106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
oka volt hát, a nagyobb jegyeladás. 3d-s filmre többen vesznek drágább jegyet, mégha a naív emberek azt is hiszik h 3d-t látnak, közben meg csak sima konvertációt. nem véletlenül kezdték el 3d-be konvertálni a Toy Storykat meg a régebbi filmeket, mert egy globálisan +milliókat hoz a stúdiónak. igen a stúdiónak, ugyanis ritkán dönt a rendező a 3d-ről, ezt a stúdiók erőltetik, mert nekik van nagyobb tőke egy popcorn filmben.
szóval amit imax kamerával forgatnak, vagy 3d-ben forgatnak, azt persze érdemes imax moziban nézni, viszont pl. az Alice olyan messze van mindkettőtől mint ide Banglades :) -
Dean Winchester #55611 "Vannak filmek amiket otthon is ugyanugy lehet elvezni mint a moziban.. pl valentin nap meg crank meg mittom en. De ezek alol kivetel a 3d-s filmek."
így van amit 3D-re készítettek azt nem véletlenül tették! Annak oka volt :) -
hurra... te ezt igy gondolod masok meg ugy. nem az osszes filmrol beszelunk. Hanem azokrol amiknek fontos a latvany is. ha neked a 15 colos lcd ugyan az mint a mozivaszon az avatarnal, alicenal vagy matrixnal (stb) akkor orulj neki te csodabogar.En jobban elveznem Bartok es Chopin munkassagat egy ertelmes bakeliten lejatszva normalis hangszorokkal mint szalagrol lejatszva fulhallgatoval. Es ertelmes ember neki se all lepontozni a szerzemenyt ugy hogy ne tudna 100% osan kielvezni, mert az nem ugyan az. De tenyleg fejezzuk be. Ertem, hogy mindenki mas,valakinek pl. a kameras verzio is olyan jo mint a HD, szoval... -
Eli könyve
poszt apokaliptikus filmeket láttunk már sokat de végre jött egy új gyöngyszem ami elég magasra rakta a mércét
a zene és a képi világ nagyon szépen össze lett komponálva és nem ment el az akciófilm felé a vonal hanem megmaradt végig az egyensúly,még több ilyet.
9/10
kérdés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sokat gondolkoztam hogy most ő is vak volt e és tényleg isten vezérelte vagy csak a végén mikor a szemét mutatják az csak egy allűr hogy kétkedjünk? -
:D:D:D:D az uj pontozasi sema :
pontozd a filmet
"x pont ha otthon neztem volna, x pont ha moziban es x pont ha almos lettem volna" -
de miert nem fogjatok mar fel hogy nem egy szar csajrol ( filmrol) van szo
itt nem az a lenyeg hogy azt a ronda szamarat elvezettel dugnam monte carloba. hanem azt mondtam hogy 2 ugyan az a szex egy szep csajjal, otthon az agyban es mondjuk monte carloban a beachen a tuz mellett teljesen mas. ennyi.
nem lehet ugy pontozni ahogy te mondtad es nem is tudsz mindenkit megeroszakolni hogy ugy gondolkozzanak es pontozzanak ahogy te. Ahogy mondtam... az avatar is nagyon jo film itthon de imaxban odavert mindent. a 3d miatt (meghat a nagy kepernyo miatt is) dehat james igy kepzelte el a filmet. ugy kell megnezni hogy elvezd is szal nemtom mirol beszelgetunk. A film pontozasa nem arrol szol hogy otthon a kis monitoron/tv-n mennyire birjuk elvezni. Vannak filmek amiket otthon is ugyanugy lehet elvezni mint a moziban.. pl valentin nap meg crank meg mittom en. De ezek alol kivetel a 3d-s filmek. Pl ott van az a vonatos 3d mese amiben jim carrey vagy 4 szerepet jatszott. Imax ban zsir volt otthon mar csak oke.
Lehet hogy az uj resident evil 3d is kozepes lesz itthon viszont 3d moziban majd huledezni fogunk tole hogy a sztori oke de a latvany odabaszott.. hopp egybol 7/10 et kap a movie es nem 5/10 et.
