhitét, hogy az egész, ami történik vele, az nem a valóság. A lány még az első látogatására sem emlékszik Csodaországba egészen a cselekmény utolsó harmadáig, pedig nem valószínű, hogy valaki ilyesmit elfeledne, illetve álomnak gondolna, akárhány éves is volt akkor. A történet ezeket a malőröket figyelmen kívül hagyva is meglehetősen suta, buta, összelopkodott és közhelyes, és még az sem menti meg a pocsék jelzőtől, hogy a szereplők java része azért vicces és van néhány kifejezetten szórakoztató momentum. Különösen fájó pont az a mintegy negyedórás intervallum, ami a mi földhözragadt valóságunkban játszódik: nyugodtan kihagyható lett volna, szinte semmi funkciója nincsen.
Volt már olyan, hogy egy Burton film forgatókönyve nem volt túlzottan erős, de a rendező stílusa régen feledtetni tudta a hiányosságokat. Itt ilyenről szó sincs. A modern kor szavának engedelmeskedve 3D-s és jórészt komputeres technikával készült darabról van szó: a térhatásról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert sima mezei moziban volt alkalmam megtekinteni a filmet, de a számítógépes animáció erősségeiről már tudnék szólni. Csakhogy sok mindent nem lehet dicsérni. Összességében persze vannak pofás megoldások és profi az egész, Helena Bonham Carter felfújt lufifeje telitalálat, az apró nyulak animációja is feltűnően jól sikerült több más minden mellett, valami mégsem klappol. Az oly szeretett burtoni stílus itt-ott átüt a mindent beterítő pixelhalmazon, de a rajongásig imádott CGI technika még mindig nincs olyan fejlettségi szinten, hogy élőnek, lélegzőnek mutasson egy reális vagy akár egy olyan elborult világot, mint ez. (azt viszont aláírom, hogy IMAX-ban sokat változhat a helyzet). A Beetlejuice vagy a Batman Returns képi megoldásai még mindig sokkal magával ragadóbbak, mint amit itt láthatunk. S mintha kedvelt rendezőnk is megfáradva alkotott volna, egyetlen olyan jólesően pulzusemelő szcénával sem találkozunk, mint legutóbb a Sweeney Todd-ban alkalmazott átkötő jelenet, amelyben a kamera felgyorsítva-kilassítva cikázott London utcáin.
De ha nincsen magával ragadó sztori és hangulat, mi marad? Néhány, a banalitás határát súroló akció, pár feltűnően gyenge és öncélú poén, Danny Elfman hagyományosan kiváló zenéje, meg remek színészi teljesítmények attól a két embertől, akik ezer szállal kötődnek a rendezőhöz. Helena Bonham Carter immáron majd tíz éve hű párja Burtonnek, most a Vörös Királynő szerepében tündököl. Egészen elképesztően alakít annak ellenére, hogy eléggé egysíkú a karaktere. A másik kiemelendő delikvens az a Johnny Depp, akiben kvázi lehetetlen csalódni: amikor megkapta a Bolond Kalapos szerepét, mindenki azt gondolta, hogy majd újracsomagolva eladja Sparrow kapitányt, de ennél sokkal frissebb és egyedibb performansszal rukkol elő. A többiek hoznak egy rutinos középszert, biztos ami biztos alapon, de az Alice-t alakító Mia Wasikowska még okozhat kellemes perceket a film szerelmeseinek.
Az Alice Csodaországban vége előtt néhány perccel volt egy jelenet, amit sokan nem tudnak majd hova tenni. Nekem jelzésértékű volt. Olyan érzésem támadt, hogy itt valamit mondani akar Burton. Nem igazán tudtam megfejteni, hogy mit, de annyira kirítt a többi közül ez a rész, annyira oda nem illő és elszállt volt, hogy biztosan volt valami funkciója: olyan volt, mint egy groteszk felkiáltás Burtontól, hogy ez az egész egy nagy vicc, egy blöff, és majd legközelebb csinálok nektek egy igazán kiváló filmet. Én legalábbis ezt akarom hinni. Mert lehet, hogy az Alice Csodaországbant rossznak találtam, de továbbra is maradok a rendező feltétlen híve. Még akkor is, ha a végefőcím alatt felharsanó Avril Lavigne számot nehéz megbocsátani. -
Real13 #54017 Azért az nekem tetszik, hogy bár a legtöbben azt hangoztatják, hogy az Oscar nem ér semmit, nem számít semmit, azért képesek oldalakon keresztül vitázni a döntésekről: lám, lám az embereket mégis érdekli, hova kerülnek azok a szobrocskák.
