106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Nyiri
    Iszonyat szomorú, de az Utolsó Jedik óta teljesen hidegen hagy az egész SW
    Még a trailerek sem érdekelnek.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2019.04.29. 12:15:33
  • TBTPumpa
    Szkájvólker kora:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.04.29. 11:47:29
  • tigeroo
    Glass

Grandiózus lezárás, de ez még csak a kezdet? Akkor mi értelme volt a Splitnek? Semmi! A kettő film kb. egybegyúrva tálalható lett volna, és az rohadtul nem ér, hogy a csavar az önmagában egy teljesen új szál... semmilyen utalás nem volt rájuk az egész filmben... durva...

Resident Evil 5-6-7-8-9-stb effektus jön? Mi lesz ezután?

6/10
  • SzinesGeza
    Így már oké, köszi! ;)
  • cylonflatus
    Nem rakom spoilerbe, mert ez már az Infinity Warból kiderül. Az asgardiaknak is csak csak a felét ölték meg. Valószínű mentőkabinokban húzták meg magukat és menekültek el a Statesmanről, míg Thor és a többi asgardi Thanossal harcolt. Ugye Thanos mindig a felét írtja ki a népeknek, és a Statesmanen is az egyensúlyról papol Ebony Maw, márpedig ha minden asgardit kiírt abban nincs semmi egyensúly. De a konkrét választ Thor adja meg, amikor Gamorrának a köveket sorolja: "He stole the Space Stone from me when he destroyed my ship and slaughtered half my people".
  • Prof William
    Endgame.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem mindenkit. Csak a felüket. Akkoriban Thanos minden népnek csak a felét irtotta ki. a Hajó felrobbant az igaz ,de népességet gondolom elmenekítették addigra.
  • SzinesGeza
    Az Endgame-ből közben még valami beugrott (bár ez lehet csak az én figyelmetlenségem)

Az asgardiak hogyan is menekültek meg? Azt hittem a Statesman-en mindenkit megöltek (kivéve Thor és Hulk).

• BaliBoy
    Tuknám
  • Jim Morrison
    Close

Tipikus netflix film, az idő 70%-a felvezetés, és a szereplők gyalogolnak egyik helyről a másikra, és szokásos kamerabeállásokkal mutatják mindezt. lényegi rész 25p.
  • mégvadabbdisznó
    Most néztem pár youtube-ra feltöltött cinema reaction videót a jelenetekről... hát, ment a "yibambe" rendesen.
  • kill3r21
    Igen én is láttam egy doku filmet, nem rémlik pontosan hogy is volt, de asszem ott egy autoban haladó és egy padon ülö emberrel példáloztak!
    De azért ez nagyon messze van attól, amire rá lehetne vetíteni bármelyik filmet is, jelenleg a filmes időutazás nem hiszem hogy real life tudományokon alapul, inkább a készitők fantáziáján
  • LasDen #101990
    "Avengers: Endgame opened to $350 million in North America and $859 million overseas for a stunning global bow of $1.2 billion, including $330.5 milliom in China."

Azé ez nem semmi...
  • BenedekFeco
    The Prodigy

Átlagos gonosz gyerekes film, egy kis magyar szállal :)

5/10
  • Tikal #101988
    Replicas

nem értem Keanu-t, miért kellett neki ez a film, a sztori nem lett volna rossz, de a b kategoriás tálalás miatt ez csak 4/10
  • Zephyr Retiring
    Bonjour Anne (Párizs még várhat)

Roadmovie egy kicsit másképp.

Felüdülés volt látni a mai felgyorsult világban, hogy az élet lelassulva milyen kellemes is lehet. Jó ételek, szép tájak Párizs felé haladva autóval.
    Egy régóta férjes elhanyagolt asszonynak is van bőven idő felismerni, mit is szeretne valójában...
  • LasDen #101986
    Illang: The Wolf Brigade

Hát jóvan...