( nem, nem arrol van szo hogy a 3d az ket pontot er.. csak mondtam valamit)
Ezenkivul Az alice filmnel nagyon almos voltam es ezt azert irtam bele hogyha valakinek nem tetszik a 7 pont az ertse meg hogy nem tudtam ugy elvezni a filmet. foleg nem osszehasonlitva egy imaxban valo nezessel)
vegszo: a film pontozasba igenis beletartozik az, hogy mennyire elveztuk a latvanyt es hangokat.... a matrixra se adnek annyi pontot ha egy fuldugoval neztem volna 15 os moncsin cameras verzioba PONT. -
Halálos Kitérő 1 az egyik legjobb rész a 3 közül ! Nálam 10/8
A Halálos Kitérő 2 is jó volt 1-x szer de többet sohasem nézem meg az tuti az egyik legdurvább és legundoritobb film a trilogiából. 10/6
Még jóhogy nem ettem film elött. :D
A Halálos Kitérő 3 ez már közel sem olyan jó film mint anno régen az első 2 rész volt egy gyenge horrornak pár brutalitással elmegy. 10/4
-
Dean Winchester #55605 értelek :D egyébként én tényleg csak az avatar meg az alice-nál tapasztaltam meg ezt amit irtam :)
mind1.
Halálos kitérő 1
10/7
a kezdetektől izgalmas,legalábbis nekem bejött.
majd jön sorba a 2 és végül a 3.rész -
de egy filmben nem az összképet kell értékelni hanem magát a filmet :) én magamból indulok ki, nekem nem jelentene többet az Alice egy imaxben, mert engem a filmben az érdekel, hogy mennyire tud magával ragadni, mennyire sodor a sztori, mennyire nyernek meg a főszereplők. az hogy én most egy b*szott világméretű kivetítőn nézném, akk sem érdekelne :D mint ahogy az sem érdekel, hogy 5.1-ben hangzik a film, vagy szaros 2.0-ban. tényleg jobb meg faszább, de ez már nem a film számlája :)
és sztem akit ilyen külső hatások segítenek a film értékelésében, az nem tud normálisan megítélni egy filmet pl. otthon a kis tv-n. -
Robin Hood:(LEHETNEK BENNE SPOILEREK)
Nem állt szándékomban megnézni, kötelező sulis program volt. Sok rosszat hallottam a filmről már előtte is, ez lehet, hogy befolyásolja a döntésemet, de akkor is így vélekedtem volna róla szerintem, ha nem tudok róla semmit előtte.
Egyszerűen nem kezdődött el a film. Az embernek nem volt egy érzete, hogy na most mi volt a bevezetés, és mikor kezdődik az igazi része a filmnek. És mivel nem volt egy igazi bevezető rész, hanem az egész film egy nagy bevezetése volt a klasszikus Robin Hood történetnek, így mire elindult volna a film vége is lett. Ez már egy hatalmas minusz úgyérzem.
Ezek mellett volt annyi apró hiba amit vétettek, operatőri munkában meg dramaturgiailag, hogy azt fájt nézni. Amikor Robin meghozza Marionnak a hírt, hogy meghalt a férje, az az arcára közelítés annyira TY-kategória volt, hogy én szégyelltem el magam :D A partraszállós csatajelenet lassított Russel Crowe mozdulatairól nem is beszélve. Még szintén a csatajelenethez: nagyon jó lehetett volna, a felvonulás meg az íjászok rohama például EPIC volt, de aztán az egészet elrontották azzal a derékig vízben harcolással, meg a hajók közé beszorulással. Nem kellett volna ezt a csatát a vízbe vinni meg egy emberre fókuszálni, mert belassult és vontatott lett.
