106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    * vagy épp kritikán aluli produkcióban bohóckodott :D sry a spamért, mobilos sg-vel büntetni lehet...
  • Kongy
    Már a Cyberpunk előtt is mindenki róla beszélt a “”korszakalkotó”” John Wick 3 kapcsán. Az első rész előtt meg el volt tűnve 10 évig :D
  • Jim Morrison
    Kicsit off, de pl nekem a cyberpunk nem bejovos. a vilag igen, de maga a jatek, hogy eltoltsek benne rengetek orat? az mar kozel sem valoszinu reszemrol.

Ah egesz jelensegre adnek :

LasDen/Jim Morrison
  • vérpocok
    A hype itt most főleg a Cyberpunk 2077 miatt van, aminél valószínűleg nem lesz nagyobb rajság a világon... mármint a műfajon belül. Amúgy Keanu-nak nem ez volt a debütálása játékfronton.
    Anno lemintázták már a fizimiskáját a Constantine nevű játéknál is, és a Path of Neo-nál is. A brutális hype valahogy mégis elmaradt. Vajon miért? Elhiheted, ha nem a CD Projekt nagy dobásában kapott volna szerepet, közel sem biztos, hogy ez lesz belőle.
    A John Wick-et leszarozni meg szíved joga... másoknak sem tetszett. De maga John Wick is leszarná, hogyan értékeled a személyét... egyvalamire figyelj, hogy a kiskutyákkal szépen viselkedjél, és akkor békén hagy.
  • Count Adyn
    5/7
  • LasDen #102277
    Erre a kommentre egy Dynamic/10-et tudok adni...
  • Dynamic
    Én ezt a "színész neve/10" erőltetett marhaságot sem értem, amit valamiért olyan rohadt menőnek éreznek itt az sg-n . Annyi értelme van, mint a milyen gyors az autóra azt válaszolni, hogy piros.
  • Jim Morrison
    (Jelenleg) nem a színészi képességei miatt van hypeolva. JW 2 nekem se jött be annyira, de akkor mi van? Netflix meg ezt ajánlotta, há megnéztem.
  • Kongy
    Kicsit unalmas már netszerte ez a Keanu Reeves ajnározás. Mindehol az ő nevébe futok bele. Egy tök átlag színész, aki agyon van hype-olva..... A John Wick pedig egy kalap szar.
  • Jim Morrison
    Constantine

Sokkal jobb volt mint vártam, még a szereplőgárda is okozott számomra meglepetéseket.

Keanu Reeves/10
  • Sequoyah
    Probaltam a filmet magat kritizalni, es nem azt hogy az emberek benne mennyire hulyek, az a tudomanyos topicba tartozik...:)
  • TBTPumpa
    Yass:
  • Zephyr Retiring
    Pitch Perfect 3. (Tökéletes hang 3.) imdb

Ahogy a részek jöttek szép sorban egymás után, úgy lett az imdb pontszám 7-ből 6, majd pedig itt most már csak 5.
    Úgy érzem, ez most nálam is kábé így alakul. Igaz, a 3-at eddig még csak egyszer láttam.
    De ez a számadat majd alakulgat még az idők folyamán.

Ennek folyományaként...

Öröm az ürömben most is, ahogy azt eddig is megszokhattuk az előző két epizódban, bluray-en is jött az eredeti mellé a hazai dts szinkron is. Kár, hogy a sztori viszont közben meg ellaposodott.
    Csodálkoznék ha megérne még egy folytatást, de talán tanulnak a producerek mondjuk például a Bridget Jones trilógia incidens példáján okulva. Lásd ott is, a harmadik rész simán szétcseszte azt a renomét, amit az első kettő (úgy ahogy) felépített.

Ja, még egy megjegyzés: nézem a filmet, miközben fingom sincs, ki a tkm is az a DJ Khaled. Gondoltam, ilyen figura a való életben nincs is. Biztosan csak egy karakterszínész ő is. Oszt természetesen nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Fentiek alapján (hiába DJ Khaled mellékszerepe) így ez ebben a formában most nálam is csak 10/5.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.06.12. 21:24:08
  • ToxiMaxi
    A legvégén a kamerás jelentet a slusszpoén. Aztán persze próbálják megmagyarázni. Érdekes, hogy ők a tévedéseikből nem vonják le a következtetést, hanem egy olyan alternatív valóságot próbálnak meg köré kreálni, ami igazolja őket.
  • Sequoyah
    A hangfelvetelekre gondoltam, azok bizony a modern felvetelekhez kepest nehezebben erthetoek, jobban kell koncentralni.