4/10
  • cylonflatus
    "Az időutazás mint olyan nem létezik, nem tudhatjuk hogy működik az se hogy lehetséges-e." "Időutazás nincs" - Nem tudunk róla, hogy lenne." Pedig Einstein óta tudjuk, hogy lehetséges. Ok, azért vannak megkötések. Pl nem mindegy, hogy a jövőbe, vagy a múltba való utazásról van szó. A jövőbe való utazás minden további nélkül lehetséges, és erre nem csak elméleti bizonyítások léteznek, hanem konkrét, tudományos bizonyítékok. Pl az ikerparadoxonra (amikor az időutazó testvére leéli az életét, míg az ikertestvére alig öregszik) konkrét bizonyítás létezik, csak ikerpár helyett müonokat használtak, mivel egy egeret sem tudunk még a fénysebesség közelébe gyorsítani, nemhogy egy embert. De elég csak a gps műholdakra gondolni, amik óráját szándékosan elállítják (nyilván szigorú, pontos számítások alapján), mert a sebességük és a Föld gravitációs kútjától való távolság miatt számukra máshogy telik az idő. Nagyon kis mértékben, de ahhoz pont eléggé, hogy használhatatlanná tegyék a rendszert, ha nem kalkulálnának az eltéréssel. Sőt, már egy felhőkarcoló tetején máshogy telik az idő, mint a földszinten, még ilyen távolságon is mérhető a relativitásból adódó különbség, csak ez nyilván olyan, hogy észre sem vesszük. A relativitáson alapuló időutazás abszolút lehetséges, és bizonyított (legalábbis az előre a jövőbe történő). "Csak" tömeg vagy sebesség kérdése.
    Aztán vannak természetesen egyéb elméletek, amik nem bizonyítottak és minimum kérdésesek, valamint a hozzájuk szükséges technológia még messzebb van, mert olyan energiaszükséglettel járnának, amivel max a Kardasev 2-, de inkább 3. tipusú civilizációk rendelkeznek.
  • Kandurex
    End game

Talán némileg alul múlja az előző részt. De így is remek volt. Jó volt / 10
  • vérpocok
    Lehet hogy neked ez új, de az Avengersben is a valódi világ fizikájával dolgoznak. Egyszerű emberi lények pl. az Avengersben sem tudnak villámokat lőni meg kocsikat dobálni. A készítők csak annyit csináltak, hogy kibővítették a világot más fajokkal és az embernél erősebb lényekkel. De a fizika ott is megvan ugyanúgy. Törvényt lehet bármilyet írni, csakhogy legyen összhangban a már meglevő törvényekkel meg minimum önmagával. Még egy kitalált univerzumban is kohéziónak kell lennie az azt felépítő törvényszerűségek között, különben zagyvasággá válik az egész.
  • nordan
    hát pedig itt rengeteg szakértői véleményt olvastam :P :)
  • SzinesGeza
    " Időutazás nincs"

Nem tudunk róla, hogy lenne.
  • tigeroo
    A Beverly Hills-i zsarunak már 1984-ben sem kellett polkorrektnek lennie. 2019-ben senki nem gondolkodik így, duh. Szerintem jó döntés volt ez, a kérdés hogy szérum, szupererő nélkül hogy fog teljesíteni :D

Bucky még mindig trauma alatt van. Ne feledd, Falcon már akkor is bevetésekre járt mint Bosszúálló. A fehér farkas pedig visszavonultan élt, ha nem lett volna veszély, akkor nem is kéri meg Steve hogy segítsen nekik. Gyakorlatilag a polgárháború óta ez volt az első "jócselekedete"
  • tigeroo
    kétféle gonosz? a második randin is ezt mondanád egy csajnak "hát én nem ilyennek ismertelek meg az első találkánk után" ? itt is becsapós képet festettél le egy filmbeli szereplés (és pár jelenete) alapján, holott sokkal árnyaltabb a karakter.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.04.28. 10:27:00
  • nordan
    Uraim valaki közületek időutazott már valaha is? :D Olyan hülyeségről diskuráltok,hogy még! Egy olyan filmben ahol az emberek kocsikat dobálnak, lézert lőnek a kezükből meg villámokat, repülnek, idegen űrhajók szelik a kék eget ti a valódi világ ismert fizikájával és logikájával kötözködtök egy olyan dolgon ami kitaláció! Időutazás nincs és kész! Tehát az egész az író fantáziájára van bízva és bármit ír az ő alkotta világban az a törvény! Tolkien világában meg vannak sárkányok és zombik meg varázslók és orkok
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.28. 09:41:12
  • LasDen #101977
    Mindakettő volt már Amerika Kapitány, ez nem csak polkorrektség. És mindakettő elég közkedvelt is volt a szerepben. Nem kell ám utálni mindent csak azért mert nem fehér...
  • Bokafix2

