1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    #102713
    El Camino: A Breaking Bad Movie
    El Camino: Totál szívás - A film

    Egy utolsó, lassú és megérdemelt (legalábbis hiányolt) búcsú egy sokat szenvedett sorozat karaktertől. Vince Gilligan látszólag teljesen szabad kezet kapott, nem csak az írás de a rendezés területén is, és megkapta a Better Call Saul operatőrét is. Így a látvány világ nagyon idézi az előbb említett és a Breaking Bad sorozatot is, bár rendre megjelennek újszerű képi elemeket, melyek számomra sokat hozzáadtak a hangulathoz. Ha már hangulat, az említett sorozatok mellett, lehet hogy elsősorban a lassúsága és párbeszéd központúsága miatt, egy kicsit Fargo-sra sikeredett.

    Jó volt látni a régi szereplőket, még akkor is, ha egy részük azóta kicsit kigömbölyödött. Aaron Paul-t továbbra is sajnálom, hogy nem futott be, biztos ki lehetne hozni többet is az emberből.

    Mindenesetre túl sok pluszt nem adott a film, önmagában nincs értelme elővenni, csakis a sorozat miatt van létjogosultsága. A párbeszédek vannak, emlékezetes nincs igazán köztük. A történet lassú és rengetek a visszaemlékezés (nem a sorozatban látottakat ismétlik, új történet elemeket, sőt karaktereket írtak meg). A búcsú szép, katarzis nincs, csak egy könnyed elengedés. Anno a sorozat záróval is meg voltam elégedve, ez is hozza annak a szintjét.

    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.10.16. 00:31:23