106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    filmes topik, nem bulvár topik. ennek még annál is kevesebb hírértéke van, hogy Angelina Jolie hízni akar.
  • Seth
    Valóra válhatnak a Spock X Kirk fan fiction-ök :D
  • CalebJoe
    És az hol érdekel engem, mivel ez filmes topik ezért ide tartozik mivel ő egy színész, nyissak egy buzi színészek témát vagy mi istenem.
  • ZZ88
    Trespass
  • ZZ88
    Tresspass 2011

Nagyon hasonlít a Kidnappeddre, Nicolas Cage jól hozza a karakterét, egy jó 6.5/10 et megér.
  • REALista
    Ez nagyon ide tartozik...de tényleg.:S
    Ráadásul már ezer éves hír...
  • CalebJoe
    már ő is:(

Zachary Quinto
  • Qwerty4
    Bizony, nagyon igényes világot teremtett. Csak úgy árasztotta magából a hangulatot. Sok film ennek a hiányában bukik meg.
  • ZilogR
    Daybreakers

A Piroska és a farkas új felvezetése után ez is valami újjal próbálkozott - jajj, de jó ötlet ez a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    szimbiózis dolog!
    - gondoltam, de később nagyon ellaposodtak a dolgok!

Maga a "probléma megoldása" nem annyira tetszett - kissé erőltetett ötletnek tűnt - de nagyon jó gondolkodni valót adott
    amikor telezabálom magam "kezelt" vérrel, emberré válok és megdöbbenve veszem tudomásul, hogy ha nem lépek le, engem is felzabálnak majd a még "gyógyulásra" váró kollégáim...!!! OMG!!! - hogy terjed egy ilyen "gyógyulás" vajon?!?!

Összességében 5-6/10, mert újat adott
  • ZilogR
    Papás-mamás - Mum & Dad (2008)

Nos, sok mindent láttam már filmen, de életem legundorítóbb filmjelenetével épp annak a srácnak kellett meglepnie, akit nagyon bírtam a Csengetett, Mylord?-ban, egy igazi csalódás volt. (A főszereplő "Papa", ha valaki nem ismerné fel, Henry-t játszotta a Mylord-ban; ő kapta a taslikat a konyhában Miszisz Lipton-tól - rendszerint...)

Amúgymeg a klasszikus angol kakapisi egy kis lélekbenyúlással.

3/10
  • tigeroo
    tim burton ha nem az egyik legpazarabb képi világú filmje, nagyon tel van találva az egész hangulata!
  • Qwerty4
    Az Álmosvölgy legendája (Sleepy Hollow, 1999):

"A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!"

Igazán lebilincselő a történet, de maga a látványvilág is. Gyönyörű tájak, falu és a korabeli New York is pompás.

9/10
  • Sir Quno Jedi
    Sly 4 prez!
  • kaposi1
    Nálam alap film a műfajban, nem vitás.
  • Blasta
    En is majdnem visszakértem anno mikor beultem rá :)
  • Sir Quno Jedi
    Transformers 3 (vagy hány)

Egész nézhető volt. Kicsit hosszú, kicsit uncsi, aránylag látványos, meg már majdnem érdekes is. A szőke spiné az ultragáz a feltöltött kacsacsőrével együtt, node ez van...
  • IXEMGabeo
    ezt lehet megnézem...mindkét színészt nagyon bírom
  • Tyler1
    A bosszú börtönében