"Viszont érvelsz egy időutazás elképzeléssel, egy régi film alapján"

Én az Endgame által adott magyarázat logikátlansága mellett érveltem inkább. A régi filmeknél legalább némi következetességet mutat a magyarázat. Itt még azt sem.
    Amúgy nem filmből veszem, hanem mindig a következetességet nézem, meg azt hogy a magyarázat ne legyen önmagával, vagy a film egyéb történéseivel ellentmondásban. Russo-ék érezték mikor az időutazáshoz nyúltak, hogyha a klasszikus vonalat követik és a "vissza a jövőbe-szabály" szerint járnak el, akkor egy csomó epic jelenet ki kellett volna hogy maradjon. Új elméletet kellett fabrikálni.
    És mindössze azért volt rá szükség hogy az összes időutazós film meg sorozat hagyományával szakítsanak, mert különben kiherélték volna a látványt. Ezért kitaláltak egy új szabályt, ami feloldja ezt a dilemmát. Ennyi. Szerintem szó sincs itt arról, hogy valami mélyfilozófiai eszmerendszert akart volna megosztani a rendezőpáros az időről... a "vissza a jövőbe-szabály" egyszerűen csak okafogyottá tett volna egy csomó látványos történést. Így oldották meg. Ezért is volt konkrét utalás a klasszikus időutazós filmekre, hogy mindenki észrevegye, hogy itt most nem aszerint történnek a dolgok méghozzá ezért és ezért... és itt megejtettek egy 2 mondatos magyarázatot. Még jó, hogy nem eresztették bő lére, mert már az a két mondatos érv is gyenge lábakon áll.
  • kill3r21
    Az időutazás mint olyan nem létezik, nem tudhatjuk hogy működik az se hogy lehetséges-e. Nyilván a való életben szerintem normális hogy jelenleg lehetetlennek tartjuk. Viszont érvelsz egy időutazás elképzeléssel, egy régi film alapján, mert nem tudod elfogadni hogy ez a film most mást fektet le vagy máshogy gondolja, leírod hogy ha a múltban változtatnak akkor a jelenben is látszódnia kellene a hatásnak! De most ezt tényleg mire alapozod? Logikára? Oké tegyük fel ha logikára alapozod, De az elgondolás és a logikát amit követsz, azt egy filmből veszed, amit anno megírt és megrendezett illetve kitalált pár ember! Vagy vannak tudományosan bizonyított tények hogy ez így müködik? Bocsi amúgy nem kötekedni szeretnék, csak erősnek tartom a kijelentésed, miszerint : "Ha változtatsz a múlton, annak hatása kell legyen a jelenedre mikor visszatérsz. Itt meg semmi. Nem gondolták ezt át, nagyon nem." ...
  • nordan
    persze,hogy nem neki adja,mert Bucky FEHÉR EMBER! és a faszom Pollkorrekt bullshit miatt AMERIKA KAPITÁNY NÉGERNEK KELL lennie.....szánalmas
  • Ingy2
    Én csak azt nem értem miért kellett a lényeknek az egyik felét eltüntetni, nem hallott a sterilizálásról? :P
  • LasDen #101972
    Ezek a fajta kínai filmek mindig erősen át vannak itatva a hazafiassággal és hősiességgel. Ebből a szempontból az Operation Red Sea ami szerintem túl tud lépni ezen úgy, hogy bár itt is megjelennek, de elég komoly árat is kell fizetni érte...

Amúgy nem is értem miért ez a Wandering Earth lett ennyire felkapott, mikor a Warriors of Future sokkal ígéretesebbnek néz ki, még ha standard storit kapunk majd...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.04.27. 21:53:35
  • Bokafix2

"De a kapcsolatuk miatt, ha Hulk teljesen el is nyomja Bruce-t, akkor is jönnek olyan tanult dolgok a közös személyiségből, amely formálja még ezt a primitívebb formát is (pl. ha nem kurva dühös, akkor tudja hogy Vasember és a többiek haverok, őket ne püföljük.)"

És azt hogy Hulk tudja, hogy Vasember meg a többiek haverok, azt te egy lapra teszed azzal, hogy kiselőadást tart a Gauss-Osztrogradszkíj féle divergenicatételekről? Egyáltalán ebből ez hogy a búsba következik? Mert a filmben gyakorlatilag Einsteint csináltak belőle.

