106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Értem, valami ilyesmit hiányoltam. -
Prof William #102402 A mangában azért van egy kevés rákészülés a dologra + ott azért teszi azt amit mert SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Félig megzakkan attól, hogy robi lett + hogy az egész eddigi élete+ erőfeszítései semmit sem értek. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze, de előtte két perccel élesztették fel, még a csajával nem is smárolt egyet se, nem volt egy közös percük se a képernyőn, hanem rögtön fogta magát aztán ész nélkül elindult fel, hogy aztán meghaljon, gj! Nem érdekel hogy volt a manga-ban, ez szarul adta ki magát nekem. Az a csaj a szívét oda adta volna neki, az életét kockáztatta, hogy megmentse a fejvadásztól, majd akkora mákjuk van hogy a tudos nő segit nekik, és aztán ő meg csak kisétál mert majd robot lábakkal biztos sikerül...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.07.21. 09:37:18 -
Az elégedetlen.
Hát igen. És hány ilyen van még...
10/10.
-
ameddig emberek csinálják a cgi-t, addig igazából lehetetlen hiba nélkül megcsinálni az ilyesmit. Ha 2 évig dolgoznának rajta, akkor is maradna ilyesmi jellegű hiba. Én a magam részéről megelégszem bármilyen cgi-jal, amíg az nem rombolja az élményt... -
Mit nem ertesz? El lett magyarazva a filmben (is).
Oda akart alapbol menni. Meg is jegyezte, hogy ha olyan eros lenne mint alita akkor csak felsatalna.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Miutan robot lett azonnal meg is probalt felsetalni
Nem vagizni akarok de en egy 75" es qled filmet neztem valamelyik nap 4K HDR-ban es gecijol nez ki a film.
Ket dolog zavart CGI-vel kapcsolatban. Alitanak mindig 3 szor jobban mozgott a haja mint Hugonal. Alitanak ketszer hoszabb a haja de Hugonak sem felnyirt haja van. Legalabb fele annyira visszavehettek volna Alita haj mozgasat mikor kozvetlen egymas mellett allnak vagy egymas mogott ulnek a motoron. A masik resz meg mikor Alita oda bujik Ido-hoz es Ido rateszi a vallara a kezet. Ott az arnyekolassal valamit elbasztak mert nagyon latszott, hogy az kamu. Ezen kivul kircsi a film. Mai napig a legeslegjobb anime / manga feldolgozas. Sokkal jobb mint barmi ami eddig kijott. Ha a Ghost in the Shell olyan 6/10 akkor ez minimum 8/10 ha nem 9/10
En moziban is ketszer lattam. Szerintem eletemben nem neztem meg semmit ketszer a moziban.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2019.07.20. 21:19:18 -
Igy meg aztán végképp nem értem...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén a Hugot miért kellett megölni kétszer? Mintha ott kimaradt volna vagy 20 perc, mert nem értettem, hogy mi történik, felélesztik, aztán meg fogja magát és elindul a felhővárosba...de miért? -
A forgatókönyv is hozza az eredetit, kb kockáról kockára. Persze vannak benne mai szemmel "nevetséges" dolgok (rakéta hajtású kalapács pl), de korrekt "élőszereplős" feldolgozás lett.
-
Az alapanyag igen, de nem a forgatókönyv.
Egyébként nem tudom milyen technikára vártak, de úgy látom nem érkezett még meg :) -
"Cameron-t se nagyon értem mit rejtegette ezt a sztorit olyan sokáig, semmi nem volt benne"
Nem kellett rejtegetni, manga az alapanyag, lassan 30 éves. Inkább a technikára várt, hogy megvalósítható legyen -
Alita Battle Angel 4/10
azt hittem a nagyszem fog zavarni, de végül a szar sztori jobban zavart meg az hogy bármennyire is igyekeztek, emberi arckifejezéseket, bőrt még mindig nem tudnak, ezért minden egyes közös jelenete Alitának emberekkel nagyon béna volt. Ha minden szereplő CGI lett volna akkor jobban elfogadja a szemem, de így nagyon rossz hatása volt. Cameron-t se nagyon értem mit rejtegette ezt a sztorit olyan sokáig, semmi nem volt benne...
-
Spiderman: Idegenben (2019)
8/10
Fasza volt, jó kis főgonosz(okk)al, az utolsó jelenet meg vááh -
Transformers: Dark of the Moon 3D. imdb.
Olyan 5 vagy 6 éve lehet meg nekem ez a rész, de valamiért teljesen végignézni eddig mindig kimaradt.
Még jól emlékszem, idehaza 1991 nyarán jelent meg az első képregény rész "Alakváltók" címmel. Kemény 59 Ft-ot perkáltam le érte az újságárusnak, és kábé minden héten csillogó szemmel figyeltem a kirakatot, hogy kijött e már az újabb epizód.
