106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megnéztem én is ezt a SEBEK című förmedvényt, de ez nálam inkább 1/10. Egyszerűen, borzalmas rossz. Nem is értem, miért néztem végig, talán vártam, hogy na most majd talán jó is lesz benne valami. Aztán semmi, de itt az ellenpélda....
JOKER
10/10
Nem ragoznám túl....Fenomenális!
Utoljára szerkesztette: rain70, 2019.10.20. 14:06:08 -
Svaha: The Sixth Finger
Ha már spooktober, akkor illik néhány spooky jellegű filmet megnézni 31.-e környékében... :D
Gyanús vallási csoportok után nyomozó papunk belefut egy buddhista csoportosulásba, akik azzal lesznek gyanúsak, hogy nem gyanúsak. Ahogy elmélyed a csoport történelmében, úgy kerülnek felszínre a furcsábbnál furcsább dolgok.
Az első 1 óra inkább so-so, néha kissé uncsi tud lenni, de amúgy meg a sztori azért behúz annyira, hogy érdekeljen mire fut ki a dolog. A második óra már sokkal érdekesebb, ahogy felpörögnek az események. Kissé spoileres, de tetszett, hogy a történet végső hőse nem maga a főszereplőnk, hanem valaki, akire sokkal inkább ráfér az. Olysmi ez, mint Indy és a frigyláda. A nácik nélküle is meghaltak volna, ha ott van, ha nem. Ő itt egyfajta insider néző, aki fölszedegeti a morzsákat és segítségével kibontakozik előttünk a szekta története, az ok okozat. Nem hátborzongató vagy félelmetes, szimplán cska egy sötét thriller.
7/10 -
Sweetheart
Bruno Mars sikeres nemváltoztató műtétje után egy lakatlan szigetre sodródik, ahol 80percen keresztül hülye fejeket vág, és egy Power Rangers szintű gumiszörny is az életére tör.
2/10 -
Wounds
A trailer becsapós! Abból egy átlagosközeli filmre tippelünk, de ez valami határsz@r. Az egészben nem történik semmi 1-2 csótányos jump scare-en, meg egy kocsmai bunyón kívül. Pedzegetnek valami portálokat, meg könyvekből végrehajtott rituálékat de semmi konkrét. Több hangsúlyt kap a kanos-csapos, aki két szék között a földre kerül... Egészen az utsó 2,5 percig, ahol egész jó kis csótányparty kerekedik, és vége a filmnek.
Tényleg
2/10
Eli
Átlagos, kísértetjárta házas filmnek indul, amit viszont feldob a mindenre allergiás kissrác és az ő gyógykezelése. Azt is sejthetjük, hogy ezzel a kezeléssel nincs minden rendben ;-)
De ami az utolsó 20 percben történik, arra a szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik... A nyakam teszem rá, erre senki. Mondom senki nem számít! *insert JackieChan_WTF.jpg here
De nálam ez sajnos katasztrófális
3/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.10.18. 22:34:07 -
Aladdin (1992)
Csak pár évvel régebbi, mint az Oroszlány király, a különbség mégis látványos. Ebben sokkal elnagyoltabb, jóval kevésbé kidolgozottabb a háttér, de sok esetben a cselekmény mellék és néha fő szereplői is. Sokkal vázlatosabb, sokkal egyszerűbb az egész. Amíg az egy élettel teli dzsungelben játszódott, ez egy sárga sivatag közepén és az ott található sárga téglából felépített városban játszódik. Mégis ez az a rajzfilm, mely stílus tekintetében nekem jobban bejött. Olyan, mintha gyermek korom egyik mese könyve elevenedne meg. Dinamikus, egy másodpercre nem áll le, és a korlátok (pénzügyi, technikai és a fent említett egyszerűbb környezet) ellenére is színes látvány világgal rendelkező szépség, szerethető főszereplővel, emlékezetes mellékszereplőkkel és gonosszal ellátva. A szinkron nekem itt kevésbé volt nosztalgikus (talán ha egyszer láttam, ellenben az Oroszlánkirállyal), így maradt az eredeti nyelv, és nagyon meg voltam vele elégedve (mondjuk ehhez nagyon sokat Robin Williams hangja tett hozzá). -
SzinesGeza #102720 Azért ha valakinek a szeme láttára ölik meg a családját, annál néha előfordul némi hangulatingadozás. ;) -
Meg is döbbentem a híren, én is pont előtte nap olvastam, hogy ő is szerepel a filmben. Aztán másnap jött ez a hír.. 
