[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
csgj #54010 Alice Csodaországban
Előre mondom, hogy nem a 3D-s változatot néztem, mert a kaposvári moziban voltam. :P De nagyon úgy tűnt a látvány alapján, hogy nagy élmény lehet 3D-ben.
Tim Burtontől kissé furcsa volt nekem, hogy a Disney-nek rendez filmet, de mivel a kedvenc rendezőm, ezen nem filóztam sokat. :D Persze rögtön azt gondolná az ember, hogy egy Disney-s Alice Csodaországban csakis kölyköknek való lehet... Hát ennél nem így van. :) Gondolom a 12-es korhatár sem véletlen. Láttunk vízipipázó hernyót, vízen lebegő levágott fejeket, kiszúrt szemű szörnykutyát, vérző Alice-t, gusztustalanul elkészített bájitalt és egyebeket. Szóval Tim Burton nem feledkezett meg önmagáról. :D De egyébként is sok sajátosan beteges Burton-stíluselem jelent meg a filmben. Johnny Depp és Helena Bonham Carter hozta a formáját, jók voltak a karaktereik. De a főszereplő Mia Wasikowska is tehetségesnek tűnik, őt most láttam először. A teljes mértékben animált szereplőkről nem tudok beszélni, mert az eredeti szinkron hiányában nem lehet őket véleményezni. :P
Én nagyon élveztem a filmet, igazi Burtonös moziélmény, humorral, kalanddal, bizarr dolgokkal. :D A történet nem éppen az eredeti mesekönyv története, inkább olyan, mint egy folytatás... ugyanis Alice itt 19 éves. :) Mindenesetre minden a helyén volt, nem tudok negatívumokat felhozni.
De azt mindenképpen hozzátenném, hogy a barátaim (akikkel néztem) nem igazán csípték... Szóval aki nem szereti az elvont furcsaságokat, az ne is nézze meg, mert rosszul lesz! (Mondjuk Tim Burtonös filmnél ezzel számolni kell. :D)
9/10