Szal végső soron úgy érzem, hogy nagyon jó film lehetett volna, ha éreztetik mondjuk a sereg elhagyásánál hogy akkor MOST elkezdődik a film, meg ilyen hibákat nem vétenek. Viszont ezek hiánya annyira betett a filmnek, hogy ez most csak 6/10. Egyszer azért nézős, jó volt reális középkori környezetet látni, Mount&Blade járt egyfolytában az eszemben :D -
mikiking #55601 Golyóálló :
Adam Sandler egyik legjobb filmje,nagyon tetszett,jó humoros részek, kicsit amatőr akció jelenetek,de nagy dumák vannak benne. 10/8 -
Dean Winchester #55600 mind1 sztem zárjuk a témát van aki 2 + pontot ad rá egy filmre azért mert 3d-ben jobb mig van akinek tök ugyanaz!
egyébként nem mindegyik filmet lehet igy megitélni csak amiben található 3d-s látvány elem.
egyébként az avatart 3d-ben néztem és tetszett. Később mikor jobb minőségben is fent volt a neten akkor megnéztem h milyen és valóban a 3d ben sokkal jobb a film mint simán.Hiszen például ez a film szerintem inkább a látványra épült!
Bocs h én pl ezt igy értékeltem :) Nálam egy film értékelésénél több szempont van és a sok szempont közül az egyik az élvezhetőség.
3 dben élvezetes volt mig siman tv-ben nem annyira :) -
Dean Winchester #55599 nem nézek cam-os verziót az csak egy példa volt -
Dean Winchester #55598 de ez is beletartozik abba hogy értékelj valamit!
érted ???? pl. egy gombót fagyit megeszel egy finom tölcsérrel akkor adsz rá 10 pontot vagy megeszel egy fagyit egy rossz izü tölcsérből akkor egyből csak 6 pontot adsz rá hiába ugyanolyan izü a fagyi ha az összkép nem stimmel :D -
baszki imax, 3d, házimozi, 120 millió colos tv, popcorn, kóla, a szomszéd lánya, NEM A FILMET MINŐSÍTIK! ezek olyan plusz élményt növelő külső eszközök amik nagyobb hatást keltenek.
a kocsiban az autóillatosítónak, semmi köze az autó minőségéhez. -
Hoz_Hun #55596 Az én véleményem szerint, ha egy filmet minősítünk akkor azt közel azonos feltételek mellet vegyük figyelembe. Nem tudom ki, hogy van vele, de én alapból nem szoktam cam.-os filmek megnézni. Ha még is, akkor NEM minősítem lévén, hogy a film egy részével nem is találkoztam a minősége miatt. Most komolyan; elmosódott szmájli fejekből hogy következtessek a színészi játékra. Berezonáló, sercegő mono hang, zene mellet hogyan éljem bele magam egy filmbe, stb, stb, stb. Az nem igazán korrekt, ha így értékelek. -
Hoz_Hun #55595 Szóval azért húzol le egy filmet, mert TE nem vetted a fáradságot (pénzt), hogy élvezhető minőségben megnézd. Már meg is ne haragudj, de akkor az kinek is a hibája? -
Dean Winchester #55594 nem értitek komolyan :D
most 7 pont siman nézve de 8-9 3d-ben.
viszonyítsatok ugy h szar kamos verzióban 4 pontot adtok rá de ha jó minőségben látjátok akkor 5-6 ot is ér.
-
nem láttam a filmet. igazából #55537 -
Miért lenne 10/10? Tudom, hogy divat elájulni tőle, de olyan rohadt nagy színészi alakítások voltak benne, olyan katartikus volt, olyan mellbevágó volt az operatőri munka stb. Nem. Egy szimplán érdekes és elgondolkodtató téma, de ez kevés a 10/10-es extázishoz. -
10et semmire nem adok, tökéletes film nincs :)
ez olyan félig üres a pohár szindróma nálam :)
(nem, nem akarok róla beszélni
)
-
biztos hogy nem voltál álmos?
nehogy emiatt ne adj 10/10-et rá! -
the man from earth
imax v cam tökmindegy: 8/10
:P -
Mióta a mozigépek remegős homályos szarokká avanzsálódtak én momentán beérem a 720p, meg 1080p digit kópiákkal picinke (3m széles! vásznú) home-mozimban is. Sőt, néha be sem lököm a kivetítőt, csak amúgy parasztosan 37" LCD-n. Jóaz. EZ az a vetítési minőség ami szvsz. a MINIMUM elvárható egy modern filmnél. -
Mit össze vitatkoztok itt,hol mit miért néz,és mennyi a pont.:-)
Igenis számít hol,és mind nézi az ember,mert az kihat az egész filmélményre.Függetlenül attól,hogy tartalmilag tényleg jó e egy film vagy sem. Ha ez nem számítana akkor nem játnátok moziba,vagy otthon a plazma/lcd+istentudja milyen rendszereken néznétek.Hanem egy Junoszty 35cm fekete-fehér tv-n camos verziójú Avatart:-)Akkor hogy pontoznád?