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.16. 17:29:36 -
Így van. RIP.
Durva, hogy előző este még az El Camino-ban meglepve tapasztaltam, hogy szerepel, - és nyugtáztam azt is, hogy piszkosul megöregedett a Jackie Brown óta - aztán másnap jött a szomorú hír. :( -
Prof William #102717 Magnetó kb három filmje ugyanazt csinálja.
Többé nem használom rosszra az erőmet! Lehet hogy újra haverok lehetünk?
LOL mégsem gonosz vagyok és vagy beállok a gonoszok táborába, vagy pedig magam gonoszkodok.
Na ez azért már túl sok inkább gyorsan pálfordulok és besegítek a végső csatába.
Már Apokalipszisben is röhejes volt, hogy hatalmas bölcs mutánsként, hogy békén hagyják átmenekült a KGST országiba, ahol abban az időben nem hogy a mutánslét, de ha pl szemüveges vagy már az is elég volt a munkatáborhoz/kivégzőosztaghoz. -
Fractured
Az első tíz perc és az utolsó két perc a film. A többi közte a töltelék, aminek sajnos nincs semmi értelme, mivel az első tíz percből egyenesen következik.
Kár, hogy a Netflix sorra ilyen minőségű filmeket csinál, a sokadik, amit megnéztünk mostanság (feldobja a felület, mintha muszáj volna), de ezeknek a forgatókönyvei sajnos teljesen egyértelműen kreatív deficittel küzdenek. -
Ne feledkezzünk meg Robert Fosterről sem, aki október 11-én halt meg :(
-
DantesHUN #102714 X men. Dark Phoenix. Hát nagy szar volt. A párbeszédek és a karakterek még egy Barátok Közt epizódot is alulmúlnak.
Pl: Magneto. Én már nem bántok senkit, mert a bosszúnak semmi értelme. Na jó akkor mégis megyek és bosszút állok. Áh, inkább meggondoltam magam. Miafasz?!
-
El Camino: A Breaking Bad Movie
El Camino: Totál szívás - A film
Egy utolsó, lassú és megérdemelt (legalábbis hiányolt) búcsú egy sokat szenvedett sorozat karaktertől. Vince Gilligan látszólag teljesen szabad kezet kapott, nem csak az írás de a rendezés területén is, és megkapta a Better Call Saul operatőrét is. Így a látvány világ nagyon idézi az előbb említett és a Breaking Bad sorozatot is, bár rendre megjelennek újszerű képi elemeket, melyek számomra sokat hozzáadtak a hangulathoz. Ha már hangulat, az említett sorozatok mellett, lehet hogy elsősorban a lassúsága és párbeszéd központúsága miatt, egy kicsit Fargo-sra sikeredett.
Jó volt látni a régi szereplőket, még akkor is, ha egy részük azóta kicsit kigömbölyödött. Aaron Paul-t továbbra is sajnálom, hogy nem futott be, biztos ki lehetne hozni többet is az emberből.
Mindenesetre túl sok pluszt nem adott a film, önmagában nincs értelme elővenni, csakis a sorozat miatt van létjogosultsága. A párbeszédek vannak, emlékezetes nincs igazán köztük. A történet lassú és rengetek a visszaemlékezés (nem a sorozatban látottakat ismétlik, új történet elemeket, sőt karaktereket írtak meg). A búcsú szép, katarzis nincs, csak egy könnyed elengedés. Anno a sorozat záróval is meg voltam elégedve, ez is hozza annak a szintjét.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.16. 00:31:23 -
pont ezt akartam, mondani, hogy hiába várt vele, most se volt tökéletes a megvalósitás.