De amugy jo hogy eszembe juttattad, a korabeli videok hihetetlen merteku feljavitasa az egyik legfontosabb pozitivuma a filmnek. Bele is akartam tenni a kritikamba, csak aztan elfelejtettem...
  • ToxiMaxi
    "raadasuk a felvetelek minosege sem tokletes" te láttad, hogy miből dolgoztak? Szerintem az eredmény ehhez mérten parádés. Egyrészt más framerate volt, másrészt a felvételek állapota sok helyen borzalmas volt. A színezés is nagyon jól sikerült, tényleg le a kalappal a technikusok előtt.
  • Sequoyah
    Ugy ertem legtobbszor hosoket mutatnak, a legalja, leglealacsonyitobb es legszegyenletesebb reszleteket nem hogy nem mutatjak, hanem meg a tulelok is vonakodnak egyaltalan beszelni rola...

Sejteni sejtettuk persze, de az arcunkba ritkan toljak.
  • SzinesGeza
    "Es ebbol a szemszogbol a haboru egyaltalan nem nemes, vagy ferfias mint a filmeken, hanem mocskos es undorito"

Szerintem ez eddig sem volt kérdéses.
  • Sequoyah
    Behind the Curve (2018)

Azt hittem hogy a hulyek megalazasarol fog szolni ez a dokumentumfilm, de kellemesen csalodtam. Nem alltak le vitatkozni
    veluk, hanem valoban meghallgattak oket, es igy sokkal konnyebb megerteni oket. Erdekes latni, hogy egyebkent nem lennenek ok hulyek, sokuk kifejezetten ertelmes, es olyan hibak viszik oket ekkora tevutra, amik alapvetoen minden emberben megvannak...

Vicces hogy legtobbszor sajat maguk mutatnak ra a tevedesukre, de megsem jonnek ra:)
    A masik, tudomanyos oldalnak nem sok ido jut ebben a dokumentumfilmben, de ez is mindenre eleg...

Kivancsi lennek hogy mi az o reakciojuk erre a filmre, miutan beengedtek a forgatocsoportot az eletukbe. A film keszitoi nem probaljak meg oket hulyenek beallitani, de a konkluzio vegul megiscsak ugyanaz:)

7/10
  • Sequoyah
    They Shall Not Grow Old (2018)

Az egyik legjobb es legelgondolkoztatobb haborus dokumentumfilm amit lattam...
    A legtobb dokumentumfilmmel ellentetben nem tortenelmi szemszogbol nezi az esemenyeket, hanem az egyenek, a katonak szemszogebol, hogy ok hogyan eltek meg a haborut. Es ebbol a szemszogbol a haboru egyaltalan nem nemes, vagy ferfias mint a filmeken, hanem mocskos es undorito. Nap mint nap szarban, hugyban, verben es rothado agyveloben gazolni, mikozben a kozel 0 fokos mocskos vizben szo szerint lerohad a labunk az egyaltalan nem olyan mint a filmeket, meg csak nem is olyan mint az egyebkent realisztikusnak szamito "Band of Brothers"-ben. Meg ha vannak is filmek amik ezt bemutatjak, ezek csak filmek, es nehezen hiszi el az ember hogy ez a valosag. Most viszont valodi kepsorokat latunk, valodi tulelok elbeszeleseben.

Negativumkent maximum azt hoznam fel, hogy a formatuma kicsit nehezen emesztheto. Narrator nincsen, hanem szinte kizarolag a tulelok elbeszeleseinek visszajatszasabol all. Es a szokasostol elteroen nem olyan formaban hogy vegigmondhatjak a sztorijukat, hanem minden egymast koveto mondat mas-mas ember szajabol hanzik el, es tema szerint vannak csoportositva a mondatok, nem pedig egyes szemelyenkent. Igy valamivel nehezebben kovetheto egy angolul nem anyanelvi szinten beszelo szamara, raadasuk a felvetelek minosege sem tokletes. De mivel eredeti felvetelekrol van szo, ezert ennek ellenere is ajanlott angolul nezni, + felirat.

Aki tudni szeretne hogy milyen a haboru emberkozelbol, annak kotelezo darab. Plusz pont hogy a tema az 1. vilaghaboru, es nem a szokasos 2. Ezt a temat kevesen dolgozzak fel.
    Ahogy a film zaromondata hanzik, egy haborura SOHA nincs jo mentseg.

9/10
  • BenedekFeco
    Hotel Mumbai

Pont így képzelek el egy dzsihadista terrortámadást.

8/10
  • LasDen #102261
    When I Get Home, My Wife Always Pretends to be Dead

Szeretném szeretni, de nem volt ez annyira jó. Van benne valami bájos és szeretni való és úgy érzem többről szól, de valahol félre siklottak a dolgok.