Nem mindegy a körítés.Sokol mono rádión ez Mozart hangversenyt,vagy egy Jadis csövesen,2milkós hangfalakkal ahol a húr rezdülést is hallod.Nem ugyanaz az élmény ezt elkellene már fogadni.
Vagy úgy vagytok vele már hogy ha minél szarabb minőségben nézitek annál jobb a film?Ez már olyan retrós kicsit,és ezért uhh de szuper?
Igenis számít egy film megítélésében a látottak,hallottak,mekkora élményt tudodd nyújtani.Más dolog hogy ha tartalmilag nem is erős alkotás,de mindenkinek más ami fontos..de azért legyen már igény aminőségre.Bocsi hogy így itt kiírtam magam,csak néha már elképesztő mibe bele tudnak egyesek kötni.:-) -
Ha ezt a hozzászólást HOLO 3D-ben sugározták volna az agyamba, akkor 10/10 lenne, így csak 3/10... :DDD (és még be is aludtam) -
viizo #55585 Bor, Mámor, Provance / A Good Year
Ez aztán kellemes kis film volt. Kb egy évet halogattam a megnézését, mert a poszter nem győzött meg, amolyan semmiről sem szóló filmnek tünt - de nagyon pozitívan csalódtam. A top-tőzsdést alakító, francia szőlőbirtokot öröklő és ott kalandozó Russel Crowe sem alakít rosszul, de a film hangulata az, ami leginkább megfogott.
Mediterrán életérzés powa'
10/8 -
viizo #55584 egy apró bökkenő: az imax-be szánt filmet az IMAX-be _tervezik_, ergo a rendező és a készítők látásmódjának ott a legmegfelelőbb;
míg camos verzióval ugyanez hát finoman szólva sem állja meg a helyét, nem életlen homályra, fülsértő, tompa hangzásra számít a rendező, hogy majd esetleg hátha úgy is megnézi a filmjét vmi igénytelen.. -
A képet nem biztos, hogy értékeled az albumból, mert nem biztos, hogy látod azokat a részleteket, ami igazán értékessé teszi, így ott főleg lehet az, hogy valami igazán élőben nyűgöz le. :) Akkor attól kissebb a festmény értéke, mert csak élőben kapott meg?
De ahogy írtam, ez csak egy hülye hasonlat, majdnem olyan hülye mint a csajos. Nem egy-egyben átvihető a filmekre.
Abban nem értünk egyet, hogy szerinted az IMAX, vagy úgy általában a mozi bármilyen filmélményt felerősít, így ezért maga a film látványát nem lehet nagyobbra értékelni.
Szerintem ez nem feltétlen igaz, mert sok film a nagy vásznon adja azt a látványt, amire megálmodták és annak csak egy töredéke jön át otthon a fotelben, de és ami a lényeg, hogy nem minden film ilyen. Nincs egységes minden film +x pont moziban és még +x pont imax-ben.
CSOCSO meg így jelezte, hogy a film IMAX-ben adná a teljes élményt. A pontozósdival lehet butaság volt, főleg, hogy egyesek mennyire komolyan veszik ezeket a pontokat. :)
Egy picit félrebeszéltem viszont, máshol meg azon vitáztam, hogy a kritikához miért ne tartozhatna hozzá a látvány, meg általában a tiszta filmélmény. És ez kicsit átjött ide is. :) -
"Munkácsy krisztus trilógiáját egy albumban megnézni, mint élőben?"
Nem, nem ugyan az az élmény.
De ha megnézed egy albumban a művet, majd utána (vagy előtte, tökmindegy) élőben, akkor megváltoztatod a műről alkotott értékelésedet???
Azt mondanád magadban, hogy "hát albumban ez a kép csak 7/10, de így élőben már simán tizpertiz"???