A mozgások ,a megvilágitás az interakció a valósággal, még mindig nem azon a szinten van ahol ez elvárható.
Sőt van, hogy a valós részek miatt van az embernek fura érzése, hogy azok nem illenek néha a képbe.A zöld hátteres megvalósitás hátránya.
Arról nem is beszélve mégha tökéletesen valósághún nézne ki , akkor is olyan valószerütlen mozgásokat helyzeteket tesznek bele, ami hiteltelenné teszi a dolgokat.Meg az ha föleg egy ismert szinészt próbálnak sokszorosítani. -
-
Sequoyah #102710 Ezek egyreszt nem full CGI-k mint a mostaniak. Masreszt joval kezdetlegesebbek voltak, szoval csak igen limitalt alkalmazasuk volt. Oregiteni sokkal konnyebb mint fiatalitani. Es ezeken mindenki latta hogy melyik a CGI es melyik nem.
A maiaknal viszont kozvetlenul melle tudod tenni a fiatal Will Smith arcat, vagy az igazi Leila hercegnot, es a legkisebb tokeletlenseg is korbe fog futni az interneten. Ezt a magas szintet csak most ertek el, vagy legalabbis kozelitettek meg. -
+ ott volt ugye a a Benjamin Button különös élete. egy halom díjat besöpört, ahogy Brad Pittet megöregítették benne. -
igen ebben egyetértek, hogy ezek a technológiák mostanába jönnek be, de ezek nélkül is már csináltak pár filmet régebben is aminél ugyan azt a szereplőt ujrakreálták. (Matrix,Terminator,szárnyas fejvadász 2049 stb..) -
Little Monsters
Facepalm.
Teddy McGiggle-nek volt egy pár "jó" beszólása, de nagy részét ellőtte a trailerben. A többi meg, meh...
3/10
Fractured
Elég gyengén kezd, de aztán tűrhető lesz. Az elején azt hisszük, hogy vágjuk a végét, de aztán kiderül, hogy mégse. Vagy mégis...?
5/10
Mary
Átlagos "szellemhajós" film + Gary Oldman
5/10 -
Sequoyah #102706 Brightburn (2019)
Ugy ultem le a film ele, hogy egy negativ szuperhos tortenetet fogok latni, es a karakterfejlodest hogy hogyan is lesz negativ "hos" belole. Igy eleg nagy csalodas volt a film, mert semmi ilyen nincs benne. Viszont ha ugy tekintek ra mint sima horrorfilm szuperhos temaban, akkor egeszen jo film.
A fentit viszont sajnalom, mert nagy kihagyott lehetoseg volt. Csak egy jobb iro/rendezo paros kellett volna aki megalkotja a karakterfejlodest. A szineszek szerintem alkalmasak lettek volna ra, es a filmbe is belefert volna anelkul hogy az egeszet atirjak. A filmis csak brutto 90 perc, szoval az ido szukere sem lehet fogni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ehelyett csak annyit latunk, hogy az urhajo atkapcsolja az agyat, es kedves gyerekbol 1 lepesben pszichopata lesz atmenet nelkul.
De mint irtam, horrofilmkent egesz jo. A jelenetek kelloen ijesztoek es brutalisak. Klisekbol erednek ugyan, de az egesz alaphelyzet ad annyi ujdonsagot az egesznek, hogy ujszerunek szamitson.
A latvanyvilag ugyan latszik hogy nem 100+ milliobol gazdalkodnak mint a Marvel/DC, de a koltsegvetesehez kepest jo.
A szineszek mar kerdesesek. A fobb szereplok (a gyerek es Elizabeth Banks) nagyon jok, elviszik a hatukon a filmet. A tobbiek viszont latvanyosan rosszak, foleg az aldozatok akiknek komolyabb erzelmeket kene eljatszaniuk...
Osszessegeben nagy kihagyott ziccer, nem sokon mulott. De egyszeri filmnek jo.