Imdb-n pofátlanul alulpontozott börtönfilm Sly bácsival. Aki szereti a műfajt, és eddig volt akkora fasz hogy kihagyta(like me), az sürgősen üljön elé.
    8/10

ui: Sutherland legjobb választás volt a főgeci szerepére, már nekem is felkúrta a pulzusomat a szívózása :)
  • dragonyss
    Blue Valentine
    Na, ez tényleg Blue, de nagyon. Ez egy olyasfajta film, ami annyira magába szippant, hogy utána még sokáig nem tudsz szabadulni tőle.Anno a Rekviem egy álomért-tal voltam még így...napokig azon kattogott az agyam. Azt hiszem ezzel a filmmel is így leszek.
    Teljes mértékben hangulat-film. Az érzelmek olyan széles spektrumán mozog, hogy az elképesztő. A legtöbb romantikus film általában a boldogság-szomorúság ellentétre épül Ezeknél a filmeknél az egyik percben nevetünk, a következőben már sírunk. Ez a film is valami hasonló...érzelmi hullámvasút, csak valahogy sokkal többféle érzelem kavargott bennem a film nézése közben.
    Ryan Gosling egyszerűen nem tud hibázni. Sem színészi alakítás, sem szerepválasztás terén.
    Nem egy tipikus lányos film, és semmiképp sem randi film.
    8/10
  • morcosqtya
    Azt harmadjára sikerült elalvás nélkül végignéznem (egyben).
    Tényleg unalmas. Viszont nyomasztó és emlékeim szerint nem gagyi.
  • Sir Quno Jedi
    The Astronauts Wife (1999)

Na ez jó volt. Lassú, uncsi, de még régifajta scifi-thriller katyvasz. Jó volt ennyi év után újra megnézni. Najó, moziban visszakértem volna a pízemet, de így elvoltam vele. Végülis egy nézhető sf-dráma.
  • tigeroo
    felvisítottam :DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Qwerty4
    Jav.: 2003-as a film!
  • Qwerty4
    Zombik városa (Undead, 2005):

"Az egyszerű, békés Berkeley-t bájos halászközösség lakja. Az élet kimondottan édes, az emberek végtelenül barátságosak, mintha minden csak arra várna, hogy hirtelen és végletesen megváltozzon. A tőzsgyökeres Rene - miután egy bank a családi tartozás fejében ráteszi a kezét a farmra, ahol felnőtt - elhatározza, hogy elhagyja a kis települést, és átköltözik egy nagyobb városba a nagyijához. Hirtelen azonban meteoritok szelik keresztül az eget, és becsapódva a városba egy földöntúli fertőzést terjesztenek el, amivel a helyzet sokkal szörnyűbbé válik, mint amilyet bárki is valaha álmodhatott volna. Ugyanis a fertőzés folytán élőhalottak tömege lepi el a várost emberi húsra éhezve, körbekerítve a rémült Rene-t. Szerencsére azonban Rene-nek sikerül menedékre lelnie a város bolondja, Marion elszigetelt farmházában, ahol találkozik négy további kétségbeesett túlélővel. Együtt már van esélyük szembeszállni az élőhalottak kóborló csapataival, miközben kénytelenek ráébredni arra, hogy ami körülveszi őket, az sokkal több, mint egy szimpla fertőzés..." (filmkatalogus.hu)

Ez egy zombi film paródia, ennek köszönhetően elég komolytalan és könnyen emészthető. Nem egy mestermű, de egyszer elmegy. 5/10
  • Tyler1
    A legendás 300
    Spektrumon ment nem régen. (nem tudom, hogy ismétlik-e még)
  • ZilogR
    Red riding hood - A lány és a farkas

Nagyon kellett egy ilyen film, azt gondolom. Engem teljesen beszippantott, de mindig is Piroska és a farkas fan voltam. Ez egy új gondolat, aminek csak az ad értelmet, amire ki van hegyezve a film, konkrétan
    az elsőszülött lány nem is az elsőszülött
    , de el tudtam fogadni, el tudtam varázsolódni és a giccses befejezés még tetszett is kicsit - de csak a nagyszerű helyszín miatt.

Én kapásból értékelném elég magasra, de a sztori gyengébb, mint kellene, a számítógépes grafika nem elég jó (és ez zavaró, ne mondja senki, hogy nem), ellenben Gary Oldman sztorija nagyon sokat beletesz. Mégis, arról szól, hogy hogyan derül majd ki ez a kis turpisság, amit eldugtam a spoilerben.

