[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hawkie22 #102703 Joker (2019)
Kb. fél órája jöttem ki a moziból... rég láttam olyan filmet, illetve voltam olyan filmen moziban, ahol a film egésze alatt nem hallottam semmi mást a filmen kívül. És nem azért, mert olyan halkak lettek volna a mozinézök, hanem mert annyira beszippantott a film.
Itt minden egyben van. A rendezés, a karakterek, a föszereplö, a kor, a környezet.
A film minden perce megtervezett, pontosan akkor és ott történik minden, amikor és ahol kell. Igazán félelmetes nézni, hogyan alakul át egy beteg ember egy örültté. A filmben nincs a szó szoros értelmében vett akció, maga a film lassú folyású, Jokerhez mérten kevés a brutális jelenet (viszont ami van, az megrendítö)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, a színészi játék elsörangú, Phoenix lejátszik mindenki mást a vászonról.az ollós jelenet... libabör
Nálam az utóbbi évek legnagyobb filmélménye, és mondom ezt úgy, hogy eleinte el se akartam menni rá, mondván, mit tudnak kihozni egy Joker eredetsztoriból. Nagyon nem bántam meg, hogy másként döntöttem.
10/10, ha Phoenix ezért nem kap Oscart, akkor nem tudom miért.