[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #54017 Azért az nekem tetszik, hogy bár a legtöbben azt hangoztatják, hogy az Oscar nem ér semmit, nem számít semmit, azért képesek oldalakon keresztül vitázni a döntésekről: lám, lám az embereket mégis érdekli, hova kerülnek azok a szobrocskák.
Ami engem zavart ismét, hogy a versenyt két szereplősre redukálták, és ráadásul két olyan filmre, amelyeknél volt sokkal jobb is az évben: Az Avatar a technikai megvalósításon kívül semmit nem tud felmutatni, sima amerikai történetmesélő film, néhány jó ötlettel a Pandorát és a navikat illetően, és ennyi. Én IMAX-ban láttam, de nagyon untam már a végére: nem vagyok ellene pedig az amerikai blockbustereknek, szóval semmi sznobságból lehúzás sincs benne, egyszerűen semmi olyat nem mutatott fel, amit az új Star Trek, a Star Wars, a Mátrix, a Terminator 2, a Gyűrűk ura stb. Nálam 5/10, a technikai díjakon kívül semmit nem adtam volna neki én sem. Főleg, ha belegondolok, hogy tavaly egy Dark Knight labdába sem rúghatott.
A Hurt Locker nekem sokkal jobban tetszett. (8/10) Én baromira bele tudtam élni magamat, izgalmasnak találtam, ráadásul nagyrészt kifelejtődött belőle az amerikai giccs-pátosz eszköztár is. Igencsak epizódikus szerkesztésű volt, és én sem mondanám, hogy a legjobb film volt az évben, de oda lehetett adni neki a díjat. Csak nem mind a hatot: ez már megint felesleges halmozás, 3-4 kategóriában lehet egy film max a legjobb.
Nagyon hiányoltam, hogy az An Education-t nem értékelték megfelelően, de annyira, hogy Carey Mulligan elől elvitte a díjat az a szerencsétlen, alja közepes színésznő Bullock.
Az is vicc, hogy a Precious kapta a forgatókönyvírói díjat az Up in the Air elől, meg az is, hogy a Basterds-et megelőzte a Hurt Locker forgkönyve.
Az est legnagyobb vesztese akkor is Tarantino volt, de nem baj, kell ez is a kultosodáshoz:)