"Még egyszer mondom. Thanos gonosz, de tavaly is voltak olyan viták hogy "Thanosnak igaza van" meg ilyenek."

Még egyszer mondom, ezt senki sem vitatja. Azzal van probléma, hogy kétféle gonosz Thanos létezik. Az egyik gonosz, aki az Infinity War-ban van, és a másik, aki az Endgame-ben.

"nem feltétlenül lehet észérvekkel megmagyarázni a motivációit, egy biztos, nem a korlátlan hatalomra vágyott"

De egy új népességszabályozásra vágyhatott volna. Vagy akkor nem volt elég előrelátó.

"Semmivel sem logikátlanabb az időutazás ebben a filmben, mint mondjuk az Interstellarban, vagy a Looperben."

Ez a téma mindig ilyen kényes, és bárki nyúl hozzá, rendszerint bibi lesz vele. Ez van.
  • BenedekFeco
    The Wandering Earth

Meh...
    A kategória szerint sci-fi. Hát elég erős benne a "fi" vonal. Ahogy egy kommentben olvastam: "ehhez a filmhez képest az egész Marvel univerzum 100%-ban megalapozott, tudományos tényeken alapul" :) Ezzel még nem is lenne baj, de egyszerűen sok. Úgy voltak vele a klészítők, hogy mindent beleraktak, ami az eszükbe jutott. Ez volt a film egyik fele, a maradék meg mindenhonnan összelopott jelenetek/ötletek tömkelege.
    Pedig igyekeztek látványosra csinálni. Ez néhol sikerült is, de máshol meg vérgagyi.
    Még valami. Hősök. Hősök mindenhol. Szerintem a Bosszúállók: Végjátékban nincs annyi hős mint ebben. Aki 2perctől többet van a képernyőn, az mind végrehajt valami hőstettet, vagy hősi halált hal.

4/10
  • tigeroo
    jó, de tényleg abba kell belekötni, hogy a tervük logikátlan, tudományosan hülyeség? na ja, egy beszélő mosómedvével...

a végjátéknak csak ennyivel van joga kinevetni a vissza a jövőben trilógiát, hogy abban az időutazást nem tetézték videojátékozó űrlényekkel, meg kitalált képregényes-fantasy karakterekkel. ez van.

• tigeroo
    De Hulk nem így működik.

Gyakorlatilag Brucenak személyiségzavarából és tudathasadásából ered Hulk, egy testben külön személyiségek, de valamilyen úton-módon Bruce személyiségének kivetülései. Ahogy Hulk beszél, olyan mint egy kisgyerek, aki bizonyogatja hogy ő a legerősebb. De a kapcsolatuk miatt, ha Hulk teljesen el is nyomja Bruce-t, akkor is jönnek olyan tanult dolgok a közös személyiségből, amely formálja még ezt a primitívebb formát is (pl. ha nem kurva dühös, akkor tudja hogy Vasember és a többiek haverok, őket ne püföljük.)

"Thanos azért durran el, hogy kétségünk se legyen róla hogy velejéig elbaszott ember."

Még egyszer mondom. Thanos gonosz, de tavaly is voltak olyan viták hogy "Thanosnak igaza van" meg ilyenek. Itt ezen a ponton már azt akarják hogy mindenkinek leessen: Egyértelműen gonosz, elbaszott karakter, nem feltétlenül lehet észérvekkel megmagyarázni a motivációit, egy biztos, nem a korlátlan hatalomra vágyott. Nincs mit ezen magyarázni, Ezzel ez volt a céljuk. És igen, földet művel. Saddam Hussein bestseller romantikus regényt írt, Hitler pedig festett.

Semmivel sem logikátlanabb az időutazás ebben a filmben, mint mondjuk az Interstellarban, vagy a Looperben. Szerintem írd meg Russo tesóknak, neked Hollywoodban lenne a helyed, nem is értem hogy nem tudott ebből többet kihozni több ezer ember egy év munkájával. Utólag (plusz a székből) könnyű okosnak lenni. Vannak hibái a filmnek, de azok nem itt fognak kezdődni.