Akkoriban nagy divat volt még a fantasy képregény, bár magyarul csak kevés látott napvilágot. Osztrákból hozták be sorra a német nyelvű "Spiderman" és Batman" képregényeket, de azok gyűjtését meghagytam a haveroknak. Hihetetlen, hogy az akkori szenvedélyem irántuk, mennyire feledésbe merült mára..
Utólag megfigyelve az imdb pontok alakulását az első résztől az utolsó Transformersig, látszik, hogy a 3D megjelenése kemény 0,3 pont emelkedést eredményezett a második részhez képest. Nem nagy eredmény, de maga a képi világ itt már az előző 2D részek után, egész pofásra sikeredett. Kezdem is érezni, hajdani Transformers megszállottságom apró szikráját, így úgy döntöttem, hogy be is szerzem 3D bluray-en a maradék kettőt is plusz a folytatást Űrdongót is, bár úgy látom ő már csak 4K-ban elérhető, 3D-ben csak a mozikban játszották.
Maga a film ezen epizódja mélységeiben a már megszokott formát hozza: megmenekül a világunk.
Látvány 5-ös, hang szintén, és 5+5 az 10 tehát autobotok ismét hajrá!!!!...
10/10.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.15. 10:16:52 -
7 vérfagyasztó nap/ Entebbe túszdráma 6/10
Hát eléggé elceszték a filmet, mert bár valós eseményeken alapul , mégse lehet az egészet részleteiben jól megismerni, mert a film 1/3-ban egy a cselekményhez sehogyan sem kapcsolódó balettműsor próbáját és előadását mutatják egy olyan személy miatt aki részt vett az akcióban, de semmi különöset nem tett hozzá, vagy legalább is nem lett kiemelve a személye, hogy miért öt mutogatták .
Egy csomó részlet kimaradt az eredeti történetből.Pont a fent említett felesleges szál miatt nem maradt idő kidolgozni bemutatni a dolgokat, a fő történéseket csak néhol egy snitt erejéig vagy narrálva tudjuk meg.
Az Entebbe elnökéről se derül ki , hogy a valóságban milyen kegyetlen is volt. itt egy kedves fickónak mutatják.A túszmentest is 2 perc alatt lerendezték. -
Látom neked se amit irtam.
Én se vagyok a torrent ellen, nem is reklamálok miatta :) -
Kösz hogy felhívtad a figyelmem arra is hogy ma már nem vagyok rászorulva a TV-Re ;)
Sajnos a moziba még mindig rengeteg film úgy érkezik, hogy vagy nem is adják eredeti nyelven, vagy csak elbaszott időpontokban Budapesten. -
+ ha a tv elavult netán, a dvb c set top box (médiabox) már tutira tudja. -
Látom, csak nem sikerült értelmezni a riport első mondatát.. 
Egyébként ma már mindenkinek elérhetőek odahaza a digitális HD adók kábelen vagy művoldról. Filmek esetében megkeresed a hangsáv átváltót a távkapcsolón és tádám...máris eredetiben szól.
Tehát van választási lehetőség...
Torrent nélkül is lehet élni, én speciel nem is élek vele. Ritkán mozi, néha dvd lemez, ha kiadták bluray-en is, akkor meg az. Utóbbi kettőn is elérhető a több hangsáv.
Ne érts félre, én nem vagyok a torrent ellen, de ha már ingyen filmezel, legalább ne reklamálj miatta. -
a tv-k nagy százaléka ma már lehetőséget ad arra, hogy bármilyen módon nézhesd a filmjeidet. Plusz a mai világban már nem vagy rászorulva a tv-kre. Innentől kezdve ez nem is neked szól, hanem azoknak, akik mondjuk szinkronosan (is) néznek filmet, sorozatot. iNNENtől kezdve teljesen felesleges fikázódni...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.07.14. 11:26:26 -
Azt mondja a sréc, hogy az emberek többsége a filmet a szórakozás miatt nézi, és nem a nyelvtanulás miatt. Na ez igaz is, és pontosan ezért nem nézem szinkronnal, mert egy a szar szinkron nem szórakoztat, kettő, szeretem al pacino eredeti hangját, és az szórakoztat, mellesleg pont arról szól a riport hogy milyen szar állapotban van a szakma, akkor miért is szórakoztatna a szar minőségű munkájuk? Választási lehetőségem meg nincs, mert a TV-ben nem adnak, marad a stream/torrent :) -
lol, még a riport szerint is az összes "kedvenc" szinkron 2000 előtti. Talán valamit ez is elmond...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.07.14. 10:59:47 -
Midsommar
Fehér éjszakák
A rendező és író (Ari Aster) előző filmje a Hereditary (Örökség), olyan mély hatással volt rám, hogy ott és akkor kijelentettem, a következő filmje azonnal nézős lesz. A moziközönség is annyira beleélte magát a filmbe, olyan jó élmény volt, hogy sajnos most is a moziba nézés mellett döntöttem. Ráadásul a filmnek most volt a premier vetítése, úgy gondoltam, erre tényleg csak az fog ilyenkor beülni, aki tudja nagyjából hogy mire számíthat.
