[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Transformers: Dark of the Moon 3D. imdb.
Olyan 5 vagy 6 éve lehet meg nekem ez a rész, de valamiért teljesen végignézni eddig mindig kimaradt.
Még jól emlékszem, idehaza 1991 nyarán jelent meg az első képregény rész "Alakváltók" címmel. Kemény 59 Ft-ot perkáltam le érte az újságárusnak, és kábé minden héten csillogó szemmel figyeltem a kirakatot, hogy kijött e már az újabb epizód.
Akkoriban nagy divat volt még a fantasy képregény, bár magyarul csak kevés látott napvilágot. Osztrákból hozták be sorra a német nyelvű "Spiderman" és Batman" képregényeket, de azok gyűjtését meghagytam a haveroknak. Hihetetlen, hogy az akkori szenvedélyem irántuk, mennyire feledésbe merült mára..
Utólag megfigyelve az imdb pontok alakulását az első résztől az utolsó Transformersig, látszik, hogy a 3D megjelenése kemény 0,3 pont emelkedést eredményezett a második részhez képest. Nem nagy eredmény, de maga a képi világ itt már az előző 2D részek után, egész pofásra sikeredett. Kezdem is érezni, hajdani Transformers megszállottságom apró szikráját, így úgy döntöttem, hogy be is szerzem 3D bluray-en a maradék kettőt is plusz a folytatást Űrdongót is, bár úgy látom ő már csak 4K-ban elérhető, 3D-ben csak a mozikban játszották.
Maga a film ezen epizódja mélységeiben a már megszokott formát hozza: megmenekül a világunk.
Látvány 5-ös, hang szintén, és 5+5 az 10 tehát autobotok ismét hajrá!!!!...
10/10.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.15. 10:16:52