5.5/10
  • LasDen #102260
    Midnight Runners

Két rendőr kadét beveleveti magát az éjszakába, hogy csajt találjon magának karácsonyra. Helyette szemtanui lesznek egy emberrablásnak. Miután a rendőrség nem foglalkozik vele, így ők maguk szállnak a bűnözők nyomába.

Jó féle, jó humoru, jó akciókkal és jó sztorival van megáldva ez a film. Semmi extra, de ami van az mind jó.

7/10
  • LasDen #102259
    The Negotiation

Túsztárgyaló főnökét túszul ejtették. A tárgyalás során viszont egyre inkább fény derül a mögöttes igazságokra...

Nagyon ismerős kottából játszik a film, viszont azt jól csinálja, így panaszra nem igazán lehet gond. 7végi matiné...

6.5/10
  • Jim Morrison
    Marvel kapitány

Már majdnem BP, klisé, továbbra is ugyanaz a formula, teljesen középszerű.

5-6/10
  • Bokafix2
    The Hole in the Ground (2019)

Gonosz kisgyerekes horror. Ja, és ez egy nagyon erős gonosz kisgyerek.

6/10
  • BenedekFeco
    I am mother

Egyszerű ember vagyok, ha robotos filmet látok, like-olom.
    Teljesen jó Moon koppintás, egy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    öntudatra ébredt Skynet-tel plusz egy kis Mátrix beütéssel. Azt gondoltam, hogy a gumicsirke hangos trailer elspoilerezi az egészet, de nem. Vagy legalábbis nem az derül ki(?), amire mindenki gondol.
    Egy dolog zavart, hogy a kiscsajt mintha nem is érdekelné, hogy mi van odakint, mik azok a "dózerek", meg úgy általában mi a szitu. meglátja "herceg" skiccét és minden más le van ejtve
    Pfff, nők :)
    Én alapból bírom az ilyen filmeket, péntek estére perfect

8/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.06.07. 21:16:28
  • Devv
    Az X-men nem 2000-ben játszódik, hanem a nem túl távoli jövőben. ;)
  • Kojiro
    Egy éjszaka alatt is meg lehet őszülni. Sőt X-men 1 Rogue 3 perc alatt...
  • Count Adyn
    mutánsok öregedése hmmm :D
  • DantszEE
    8 év alatt bárki "öregedik" ennyit. Igazából a ráncok már most tök hasonlóak. Ha Fassbender is ősz lenne, alig lenne különbség.
  • Prof William

Ha már Sötét Főnix...Az 1992-ben játszódik ha minden igaz. A baloldali kép az 1992-es SF-ből van míg jobb oldali a 2000-ben játszódó X-men fimből. Mit mondja kemény 8 év áll Magneto előtt...
  • kutyakiki81
    X-Men : Sötét Főnix

Mondhatni sokat járok moziba, de egy előzetest sem láttam erről. Ami nem is baj, így teljesen újszerűen hatott minden jelenet. Szerintem kicsit hatással volt a filmre az Avengers, kicsit komorabb mint az előző részek. Viszont újat már nem tudott mutatni, nézhető, de nem igazán lesz emlékezetes darab.

6/10

• Kmarha
    a hasonlat helytálló :)
  • LasDen #102248
    erre emlékeztet ez engem :D
  • Kmarha
    OtherLife

Emlék beültetés. Egy perc a valóságban de egy teljes napi emlék az agynak. Szórakoztatás, kalandpark, kényelmesen a fotelban, sokkal valósághűbben mint ahogy az bármely VR eszközzel elérhető lenne.

És mi van, ha egy egész évet ültetünk be? Vagy egy évtizedet? Képes az agy ezt befogadni, van e egy "programozónak" joga ilyent alkotni? Lehet e, emberi hiba nélkül? Meddig lehet ezt húzni és milyen egyéb felhasználási módokra használjuk fel? Hol húzódik meg az etikus határt ebben az esetben?

"Kómából, agyhalál állapotából az élet visszaállítható biológiai programozás útján?"
    Bevethetünk ilyen technológiát kiképzésekre? És büntetésekre, ahelyet hogy értékes épületeket, ételt, lényegében pénzt pazarolnák a rabok fizikai "rehabilitációjára", kiváltható e ez évek teljes elszigeteltségének emlékével?