Erre kaptam egy mellkas döngetve, nyál fröcsögve röhögő közönséget, akik azon is sakál torokból röfögtek, ha valaki azt merte mondani a filmben, hogy "Kész az ebéd". Így hát a filmet értékelni nem tudom, mert egy másodpercébe nem tudtam beleélni magam, maximum elmondhatom, nagyjából mit és hogyan láttam.
Az alkotás a Hereditary sajátosságait követve, elsősorban családi (illetve itt párkapcsolati) drámával vegyített szürreális, erősen művész filmes horror. Nagyon furcsa karakterek, betépett (begombázott) látvány világ, állatias, elborult színészi játék. Az biztos, hogy a rendező erősen merítkezett Alejandro Jodorowsky műveiből. Csak azt még megspékelte némi explicit gore jelenettel (magyarán előszeretettel mutogatja az eldeformált holtestek minden fajtáját a képernyőn) egy olyan környezetben, ami majdnem hogy végig, éles, napsütötte fényességben tündököl.
A film 2,5 órás, nehezen befogadható, tényleg inkább művész filmes alkotás, mellyel vagy szemlátomást nem tud mit kezdeni a közönség, (vagy én értettem nagyon csúnyán félre és valójában ez egy vígjáték). Minden esetre senki másnak nem ajánlom, csak annak, aki tudja, hogy mire (és hol) vállalkozik. -
régen is voltak próbálkozások, de ez több változást hozhat. -
Ezt most néztem, de a témát csak részint érinti, így spoiler..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Elég szomorú ez, de sok mindent megmagyaráz.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.14. 07:56:19 -
Extreme Job
Egy kutyaütő drog nyomozó osztag egy újabb lehetőséget kap, hogy végre valamit jól is csináljanak. A cél személyek megfigyeléséhez elkezdenek egy csirkézőben dolgozni. De annyira felfuttattják a helyet, hogy a megfigyelésre már nem marad idejük...
Több véleményt is olvastam, hogy igen vicces a film, így azért elvárásokkal ültem le elé. De nem kellett csalódnom. Ha nem is hangosan nevetős, de folyton akad valami baromság, amin jókat lehett derülni. Ha akció-vígjáték kell, ez legyen az...
7.5/10 -
kutyakiki81 #102378 The dead don't die (2019)
Jim Jarmusch filmjei nekem egyáltalán nem jönnek be,de ennek adtam egy esélyt. Továbbra sem Ő lesz a kedvenc rendezőm :)
Az IMDB szerint a kategória comedy/horror, de igazából egyiknek se jó. Jim megint összeszedte kedvenc színészeit, (Tom Waits, Bill Murray, Adam Driver, Steve Buscemi, stb...) és rájuk nem is lehet panasz. Iggy Pop, Selena Gomez, RZA is remek. Rengeteg a filmes easter egg, és az egyéb kikacsintás, meg persze a mondanivaló.
Nekem ez mégis egy unalmas művész-horror volt.
4/10 -
The World's End
első 40 percet átvészelitek, majd ti is legalább annyi sört isztok mint ők, egész j ó lesz -
ToxiMaxi #102376 Néha (amikor eszembe jut), szoktam azt csinálni, hogy elindítom a felvételt a box-on és egy óra múlva kezdem el nézni, így elég sok reklámblokkot át lehet ugrani de ezektől a szinkron reklámoktól hányok, rengetegszer vissza se kapcsolok arra a csatornára.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.12. 12:31:41 -
Kis kedvencek titkos élete 2
7,5/10
Nekem jobban bejött, mint az első rész. Vannak benne városi kalandok, és vannak vidékiek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A cirkuszi rész alapja nekem túl erőltetett volt, ennyire béna tigris szerintem nincs a Földön, de ezt leszámítva még az is ehető volt. Az öregasszony és a macskái rész pedig tényleg ütött. Volt egy ilyen szomszédunk, ismerős volt. Amióta van macskánk azóta a macskák legtöbb baromsága szintén. Kutya kapcsán is jól előhozták a vidéki szagokat. Azért nem legalább 8as, mert pár jópofa szereplő hiányzott. Amúgy nem túl hosszú a film. De tuti lesz 3. rész. :) -
Egybe van hangolva az egész reklámszarság. Hányok tőle. Legjobb példa: Moziverzum. Elindult reklám nélküli csatornaként, megkötöttek rá x szerződést, erre tele van reklámmal, ráadásul ezen is ua reklámügynökség szabotálja a filmeket, mint a legtöbb hazai filmes csatornán.