6/10 -
Sequoyah #102705 A technologia alatt nem a kepfrissites sebesseget ertik. Hanem azt hogy digitalisan megfiatalitjak, vagy akar teljesen ujraalkotjak a szineszeket. Ez teljesen uj, es csak az utobbi 2-3 evben kezdtek el alkalmazni fobb szereplok eseten nagy Hollywoodi filmekben (pl Michael Douglas - Antman, Leila hercegno). Es azota is sokat fejlodott, a fentieknel meg akadt 1-2 tokeletlenseg ami elarulta a trukkot a nezok szamara, de ezek rohamtempoban tunnek el.
Az idozitest nezve gyanus, hogy a fenti filmek sikeresseget latva dontottek ugy, hogy belevagnak ebbe a filmbe is.
(masik vetulete a technologianak a "deepfake", ami szinten teljesen uj jelenseg)
-
Gemini man
6/10 -
hawkie22 #102703 Joker (2019)
Kb. fél órája jöttem ki a moziból... rég láttam olyan filmet, illetve voltam olyan filmen moziban, ahol a film egésze alatt nem hallottam semmi mást a filmen kívül. És nem azért, mert olyan halkak lettek volna a mozinézök, hanem mert annyira beszippantott a film.
Itt minden egyben van. A rendezés, a karakterek, a föszereplö, a kor, a környezet.
A film minden perce megtervezett, pontosan akkor és ott történik minden, amikor és ahol kell. Igazán félelmetes nézni, hogyan alakul át egy beteg ember egy örültté. A filmben nincs a szó szoros értelmében vett akció, maga a film lassú folyású, Jokerhez mérten kevés a brutális jelenet (viszont ami van, az megrendítö)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, a színészi játék elsörangú, Phoenix lejátszik mindenki mást a vászonról.az ollós jelenet... libabör
Nálam az utóbbi évek legnagyobb filmélménye, és mondom ezt úgy, hogy eleinte el se akartam menni rá, mondván, mit tudnak kihozni egy Joker eredetsztoriból. Nagyon nem bántam meg, hogy másként döntöttem.
10/10, ha Phoenix ezért nem kap Oscart, akkor nem tudom miért. -
Ez az 5x17. Különálló filmként értelmezhetetlen :D Nagyon bejött nekem is, sokkal jobb ez a lezárás Jesse szempontjából. -
El Camino: A breaking bad movie
Elég jól hozzátesz a sorozathoz és ha így tekintünk rá, akkor simán 8/10.
Ha viszont úgy nézzük, mint különálló film, akkor már nem annyira. Egy kicsit lassú és jóformán csak Jesse szenvedését követjük 2 órán át :)
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2019.10.11. 22:50:01 -
Joker
Egy nap után is csak annyit tudok mondani, hogy Joaquin olyat játszott, hogy csodálom hogy nem csavarodott be a forgatás végére :D imádom a csávót (Gladiátor óta), rettenetesen jó.
Maga a film is baromi jó ahogy Kmarha is iirja, elég korrekt szösszenetet iirt le, nem is ragoznám tovább.
El camino
Egy kicsit szkeptikus voltam, elvégre a sorozatot elég szépen lezárták, mégis mit akarnak még másfél-két órában mutatni? Mikor már a stáblista ment, az lett a véleményem, hogy de jó hogy megcsinálták. Nem tudtam hogy bele fér e még a breaking bad után ez a történet, de azt kell, hogy mondjam: bele. fasza volt, jó volt, aki szerette a sorozatot nem fog csalódni. -
Gemini MAN 3D HFR (high fresh rate) 6/10
Nem sokkal volt másabb mint a sima normális HFR nélküli filmek, max élesebb volt a képe a filmnek. a 3d semmivel sem volt másabb vagy több mint egy átlagos 3d film.
Azt sem nagyon értem, hogy amire hivatkoztak, hogy azért nem forgatták le ezt a filmet elöbb mert nem volt meg hozzá a technikai háttér.
Ha csak a 120hz-es képfrissitésre értették akkor lehet igazuk van, de a többire nem.
Mindent már láttunk évekkel elötte amit ne lehetett volna korábban megcsinálni.
Ahoogy a 6. napon és a matrixban is láttunk már olyan karaktereket akik ugyan ugy néztek ki.
