1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    The Mummy (1999)
    The Mummy Returns (2001)
    The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)
    The Mummy (2017)

Nekem az első rész jön be legjobban. Egyrészt mert R. Weisz egyik kedvenc színészem, másrészt, a kaland faktort kellően eltalálták. Megvan a megfelelő mértékű humor, a látvány, és persze mindenki megelégedésére a gonosz (itt inkább sunyi kis patkány) elnyeri méltó büntetését.
    A következő rész még tartalmaz elszórva izgalmas jeleneteket, viszont ez a film felelős az egyik legokádékabb cgi-ért is, ami valaha filmvásznon megszületett. Csoda, hogy Rock nem perelt.
    Viszont még mindig átérződik az egyiptomi múmiás fíling... itt-ott... humor itt is van, és leginkább John Hannah szolgáltatja, nélküle közel sem jött volna úgy át.
    A 3. már teljesen más világ. Egyik, hogy nagy fájdalmamra Weisz kisasszony lelépett, így totál idegen volt Maria Bello Evelyn szerepében, és szerintem nem is játszott olyan jól (vagy csak elfogult vagyok).
    Másik pedig, hogy szakítottak az egyiptomi mitológiával valamint kultúrával, és áttették az egész történet bázisát Kínába. Az eredmény pedig kellően 'óccó'-ra sikeredett. Kb. mint a bóvli piaci áruk az eredetihez képest.
    És hát, van itt egy Múmia remake is... nem értem, miért nem hagyták szerencsétlen koncepciót nyugodtan rohadni a szarkofágjában. Mert eléggé lenyúzták már ezt a szériát. Erről a filmről csak annyit, hogy van benne egy egzotikus formatervezettségű Sofia Boutella, és ezzel minden pozitívat elmondtam róla.

1. rész: 8
    2. rész: 6
    3. rész: 4
    remake: 3