Nekem volt kellemes 7/10, de ha nem szerettem volna bele a képeibe, akkor 5-6/10 lenne a reálisabb.

Ha javasolnom kellene megnézésre? Igen! abszolút kellemesen hihető szerelmi történet cukormázzal a végén és konstans hóesésben egy szál ingben sem fázó suhancokkal.
  • ROCKnROLLA
    az hol dok. film? :D
  • Victor1103
    300
  • 5m0k3sh0w
    én olyan dokumentumfilmet keresek ami spártáról szól. tudtok ilyet?
  • Qwerty4
    Pontypool - A zombik városa (Pontypool, 2008):

"Pontypool csendes kisváros Kanadában, ahol soha nem történik semmi szörnyűség. Grant Mazzy (Stephen McHattie), az egykor nagymenő rádiós műsorvezető is csak eltűnt macskákról vagy az Arábiai Lawrence helyiek által előadott musical változatáról tud beszámolni a helyi adó reggeli adásában. Aztán hirtelen minden megváltozik. Az addig nyugodt, békés emberek egyszerre csak megőrülnek, vadul támadnak egymásra, miközben értelmetlen mondatokat kiabálnak. A katonaság lezárja a várost, a világ döbbenten figyeli az eseményeket, miközben Grant Mazzy és munkatársai a rádióstúdióban rekednek, a megőrült emberekkel körülvéve, hogy egyenes adásban tudósítsanak a világvégéről...
    Bruce McDonald egy helyszínen játszódó, kevés szereplőt mozgató filmje feszültségben Orson Welles legendás, 1938-ban adásba került rádiójátékát idézi, amelyet rengeteg hallgató valós eseménynek hitt, és halálra rémült..." (port.hu)

A magyar cím egy kicsikét hazugra sikeredett, igazából nincsnek zombik ebben a filmben. Nem is mondom el pontosan mi van helyettük, jó ha a néző szépen lassacskán tudja meg, csak lassan adagolva érdekes az egész.
    Nem igazán akciódús, de ennek ellenére érdekes lett ez a film.
    Helyszín sincs sok, egy légtérben játszódik.
    Összességében szerintem jó, de többet is ki lehetett volna hozni a témából.

7/10
  • dragonyss
    Az nem biztos, hogy jobb, de azért a Legenda vagyok nekem nagyon bejött! Will Smith és a kutyája, meg a próbababák...fantasztikus. Aztán ott van még a 28 nappal később, aminek a nyitó képsora egyszerűen döbbenet (és alapvetően sem egy tucatfilm) és a Daybreakers, ami annak ellenére, hogy vámpíros film, azért mégiscsak belefér ebbe a kategóriába. Én alapvetően optimista ember vagyok, emiatt az Út nekem borzasztóan megrázó volt (könyvben és filmben egyaránt), jobban szeretem azokat az alkotásokat, ahol azért felcsillan a remény. :)
  • gombabácsi
    Szerintem Az út filmben van olyan jó mint könyvben. Nekem a film durvább volt, szinte megkönnyebbülés volt a könyvet elolvasni.

De a kérdésemre senki se válaszolt: jobb posztapic filmeket kérek!
  • Sir Quno Jedi
    Due Date (Terhes társaság)

Soha többet. 1x meg lehet nézni (talán), node... EZ bizony nem egy filmtörténeti remekmű. Drámának ultragáz, komédiának meg nagyon enyhe eresztés, még elmosolyodni is nehéz rajta, egy-két "ütősebb" pillanatától eltekintve. Senkinek sem ajánlom, ha jót akar.
  • morcosqtya
    "De én sajnos nem tudom csak filmként nézni,mivel előtte olvastam."

Ugyanezt élem meg most a John Wyndham-féle Triffidek napjával.
    Könyv (1951) zseniális, a film jól indul de olyan részeken átugrik 5 mp-ben amik könyvben több oldalon keresztül tartanak, így éppen a kalandérzet veszik el (egymástól elszakadás, kalandok majd a felismerés, hogy a másik mégis él még, stb.) illetve egyes (amúgy megdöbbentő) drámai "jelenetek" itt teljesen hiányoznak.