Mint ahogy a történet sem az a eddig sose látott részletes fordulatokkal teli történet lenne. -
Jogos, el is felejtettem. Eddig még csak 62 "kritikus" látta, de 62/62 a pontja tomatoes-on (azaz 100%) - ez értelem szerűen majd bőven csökkeni fog, de őrülök neki hogy az előzetes vetítések után mindenki pozítivan távozott. -
karajjj #102697 + Scorsese neve is garancia szerintem -
november végén lesz még egy irishman a mozikban. Elég erős kandidánsnak tűnik a címre az is... -
Joker
Nincs sok már hátra az évből, és erős a gyanúm, hogy számomra az év filmjét sikerült tegnap megnézem. Számomra a mozi, ezért és a hasonló filmekért létezik. Az egy dolog hogy látványos, 2019-et írunk, nem ezen fogok meglepődni. De a forgatókönyv, a színészi játék, a zene, a hangulata, a minden részletre kiterjedt rendezése, egyszerűen lélegzet elállító. Nem is olyan rég említettem meg az aprólékos díszlet felépítést és feszültség teremtést (Hitchcock Hátsó Ablak című filmjével kapcsolatban). Nos, ez a film visszaadta ezt a fajta rendezést, mai köntösben. Az utcák, a lépcsőház, az összes helyszín amit bejárunk létezik. Ott van, kézzel fogható. A patkány a hatalmas vászon apró kis sarkában, a grafiti a falon, a kopás az ajtón, a járművek és épületek, a lámpák színei, olyan szinten létező világot tárt elém, hogy a körülöttem ülő közönség ellenére is, teljesen kiragadott a mozi székből, és berántott Gotham városába.
És akkor Joaquin Phoenix mély átalakulásáról és beleéléséről, az őrületét megtámogató sejtelmes és nyugtalanító zenékről még nem is beszéltem. Ahogy tegnap/ma említettem, láttam a vásznon, magukból teljesen kivetkőző színészeket. Nem is sejtettem, hogy láthatok még ehhez felérő (talán túl is szárnyaló) alakítást az évben.
És ahogy említettem, nem ajánlom mindenkinek. Egy ténylegesen megtört, mélységesen beteg ember kórrajzát láthatjuk a filmben. Betegsége létező betegség (PBA) és lassú megőrülése is túlságosan emberközeli. A társadalom peremére szorult és az ott magára hagyott ember képe nagyon is ismerős lehet országunk utcáit járva. De fontosnak tartom kiemelni, hogy a rendező nem menti fel a tettei alól csak azért, mert az ország/város vezetése úgy dönt, nem foglalkozik tovább ezekkel a sérült emberekkel, vagy mert a nevelő apja, a munkatársak, környezetében lévő embertársak bántják, verik, kiröhögik, leköpik őt. Bemutat egy tragikus és végzetes utat, rámutat a társadalmi háló gyengeségére. A rendező Todd Phillips nem titkolt célja, hogy beszélgetéseket, vitákat gerjesszen a témáról. És ezzel a hozzáállással szakad el nagyon durván a megszokott és kevésbé megszokott (sötét lovag, watchman) képregény filmektől. A Másnaposok rendezője!! Nem hiszem el.
Annyit még gyorsan megjegyeznék, hogy a kórrajz mellett, többször fejet hajt a korábbi batman filmeknek (van egy konkrét jelenet, ahol Heath Ledger jelente visszaköszön), képregényeknek (a rengetek utalás, aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!), és pár régi remekműnek, mint a Taxisöfér és a Komédia királya. Nem ezeket utánozza, nem ezen elemek miatt kell a filmet megnézni, de aki érintett valamelyikben, fog találni pluszt mélységet ebben a filmben. És ki tudja még mit nem vettem észre. Nekem ez többször újra nézős, és egy kisebb közönséggel, még moziba is újrázni fogom.Wayne család története
Szerk.: ohh igen.. és a főszereplő. Nem Joker. Talán, a film utolsó perceiben felsejlik hogy egyszer majd az lesz, de a főszereplő Arthur, és végig az is marad. A körülötte történtek ellenére is, átalakulása passzív, a gyógyszerek hiánya és a betegsége okozza.. nem lesznek elvei, nem tör káoszra.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!számomra az sem biztos, hogy a történet elképzelt folytatásában, ő lenne e majd A Joker, Batman ellenfele, nem e csak egy inspiráció más őrült gonosztevők számára
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.10. 10:51:59 -
Artúr frissen a moziból.. mármint.. bocs.. "Joker".