Másrészt: egy film ERÉNYEI, azaz a sztori, színészi játék, a hang, a látvány ugyan úgy átjön (legalábbis át kell jönnie) egy DVD-n/TV-n és egy házimozi hangfalszetten is, a hülye IMAX maximum FELERŐSÍTI azt, de semmit, ismétlem SEMIT nem ad hozzá a film ÉRTÉKÉHEZ! Nem tagadom, hogy nagyobb az élmény, ha istentelen nagy vásznon lőnek az űrhajók 93 hangszórón és majdnem kirepülnek a vászonról a pofádba, de alapvetően a FILMET emiatt nem kellene külön pontrendszerben osztályozni, hiszen ez alapvető.
És még egy dolog: Csocso szabálya olvasható a bannerben: CAM verziós filmet ne pontozz pls!
Magyarán, ha a film minőségét, képi és hangi részleteit kurvára nem átadó, lecsökkentett, retardált verzióban látott filmet nem lehet pontozni, akkor a film minőségét és élvezhetőségét kurvára "felerősítő" IMAX-es verziót se lehessen már... -
hagyd, mentségére szóljon hogy álmos volt!! -
Hülye hasonlatokat bármire lehet hozni.
Szerinted ugyanaz az élmény Munkácsy krisztus trilógiáját egy albumban megnézni, mint élőben?
Ha azt elfogadod, hogy egy film értékeléséhez a látvány, a hangok, az élmény is hozzátartozhat, nem csak a mögöttes tartalom, akkor a médium igenis számít, nem ugyanazt látod a mobilod képernyőjén és az imax ezüstvásznán.
Ha pedig azt se fogadod el, hogy ezek a dolgok hozzátartoznak egy film értékeléséhez, akkor csak más az értékrended, ízlésen vitázni meg ugye hülyeség. -
From Paris with love
jézusom mi volt ez a szar...hihetetlen gagyi akciók, zenék, travoltára nézve ez szégyen, pedig próbálkozott...kerüljétek ezt a filmet... egyetlenegy jó poén volt benne: Royal with Cheese :D -
A csajos pelda pedig nagyon jo.
Ezt csinalod te:
- szerinted ez jo csaj?
- haaaaat, egy 5csillagos hotelben Monte Carlo-ban biztos megdugnam, de amugy a hetkoznapi eletben hozza nem nyulnek...
Magyarul az ertekeles nagy resze nem a csajnak szol, hanem a szaros fullextras hotelnek, amit ugye senki le sem szar.
Hmm? -
Csocso, mit nem ertesz abban, hogyha egy filmre imax-ban tobb pontot adsz, akkor az nem a film erteke, hanem a MOZIÉ?
Egyszerusitem a dolgot: pontozz minden filmet ugy, mintha alapbol imax-ban neznel mindent, es nincs is semmi gond. -
nem az osszes filmrol beszelek. termeszetes hogy a valentin nap film pl kurvara nem fog 9/10 est kapni imax ban 3d-ben. sem itthon sem mashol :D
ahogy mondtam... nagyon almosan nezve 7/10. IMAX ban 3d ben EZ A FILM szvsz siman 8 esetleg 9 pontos is lett volna.
Ahogy az AVATAR is nagyon jo film itthon HD ban de azert 3d imaxban odabaszott mindent. -
xxxpaulxxx #55575 Valentin nap
Limonádé a köbön... de jó volt:D
A legnagyobb: "Táverotikus előadóművész vagyok"XD
Egyszer meg lehet nézni
6/10 -
Delete, meg ezt is plz. Fáradt vok, félrenéztem. -
Hát nem tudom, én szinte egyetlen filmet sem néztem még látvány miatt az avataron meg matrixokon kívül, bár avatarban sem a látvány fogott meg, hanem a story, biztosan velem van a baj. És ja, egy oylan fosszar film mint a titánok harca valóban látványra épült, annyi is lett belőle.
Évente kijön 10 mozi film és másik 200 egyéb, ami sokszor simán jobb, mint a fos mozi. Tv, DVD, Mozi.
Én nem csak az éppen vetített premier filmekre gondolok.