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.04.27. 20:45:17
  • LasDen #101967
    Te élvezted a filmet a magad módján, nagyszerű. Más is élvezi/nem élvezi majd a filmet a maga módján.
  • hawkie22
    Én csak azt nem értem, hogy minek kell minden kis problémát/bakit kielemezni és logikátlanságot meg miegymást keresni a filmben? Ez egy képregényfilm, úgy is kell kezelni, akár van benne logika, meg következetesség, akár nincs. Én bementem a moziba, megnéztem a filmet, baromira élveztem és nem agyaltam se a film közben, se a film után azon, hogy most létrejött-e új idösík vagy sem, miért is ilyen az idöutazás itt meg ilyesmi. Egyszerüen élveztem, jól szórakoztam és a többi marveles filmen is jól fogok szórakozni, legyen bármilyen bugyuta vagy logikátlan. Ezért megyek képregényfilmre moziba, nem azért, hogy gondolkodjam. Arra ott vannak más filmek.
  • Bokafix2

"Prof. Hulk már volt a képregényben is, ez a rajongók között elfogadott karakter."

Ezt nem is vitatta senki. A Bosszúállók filmekbe nem illeszkedett sehogy, mivel kezdettől fogva a ragelő Hulkra építkeztek.

"Thanos azért durran el, hogy kétségünk se legyen róla hogy velejéig elbaszott ember."

Épp ez a gond, mert az Infinity War teljesen más képet alakított ki róla. Az a Thanos HITTE, hogy kegyelemből cselekszik, és jót akart az univerzumnak, még ha a maga bizarr módján is... de sosem volt ilyen elbaszott pszicho, aki már csak élvezetből gyilkol. Ha az Infinity Warban megfigyelted a karaktert, belső konfliktust okozott neki, hogy mészárolnia kell, de nem látott más megoldást. Itt nem felmenteni akarom erkölcsileg, hanem az ő szemszögéből nézve akart jót.

"Vízió sem tért vissza"

Vízió minek is tért volna vissza? Őt megölték, nem pedig elporladt.

"Neki ehhez kellettek csak a kövek, amúgy pedig földet művelt békében."

Rakd össze ezt a pár mondatot amit írtál:

"velejéig elbaszott ember"
    "végtelenül gonosz"
    "amúgy pedig földet művelt békében"

Sorry, de hagyjuk abba... már fáj a hasam a röhögéstől... :D
  • Bokafix2

"Ha csak belegondolok, hogy éveken keresztül dolgozok valamin, amit végül elcsesznek, bőven elég lehet a tudat, hogy el fogják cseszni számomra. Az is kellőképpen felbosszant, nem szükséges, hogy meg is tapasztaljam. Te nem így lennél vele?"

Nem lennék így vele, hiszen ezzel az énemmel ez még meg sem történt... és ne feledd, hogy MÉG NEM cseszték el... még csak kísérletet tettek rá azzal, hogy visszautaztak a múltba. Még semmi nem volt elcseszve, még nem állították vissza a kárt, amit Thanos okozott. De most őszintén: tényleg ugyanolyan neked a kettő? Ha megtudnád, hogy valaki visszajött a jövőből, hogy a házat amit építeni fogsz a jövőben ne építhesd fel, és igyekszik hátráltatni ebben, az tényleg ugyanolyan, mintha már a tisztességgel és verejtékkel felépített kéglidet valaki ledózerolná a szemed láttára? Ezt te sem jelentheted ki komoly képpel.

"Ezek a kövek jelenleg a Marvel filmes világának a legnagyobb erővel rendelkező tárgyai, és nem lett teljesen kifejtve a teljes erejük. Kitudja milyen szinten kapcsolódtak már össze Thanos tudatával"

Thanos egy telepata volt... valószínűleg ezért volt képes hallani a köveket... nem biztos hogy másnál is ilyen hatást váltottak volna ki a tudatra. Rábízhatta volna egy hűséges csatlósára is, ezernyi ilyen szolgája volt, akik tűzbe-vízbe mentek érte.

"Ahhoz meg, hogy univerzum újra "túlzsúfolt" legyen igencsak sok időnek kell eltelnie, így minek foglalkozzon vele, bármeddig is él nem valószínű, hogy az ő problémája lesz."

Mennyi idő kell, hogy univerzum túlzsúfolt legyen? Vegyünk egy átlagos bolygót, pl. a Földet. 1850-re érte el a föld népessége az 1 milliárd főt... alig több mint 160 év alatt cirka 8 milliárdnál járunk. Szerintem ez elég hamar van. A többi bolygón is ezzel egy időben növekedne a népesség, és mivel a fele lakosság mindenütt megmaradt, néhány generáció alatt ugyanott vagyunk a kezdeti problémánál.