Nem tudom miért nem fogják fel, hogy ahogy reklám, már kapcsolnak is át máshová a népek. Annyi a nehezítés, hogy már koordináltan egy időben megy mindenhol az összes reklám ahol film van, kivétel a külföldről sugárzott filmes csatornák ill. amelyiken nem ez a reklámügynökség lett a befutó. -
kutyakiki81 #102373 Anna (2019)
Egy hete láttam a trailer-t, előtte semmit sem hallottam a filmről. A Red Sparrow és Atomic blonde keveréke, csavaros történettel (ami eléggé kiszámíítható) és jó akciókkal (amiből lehetett volna több is)
Ha túltesszük magunkat azon, hogy egy szőke modell egy hadseregnyi férfival is összeugrik, akkor elég szórakoztató film.
6/10 -
Kölcsönlakás imdb.
Teljesen másra számítottam, csalódás volt. Szabó ugyan hozta a Hajnal Tímeás formáját..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csak itt nem dugott meg senkit
Jogos a 10/3,5. -
Ezt vágom, de amit keresek, az keleti film... :)
És van még1, de nem tudom ugyanaz a film-e, ahogy indul:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van egy olyan is, hacsak nem ugyanaz a film, mikor egy rendőr helyszínelnek egy kis árok mentén egy hulla ügyében és a filmben ez egy sorozatgyilkosnak egy áldozata, és asszem csak nőket támad meg... Valszeg ez egy másik 3. film lesz.
Amúgy thx a tippet, ez a film is tetszett régen. :)
Ide csak becsesztem gyors, amik eszembe jutottak, meg neten láttam címeket, de sok még hiányzik.
Már sokkal régebben el kellett volna kezdenem összeírkálni.
Filmlista
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.07.10. 22:06:03 -
WOW köszi mester... azaz! :) -
-
1. Az Ezo TV akármelyik adásának betelefonálóinál akad ilyen sztori. Le is veszik az átkot, csak bírjad percdíjjal. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1. Shutter (2008) Árnykép , egy 2004-es japcsi horror amerikai feldolgozása
2. passz
Utoljára szerkesztette: Seth, 2019.07.10. 21:05:07 -
Üdv, gyűjtögetem össze emlékezeteim szerint azokat a filmeket amiket láttam és töbszörnézőseknek ítéltem meg, vagy szimplán csak tetszettek. Próbálom apránként a listát bővítaeni.
Az a baj, hogy iszonyúan sok keleti filmet nem tudok már melyiknek mi volt a címe, csak azt hogy mik történtek a filmben.
Ha valaki tudna segíteni esetleg, most éppen 2 film kapcsán, szívesen fogadnám. Köszönöm előre is.
Spoilerben leírom a 2 filmben amiről fel lehet ismerni, ha valaki látta őket, hogy melyik filmek, csak a címüket kéne kideríteni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1:
Horrorfilm, és a végén az lesz a fordulat, hogy a főszereplő ugye a film végéig azt érzi mintha folyamat fájna a háta meg a nyaka, mintha nagy súly lenne rajta és a végén jön rá, hogy a szellem a nyakában ül végig az átok miatt csak nem tudta ugye!
2:
Egy krimi, egy nőt keresnek asszem és az a lényeg hogy a végén kiderül hogy megölték és egy kádban találják meg rózsaszirmokkal a fürdővíz tetején
ha rémlik nektek a 2 film valamelyike akkor szóljatok
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2019.07.10. 20:57:59 -
SzinesGeza #102365 "gyors áttekeréses"
No comment. -
Sequoyah #102364 Rim of the World (2019)
Ahhoz kepest, hogy egy alacsony koltsegvetesu Netflix tucatfilm, kifejezetten jo. A sztori jo, a film szorakoztato, szoval ha mar ugyis fizettunk a Netflixert, megeri megnezni.
De meg veletlenul sem egy A kategorias Hollywoodi filmnek megfelelo minosegu.
Negativumok:
- A CGI eleg olcso, szerencsejuk hogy a mai technologiaval mar az olcso CGI is egesz jo minosegu.
- 1-2 jelenet, foleg amikor a kolykok baromkodnak az Adidas boltban majd a Mustanggal nagyon stilusidegen, es lathatolag idohuzaskent tettek bele.
A foszereplok egesz jo teljesitmenyt nyujtanak, de a csak perceket kapo mellekszereplok kifejezetten benak, vagy a karakteruk lett benan mgirva.
Szoval valahol egy Asylumos parodia es egy komoly Hollywoodi sci-fi kozott van feluton. De nem kell draganak lenni egy filmnek hogy szorakoztato legyen, legalabbis ha nem keril el egy teljes mozijegy arat erte.
6/10