Az út-ra visszatérve (SPOILER!):
    a szerencsétlen fekete levetkőztetése és elűzése azért számomra lelkileg "durva" volt annak tükrében, hogy Apa és fia a "jó" és azok is akarnak maradni, de éppen ez volt a cél: bemutatni mennyi választja el a "jót" a "rossztól": a kényszer és az elkeseredett düh..
  • dragonyss
    alapvetően nekem sincs bajom ezzel a filmmel, tetszett. De én sajnos nem tudom csak filmként nézni,mivel előtte olvastam. Mondjuk azt, hogy nem vagyok objektív:) A "durva" rész kifejezést pedig nem az erőszakosságra értettem, hanem azokra a részekre, amiken sírtam, mert megható és megrázó volt. Sajnos nekem a filmen ezek nagy része nem jött át. A legtöbb helyen az igazi mély mondanivaló helyett csak a szenvedést sikerült összehozni.

És nem minden esetben igaz az, hogy a film silányabb, mint a könyv. A tökéletes trükk pl. kiváló példa erre. Igaz, hogy kicsit "felturbózták" a drámaiságot és megváltoztatták a történetet, de ez határozottan jót tett a filmnek.
  • Aaron1212
    Lenne egy kérdésem.Letöltöttem egy filmet amit kb 1280x560-ból kisebb felbontásba alakítottam át és miért van az hogy a divx-el akadozik a film windows media playerrel pedig nem?
  • morcosqtya
    Egyrészt ugye filmet ITT filmekhez mérünk (nem könyv topic). Elhiszem (látatlanban is), hogy jobb a könyv, annál is inkább mert az átiratok 80%-ban ez így van. Mindamellett én nem olvastam, a filmre továbbra is azt mondom, hogy műfajában hatásos, remekül összerakott, drámai ("lelkileg" erőszakos), de nem túljátszott / erőltetett. A mondanivalót meg legtöbb esetben csak azután lehet "kevesellni" miután olvastad egy történet "lelkét" ami ugye maga a könyv.. aki a filmet látja előbb annak általában az is tetszik.
    Nem vagyok benne biztos, hogy ha véresebbre veszik az jobbá tette volna. Frázis, hogy a kevesebb néha több, de itt azt hiszem éppen eltalálták meddig lehet elmenni (hol maximális a hatás, anélkül, hogy feltünő hatásvadász elborzasztás lenne a cél) .
  • dragonyss
    Nemrég láttam a Maradj! című filmet. Nagyon tetszett annak ellenére, hogy a végére totál elveszítettem a fonalat. Biztosan meg fogom még nézni párszor, mire elkezdem kapiskálni, miről is szólhat.
    A hangulata magával ragadó, a vágás csodálatos, a színészek szuperek és a sztori sem hétköznapi. Aki szereti a misztikus, gondolkozós, odafigyelős, többször nézős filmeket, annak csak ajánlani tudom. 8/10
  • dragonyss
    Az Úthoz csak annyit, hogy a könyvhöz képest elég lájtos. A kemény részeket kihagyták a filmből. És sajnos a mondanivaló nagy részét is. Már eleve az ad egy alaphangulatot, hogy a könyvben az emberek tőmondatokban beszélnek, nagyokat hallgatnak, és ugye ott vannak azok a fránya gondolatok, amiket sajna nem igazán lehet átültetni filmre.
    Tehát javaslom, hogy akinek tetszett a film, az mindenképp olvassa el könyvben, ott teljesebb az élmény. Nem hosszú a könyv(nem egy Háború és béke), egy este alatt simán megvan :) Tudom, hülyeség az embereket olvasásra buzdítani egy filmes blogban...azért megpróbáltam:D
  • dzsagon
    de, egy istentelen szarság