Ami engem zavart ismét, hogy a versenyt két szereplősre redukálták, és ráadásul két olyan filmre, amelyeknél volt sokkal jobb is az évben: Az Avatar a technikai megvalósításon kívül semmit nem tud felmutatni, sima amerikai történetmesélő film, néhány jó ötlettel a Pandorát és a navikat illetően, és ennyi. Én IMAX-ban láttam, de nagyon untam már a végére: nem vagyok ellene pedig az amerikai blockbustereknek, szóval semmi sznobságból lehúzás sincs benne, egyszerűen semmi olyat nem mutatott fel, amit az új Star Trek, a Star Wars, a Mátrix, a Terminator 2, a Gyűrűk ura stb. Nálam 5/10, a technikai díjakon kívül semmit nem adtam volna neki én sem. Főleg, ha belegondolok, hogy tavaly egy Dark Knight labdába sem rúghatott.
A Hurt Locker nekem sokkal jobban tetszett. (8/10) Én baromira bele tudtam élni magamat, izgalmasnak találtam, ráadásul nagyrészt kifelejtődött belőle az amerikai giccs-pátosz eszköztár is. Igencsak epizódikus szerkesztésű volt, és én sem mondanám, hogy a legjobb film volt az évben, de oda lehetett adni neki a díjat. Csak nem mind a hatot: ez már megint felesleges halmozás, 3-4 kategóriában lehet egy film max a legjobb.
Nagyon hiányoltam, hogy az An Education-t nem értékelték megfelelően, de annyira, hogy Carey Mulligan elől elvitte a díjat az a szerencsétlen, alja közepes színésznő Bullock.
Az is vicc, hogy a Precious kapta a forgatókönyvírói díjat az Up in the Air elől, meg az is, hogy a Basterds-et megelőzte a Hurt Locker forgkönyve.
Az est legnagyobb vesztese akkor is Tarantino volt, de nem baj, kell ez is a kultosodáshoz:) -
csgj #54016 Köszönöm! :) Neked is és tigeroonak is. :) (Pedig nem sűrűn szoktam kritikákat írni. :D Inkább az írás más terén foglalatoskodom.)
No de egyébként szerintem nem érdemes az Alice-t az Avatarhoz hasonlítani. Nagyon más kategória. -
szerintem ennyire :D
jó pörgős akció, Travolta nagyon kemény :D
-
Nocsak ennyire jó?
Akkor ezt nekem is látnom kell!
-
From Paris with love
10/9
-
Nekem is tetszett a kritikád.
Valahol azt olvastam hogy simán lenyomhatja az Avatart.
Amit azért kétlek.
-
na ez egy korrekt kritika 
(amugy elvileg ez folytatás, érett nőként visszamegy oda...)
de sikerült még jobban felkeltened az érdeklődésemet... -
csgj #54010 Alice Csodaországban
Előre mondom, hogy nem a 3D-s változatot néztem, mert a kaposvári moziban voltam. :P De nagyon úgy tűnt a látvány alapján, hogy nagy élmény lehet 3D-ben.
Tim Burtontől kissé furcsa volt nekem, hogy a Disney-nek rendez filmet, de mivel a kedvenc rendezőm, ezen nem filóztam sokat. :D Persze rögtön azt gondolná az ember, hogy egy Disney-s Alice Csodaországban csakis kölyköknek való lehet... Hát ennél nem így van. :) Gondolom a 12-es korhatár sem véletlen. Láttunk vízipipázó hernyót, vízen lebegő levágott fejeket, kiszúrt szemű szörnykutyát, vérző Alice-t, gusztustalanul elkészített bájitalt és egyebeket. Szóval Tim Burton nem feledkezett meg önmagáról. :D De egyébként is sok sajátosan beteges Burton-stíluselem jelent meg a filmben. Johnny Depp és Helena Bonham Carter hozta a formáját, jók voltak a karaktereik. De a főszereplő Mia Wasikowska is tehetségesnek tűnik, őt most láttam először. A teljes mértékben animált szereplőkről nem tudok beszélni, mert az eredeti szinkron hiányában nem lehet őket véleményezni. :P
Én nagyon élveztem a filmet, igazi Burtonös moziélmény, humorral, kalanddal, bizarr dolgokkal. :D A történet nem éppen az eredeti mesekönyv története, inkább olyan, mint egy folytatás... ugyanis Alice itt 19 éves. :) Mindenesetre minden a helyén volt, nem tudok negatívumokat felhozni.
De azt mindenképpen hozzátenném, hogy a barátaim (akikkel néztem) nem igazán csípték... Szóval aki nem szereti az elvont furcsaságokat, az ne is nézze meg, mert rosszul lesz! (Mondjuk Tim Burtonös filmnél ezzel számolni kell. :D)
9/10 -
viizo #54009 The Postman
Kellemes poszt-apokaliptikus road-movie.
Will Pattonról nagyon nehéz elhinni, hogy ő most valóban rosszfiú - bármennyire is igyekszik, ő teljesen más karakterű színész.
10/7