Imádom ezt az évet. Mindsomar, The Lighthouse, Joker. Olyan gyomrosokat kapok, hogy csak kapkodom a fejem. Erős élmény volt, egy jó kis nem alvás után, majd holnap összeszedem a véleményemet.
Addig is, semmiképpen sem ajánlom azoknak, akik a metrón is csak röhögni tudnak azokon a szerencsétlen beteg embereken, akik nem urai saját testük vagy elméjük felett. Mindenki másnak megfontolandó. -
Így van, ez a képi világban is tükröződik, szűk vágások, zárt terek a kinti és benti felvételeken egyaránt.. tudatosan.. -
Minden film szinkronos, alig találni eredeti nyelves vetítést... -
gombabácsi #102691 joker: még nem néztem meg újra, de így pár nap után, azt hiszem nem jogos a kritikám, miszerint nincs jól megírva. valszeg ez direkt ilyen. minden ízében NYOMORÚSÁGOS. semennyire se szórakoztató, még drámának is nyomorúságos, és ez valszeg tudatos. szétesik, döcögős, nincs benne semmi ami kigondolt lenne. ez ilyen, és ez jól van így, mert amit bemutat az is ilyen.
szóval visszavonom, hogy nem jó film. jó film. de majd még pár megnézés után írok. -
Sequoyah #102690 Spider-Man: Far from Home (2019)
A tini vigjatek vetulete a filmnek jol sikerult, ami vegulis a pokemberseg-nek az egyik komoly resze. Vagyis hogy o nem egy felnott szuperhos, hanem egy gyerek, akinek gyerekkent kell megkuzdenie a teherrel, es kozben a szokasos gyerek-problemaitol sem tekinthet el.
Szuperhosfilmkent viszont mar inkabb csak kozepes. A fohos es a tortenet is felejtheto. Pozitivum viszont hogy behozott a kepbe egy uj, Hydrahoz szervezetet, amibol jovobeni filmekben jo kezekben jo foellensegge alakulhatnak.
Az kifejezetten nem tetszett, hogy a realisztikussagnak mar nyoma sem volt. A CGI-vel nem a mi vilagunkat modelleztek le, hanem egy "mesebeli" fantaziavilagot, es igy nekem szemely szerint mar tul sok volt igy.
A szineszek hozzak amit vartunk. Akit kiemelnek az Jake Gyllenhaal, akitol mondjuk el is vartuk hogy jol alakitson, de nem is csalodtunk benne (megha a karaktere maga eleg felejtheto is volt). Viszont szamomra Zendaya alakitasa gyenge lett, ahhoz kepest hogy mennyire hypeoljak ot es lassan sztarra valik. Nem volt meg nala a kemia, mintha csak a szerzodese kototte volna a filmhez...
A vegefocim utani jelenetek altalaban jok, de itt most kulonosen tetszettek:)
Osszessegeben egy atlagos Marvel film, ami csalodast nem okozott, de a brutalis beveteli szamok inkabb az univerzumnak koszonhetoek, nem maganak a filmnek.
7/10 -
Mentol #102689 Nálunk meg az szívás, ha nem szinkronos a film... Semmi sem jó. -
A szinkronos valtozatban még el tudnam fogadni a szoveg forditast a feluleteken, de az eredeti nyelves valtozatban nem.
Egyebkent ha egy kulfoldi meg akarja nezni a filmet akkor neki ez eleg nagy szivas:) -
Nem tudom mit vártál. Már a poszteren látható szörny is úgy fest, mint egy mumpszos pitbull. :D -
hiper KOCKA #102686 Doom: Annihilation 2019
Á-á... nem nem... nem.
Doom a f*szom/10