"Egyedül ment vissza, de a Pim részecskék egy részével lekicsinyítette Thanos hajóját és azt nagyította vissza a géppel. Ehhez a művelethez éppen elég maradt számukra. Ezt a Bosszúállók nem tudták megtenni, mert több idősíkra érkeztek"

Egy részével? Nem tudom mennyire figyeltél, de mikor a bosszúállók időutaztak mindenki 1 fiolát kapott, ami egy útra volt elég... személyenként 1 fiola. Mikor Stark és Steve tettek egy kitérőt, el kellett menniük az apja laborjához, hogy szerezzenek még pimet, különben nem lett volna elég. Nebula már elhasználta a fiolát amit a későbbi énjétől vett el mikor visszautazott velük, akkor hogy maradt elég még a hajóhoz is?

"Strange filmjében Mordo nem véletlenül volt kiakadva, amikor a doki az időt manipulálta. Megvolt az esélye, hogy új alternatív valóságokat hoz létre, ami miatt minden elpusztulhat"

Hulk mondta Steve-nek, hogy csak akkor jönnek létre alternatív idősíkok, ha nem a megfelelő helyükre viszi vissza a köveket. A kapitány a megfelelő helyre vitte őket, ergo nem alakulhatott volna ki másik idősík.

"De Banner is elmagyarázta, hogy ebben a filmben nem így működnek a dolgok és a vissza a jövőbe koncepciója egy baromság a Marvel filmes világában."

Igen, ezen magyarázaton jót derültem... pedig elvileg nem is poénnak szánták.
  • Bokafix2

"A lényeg, hogy nem csak az általad említett tudós Banner/faék Hulk karakter létezik"

Ezt senki nem is állította.

"Még te is úgy fogalmazol, hogy "Bruce EZEN énjének". Ez volna a lényeg"

Igen, Bruce "ezen énjének", és nem Hulk "ezen énjének". Mivel Hulk volt az egyik én, Banner meg a másik. Én itt nem a különböző féle Hulk énekre gondoltam, amiket kitaláltak a történelem folyamán, csakis kettejük, a tudós és a szörny viszonylatára.

"De hibának, vagy tévedésnek beállítani, miszerint ez nem Hulk, mert nem ilyen a természete, ennek így nincs értelme."

A filmek vonatkozásáról beszélünk most. És az első Bosszúállók óta meg a többi filmben is amiben Hulk feltűnt, végig ez volt a természete. A filmekben eddig mindig így tűnt fel. Ezért is furcsa, hogy most kapunk egy okostojás Hulkot... van aki ezt vérfrissítének hívja, én következetlenségnek.
    Építsenek fel akkor egy új Marvel univerzumot, amiben Hulk legyen ilyen... és no problem. De itt már az elejétől kezdve a rage-re építkezett a karakter, amit most hirtelen átkozmetikáztak egy pincsikutya Hulkra. Akinek bejön szeresse, nekem nem jött be.
  • Bokafix2

Tudom mire gondolsz és idézem is neked a magyarázatot szó szerint: "Ha visszautazol a múltba, akkor máris a múlt lesz a jövő. A korábbi jelened pedig a múlt lesz, amire nem lehet hatással a kialakult jövőd."

Ez a magyarázat is tipikus példája annak, mennyire nem érdemes bolygatni ezt a témát, mert csak hatványokkal nagyobb faszságok jönnek ki. Russo-ék fogalomrelativizálásban nagyon jók, kell is ez, hogy alátámaszthassák vele a frázisaikat, hogy ne dőljön dugába a filmjük logikailag. A magyarázat csak ott sántít, hogy ők nem maradtak a múltban, ergo visszatértek, és mikor újra visszautaztak ez az egész folyamat megint megfordul, és mostmár az, ami eddig a jövő volt újra a múlt lesz, a korábbi jelenük meg újra a jövő. És különben is: mi van a szemszögekkel? Mi van azokkal akik nem utaztak vissza a múltba, hanem a jelenben maradtak? Nekik az a múlt eleve nem válhatott a jövővé és a jelenük sem múlttá. Az a gond, hogy ez a magyarázat egy nagyon szűklátókörű perspektíva köré épül, és csak még több felesleges kérdést vet fel. Itt csak annyi történt, hogy önkényesen felállítottak pár új szabályt, hogy illeszkedhessen a sztoriba, de még ezt sem gondolták végig.