Érdekes kérdéseket tesz fel a film, de a megválaszolásukat inkább a nézőkre hagyja. Az téma ellenére a film műfaja inkább a thriller felé billen, sem mint a scifi oldalára. Egy Black Mirror rész (főleg az első két évad részei), egy ilyen témát jobban kibont, mint ez az alkotás.
    Kicsit kihagyott ziccernek tűnik, de 1,5 órát így is bőven megért. Ráadásul a felvetett témák, adnak jó időnyi beszédtémát, vagy legalább elmélkedni valót a nézők számára.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.06.05. 21:08:39
  • kutyakiki81
    Ma / Mami (2019)

Sajnos ezt elszúrták. Hiába Octavia Spencer, a sztori gyenge, és nagyon túlnyújtott. Az első 1 órában igazából nem sok minden történik, aztán mire odaérünk, hogy kezd izgalmas lenni a film, már vége is. Kár érte.

4/10
  • hapi
    Nekem jobban tetszett mint a második rész.
  • DasIsFuck
    Megnéztem az Így neveld a sárkányod 3-at és azt kell mondanom elég nagy csalódás így a 2.rész után ez.

A második része után ennél sokkal érettebb hangvételt vártam volna el tőle, elvégre a 2.rész is nagyot lépett ilyen téren az elsőhöz képest.
    Ezzel szemben az egész film cselekményét az ilyen ostoba ökörködések tették ki, semmi maradandó, Hablaty-nál is olyan volt, mintha a 2.részbeli események meg sem történtek volna, a többi nevesített karakter Astridon kívül is maradt ugyan abba a debil stádiumba ahol elkezdték még úgy 2010 környékén, ami ok lett volna, ha nem őket kellett volna a film nagy részében az események központjában néznem.
    Az ellenfelek is teljesen légből kapottak, totálisan jellegtelenek, semmihez nem kötődnek, semmit nem tudunk meg róluk, semmi szerepük azon kívül, hogy ők az ügyeletes antisárkány front.
    A fő gonosz a legalja az egésznek, jellegtelen, motiváció nélküli, unalmas karakter és ugyan az kb mint Draco volt csak sokkal gyengébb kiadásban.

A nőstény Éjfúria sem hagyott túl sok maradandót, alig szerepelt, őt már nem sikerült olyan jól lemodellezni mint Pajtit, elég csúnyán szembetűnő, hogy mennyivel kidolgozatlanabb szegény. A két sárkány jelenetei engem nem győztek meg arról, amiről a film meg akart győzni. Én nem gondoltam volna, hogy sikerül ennyire jellegtelenül és gyengén kivitelezni a két sárkány közti egymásra találást.

A film egyetlen emlékezetes és tényleg jó és megható jelenete a végső harc és utáni részek. Azt kicsit sikerült meg is könnyeznem, azt méltónak éreztem ennek a csaknem 10 éve indult kalandnak a lezárására, de a film sajnos nagyon alul teljesít a korábbi részekhez képest.
  • Bokafix2
    The Mummy (1999)
    The Mummy Returns (2001)
    The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)
    The Mummy (2017)

Nekem az első rész jön be legjobban. Egyrészt mert R. Weisz egyik kedvenc színészem, másrészt, a kaland faktort kellően eltalálták. Megvan a megfelelő mértékű humor, a látvány, és persze mindenki megelégedésére a gonosz (itt inkább sunyi kis patkány) elnyeri méltó büntetését.
    A következő rész még tartalmaz elszórva izgalmas jeleneteket, viszont ez a film felelős az egyik legokádékabb cgi-ért is, ami valaha filmvásznon megszületett. Csoda, hogy Rock nem perelt.
    Viszont még mindig átérződik az egyiptomi múmiás fíling... itt-ott... humor itt is van, és leginkább John Hannah szolgáltatja, nélküle közel sem jött volna úgy át.
    A 3. már teljesen más világ. Egyik, hogy nagy fájdalmamra Weisz kisasszony lelépett, így totál idegen volt Maria Bello Evelyn szerepében, és szerintem nem is játszott olyan jól (vagy csak elfogult vagyok).
    Másik pedig, hogy szakítottak az egyiptomi mitológiával valamint kultúrával, és áttették az egész történet bázisát Kínába. Az eredmény pedig kellően 'óccó'-ra sikeredett. Kb. mint a bóvli piaci áruk az eredetihez képest.
    És hát, van itt egy Múmia remake is... nem értem, miért nem hagyták szerencsétlen koncepciót nyugodtan rohadni a szarkofágjában. Mert eléggé lenyúzták már ezt a szériát. Erről a filmről csak annyit, hogy van benne egy egzotikus formatervezettségű Sofia Boutella, és ezzel minden pozitívat elmondtam róla.

1. rész: 8
    2. rész: 6
    3. rész: 4
    remake: 3